Şimdi Ara

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (998. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.342
Cevap
141
Favori
1.203.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9969979989991000
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Oynanışını kötülemiyorum yalnız bilindik ve aşina bir oynanışı var. Diğer oyunlardan onu üste geçirecek bir artısı yok oynanış konusunda. Onu anlatmak istedim aslında. Bu oyunu eşsiz yapan bana göre atmosferi ve karakterleridir. Bunlar last of us ı öne çıkarıyor. Oynanışı değil. Kimsenin ben silah kullanımı güzel ya da yakın dövüşte efsane oyunmuş diye bu oyunu oynadığını düşünmüyorum. Daha iyileri vardır bu konuda ama atmosfer ve karakter konusunda kimse last of us ın eline su dökemez. Yoksa oynanışa lafım yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu zamana kadar oynadığım en iyi oyunlardan biri oldu. Tam bir sanat eseri, şaheser.

Atmosfer, renkler, sinematografi, müzikler, ara sahneler, karakter modellemeleri ve yüz animasyonları o kadar iyiydi ki. Bir ara film izliyor gibiydim. Oynanış kısmına diyecek bir şey bulamıyorum bile neredeyse. O animasyonları bu kadar gerçekçi ve kusursuz şekilde oynanış kısmına yedirebilmek başlı başına çok büyük bir takdiri hak ediyor.

Özellikle çatışmalar esnasında insana yaşattığı gerilim ve panik hissi, elindeki mühimmata göre bir strateji belirlemek, gizli bir şekilde düşmanları tek tek indirmek, diğer düşmanların bunlara tepkileri, fark edildiğin anda düşmanların reaksiyonu ve hemen cezayı kesmeleri, sonrasında kaçıp tekrardan gizlenebilmek, hayatta kalma duygusunu iliklerine kadar hissetmek... Bunlara resmen bayıldım ve doyamadım.

Yakın dövüş kısmını da çok başarılı yapmışlar. Kamera hareketleri, animasyonların kusursuz bir şekilde uygulanması, vuruş hissi ve akıcılık çok iyiydi. Silahtan ziyade gizlilik ve yakın dövüşü tercih ettim ve inanılmaz keyif verdi.

Ek olarak oyunun müziklerine değinmek istiyorum. Gustavo Santaolalla her zamanki gibiydi... Saf kalite adam. O telleri tıngırdatmaya başladığı andaki hüzün insanı yıkıp geçiyor resmen. Ek olarak da Mac Quayle ile çalışmışlar. Oyun çıkmadan önce kendisinin bu projede olduğunu görünce çok iyi şeyler geliyor demiştim, öyle de olmuş. Mr. Robot dizisini izleyenler yaptığı müziklerin kalitesini yakından biliyor olacaktır. Oyunun oynanış kısmındaki aksiyon ve gerilim hissini bu kadar derinden hissettirmesinde de Mac Quayle&amp;#39;in payı kesinlikle çok büyüktü, harika bir iş çıkartmış. Kesinlike gidip müziklerini tekrardan dinleyin.

Sonuç olarak kesinlikle iyi bir oyundu. Puan olarak 9/10 diyorum. Normalde 10/10 derdim ama hikaye kısmı beklediğim gibi değildi bu yüzden bir tık üzdü. Yani daha iyi bir hikaye de yazılabilirmiş. Ancak anlatmak istedikleri hikayeyi de gayet iyi şekilde anlatmışlar, bu konuda çok fazla bir sorun yoktu.

İlk oyunda insanların sevdiği şeylerden vazgeçip, tam tersi yönde hareket etmek ve agresif bir hikaye yazabilmek çok büyük cesaret cidden. Şu yarattığı tartışmalardan ötürü bile başarılı bir oyun oldu bence. Zaten Naughty Dog&amp;#39;un da bunu amaçladığını ve amaçlarına ulaştıklarını düşünüyorum. Şunu da söylemek istiyorum, hikayeyi beğenmeyip oyunun tamamına &amp;quot;çöp, balon&amp;quot; demek çok büyük haksızlık.

