Şimdi Ara

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (318. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25.343
Cevap
140
Favori
1.207.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 316317318319320
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçük bir kesit gameplay paylaşılmış, gif halinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levenbreh -- 4 Ocak 2020; 22:10:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bu eski video.
    önceden görmeyen yoktur bunu maalesef hocam
  • Nemanja Bjelica kullanıcısına yanıt
    Paylaştıkları demo gameplay videosunda böyle bir sahne yoktu diye hatırlıyorum. Unutmuşum demek

• Sabah sabah ağzımın suyu aktı,akıcılığa,animasyonlara bak ya.Bi erteleme daha yemez inşallah

• fatihsar kullanıcısına yanıt
    Sanmam bir daha erteleme alacağını çok emin şekilde paylaşım yapıyor Naughty Dog hesapları, çıkış tarihi ile alakalı. Ayrıca Tsushima ile çakışır ertelenirse o yüzden zor bence

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aklıma bir teori geldi ve sizlerle paylaşmak istedim şahsi fikirlerimi, daha önce yazıldı mı bilemiyorum ama Uncharted 4'de bildiğiniz gibi Part 2'ye ait bir görsel bulunuyordu, bu görselde Ellie'ye çok benzeyen birisini elinde silah, kafasında gaz maskesi ve karnında ki bebek ile görüyorduk, Yayınlanan Çıkış Tarihi fragmanın da yer alan bir sahne'de Ellie'yi kötü bir şekilde darp almış halde çıplak şekilde görüyoruz, Ellie'ye tecavüz edilmiş olabilir diye düşünüyorum açıkçası, hepsi bir fikir ve kesinliği elbette yok, ama Ellerinin titremesi, Psikolojik sorunlar vs. Gibi durumlar bunların doğurduğu bir sonuç olabilir, o Easter Egg'de ki görselde ki Annesi de değildi bence, o resmen Ellie'ye benziyor yani, gaz maskesini de yine dikkat çekmemek adına veya bebeği korumak adına takıyor olabilir, şu kesin ki, sonunda ağlayacağız, Joel yerine de Ellie'nin ölmesini bekliyorum ben, herkes Joel ölecek diyor ama, vuruculuk bakımından Ellie'nin ölmesi daha mantıklı bir seçim olabilir, bugüne kadar çok şey yaşadı, aradan yıllar geçti ve kızı gibi biri daha çıkageldi, birçok tanıdığı insanı kaybetti ve hayatta kalmak için çok mücadele etti, korudu, kolladı, şimdi Ellie'nin de ölecek olması daha vurucu olabilir, esas ters köşeyi de bu şekilde yapabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsushima -- 5 Ocak 2020; 19:59:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tsushima kullanıcısına yanıt
    Ellie'ye tecavüz edilmesi gibi bir şey söz konusu bile olamaz bence bu şaheser'i böyle iğrenç bir şey ile berbat etmezler eğer dediğin gibi yaparlarsa oyun çizgisini kaybeder hedefinden sapar ilk oyunda 14 yaşında ellie david gibi bir sapık dan kurtulduysa devam oyunun da yine bir şekilde başının çaresine bakar zaten yapımcılar böyle bir şeye asla izin vermezler.
  • Ülkemizde tecavüz olaylarından bıktık anlıyorum, ama Tecavüz olaylarını neden bu kadar abartıyorsunuz ona da anlam veremiyorum, bu basit bir senaryo falan da değil yine, Gözüken şeylerden yola çıkarak bu fikirlerimi belirttim zaten, ki illa böyle olacak diye bir durum da söz konusu değil, ama eğer olursa, tepki verilecek, abartılacak bir olay yaşanmaz umarım, çünkü Part 2'ye dair yayınlanan her bir video'da Ellie'nin ruhsal olarak çöküş yaşadığını rahatlıkla görüyoruz, ve bu Kayıpla veyahut sürekli Adam öldürmekle olacak şeyler gibi gelmiyor bana, 14 yaşında bile herkesi biçen bir kız 18 - 19 yaşlarında da böyle şeyleri sıkıntı yapmaz, ardında daha büyük bir şey var gibi, ve Joel falan ölmedi, Uncharted 4'de gözüken Easter Egg sunduğum teorilerin kanıtı, illa böyle olsunda demiyorum, ama tecavüz deyince bu kadar abartmayın, sanki hiç duymuyor ve görmüyormuşsunuz gibi, ve bu insanlık dışı olaylar en çok bizim ülkemizde yaşandığı için bize rahatsız edici, klişe veya basit gelebilir, ama diğer ülkelerde durum bu değil maalesef

