Şimdi Ara

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (320. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.347
Cevap
138
Favori
1.230.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cordyseps mantarının karıncaların beyinlerine nüfuz edip onların bilinçlerine etki ettiğine inanılıyordu bilim tarafından. Fakat 2017'de yapılan bazı araştırmalara göre, cordyseps mantarina maruz kalan karıncalar incelendiğinde, kas sistemlarinin mantar tarafından etki altına alindigi kesfedilmesine rağmen beyinde herhangi bir bulguya rastlanmamış. İlk oyunda Sam'in Ellie'ye sorduğu infectedler hakkında "hala orada bir yerde olabilirler mi?" sorusu aklıma geldi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsushima kullanıcısına yanıt
    Hocam tecavüz benzeri yorumlar cidden çok saçma. Oyunlarda böyle şeyler olmaz. Olsa da hoş karşılanmaz. Olmamalı da zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venomstr

Hocam tecavüz benzeri yorumlar cidden çok saçma. Oyunlarda böyle şeyler olmaz. Olsa da hoş karşılanmaz. Olmamalı da zaten.
    Hocam sadece teori ürettim, kafamdan bir şeyler uydurmadım kaldı ki, Ellie'nin çıplak halde her yerinin mosmor olması gibi durumlar insanı böyle olsa da olmasa da bu ve buna benzer düşüncelere sevk ettiriyor, belli ki dövüldü ve tecavüz olmasa bile girişim de bulunmuş olabilirler, açıkça zaten yine görüyoruz ki Ellie yakalanıyor, 14 yaşındaylen dahi kurtuldu falan demeyin, çünkü bu sefer tamamen eli kolu bağlı uçsuz bucaksız bir dağ evinde Joel'den habersiz şekilde bu durumlar yaşanıyor, yine de kesin olarak konuşmayıp Tecavüz ediliyor demiyorum, demek istediğim, yukarıda ki arkadaşın veremediği boş cevaplar üzerine değil, gördüklerimle yola çıkarak konuşuyorum, ayrıca oyunlar sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi de davranmayın rica ediyorum, Oyunlar hayal ürünü, istediğimizi, istenileni yapmaya izin verilen bir sanal alem, bunun için de Adam öldürmek, hırsızlık yapmak, madde kullanmak, cinsel ilişkiye girmek gibi birçok ahlak dışı uygun olmayan şeyler mevcut, o zaman bunları da eleştirelim, konu tecavüz olunca mı sadece tepki veriyoruz? Yine diyorum, eğer böyle bir tepki veriyor iseniz, diğerlerine de aynı tepkiyi göstermeniz veyahut oyun oynamaktan kaçınmanız gerekir, yukarıda ki arkadaşa bunları kaç seferdir anlatıyorum, anlayamadığı gibi cevap da veremiyor, en son "The Last of Us: Part II Ellie'nin suçu ne Only On iyice saçmalayıp komik olmaya başladınız" yazmış böyle insanlarla sağlıklı iletişim kurulabilir mi?

• her zaman olduğu gibi buda sakız gibi sünmüş arkadaş bir teori atmış ortaya yani gerçekleşmesi olacağı kesinliği olmayan belkide alakasız- saçma olan bir bilgi kirliği sanki oyunun yönetmeni neil böyle bir açıklama yapmış gibi 500 sayfa bu saçma tartışmanın dönmesi fazlasıyla komik teori bu bence olmaz de geç ne uzatıyorsunuz 500 sayfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 7 Ocak 2020; 17:15:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thejoker58906

her zaman olduğu gibi buda sakız gibi sünmüş arkadaş bir teori atmış ortaya yani gerçekleşmesi olacağı kesinliği olmayan belkide alakasız- saçma olan bir bilgi kirliği sanki oyunun yönetmeni neil böyle bir açıklama yapmış gibi 500 sayfa bu saçma tartışmanın dönmesi fazlasıyla komik teori bu bence olmaz de geç ne uzatıyorsunuz 500 sayfa
    Doğru diyorsunuz hocam, yanlış anlaşılmakla kalmayıp üzerine konuyu sakız gibi uzatıyorlar, forumda oyun çıkışına kadar kimse ortaya fikir atmamalı, bunu da öğrenmiş oldum

• Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Teoriden değil de, "umarım böyle olur" tarzında mesajlar olduğundan benim hoşuma gitmedi. Gerçek hayatta var, oyunda da bunlar olsun gibisinden mesaj yazıldığını hatırlıyorum.
  • Son kez yazıyorum ve bu saatten sonra da anlayıp anlamamanız umurumda bile değil, uzun bir yazı olacak, daha önce ki yazılarımı da muhtemelen hiç okumayarak benim "Tecavüzü istediğim" lafı çıkartıldı veyahut zerre kadar anlaşılmak istenilmedi sözlerim, ya da, akli melekelerinizde sıkıntı var ve anlama kabiliyetiniz daha gelişmemiş, bu sözlerimi bana iftira atmaya çalışan ve bu yazılanları hangi amaçla beğenildiğini anlayamadığım kişilere söylüyorum, öncelikle, belli başlı şeylere dayandırarak böyle bir teori ürettim, ve kesinliği hiçbir şekilde yok, bunun üzerine farklı bir arkadaş gelip, sanki ben böyle olmasını istiyormuşum gibi "böyle şey olur mu?" , "İmkanı yok" , "Çok çirkin", "Saçmalama" gibi yazılarıyla bana olan tepkisini dile getirdi, ve Tomb Raider'dan konuyla zerre alakası olmayan şeylerle bana örnek gösterdi, ben de güzelce dedim ki, "bak arkadaşım, sadece teori üretiyorum, olası bir fikir sundum, ki eğer bu kadar tepki veriyorsanız bu duruma, diğer ölümlere, madde kullanımlarına da tepkinizi gösterin" dedim, sonra yine bir sürü olup olmadık şeyler yazılıp laflarım farklı yerlere çekilmeye çalışıldı, ardından bir arkadaşımız daha gelip, bana, "Tecavüz benzeri şeyler olmamalı, cidden çok saçma" gibi seyler söyledi, ben de oyunların sanal alemden oluştuğunu, ahlak dışı bir çok olayın zaten yaşandığını belirttim, 100 tane öğe sayarım burada, ama gerek yok, yine anlamayacaklar zaten, ve en son, tepemi de attıran nokta da Venom nickli anlamak istemeyen arkadaşımız "Gerçek hayatta var, oyunda da olsun" dedi dedi, üzerine, böyle dediğimi hatırlıyormuş, bak sen şu işe, ne dediğinden emin bile değil, el insaf, bu topluluk gerçekten bu kadar rezil mi? Peki ya bu yazıyı beğenen cahil insanlara ne demeli? Ya da yaşları kaç ki beni anlayacaklar? Bir şeyi tam anlamadan, tam okumadan, eleştiri yapmayın, ve bu yaptığınız eleştiriyi geçmiş, akıl dışı iftiralara uğramama sebep olmuştur, yazdıklarınızı yayınlamadan önce haddinizi bilerek, anlayarak, düşünerek yazın, adımı kirletmeye çalışsanız da, buna izin vermem, bu yazıyı da bunun için buraya bırakıyorum zaten, biraz adam olun, akıllı olun, Allah'tan korkun, Last of Us'ın dünyası acımasız bir dünya ve her şey mümkün, kafamdan saçma sapan bir teori üretsem dahi adı üstünde bir teori olduğundan dolayı bana saygı duymanız gerekirdi, konuyu bu kadar uzatmanın hiçbir mantığı ve açıklaması yok, katılır veya katılmazsın, eleştirilerinizi de bana adam gibi yazarsanız, ben de size adam gibi cevap veririm, gereksiz yere Ahlak bekçiliği yapmanın bir anlamı yok, kimi kimden savunup, koruyorsunuz onu da anlamadım, oyuna bu kadar tepki verenler, gerçek hayatta olan Tecavüz olaylarına bu kadar içerlenip tepki veriyorlar mı acaba? Oyunlar dünya'nın en temiz ürünleriymiş gibi hareket edip boş yapıyor ve sanki sapıkmışım gibi muamele ediyorsunuz, Eşcinsellik olunca tepki yok, Madde Kullanılınca tepki yok, Cinsel İlişkiye girilince tepki yok, Adamları kesip biçerken tepki yok, olası tecavüz senaryosu olunca tepki var öyle mi? Konu sadece bana iftira atmanız da değil, eğer bu saydığım ahlak dışı seyleri normal karşılayıp sadece tecavüzü anormal karşılıyor iseniz toplumumuz bitmiş demektir, acırım sizlere, bu yazıda bahsettiğim kişiler boş yapan ve yapmaya da devam edecek kimselerdir, herkes kendini çok iyi biliyor zaten, diğer arkadaşlarımız alınmasın, bütün bunları, hakkımda yazılmış asılsız şeylere bir nebze de olsa açıklık getirmeye çalıştığımdan dolayı paylaşıyorum, yoksa yine bu belli başlı kişiler zerre anlayamadı demek istediğimi orası ayrı, işin diğer gülünç kısmı ise, cevap vermeyip, diğer yazılarında "Böyle böyle söyledi" demeleridir, bu tam bir korkaklık ve verecek cevapları dahi yok, bir adet (1) mantıklı cevapları yok, en son diğeri de cevap olarak, "The Last of Us: Part II Ellie'nin suçu ne Only On saçma ya" diye cevap vermiş bana, bu tiplere bir şey anlatmaya, iletişim kurmaya çalışmak zaman kaybı, israftan ibaretler, bana bulaşmasın böyle kimseler bundan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsushima -- 7 Ocak 2020; 20:14:57 >