Oyunu çok sevdim ancak yine de içimde şu oyunun kalitesini daha makul bir senaryo ile görebilmek ukde kalacak. İşte o zaman tam anlamıyla kusursuz bir oyun olurdu. Neyse, canınız sağ olsun be Naughty Dog. Emeği geçen herkese teşekkürler, ben inanılmaz keyif aldım oynarken.

Kendi aldığım screenshotları da şöyle bırakayım:

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Uzun uzun yazmaya gerek yok senaryosu vasattı onun haricinde müthiş atmosferi olan ve hiç sıkmayan uzun oynayış süresi ile benden 8.7 puan almayı başardı. Oyunu oynamadan çamur atan herkes acizleri ve yokluğun dibini yaşıyor şuan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detayların karşılaştırıldığı çok güzel bir video olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 27 Haziran 2020; 22:20:55 >
  • E3 2018 gameplay ile son oyunu karşılaştırıyor. Helal olsun valla adamlara ne göstermişlerse yapmışlar nerdeyse.

• Hikaye açısından beklediğimi bulamadım. Yıllardır beklediğim devam oyunu daha farklı bir duyguya hitap eder diye düşünmüştüm ama nefretten intikamdan içim şişti.

8,5/10

• Oyunu dün bitirdim hikayesini ancak hazmetmeye başladım. Bütün düşüncelerimi arada spoiler olacağı için spoiler'a alıyorum.

Benim için Oyunun Hikaye bağımsız skoru 10/10 olur. Grafik, Animasyon, Sesler Endüstri içindeki en iyisi
    Hikaye dahil olduğunda ise 6-7/10 olur.

Oyun kesinlikle nefret edilecek 3/10 bir oyun değil fakat hikaye anlatımı olarak çok daha iyi ND standartlarına çok daha uygun bir oyun olabilirdi.

Bir önceki nesilde X360 sahibi birisi olarak TLOU bana ps4 aldırmıştır. TLOU'yu youtube'tan izledikten sonra bütün hikayeyi bilerek PS4'te remastered olarak oynadım. Bu yüzden belki çok objektif olamayabilirim.

TLOU 2'nin ilk fragmanı(benim gördüğüm) itibariyle Joel'ın bu oyunda öleceğini tahmin etmiştim. Fragman bir rüya/hayal sekansı gibiydi ve Ellie'yi gerçekten bu kadar sinirlendirebilecek/nefret kusturabilecek birkaç olay olabilir diye düşünüp en gerçekçi senaryo Joel'ın ölümüdür demiştim. Hiç spoiler yememek için diğer fragmanlarını bile izlemedim.

Oyun Gameplay olarak TLOU'nun biraz rafine edilmiş hali çok güzel olmuş, Grafikler/Animasyonlar ise neredeyse PS5'e ne gerek var dedirtecek seviyedeler. Bu yüzden buralara hiç girmiyorum.
    Peki Oyundaki asıl sorun ne ? Hikaye, İlk oyun Sevgi bu oyun Nefret üzerine diyip bitirilebilecek bir olay değil hikaye anlatımı bu oyunda çok zayıflamış sanki hikaye aceleye getirilmiş.
    Ellie'den nefret etmemiz(Benim için çok mümkün değil) için neredeyse herşeyi yapmışlar. Ellie köpek öldürür(Oyunun en başında köpek sevmemize değinmiyorum bile). Abby Köpekler ile oyun oynar.
    Ellie kötü Abby iyi gibi bir zorlamaya sokmuşlar adeta ve bunu gözümüze gözümüze sokuyorlar, bu yüzden çok sırıtıyor ve hikayeyi sevmeyenler genellikle bu yüzden sevmiyor.
    İlk oyunda karakterler ve karakterlerin ilişkileri iyi işlenmişti. Joel iyi birisi değildi Ellie'de öyle ikiside hayatta kalmaya çalışıyorlardı.
    Bu oyunda ise sadece Tommy ile bir bağımız var ilk başta oda ilk oyundan kalma ve oda sıkı bir bağ değil. Joel ise en başta ölüyor zaten, fakat devamında ise diğer karakterler ile ilişkide kurdurmuyor tam olarak neredeyse herşey oldu bitti gibi ilerliyor. İlk oyundaki gibi Joel ve Ellie'nin yavaş yavaş birbirine ısınması hiçbir karakter ile olmuyor Ellie hemen Dina ile sevgili ve diyalogları aşırı boş yazılmış oyuna hiçbir yan karakter konmasaydı daha bile iyi olabilirdi. Aynısı Abby tarafı içinde geçerli(Bir istisna dışında) oraya daha gelmedim.

