Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.761
Cevap
50
Favori
95.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt

    Bi sakin ol hocam, dur bi dizi ciksin izle 2-3 bolum oyle yorum yap. Trailerdan ne övülür ne gömülür, sanki tum sezonu izlemis gibi yorum yapmissiniz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben diyorum ki fragmandaki müzik kolbastı olsa ne olacak? Dizi izlerken bu çalmayacak bu nedenle dizi için moralimi bu müzik bozamaz. Dizi içindeki müziklere yönetmen ve diğer ilgili isimler karar veriyor ama onların fragman üzerinde hiç bir yaptırımları yok. Buna rağmen böyle müzik mi olur diye diziyi gömenler de var. Bu diziyi bağlamıyor. Hatta görüntüler bile diziyi bağlamıyor. Fragmanda gösterilsin diye verilen görüntüler arasından fragmanı yapan ekip hazırlıyor ki bu görüntüler kesin dizide olacak diye bir şey de yok. Yönetmen o görüntüleri kullanmayabilir hatta farklı şekilde yeniden çekmiş de olabilir. Bu nedenle direkt fragmana göre kesin yorumlamaya gerek yok. Zaten az kaldı göreceğiz.


    Hobbitler Yüzüklerin Efendisi döneminde gezip görmemiş bir halk doğru ama her zaman orada değillerdi. Dizide biraz ona değinecek gibiler. O konuda da elimizde net bir kaynak olmadığından Shire öncesi nasıl bir durumdaydılar bilemiyoruz. Dizi içinde iyi yedirebilmişler mi onu göreceğiz.


    Siyahi konusunda da artık girmek istemiyorum. Ben de 3lemeyi her izlediğimde bazı karakterler için ah ulan bu böyle değil ki diyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Onun yanında kitaplarda geçmeyen uydurma bir karakterin ten rengi çok daha önemsiz geliyor gözüme.





  • Bu dizi için artık şunu anlayıp ona göre davranmak gerek.

    1. Okuduğumuz tolkien evreninin kaidelerine tamamen uymayacak. Ve sadece kitaplar değil, mektuplar, notlar vs vs araştırmaya çalışan bu evrenin iyi anlamda "manyağı" arkadaşlar tatmin olmayacak.

    2. Kitaplarla alakası olmayan tayfa içinse lotr de izlediğimiz o epic, daha ciddi belki daha sert hava olmayacak. Çünkü o dönemin dünyasında kahramanlık satıyordu bugün dünya pembe ve alıcıları farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizinin ne olacagi belli,, zamaninda HBO almaliydi bu dizinin haklarini


    imdb puani 5-6 olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 24 Ağustos 2022; 11:22:44 >
  • devmanetihad kullanıcısına yanıt

    HBO alsa ne olacaktı? GoT son sezonlar ne olduğunu da gördük. Her platformun iyi de kötü de işi var hatta iyi başlayıp kötü biten de. Kim alırsa alsın garantisi yok bu işin. Ayrıca ilk bölümleri izlediniz mi? Nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz? Dizi tam tersine iyi çıkarsa bu sefer ne diyeceksiniz? Devamlı bir şeyleri gereksiz övme ya da gereksiz yerme alışkanlığından bu insanlık ne zaman kurtulacak?

  • Gatekeeping'i bırakın abi. Yorumlarken eleştirirken elde ne varsa ona göre yorumluyoruz.Bir önceki trailer'da övdük burada gömüyoruz. O zaman niye övüyorsunuz diziyi bekleyin yazmıyordunuz ama. Ayrıca @tnuviel37 , hocam şunu bir izleyiver. (2) Rings of Power Actors Are DESTROYING The Show Before It Releases - YouTube Türkçe altyazısı maalesef yok ama. Siyahi cüceyi oynayan kadın oyuncuyla yapılan röportaj. Kadın kendi kültürümüzü koyalım istedik diyor. Epic fail 1.

    Kendini sinematik evrendeki ilk kadın cüce zannediyor epic fail 2. Muhabir soruyor, kadın cücelerle ilgili ne öğrendik? Cevap "we learned woman dwarves exist" kadın cüceler yaşıyor!muş. Burada bile günümüzdeki problemleri öne sürerek popülerite kasma çabaları.


    Acayip bir düşünceyle giriyorlar esere. Zaten ezelden beri bundan bahsediyoruz. Siyahmış beyazmış zartmuş zurtmuş muhabbet o değil ama işte siz körükledikçe "bence sorun yok" dedikçe, paspasın altına süpürdükçe eseri çürütüyorlar. Ben konuşmak istemiyordum açıkçası yine konu açıldı.


    Bekleyin önce diziyi izleyelim, bekleyin izledikten sonra yorum yaparız diyorsunuz. Sorun yok bekliyoruz :)





  • Hocam elimizdekine göre yorumlamakta sorun yok tabi ki. Ama elimizde çok sınırlı veri varken ne yere gömmek doğru ne de göğe çıkarmak. Günümüzde sosyal medyanın geldiği yere ve insanların bakış açısına bakınca oyuncularmış, kamera arkası ekipmiş ne söyledikleri çok da ilgilendirmiyor beni. Sırf politik olma çabasıyla ya da başka nedenlerle yapılan işlerle ilgili ne röportajlar gördüm. Yalan söyleme olsun, gerçeği çarpıtma olsun. Dizi gelmeden neyin ne olduğu hep muğlak olacak.


    Zamanında Ironman 3 filmine gereken tepki gelmediyse gerisi hikaye benim için. Resmen dolandırıldık o filmde. Fragmanlar, afişler, tanıtımlar,... Her yerde Mandarin ön plana çıkarıldı. Peki sinemada izlediğimizde ne gördük? Bundan dolayı tanıtımlar açıklamalar falan hikaye. Sadece bir izlenim verir ki bu da ne kadar doğru bir izlenimdir kuşkulu.