Bu nasıl üslup kardeş? "Tecavüz gerçek hayatta da var, oyunda olunca neden rahatsız oluyorsunuz, niye tepki gösteriyorsunuz?" demedin mi? Daha üst mesajda yazmışsın üstelik.

Oyunda böyle şeyler olması beni rahatsız eder diyorum. Sen de buna karşı çıkıyorsun. Bu da bizim fikrimiz. Bundan niye rahatsız oluyorsun onu anlamadım?
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Konu'nun senin fikirlerinle veya düşüncenle hiçbir alakası yok, bana karşı taraf tutup laflarımı bir yerlerinizden anladığınızdan dolayı şu an bu durumdayız, hala anlayamamış olman beni şaşırtmadı, olay, benim sizin fikirlerinize karışmam değil, sizin benim fikirlerime olup olmadık laflar söyleyip saçmalamanızdır, beni bilen bilir, burada Eylül ayından beri varım ve kim ne yapıyorsa yapsın karışmam, haddim olmadığını ve onun kendi fikri olduğunu bilirim, eğer ki gördüğüm bu yazılar bana saçma veya mantıksız gelirse saygı çercevesi için de ona bu durumu anlatmaya çalışırım, hebele hübele gelip o kişiyi yerden yere vurup alaycı sözlerle hakaret etmem, hala sözlerimi çarpıtmaya çalışıyorsunuz, bir daha da bu konu hakkında cevap vermiyorum

Arkadaşım sen fikirlerini söyleyince sorun yok ben söyleyince sorun mu oluyor Tomb raider örneği vererek oyunlar da neden böyle bir şeyin olmayacağını olmaması gerektiğini söyledim sana Tomb raider yapımcıları crystal dynamics ufacık bir sahne yüzün den bile ne kadar tepki çekmişlerdi sosyal medya hesaplarından haberin linkini atmıştım zaten.Adını kirletmeye çalışanda yok ayrıca neden böyle saçma bir şey yapalımüslubun çok yanlış bence biz buna yanlış anlaşılma diyelim geçelim konu kapansın insanların kırılmasını üzülmesini istemem bundan sonra da teori üretmekten çekinme oyunlar eğlencedir daha fazla uzamasın bence de bu konu.