TLOU gibi akılda kalıcı birtek müze sahnesi var diyebilirim. Fakat TLOU'da Henry/Sam ikilisi bile çok az screen time'a göre hala akılda kalıcıdır. David'den bahsetmiyorum bile. Fakat bu oyunda duygu yüklü bir an hiç görmedim(Benim açımdan). Bu oyunda Abby'nin babasının kaybı bile Joel'ın Sarah'ı kaybetmesi yanında çok daha az duygu ile verilebildi. Hatta Joel'ın ölümü bile daha trajik yapılabilirdi fakat yine de Ellie/Tommy ve Oyuncuyu intikam isteği hissine kaptırabildi.

Ellie'nin Nora, Owen ve Mel'i öldürmesinde en çok üzüldüğüm ise Owen oldu. Owen diğerlerinden daha iyi işlenmiş ve daha oturaklı karaktere sahipti. Diğerleri ise sadece ölmek için konulmuş diyebilirim. Hatta Manny'e de biraz ısınmıştım. Fakat öldüğünde üzüldüm diyemem.

Gelelim Abby tarafına, Nefret ederek başlayıp, nefret ederek bitirdim. Karakter(İyi/Kötü) olarak Kötü'ye daha yakın olan karakterdi. Ellie Mel'in hamile olduğunu görünce neredeyse duygusal bir çöküş yaşar iken Abby ise Dina'nın hamile olduğunu duyduğunda "Good" diyerek neredeyse boğazını kesecek kalitede bir karakter ve Mel'i öldürdüğü içinde değil Owen'ı öldürdüğü için bu kadar kendini haklı görebiliyordu.
    Abby tarafında Yara ve Lev ise arka hikayelerini sevdiğim tek karakterler(zaten diğer arkadaşlarının bir arka hikayesi yok). Abby ve Lev işleyişi ise tam olarak Joel ve Ellie'ye benzetilmiş, zaten Abby oynanış olarak aynı Joel yapılmış. Fakat bu karakter ilişkisi Joel ve Ellie gibi Aylarca sürede değil 1.5 - 2 günde yapıldığı için çok yapay bir tat bırakıyor. Hele 1.5-2 gün tanıdığı Kişiler(Yara ve Lev) için yıllarca içinde bulunduğu Organizasyon/Ordu ne derseniz onlara ihanet ediyor. Hiç konuşmaya çalışmadan takır takır öldürüyor. Buna verilen sebep ise Yara ve Lev'in hayatını kurtarması olarak söylüyor. Sorunda burada başlıyor zaten Joel ilk başta Abby'i hiç tanımamasına rağmen kurtarıyor ve onunla birlikte güvenli bir yere gittikleri anda hiç tereddüt etmeden Joel'a işkence yapmaya başlıyor. Karakter bozukluğu var galiba kızımızda ?

Fakat şunu söylemem gerekli Abby'e ben Joel'ı öldürmesinde hak veriyorum vermiyorum değil ama aynı hakkı Ellie'ye de veriyorum Abby'i öldürmesi için. Joel Abby'nin babasını Abby ise Ellie'nin Baba figürünü öldürüyor. Hem de Ellie Joel ile yeni barışmaya başlamış iken.

