Şimdi Ara

The Matrix Resurrections (22 Aralık 2021) | Keanu Reeves - Carrie-Anne Moss - Yahya Abdul-Mateen II (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
10
Favori
35.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eskiden ressamlar din adamlarının siparişleri üzerine çalışmak zorundayken yaptıkları eserlerin altına mutlaka alt metin yerleştirirdi. Adem'in Yaratılışı eserinde Michelangelo'nun söylemek istediği şey tanrıyı bir beyin içinde vererek ''tanrı insan beyninin bir ürünüdür'' demekti aslında. Lana Wachowski filmde geçen bir diyalog ile bunun benzerini uygulamış.


    - İşler değişti piyasa zorlu. Eminim anlayabilirsin, neden değerli ana şirketimiz Warnes Bros'un üçlemenin devamını yapmaya karar verdiğini. Yapacaklarını bana bildirdiler, bizimle veya biz olmadan. Eğer iş birliği yapmazsak sözleşmemizi bitirecekler.


    Koskoca iki buçuk saatlik filmde birkaç saniyelik bu sözler aslında ne izlediğimizi ve niye izlediğimizi çok açık şekilde söylemektedir. Yapım şirketlerinin zorbalıkları devam filmleri, uyarlamalar ve yeniden çekimler noktasında anlatamayacağım kadar gaddar yapıya sahip. Yönetmen kendisi olmadan çekilmesine pek razı olmamış öyle ya da böyle elinin kiriyle ortaya bir şey çıkarmış. Bu ürünün iyi olmadığı konusunda hem fikirim. Fakat bu dayatmaya rağmen yine de öylesine rezalet bir iş olmadığını da düşünüyorum. Üçlemenin diğer iki filminde de felsefe noktasında aralara serpiştirilen bazı noktaları dışında ilk filmin etkisini barındırmadığı gerçek şahsım adına. Yirmi dakikalık uzun aksiyon sahneleri, son filmde makineler/zion savaşı gibi birçok etken var. Bu filmlerin en büyük avantajı olgun işler olmalarıydı. Oyuncuların rollerle tamamen uyum içinde olması, Matrix temasının yeşil tonları, karanlık renk paleti seyirciyi adeta olaylara ikna etmek üzerine kuruluydu. Deus ex machina bile heybetiyle korkutuyordu. Devam filminde ise güzel bir göndermeyle oyun şirketine deus machina (makineden çıkmış tanrı) ismi verilmiş. Neo'nun yine uyanacağına işaret ederek.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Matrix başından sonuna kadar Neo / one anagramı, Trinity'nin; baba, oğul, kutsal ruh teslisi, karakterlerin neredeyse tamamına yakınının mitlere, dine bir vurgu içerdiğini söylememe gerek yok. Bunlar sayısız defa yazıldı. Ancak hikayenin ana kavramı zaten Resurrection'da da gösterildiği gibi Neo / Trinity aşkı üzerine kuruluydu. Yaratılan denklemde bu ikilinin birbirlerine olan aşkı sistemi tamamen tuzla buz edip bütün seçimleri etkilerken, karakterler hiç ön görülmeyen tepkiler vermekteydi. Mimar ve Neo'nun konuşmaları bile bu seçim üzerineydi hatırlarsak. Bu aşk kavramı film içinde romantik şekilde verilip verilmemiş bunun hiç önemi yok. Problemin ana kaynağı yaratılan atmosferin tamamen Neo'nun içinde bulunduğu oyun şirketinden çıkmış gibi tasarlanması. Fazlasıyla post modern bir görüntüsü var. Önder olan Morpheus gitmiş yerine Nicki Minaj'ın klibinde poposunu dayadığı tipte garip biri gelmiş. Ekip hiç inandırıcı değil tamamen yurtseven kardeşler albümünden çıkmış duruyor. Zaten filmin posterinden bile anlaşılıyor bunlar. Tanrı kılıklı mimar yerine analizci adı altında Neil Patrick Harris'in gelmesinin hiçbir anlamı yok. Adamı görünce aklıma boobs diyerek sağa sola koşan Barney figürü geliyor. Cast, atmosfer tamamen içinden çıkılmaz bir hal almasa aslında o kadar da kötü bir iş olmadığı anlaşılabilir. Deja vu - siyah kediden başlayıp, white rabbit şarkısı ile başlayan ve yine tavşan dövmesine kadar giden bir yol var. Sürekli diğer filmlere gönderme yapılması aslında bu devam filminin, asıl üçlemenin ucuz kopyası olduğunu teyit etmek için yapılmış. Neo aynanın önünde mücadele verirken, arkada dev perdede Morpheus - Neo'nun kırmızı/mavi hap sahneleri dönüyor. Wachowski ilk filmden yaptığı sayısız alıntıyla Resurrection'ı yerle bir etmeye çalışmış zaten. O yapmacık atmosferin arkasında dönen ilk filmin felsefik duruşunun oraya öylesine konulmadığı da bir gerçek.  