• Dediğim gibi, ben sizin fikirlerinize karşı herhangi bir saygısızlık yapmadım, sadece, bana yakışmayan yanlış anlaşılmalar yüzünden bu iğrenç asılsız duruma açıklık getirmeye çalışıp kendimi savundum, açıktan size sataşma, fikirlerinizi saçma bulma gibi hareketlerde bulunmadım, benim kırıldığım ve kızdığım nokta, sözlerimin "doğru" anlaşılamaması ve sanki Sapıkmışım, bunları çok istiyormuşum gibi bana haddinden fazla tepki vermiş olmanızdır, Teori olduğunu da belirtmeme rağmen oysa ki, her neyse, yine de anlayışın için teşekkür ederim ve üstte yazdığım konular hakkında ki laflarımı bu olumlu davranışından dolayı geri alıp özür diliyorum, konu da daha fazla uzamasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsushima -- 7 Ocak 2020; 20:57:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vengeful Spirit

Cordyseps mantarının karıncaların beyinlerine nüfuz edip onların bilinçlerine etki ettiğine inanılıyordu bilim tarafından. Fakat 2017'de yapılan bazı araştırmalara göre, cordyseps mantarina maruz kalan karıncalar incelendiğinde, kas sistemlarinin mantar tarafından etki altına alindigi kesfedilmesine rağmen beyinde herhangi bir bulguya rastlanmamış. İlk oyunda Sam'in Ellie'ye sorduğu infectedler hakkında "hala orada bir yerde olabilirler mi?" sorusu aklıma geldi :)
    Evet, öyle. Korkunç bir durum.

• TSUSHIMA isimli kardeşimiz bir varsayımda bulunmuş. Paylaşımları sadece bir TAHMİNDİR.
    İstek değildir, beklenti de değildir. Bundan öteye de gitmedi zaten. Fikrine saygı duymak gerekiyor.

Birinci oyunda yer alan "ELLIE'nin üzerine saldıran adam sahnesini" gayet iyi hatırlıyoruz.
    Ve hepimiz bu sahnenin "tecavüze yeltenme" içerikli bir sahne olduğunu da gayet iyi biliyoruz.

ELLIE birinci oyunda da JOEL ile birlikte ANA KARAKTER değil miydi?
    Naughty Dog ana karaktere böyle bir şey yapmaz, tepki çekeceği toplara girmez diyorsunuz ya hakikatten çok iyi niyetlisiniz.
    Adamlar ilk oyunla birlikte CİNAYETİ, UYUŞTURUCUYU, EŞCİNSELLİĞİ evlerimize kadar soktu zaten. TECAVÜZE YELTENME de bunlardan birisidir.
    "Tecavüze yeltendi ama o tecavüz olayı olmadı" demek ne demek arkadaşlar? Bu kadar iyimser olmayın.
    Bakın bakalım NAUGHTY DOG ilk oyunda bize neler sunmuş, disk görsellerinde nelere karşı uyarmış... Alttaki görseli inceleyin.

Ne yazıyor LAST OF US disk kutusunun arka görselinde?
    KAN
    YOĞUN ŞİDDET
    CİNSEL TEMALAR
    KÜFÜR
    ALKOL KULLANIMI

Oyunda katiller var, cinayetler var, katliamlar var, uyuşturucu var, alkol var, eşcinsellik var. Kısacası her türlü insanlık dışı sapkınlık var.
    Tecavüze yeltenmenin de daniskası var. Hemde 14 yaşındaki çocuk yaşta bir kıza var. İkinci oyuna da tecavüzün ta kendisini koyarlarsa hiç şaşırmayın yani.