Oyunun sonu hakkında, keşke oyunculara bırakılsaymış seçenek bu sayede birçok oyuncu kendi seçimini yapabilirdi. Birçok oyuncu Abby'i sonda boğmak için neredeyse kare tuşunu kırmıştır(ben de onlardanım çünkü Ellie perspektifinde hak ediyordu ve O an ben Ellie yerinde olup benim parmaklarımı koparsaydı zaten sadece onun için bile boğardım.). Oyunun sonunu anlamamışsın diyebilirsin fakat oyunun kendisi oyunun sonunu anlatamıyor. Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur denilen Atasözümüzü uygulamaya çalışmışlar fakat Abby neden zararla oturmadı ? Neden sadece Ellie zararla kaldı ? Abby mutlu son hak ederken(Tamam kötü durumda fakat Lev ile birlikte Ateşböceklerine gittiler) Ellie neden hak etmedi ?

Fakat oyun 3/10 4/10 gibi komik rakamların oyunu değil gayet güzel bir oyun olduğunu düşünüyorum. Sadece hikaye anlatımında ve hikaye ilerleme hızı olarak ilk oyuna göre çok problemli bir oyun. LGBTQ+ unsurlarına takılan birisi değilim. İsteyen istediği gibi olabilir buna oyun karakterleride dahildir.

İnsanlara Yanlış/Yalan Reklamcılık(Joel'ı fragmanlarda yaşlı haliyle göstermek gibi) ve Yalan bildiriler(Sadece Ellie Oynanılabilir Karakter gibi) yaparsanız böyle tepkiler almanız çok normaldir.

• [Z3R0] kullanıcısına yanıt

Owen, beğendiğim tek yan karakterdi ama onun ölümünü de Abby ile tanımadan gösterdikleri için hiçbir etkisi olmadı. Hikayenin işlenişindeki hatalar oyunu aşağıya çekmiş.

Mesela bana abby karakteri notr olarak geldi hocam cunku o hiçbir zaman kavgayı başlatan taraf olmuyor hatta sonuncusunda dina’nin bogazini kesecekken serbest bırakıyor(biz ellie ile arkadaşlarını öldürüyoruz hem de sevgilisiyle tam arasını düzeltmişken).

Orduya ihaneti sevgilisini aramakla başlıyor hocam. İsaac’in emirlerine uymuyor. Zaten ordan sonra geri dönse bile isaac onu çok Ağır cezalandırırdı. Abby’nin ikisini bu kadar benimsemesini Druckmann söyle açıklıyor: Yara ve Lev'i korumaya çalışmak karanlıkta aradığı ışık haline geliyor, hayatına eskisi gibi bir amaç kattığını düşündüğünü için onlardan vazgeçmiyor (zaten rüya sahneleri bunu destekliyor).

Tommy ilk sahnelerde zaten joel’un adını söylüyor. Abby o yüzden kendi yerlerine götürüyor hocam ondan sonra iskence ediyor.

İlk oyunda da joel hiç tanımamasına rağmen Sam ve abisine güvenip onları takip etmişti ama kimse ona takılmamıştı. Ne hikmetse sadece bu oyunda saçma oldu. Hatta hatirlarsaniz bir yerde kazik bile atıyorlardı ona rağmen devam ediyorduk.

Abby nasıl zararlı oturmuyor hocam. Hem joel’u oldurmek icin hayatını mahvediyor. Ondan sonra arkadaşlarını ve sevgilisini kaybediyor. En sonda da tanınmayacak hale gelene kadar iskence ediliyor ve aç bırakılıyor. Ellie zaten son yolculuğuna çıkmasaydı mutlu bitecekti ama bunu yaparak hem kendi hayatını tekrardan mahvediyor (aynı abby’nin babası oldukten sonraki gibi) hem de ana dusmaninin hayatını kurtarıyor (ironik bir şekilde)

İnsanlara yanlış trailerlar göstermesi tabi ki yanlış ama Leakler çıktıktan başka yapacak bir şey kalmıyor (hatta yeni trailerlardan sonra sızıntılar yanlış mi yoksa dendi).

• quote:

Orijinalden alıntı: joof

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Birine kifayetsiz der birine kültürsüz der hala gelmiş burda laga luga ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 28 Haziran 2020; 0:17:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Himurajutsu

Birine kifayetsiz der birine kültürsüz der hala gelmiş burda laga luga ediyor.