     

    Diyeceğim şey şu ki Hollywood içerisinde, dizi uyarlamalarında artık 'endamlı' işler görünce şaşırmaya başladım. Yapım şirketleri, streaming platformlar derken çoğu film/dizinin sırf tüketmek ve daha fazla kazanmak adına nasıl rezil edildiğine şahit olunca artık şok olmuyorum. Üzüldüğüm nokta ''bunu böyle yapmayalım'' diyen yönetmenlere çok konuşuyorsun ama banka hesapların bizim kontrolümüzde muamelesi çekmesi. Amerikan film ve dizi sektörü zamanında yaptırdıkları işleri bambaşka kılıklara sokarak tuhaf şeyler yapmanın peşinde. Nereye kadar bilmiyorum ama umarım bir sonu vardır.





  • Arkadaşlar spoiler verilmeden cevaplayabilir imisiniz, film 3. filmin devamı niteliğinde mi yoksa reboot mu atılmış

  • evohan kullanıcısına yanıt
    Devam filmi
  • bobsantino kullanıcısına yanıt

    eyvallah  

  • @Kartal Göz Alt yazıyı yayınlamış sonunda. :))


    Mehmet Büyüklertwitter
    “The Matrix Resurrections (2021): Çeviren: ben :) İyi seyirler dilerim. https://t.co/SDj3VGaxqg”
    https://twitter.com/mbuyukler24/status/1475144644942045191
  • Arkadaşlar filmden beklentinize göre memnun kalıp kalmamanız değişir. Benim yorumum, izlemim film tam sevgiliyle izlemelik romantik komedi. Efso hemde. Aşk, ihtiras, tavşan çok güzel. Buna göre giderseniz üzülmezsiniz aksine bu temanın takipçisi iseniz sevebilirseniz hatta.


    Filme puanım ise: Bevl sonrası klozeti seyretmekten 0.5 puan daha keyifli  

  • h.sonu tüm 3'lemeyi tekrar bitirdik eşimle.... arkadaşa sinemaya gitceğimizi söyledik o da "abi gitme önce şu linkten izle.. beğenirsen gidersin yine" dedi.. açıkçası önce doğru bulmadım... efsane serinin yeni filmine bu haksızlığı yapamam diye düşündüm... sonra bi ilk 10-15 dk sına bakalım dedim.... bakmaz olaydık... dedim herhalde arkadaş bizi trollüyor... bu hayran yapımı falandır... geçici bi şok yaşadık. o "morphelus" nedir öyle... trinity'i nasıl diriltecekler acaba diye düşündük... bir anda karşımıza çıktı....


    İlk 3'lemedeki o karanlık gothic görüntüden eser yok. ışık efektleri berbat sanki kamera arkası çekimlerini izliyor hissine kapıldık. Oyunculuk yerlerde... neresinden tutsanız elinizde kalıyor.... cidden çok üzüldüm... hiç çekilmeseydi daha iyiydi.

  • Açıkçası burda ve sağda solda kötü yorumları abartılı bulmuştum,sonuçta Matrix abi ne kadar kötü olabilir ki dedim. Filmi izlemeye başladım ama yani ne diyim nerden başlıyım her şekilde elinde kalıyor film. Beklenti ile alakalı demeyin keza sıfır beklenti ile izledim hiç bir şekilde gideri yok. Matrix severler kızabilir ama bende yaşım gereği ilk üç seriyi ilk günlerinde direk sinemada izlemiş biri olarak çok üzgünüm.
  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Aynen bunu fark ettim ama forum sağolsun her zamanki gibi yine bozuk olduğu için yazamamıştım. Çok şükür. Teşekkürler.

  • Cümleten geçmiş olsun. Film gerçekten kötü hele o son bitişe doğru ne izledik abi gerçekten bu nedir ya yeminle fena sinir oldum.   İzlerken bu kadar olumsuz düşünmüyordum ancak filmin sonuna harbi sağlam kıl oldum.