Kesinlikle "BUNLAR HAYATIN GERÇEKLERİ" yada "BUNLAR GERÇEK HAYATTA VAR NEDEN YADIRGIYORSUNUZ" gibi ahlak dışı ve insanlık dışı bir şey söylemiyorum, savunmuyorum.
    Ama TSUSHIMA isimli kardeşimizin de bu kadar üstüne gitmemize gerek yok diye düşünüyorum.
    Birinci oyundaki +18 içeriğiyle ve ikinci oyunun tüm tanıtım videolarında encinselliği normal bir şeymiş gibi gözümüze sokan bir firmadan bahsediyoruz artık.
    O yüzden TSUSHIMA ve benzer kardeşlerimiz de haliyle böyle tahminlerde kolaylıkla bulunabiliyorlar.

Eğer bir suçlu aranacaksa bunu düşünen değil oyuncular değil, bunu düşündüren oyun yapımcıları sorumlu tutulmalı.
    NAUGHTY DOG firmasını çok severim ama kan, şiddet, insan öldürme, eşcinsellik ve tecavüze yeltenmeyi oyunlarında işleyen bir firma olduğu da GERÇEKTİR.
    En masum haliyle UNCHARTED oyununda CHLOE FRAZER ile NATHAN'ın yakınlaşma sahneleri de küçük oyuncularda belli ölçüde seks bilinçaltısı oluşturuyor.
    Söylemek istediklerim bu kadardır.

Ayrıca o sahne için ben de yorumumu yapayım.
    ELLIE daha hanımefendi, DINA daha aykırı bir karakter. Tüm videolarda buram buram gösteriliyor bu.
    Bence DINA yüzünden göreve çıktıkları gün başlarına bir iş geliyor. DINA olmadık işler yapıyor ve ikilinin başını belaya sokuyor.
    Sonrasında da DINA'yı öldürüyorlar, ELLIE'yi de ağır bir şekilde darp ediyorlar.
    Yani "tecavüz ediyorlar" gibi bir düşüncem hiç olmadı.
    Ama TSUSHIMA'nın tahminini okuyunca ve önceki oyunun tecrübesini de göz önünde bulundurduğumda neden olmasın dedim.

Lütfen bu notumu da okuyun.
    UNCHARTED 1-2-3 oyunlarının senaristi farklıydı.
    Fakat UNCHARTED 4 oyununun senaryosunu LAST OF US'ın senartisti NEIL DRUCKMANN üstlendi.
    Yani UNCHARTED 4'ün hikayesi tamamen NEIL DRUCKMANN'a aittir.

Neden bunu yazdım derseniz...
    NEIL DRUCKMANN fazlaca arabeski seven biridir. Oyunlarda karakter bağlarına önem veren, hikayede oyuncuya damardan giren bir senaristtir.
    UNCHARTED'ın ilk üç oyununda daha çok macera ve aksiyona yer verilmişken UNCHARTED 4'ü oynayanlar bilir ki işin içine aşk, kardeşlik, sadakat girmiştir.
    Özellikle UNCHARTED 4'deki SAM ile NATHAN arasındaki bağa dikkat edecek olursanız JOEL ile ELLIE'nin başka bir örneği olduğunu fark edeceksiniz.

Yani LAST OF US 2 ile birlikte NEIL DRUCKMANN isimli ağabeyimizin duygusallık dozunu bir tık daha öteye taşımak için
    neler yapabileceğini düşününce tecavüz içeriği için ne yazık ki "İMKANSIZ" diyemiyorum.