Alıntıları Göster
    sen önce kifayetsiz ne demek onu öğren ondan sonra millete iftira at hakaret ediyor diye
  • bir kaç sste ben atayım
    edit: 5 resim attım 3 gözüküyor spoileri açınca neden anlamadım. resimleri share tuşundan basıp aldım fotoğraf moduyla uğraşmadım keşke uğraşsaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oziboaydino -- 28 Haziran 2020; 1:12:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• tospik kullanıcısına yanıt

Kavgayı başlatan taraf benim gözüm de sadece Marlene ile konuşup doğru düzgün techizatı/ekibi olmadan ben aşı yapacam diye yola çıkan doktordur. 2 saat inceleme ile kimse ben aşı buldum diyemez ve Bir insanı sadece bir umut için öldüremez(haberi bile olmadan) Örnek: COVID-19

Orduya ihaneti ise göreceli eğer Owen'ı bulduktan sonra hemen dönseydi Isaac hiçbir ceza vermeyebilirdi. Bu rotasyonu görmediğimiz için kesin konuşamıyorum. Druckmann yorumunu okumuştum fakat sorun ben onun yorumunu okumak zorunda değilim oyunda bana bu hissi vermedi, vermeliydi. Bu yüzden bu kısmı ben yok sayabilirim oyun yapımcısının hikayede açıklama yapma gereği iyi işlenememiş hikaye örneğidir. Rüya sahnesi bu içinde hisettiği duyguları tam olarak yansıtamadığını düşünüyorum.

İsmini söylüyor fakat Joel ve Tommy'nin Abby'nin hayatını kurtardığı gerçeğini değiştirmiyor. Oyunda adete Yara ve Lev'e hayatını kurtardığı için bu kadar yardımcı olduğu sahiplendiği gösterilirken/söylenirken İntikam arzusundan dolayı Joel için 1saniye düşünmüyor.

Henry ve Sam'e belki de Sam'den küçük olduğundan dolayı güvenmiş olabilir.

Abby zararlı oturmuyor sevgilisini zaten kaybetmişti Owen ve Yara ölmese zaten Santa Barbara'ya gitmeyecekti(büyük ihtimalle). Joel'ı öldürmek için hayatını mahvettiği nokta neresi acaba ?(Ben göremedim öyle bir sahne)
    İntikamından dolayı sevdiği insan ölüyor fakat herşeyini kaybetmiyor WLF'ten ayrılması yine kendi kararı intikamından dolayı değil. Diğer arkadaşlarından da bir tek Manny ve Nora'ya(ve belki Mel) üzülmüştür diye düşünüyorum çünkü oyun göstermiyor başka birşeyi, En sonda tanınmayacak hale gelmesinin intikamı ile alakası olmadığını düşünüyorum(Çünkü ne Ellie/Joel arıyor orada nede kaçıyor sadece Ateşböceklerini ararken talihsiz bir olay yaşıyor) ve Köle Tüccarlarından(Kölelikten) bütün oyunlarda nefret ettim/ederim oraları Abby ile bile oynasak oradan çok fazla zevk alırdım.

Ellie'nin sonda yaptığı hataya değinmiyorum fakat oda aynı Abby gibi bir ipucu buluyor(Abby için bu süre 4 sene) ve bunun peşinden gidiyor ve yine de öldürmüyor. Acıdığı için öldürmüyor dersek zaten bitkin bir halde en sonda neden hayatta bırakıyor hatta 2 parmağını ısırarak kopartmışken. Burada Abby için Plot Armor diyorum ben bütün oyun aslında Abby'e Plot Armor giydirmiştir.