  • MoÇü kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ama geç oldu artık hafta içi
  • ilk filmin sinemada gösterimi bitti mi bilen var mıdır?

  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

    Kardeşim biz de aynı parayı verdik, sonuçta kötü bir şey çıkacağını da bilerek gittim eğer seviyorsan matrixi gittiğine bu kadar yanma. Para mı derdiniz? Parayı dert etmiyorum zaten, amaç bir şekilde o filmi izlemekti adının matrix olması bile sinemada izlemem için yeterliydi. Saçma sapan nerelere para harcıyoruz. Elalem Arif Vbilmemnelere para harcıyor. he Beğenmedim, sonu rezildi. Ama iyi ki gittim. Gitmesem pişman olurdum.

  • En iyisi konuya anket koyulsun.

  • para hırsıyla çekilmiş VASAT bir film

  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Yorumunuza katılmıyorum. Arif ve 2016 filmine ailemle gittim. Yaşlı anne babamı götürdüm. Güldük, eğlendik beklentimi karşıladı eve döndük. Verdiğim paraya değdi.


    Bunda ise koskoca matrix evreninden bahsediyoruz. Yılların efsane olan, kült filmi. Bir dönemi kapatan açan film diyoruz. Ben parayıda dert ederim, ayırdığım zamanıda dert ederim, beklentimi karşılamamasını dert ederim. İyiki gitmemişim diyorum, iyiki arkadaşın attığı linkten izlemişim, iyi ki para vermemişim.


    Bir efsane film nasıl berbat edilir onu görmüş olduk. (detaylı yorumu üstte yazmıştım)

  • Muhteşem soundtracklere sahip bomboş bir film. Matrix'i ilk üçleme olarak bilmeye devam edin. Çünkü bu 4. film tam bir hakaret.

  • internetten izliyim dedim ama telif atmışlar bütün sitelere. elinde olan var mı? ya da download link paylaşabilecek olan var mı arkadaşlar?


    ps. türkçe dublaj lazım arkadaşlar. sağolun özelden paylaşım yapanlar olmuş ama hepsi ingilizce (türkçe alt yazı).



    not. tek doz aşı olduğum için sinemaya almadılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 28 Aralık 2021; 12:27:56 >
  • Bu filmi çekenin Allah belasını versin. Seni rezil kadın seni. İstemiyorsan çekme filmi. Çekiyorsan da adam gibi çek. Bu nedir yahu? Bir de bu filme iyi diyenler var. şaka mı bu? Anladık nostalji istiyorsunuz ama bu film geçmişe bir hakaret. Suratına tükürüyor adeta matrix efsanesinin. Utanç verici derecede rezil bir film. Hiçbir şey yok filmde. Bir filmin en az 10 dakikası eski filmlere harcanır mı? yeni olan hiçbir şey söylemeyeceksen ne diye yeni bir film çekersin ki? berbat, berbat, berbat.


    Bir de bırakın şu farklı olacağım havalarını. Kadın bile alay etmiş filmle bunun neresini savunuyorsunuz? Bu filmin ederi 10 üzerinden 1 dir. Fazlasını asla alamaz. Elbette ilk film ile kıyaslarım çünkü Matrix evreniyle bağımsız bir film olsaydı kimsenin dikkate almayacağı sıradan bir B filmi olurdu.


    Senin sıfatına tüküreyim kadın gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 28 Aralık 2021; 2:44:43 >
  • cs içinden geçmiş 

    Can Sungur ve Yakın Evrenyoutube
    --- Ana iletişim kanalımız budur! http://t.me/csnaber Elceğizimle güncellediğim telegram mesaj kanalım. Yayına girerken, şuraya buraya giderken buradan doğrudan size mesaj atıyorum ki bir şeyler kaçırmayın diye. Kanalı KATIL diyerek aylık bütçe ile desteklemek isterseniz: https://www.youtube.com/channel/UC6q0eGHt5euC8aYLDjhaHpA/join Kanalda çoğu içerik playlistler halinde, bilhassa arşivlar. Can Sungur ve Yakın Evren kanalının bütün playlistlerini burada bulabilirsiniz: https://www.youtube.com/c/CanSungurveYak%C4%B1nEvren/playlists?view=1&sort=lad&flow=grid Oyun canlı yayınları Facebook'ta oluyor: http://fb.gg/csnaber Yakın Evren subreddit'i var, arada bakıyoruz: https://reddit.com/r/veYakinEvren/
    https://www.youtube.com/watch?v=0dQZ9tdljBg
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.