Herkese iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 8 Ocak 2020; 10:59:37 >

• KUMANDANASKER kullanıcısına yanıt
    Gayet net anlatmama rağmen sözlerim farklı yerlere çekildi ve yanlış anlaşıldı, halbu ki sadece teoriydi ve yine dediğim gibi kafamdan bir şeyleri uydurarak bu kanıya varmamakla birlikte gerek oyunların, gerekse Naughty Dog'un neler yapabileceğini, hangi sahnelerin yer alabileceğini az buçuk tahmin edip fikir üretebiliyoruz, demek istediğimi anladığın için, konuya benim tarafımdan da açıklık getirmeye çalıştığın için müteşekkirim, teşekkürlerimi sunarım hocam, iyi günler, iyi oyunlar..

• Ellie bana Kristen Stewart'ın ergenlik halini hatırlatıyor nedense o masumluk, doğallık felan zamanında çok hoşlandığım tipti kendisi. Tabi şimdi ki halini beğenmiyorum. Şu Estetik işi çıktığından beri kadınlarda o masumluk doğallık yok oldu zaten.

Naughty Dog ne yaparsa yapsın ben arkasındayım adamlar sanattan, hikayaden oyunu sanki bire bir yaşatmaları zaten beni benden alıyor. İlk oyunda ki o giriş beni ne etkilemişti öyle, daha dur ne oluyoruz demiştim. İkinci oyunda yine fragmanla yine etkilemeye başardılar, o Joel'ı gördükçe ben kahroldum öyle bir dünyada olmaak istemezdim.

Bu arada aramızda bilmeyen vardır kesin. Bu oyun yapılmadan önce Oyunun yapımcıları The Road filminden çok etkilendiğini ondan esinlendiğini söylemişlerdi. The Road filmini izlemeyen varsa mutlaka izlesin.

• Arkadaşın bilgilendirici yazısına ek olarak; TLoU'nun final sekansı çekim açısı ve kullanılan son kelime olarak birebir The Road'ın finalinden esinlenilerek kurgulanmistir. TLoU seven herkese şiddetle tavsiye ederim bu filmi.

• quote:

Arkadaşın bilgilendirici yazısına ek olarak; TLoU'nun final sekansı çekim açısı ve kullanılan son kelime olarak birebir The Road'ın finalinden esinlenilerek kurgulanmistir. TLoU seven herkese şiddetle tavsiye ederim bu filmi.
    Viggo Mortensenin oynadigi mi?

• Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, müthiş bir performans ortaya koymuştu Aragorn reis

• quote:

Evet hocam, müthiş bir performans ortaya koymuştu Aragorn reis
    Izleyelim bakalım.

• Last of Us: Part 2'nin IMDB sayfasında başrollerin arasında Emily karakteri bulunuyor, hatta öyle ki, ana karakterimiz Ellie'yi canlandıran Ashley Johnson dahi 2. Sıradayken Emily rolünü üstlenen Emily Swallow 1. Sırada, Emily karakterini ise sadece Paris Game Week 2017'de elinde bıçakla bir kadına zarar vermeye çalışan kişi olarak gördük, aynı zamanda grubun elebaşı olarak gözüküyordu, bu Emily karakterinin Part 2 için önemli bir yere sahip olacağını şimdiden varsayabiliriz, 2017'de gösterilen video'yu geçmiş sananlarımız vardı, tarikat muhabbetleri falan var çünkü ve biz hiç böyle bir örgütle karşılaşmamıştık, ama 2 seçenek daha var, ya bu tarikatlar yeni türedi (E3 2018'de gördük), ya da farklı bir bölgede yıllardır egemenliklerini sürdürüyor ve diğer insanlara kök söktürüyorlar, yani o sahneler bence Flashback değil, oyun boyunca Ellie'nin annesiyle alakalı bir gelişmede olmayabilir yine, gösterilen her karakter ile bir yerde iyi veya kötü karşılaşacağımızı düşünüyorum, neticede Ellie uzun bir yola koyulup farklı bölgelere ikamet ediyor, muhtemelen bu sefer gerçek bir ana düşman ile de karşılaşacağız gibi Naughty Dog oyununda, bu sefer her şey daha acımasız olacak

• 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.