Dediğim gibi oyunun sonunu bize bırakmalılardı. Şahsen ben kesinlikle orada Abby'den intikamını aldırırdım. ND'nin yaptığı en büyük yanlış burada oldu TLOU'nun sonunda oyuncuların %90'ının yapacağı şeyi yaptırdılar fakat TLOU Part 2'de oyuncuların belki %10'unun yapacağı şeyi yaptırdılar ve bütün bu kargaşa bu yüzden. Fakat bu hikayeyi kötü yapmıyor aynı zamanda hikayedeki açıkları ve hızlı bir şekilde hikaye işlemelerini de açıklayamıyor.

• Oyunu bitirdikten sonra hakkında bir iki şey söylemek istedim.
    Öncelikle; oyunun oynanış ve teknik anlamda geldiği nokta cidden her türlü övgüye layık.
    Hikaye ile ilgili olarak yapımcının hedeflediği “nefret etme “ durumu bir noktadan sonra tamamen suni bir hal aldı benim için
    Özellikle oyunun sonuna doğru tiyatro bölümünden sonra benim tamamen oyuna karşı bir duygu sağırlığı geliştirmeme neden oldu ve “anlat anlat heyecalı oluyor” şeklinde devam ettim
    Oyunun geldiği noktada elliye dönmesine rağmen keyif almaktan uzaklaştım.
    -Bunca yıl aradan sonra gelen bir oyun için oldukça radikal kararlar vermişler.Sanki bu serinin 5.oyunu gibi davranmışlar.İlk oyunda karlı bölümde ki oynanıştan sonra Ellieyle olan ikinci bir oyun için çoğu kişi pozitifti fakat sanki Ellieyle oynayarak geçirdiğimiz 3 oyun olmuşta artık yenilik lazımmış gibi davranmışlar.
    -Oyunun satışları ilk oyunun ekmeğini yiyor eğer 3. bir oyun yapılırsa o zaman daha net görebiliriz bu oyunun kitledeki karşılığını.

Serinin 5. Oyunu olsaydı çok güzel soluk getirilmiş derdim ama ne yazıkki henüz 2.oyundu.Lou denildiğinde aklınıza gelen ilk 3 kelime yüksek ihtimal Joel,Ellie ve duygudur.Bu oyunda Joel yok, Ellie yarım var duygu ise benim için abartılmış ve belli bir kısımdan sonra tamamen suni.

Birazcık dağınık oldu kusura bakmayin hocam.

Hocam Ellie izin verdikten sonra joel’a söz düşmemesi gerekirdi ama babalik duygusu ağır bastığı icin KATLİAM yaptı. Ellie’ bin bulduğu ses kaydında bunu YAPABİLECEK tek doktorun da öldugunu söylüyor yanı adam boş bir adam degil. Yoksa bu kadar büyük bir örgüt bu adama yatırım yapmazdı. Hani joel olecektin o yüzden izin vermedim demesine rağmen ellienin kızması falan rızası olduğunu gösterir.

Hocam isaac’li kısımları iyi hatırlamıyorsunuz galiba yaptığı iskenceleri felan görmüş olmalıydınız. Bir de owen geri dönemez bize ihanet etti tarzında bir şey söylüyordu.

Rüya sahnelerinin nerede gerçekleştiğine bakalım. Abby çocukları yalnız bıraktıktan sonra asilmis halde görüyor. Onları kurtardıktan sonra babası gülümsüyor ona demek ki bağlantılı bu isler.

Hocam Joel hem ateş böceklerini bitiriyor hem de babasını olduruyor. Yanı hayatını mahvediyor. Yanı kurtardığı icin eyvallah mi cekecekti abby :)) Kız kaç senedir bu anı beklemiş gözünü kırpmadan yapacak tabi ki

Abby’nin elinde kalan tek şey arkadaslari ve kopegiydi ve biz onu elinden alıyoruz. WLF’den ayarlamasını intikam ile bağdaştırmadım ki hocam.

Hani WLF’den kaçıp tekrar owen’i felan buluyor. Duygusal yakınlaşıyorlar falan filan nasıl kaybetmiş oluyor hocam. Aslında tekrar kazanıyor.

Hocam Owen ona muhteşem bir hayat teklif ederken o elinin tersiyle itip intikam icin yola koyuluyor ondan sonra ayrılıyorlar owenla. Orda kabul etse hayatını mutlu yaşayacaktı.

