Şimdi Ara

The Last of Us Part II Remastered (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.229
Cevap
36
Favori
48.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam benim anlamadığım bir nokta var. NATIVE görüntü DLSS'li görüntüden her zaman daha iyi değil mi? Sonuçta DLSS'de yapay zeka kareleri doldurmaya çalışıyor vb. vb. NATIVE'de ise neyse onu görmüyor musun? Benim gibi vscyn ile fps'yi 60'a sabitleyip oyanacak biri için görüntü kalitesi olarak NATIVE ve TAA full'de daha iyi değil midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 7 Nisan 2025; 16:33:43 >
  • Undead Nightmare bitse de buna başlasam avuç içlerim kaşınıyor.The Last of Us Part II Remastered (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe Acele etmeyecem ama cuma gibi falan başlamayı planlıyorum. Belki bir tane de patch gelir o zamana.

• The Last of Us Part II Remastered (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe

Buradaki ayarlardan film grenini kapattım yorumlara güvenerek, çamur gibi yaptığını söyleyenler vardı. Kromatik Aberasyon veya Lens Kirini de kapatmalı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 7 Nisan 2025; 16:29:33 >
  • Arkadaşlar merhaba ekran kartım 4070super bu oyunda dlss 4 nasıl kullanabilirim oyundan dlss açınca direk 3 mü aktif oluyor yoksa dlss 4 mü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • melmleodram kullanıcısına yanıt

Burası komple kapanmalı bence kamera sallanması dahil. İlk oyunu da o şekilde oynamıştım.

• wosswoss kullanıcısına yanıt

Buna ben de katılıyorum. Native ayarlar ile 60-75 FPS alıyorsanız dış mekanlarda, bence buradan sonrasına bir yapay zeka teknolojisi eklemeye gerek yok. Çünkü bundan sonra açacağınız yapay zeka teknolojileri sizi iç mekanda belki de 200 FPS değerlerine kadar ulaştıracak fakat dış mekana çıktığınızda 150-130 değerlere kadar düşeceksiniz, bu da aradaki hz değeri nedeniyle ekrana gerçek anlamda yansıyacak. Bence buna gerek yok hikayeli oyunlarda. Zaten bir hikayeli oyunun oynanması gereken kare değeri 60 ile 75'dir Ayrıca TLOU II'deki TAA ayarı ileriyi çok bulanıklaştırıyor, kullanmayın derim.

• Zebercet kullanıcısına yanıt

Kamera sallanması kapatılırsa o çatışma sırasındaki zorluk basitleşmez mi? Bu da oyunun çatışma anındaki stresini yok eder bence, CoD gibi herkesi rahat rahat vurmayalım sonra. :D Diğer ayarları ben de kapatmaktan yanayım ama acaba açık kalırsa ne gibi fark katıyor görselliğe merak ediyorum doğrusu. Bir karşılaştırma videosu veya fotoğrafı yok mudur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 7 Nisan 2025; 16:33:41 >

hmm part 1'de TAA ile gayet güzel idi hatta DLAA ile görüntü bulanık oluyordu, part 2'ye sahip olmadığım için bilmiyorum ama TAA'nın bulanıklaştırması enteresan olmuş.

FSR Native kullanıyorum ve keskinleştirme 7 değerinde. TAA'ya alınca aradaki fark gerçekten gözle görülüyor. Hem ilerideki detaylar FSR Native'da da daha iyi. TAA alınca çimler resmen çamur oluyor.

FSR'de DLSS gibi değil mi? Biri RADEON, diğeri NVIDIA teknolojisi. Ben NATIVE derken ne FSR ne de DLSS kullanmıyorum. FSR NATIVE nasıl oluyor?

TAA her oyunda iyi olmayabiliyor mesela rdr2. Ama dlss fsr da her oyuna iyi yedirilmemiş olabiliyor. TAA nın iyi olduğu oyunlarda 4K çözünürlük altında keskinlik arttırma istiyor zaten genelde dlss ve fsr keskinlik eklediği için açınca bu oyunlara cam gibi oldu yorumları yapılıyor ama taa ya keskinlik ekleyince zaten kristal gibi olacaktı o oyun. Birde fsr ve dlss in native versiyonu var bu teknolojilerin iyi olduğu oyunlarda native çözünürlük isteyenler bunları kullanabilir adları DLAA ve FSR Native AA.

Gelmişken 8K Joel atayım.