  • Abd'de ön gösterim yapıldı. İzleyenlerin yorumları baya olumlu. Özellikle Prologue çok övülmüş. İlk bölümde güzel bi şekilde 1.çağda olanların güzel bi özetini göreceğiz demek ki. Zaten ilk bölümün ismi "Shadow of the Past"


    Diziye çok az zaman kaldı ama halen gördüğümüz şeyler çok sınırlı. Bununda bilerek yapıldığını düşünüyorum. Diziden olabildiğince az sahne gösterdiler bize. İyi anlamda çok sürpriz yaşayacağımızı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 24 Ağustos 2022; 13:15:27 >
  • The VIII T kullanıcısına yanıt

    Ben yıllar önce siyah amerikalıların bir videosunu izlemistim, lotr sevmiyorum hiç zenci yok, beni yansıtmayan, barındırmayan filmi niye seveyim falan diyordu. Milletin derdi dizi-film iyi mi kötü mü değil aslında, sosyal hayatta kendini konumlandırdığı kesim var mı yok mu ona bakıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Animeler üzerinde de benzer eleştiriler var. Bleach dışında zenciler düzgün temsil edilmiyormuş.

  • Bir fragmanla hypelıyorlar, diğeri ile soğutuyorlar.


    bir iki tahmin yapıp fava atıp bekleyelim.


    meteor man'in amazon original bir istari olduğunu düşünüyorum ama gandalf olmadığını düşünüyorum.

    halbrand için içimden bir ses sauron çıkacak diyor. öyle olursa hikayenin içinden geçmiş olurlar. hediyeler veren bir elf olarak değil de onların savaşına yardım ediyormuş gibi görünüp güvenlerini kazanan biri gibi geliyor bana.


    az kaldı gerisini bekleyip göreceğiz.

  • Yüzüklerin Efendisi onlara uymaz doğru ama Zaman Çarkı'nı aslında alabilirlerdi. İstedikleri tarza da uyduğundan güzel bir iş de çıkarabilirlerdi. Ama onu da Amazon aldı ve Yüzüklerin Efendisine yoğunlaşmış iken hiç üstünde de durmadı. Senaryosunun da saçmalığı ile rezil bir sezonu tamamladı.

  • Jeolog. kullanıcısına yanıt

    Meteor Man için hemfikiriz ama yine de Gandalf yaparlar mı diye korkmuyor değilim. Sauron konusunda ise ben daha farklı düşünüyorum. Halbrand Sauron olabilir ama bu Annatar hali ile de ayrı bir şekilde görmeyeceğimiz anlamına gelmez. Bana göre sezon içinde Sauron'u Halbrand ya da başkası olarak sıklıkla göreceğiz ama bilmeyeceğiz. Hatta sezon sonu Annatar olarak geldiğinde bile diğer görünümünü (ya da görünümlerini. Sonuçta farklı diyarlarda bilgi toplamak için faklı görünümlere bürünmüş olması sorun değil.) hemen anlamayacağız. Buradan hareketle belki bir çok halkı da farklı kararlara da yönlendirecektir. Bu da olası bir durum bence.


    O kadar bekledikten sonra çok az kaldı. Yakında daha iyi irdeleyebileceğiz.

  • Zenci elf, cüce vs onları malesef geçtik artık.

    Sauron, Balrog falan görecek olmamız da güzel amma velakin Bombadillo da olsa ne olurdu sanki? Kısa bir enstantane eklense keşke. Galadriel ile karşılaşsalar misal? Zaten kafana göre senaryo yazmışsın. Onu da ekle yani ne olur sanki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yayınlanan sahnelerin hepsi çok kötü maalesef. özellikle oyunculuklar sırıtıyor. gil-galad sanki altına yapmak üzereymişte tuvalet kapısında birisi zorla sohbet ettiriyor gibi konuşuyor. hobbitli fıkralarla karadeniz mizahlı sahne ayrı zaten. beklentileri en aşağılara düşürüp hayal kırıklığından kaçınalım. ister istemez yaklaştıkça heyecan artıyor çünkü.


    Fellowship of Fanstwitter
    “🚨BREAKING🚨New #TheRingsOfPower Harfoots clip! ”
    https://twitter.com/FellowshipFans/status/1562443404432527361


    Fellowship of Fanstwitter
    “🚨BREAKING🚨 New Gil-galad & Elrond clip for #TheRingsOfPower”
    https://twitter.com/FellowshipFans/status/1562106154507010051




  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    aslında haklısınız tek bir formda olması şart değil. birden fazla karakterde görünebilir dizide. bunu hiç düşünmedim.


    ama öyle olsa galadriel'in bunu hissedebilmesi gerekir normal şartlar altında. Gerçi şartların normal olmadığını düşünürsek her şey mümkün ^^

  • dizi komple mi çıkıcak yoksa bölüm bölüm mü?

  • Atmin kullanıcısına yanıt

    Bölüm bölüm çıkacak ama ilk 2 bölüm tek seferde gelecek. Sonrasında da her hafta 1 bölüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt

    Sinemadan siyasete her alanda aşırı bir taviz verme durumu var, ileride çok büyük ters tepecek. Kendin üret bir evren, bir yenilik, her neyse artık bol bol koy kendinden. Ama tutup da yok whitcherda zenci yok, japon işlerinde yok diyip ağlamak kolay tabii. Neyse buranın konusu değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt

    Tom bombadil lotr kitabı dışında geçiyor mu? Şarkı söyleyerek kötülükle savaşmayı dizide somutlaştırmak zor olabilir. Ha kısa bir gönderme yapılır ufak bir sekans olur orası ayrı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.