Joel da abby’e ellie ile aynı yaşta bir kız olduğu icin güvenmiş desek yanlış olmaz o zaman sizin deyiminizle. (Druckmann da böyle diyor zaten açıklamalarında)

Arkadaşlarından başkası yok ki hayatında hocam. Bir de tam tekrardan Owen’i kazanırken kaybediyor. Sonuçta arkadaşları hocam siz can dostlarınızı kaybederseniz (Allah korusun) üzülmez miydiniz ?

Benim yorumum abby yaptıklarının BEDELİNİ ödüyor.

Abby’i oldurmemesinin nedenini aklımda söyle yerine oturtuyorum belki yanlıştır. 1- Ellie abby ve lev’i joel ile aralarındaki iliskiye benzetmiş olabilir cunku onu kurtardıktan sonra direkt lev’e gidiyor. 2- Zaten çekeceği en büyük cezayı cekmis. Eski halinden eser kalmamış oyun söylenmese kimse tanıyamayazdi (Ellie görünce yüz ifadesinden anlaşılıyor). 3- AFFETMEK ( hatırladığı anıda joel ne kadar büyük bir yanlış yapmış olsa bile seni affetmeyi deneyeceğim diyor ve ellie artık ergenlikten çıkmış bir kız)

Oyunun sonunda doğru olani yapıyor hocam. Eğer oldurseydik hikayenin büyük bir kısmını çöpe atmış olacaktık. Tepkinin en büyük nedeni joel gibi bir karakteri ölduren kişiyi nasıl öldurmekdik (Bana göre oyunun en büyük eksiği burda herkese o duyguyu vermelilerdi ama çoğu kişi Joel gibi bir baba karakterin ölmesini içerledi haklı olarak). Bu olaylara zaten tarafsız bakarsak Abby’nin haklı olduğunu görürdük. Bu oyun bu yüzden cesur diyoruz istediklerimizi degil doğru olani yaptığı icin. Zaten 1-2 ay sonra insanların siniri geçtikten sonra hikayeyi de beğenmeye başlayacaklardır :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 28 Haziran 2020; 1:6:58 >

Beğenen beğensin de senaryo bence çok ucuz hatta ucuz ötesi. babasını rüyasında gülümserken görüp 2 tane küçük kızın peşine takılmak nedir ya ? bulabildiğim tek kelime ucuz
  • joof kullanıcısına yanıt

Hocam söyle söyleyeyim. Hayatındaki en sevdiği kişi Babası ve en travmatik olayı da o. Abby zaten joel’u öldurerek her şeyin gere geleceğini dusundugu icin yapıyor ama olmuyor geri gelmiyor (yanı boşluğa düşüyor). Sonra rüyasında babasının öldügu odaya girince ikisinin asilmis halde görüyor. Kimin basına gelse gider tekrar bakar. Sonra kurtardıktan sonra da doğru bir iş yaptığı icin bilinç altında da aynı olayı bu sefer babası gülümserken yaşıyor. Bundan sonra da hayat amaci haline getiriyor. Bence çok güzel bağlanmışlar buralar. Beğenip beğenmemek size kalmış tabi.

Bir kere hayatlarını kurtardı zaten vicdanını rahatlatmak için çünkü can borcu vardı tamam eyvallah. daha sonradan yok hastanelere gidip ilaç aramalar, kimsenin girmeye cesaret edemediği yerlere girerek hem de. Bana çok zorlama geldi bu kurgu, bunu bir rüyaya bağlamaları falan

Ben Joel'ı haklı bulmuyorum zaten TLOU'nun sonunda Joel zaten aslında uzun zamandır hak ettiğini bulduk desek yanlış olmaz(Kimse alınmasın Joel birçok insan ile takıştı sonucun bu olacağı dünden belliydi). Ben doktora boş demedim sadece öyle hiç görüşmemiş birşeyde 2saatlik(veya biraz daha uzun fakat günlerce, haftalarca değil) inceleme ile bir insanı hatta bir çocuğu öldürmek(Marlene kendi kızın olsaydı yapabilirmiydin diye sorduğunda cevapta veremedi) herhangi bir bilim insanı için saçma kanını vücut sıvılarını incelemek varken ? En son beynindeki mantardan parça almak ve bunu Ellie'ye iyice anlatması gerekliydi.