The Last of Us Part II Remastered (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe

Bunu işleyen ekran kartının hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 7 Nisan 2025; 17:20:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Starborn kullanıcısına yanıt

valla ben ne DLSS ne FSR açmadan düz ilerliyorum hep bugüne kadarki oyunlarda ve görsel açıdan bir sorunum olmadı. DLSS veya FSR açıp deneyipte karşılaştırmadımda ""aa daha iyi veya daha kötü" diye yorum kendim için yapamayacağım en azından. bahsettiğim kullanım senaryosunda DLSS ve FSR bana gereksiz geliyor hala..

Oyundan oyuna fark ediyor olabilir. Ben de DLSS açık ve Kalite modu seçiliyken daha güzel göründü gözüme. DLSS 4 için geçerli bu yorumum. DLSS 3 bu yorumuma kesinlikle dahil değil.

Bir de ekrandan ekrana değişiyorda olabilir. Ben 4K TV de 1080p olarak oynuyorum ve normal de 4K ekranda 1080p oyunlar görsel olarak çok iyi durmazlar. DLSS açıncada çok sırıtırlar.

Ama DLSS 4 ile beraber durum değişmiş durumda. Oyunu 1080p oynamama rağmen DLSS açıp kalite modunu seçtiğimde sanki 4K oynuyormuşum hissi verdi.

Bu deneyime dayanarak DLSS 4 önerdim.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

dlss 4'ü nvidia uygulamasından nerden aktif edeceğiz? normalde oyundan dlss açtığımızda dlss 3 oluyordu sanırım doğru mu?

• matea3535 kullanıcısına yanıt

Hocam Nvidia APP uygulaması kurulu olmalı çünkü onla gelen güncelleme sadece DLSS 4 destekliyor çünkü eski Nvidia uygulamasından desteği çektiler. Uygulamayı açıp grafikler kısmına gelip oyunu bul. Adına tıkla gelece ekranın alta kadar indirmeye başlayıp sürücü ayarları kısmına ulaşacaksın. DLSS Geçersiz Kılma - Model Önayarları yazan yerin orada bir yazı var yanında kalem görseli olacak ona tıkla çıkan sayfadaki ilk kutucuya tıkla. Genelde orada Uygulama ayarları normalde seçili olur onun yerine En yeni özellik ayarını seçip daha sonra Uygula diyeceksin.

Bu kadar bir de sürücü ayarları kısmında DLSS Geçersiz Kılma - Super Resolution diye bir yer var onunda orada kalem var ona tıklarsan oradan da bir ayar yapılıyor ama ona pek gerek yok. O ayarı uygulama içinden de yapabiliyorsun.

İlk dediğim işlemi yapmazsan Dlss 4 aktif olmuyor. Ha her oyun için ayrı ayrı uğraşmamak için pc de başka bir yerden yapılan başka bir işlem var ama o konuda ben bilgi sahibi değilim. Bilen arkadaşlar yazarlar.

Bu yorumun üstündeki mesajda şuan belirttim.

Tesekkur ediyorum detayli aciklama icin.

Niye boyle ugrastirmis ki direkt dlss4 aktif gelseymis ya, oyundanmi kaynakli acaba? Dlss2'den 3'e gecerken boyle ayar vb yapmiyorduk cunku.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hdr açık oynarken normal ama kaydedilen fotolar karanlık, oyun görselleri hdr açıksa exr formatında kaydediyor ufak bir program indirip baktım fotolar yine karanlıktı sonrasında online sitelerden exr > heic > png şeklinde convertleyince görüntüleri hdrsiz olarak kurtarabildim. sayfa başına atmıştım.

• Şimdi anladım. Neden öyle yapacak şekilde ayarlamışlar hayret

• Oyunun DLL dosyalarını güncel sürümleri ile değiştiriyor.

Nvidia:

Streamline Files (including NV Reflex) = 2.7.2.0 

DLSS to latest :

Super Resolution = 310.2

Frame Generation = 310.2.1

AMD:

amd_ags_x64.dll = 6.2.0.0

amd_fidelityfx_dx12.dll = 1.0.1.39157

Microsoft:

dxcompiler.dll = 1.8.2403.73

dstorage.dll = 1.2.2407.1501

dstoragecore.dll = 1.2.2407.1501

Intel:

libxess.dll = 2.0.1.41

The Last of Us Part II Remastered (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçenexus mods :: the last of us part ıı remastered
    The Last of Us Part II - DLL Updates
    https://www.nexusmods.com/thelastofuspart2/mods/45
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.