İşkenceleri hatırlıyorum fakat Owen kendi gelirse kendini açıklaması için bir şans veririm de dedi.
    Ben Rüya sekansı önemsiz demiyorum fakat bir anda duygu yaşatamıyor.(zaten benim oyunlar ilgili sorunum burda bu oyun bana hiçbir duygu yaşatamadı)
    Zaten eyvallah çeksin demiyorum Sadece bir rüya gördü diye ve onun kurtulmasına yardımcı oldular diye kaç senedir savaştığı insanlar için neredeyse herşeye ihanet ediyor. Aslında buradaki tartışmamız oyun burada duyguları(Rüya, Yara, Lev) tam veremediği ve açıklayamadığı için çok anlamsız kalıyor bende hiçbir şey uyandırmadığı için saçma geliyor.

Owen konusu bir kaybediyor bir kazanıyor en son santa barbara'da Owen ile gitmeyecekti(Owen öldüğü için bilemiyoruz) tekrar kaybediyor. Kendi tercihi burada fakat tabii Owen ölüyor. Gerçekten şu gruptan tek sevdiğim karakterdi.

Evet intikam için en başta elinin tersiyle itiyor sonrasında ise belki de istemeye istemeye Santa Barbara'da da itiyor. En sonunda intikamını aldığı için kaybediyor.

Benim Oyunun sonu ile ilgili bedelini ödemiyordan kastım bu değil arkadaşları ölüyor çünkü onlarda intikam için yola çıktı aynı Jesse gibi ve onlar hakettiğini buluyor.
    Abby en sonunda umuda doğru giderken ? (muamma belki de büyük bir pusuya gidiyor)
    Ellie umutsuzluğa doğru gidiyor ? (Dina JJ ile birlikte terk etti, parmaklarını kaybetti, Joel'dan kalan en büyük şey gitarını çalamıyor vs.)

Burada Oyunun sonunu benim için tek haklı çıkartacak şey Ellie'nin intikamını almasıydı. Zaten herşeyini kaybettiğinide biliyordu. Neden Affetmeli ? Dediğim gibi acıma duyabilir fakat bir insana verilecek en büyük ceza canını almaktır(Abby'nin yaptığı) ve benim gözümde en büyük cezayı(Abby) çekmedi ? İkisinin ilişkisini benzetmiş olabilir fakat bu affetmesi veya acıması için bir seçenek değil benim için ?

Bu yüzden Objektif yaklaşamıyoruz herkesin konulara bakış açısı farklı,
    Ben biraz daha realist baktığım için doğru veya yanlış olarak düşünmüyorum, Ellie doğru veya yanlış yapmadı sadece yazarın istediği şeyi yaptı oyuncunun/izleyicinin(%90 falan) değil. Fakat Joel'ın kararı TLOU'da yanlış olmasına rağmen oyuncunun istediği karar(yine %90 falan).
    Zaten sorun burada çıkıyor oyuncu ve yazarın istekleri çakışıyor burada en güzel yapılacak şey seçeneğin oyunculara bırakılmasıydı. Çünkü bu bir oyun, böyle bir hikaye İZLEMEK istesem gider film izlerim.

Bu arada ben Abby'nin yaptığı herşeye hak veriyorum zaten vermiyorum değil onunda haklı sebepleri var.(Babası, Arkadaşları, Sevgilisi)
    Aynı haklı sebepler Ellie'de de varken Ellie neden yücelik yapsın ki ? Sonuçta gerçekçi bir hikaye yapacam diyorsan gerçekçi son yazacaksın dünyada ki birçok insan Abby'i orada öldürürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Z3R0] -- 28 Haziran 2020; 1:45:56 >

• 
Sayfa: önceki 9969979989991000
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.