Asla katılmıyorum tecavüz nerede olursa olsun tepki çeker abartılır iğrençtir batılıların geniş gevşek insanlar olmaları böyle iğrenç şeylere tepki göstermeyecekleri anlamına gelmez yine söylüyorum tecavüz gibi şeyleri ellie'ye bulaştırıp bunun üzerinden yürümeye çalışırlarsa oyunun içine ederler örnek verecek olursam Tomb raider'ın 2013 de çıkan oyunun da trailer da lara ya bir şey yapıyorlarmış gibi olmuştu acayip tepki çekmişti yapımcılar açıklama yapmıştı böyle bir şey söz konusu bile değil diye oyunu abuk subuk pembe diziye dönüştürmenin anlamı yok.
  • Katılmayabilirsin tabi ki, saygı duyarım, ama beni yanlış anladığını düşünüyorum, Last of Us'ın dünyası zaten iğrenç bir dünya, ona bakılırsa, adam öldürmek, madde kullanıp satmak, bu gibi şeyleri oyunlarda çok sık görüyoruz peki bu durumlar normal mi?, özellikle yıkılmış ve herkesin 1 kuruş için her şeyi yapabileceği tehlikeli bir dünya'da tecavüz olayları da olur maalesef, anlatmak istediğim şey, bu şey gerçek ve olabilecek durumlar, ayrıca kafadan sıkmadım bu konuyu açarken de, şu an ki durum buna işaret ediyor, ve dediğin gibi pempe dizi olmaması için bu tür olayların yaşanması gerekli zaten, Last of Us: Part 2 +18 bir oyun olacak, Oyunun ana teması Nefret olacak, basit bir durum için Ellie oradan oraya gitmez, Sadece Tecavüz olması gerekiyor gibi bir şey demiyorum kesinlikle, bir çok farklı kötü bir durum yaşanmış olabilir, ama bunların hepsi igrenç ve kötü zaten, ve pempe diziye dönüşmemesi, İntikam ve Nefret'in daha oluklarımızda hissedeceğimiz, daha etkili bir yapım için, bu tarz Cinsel, Şiddet veya farklı şeyler gerekli diye düşünüyorum, Yoksa oyun o duyguyu oyuncuya tam ulaştıramaz ve hissettiremez, bu da Last of Us markasının etkileyiciliğini bitirir, ne kadar gerçekçi olursa o kadar iyi ve etkileyici olacaktır, öyle bir dünya'da ise her şey mümkün, ve Naughty Dog oyuncular ya da medya tepki verecek diye bu tarz şeylerden korkup kısma yapmaz umarım, aynı şeyleri şiddet içeren sahnelerin gösterilmemesi için de diyebilirim, Last of Us'da bir kaç yerde bu olaylar gösterilmemişti, fakat sevinebilirim ki, Neil Druckmann Part 2'nin daha Şiddet içerikli olacağını ve bunu o duyguyu yaşatmak için tamamen göstereceklerini açıkladılar, Bir örneği için ise Paris Game Week'de yayınlanan videosunu gösterebilirim, kısacası, Benim söylemek ve belirtmek istediğim şey, Oyunun gerçekte olabilecek şeylerden tepki gelecek diye kısması korkusudur, peki bundan neden korkuyorum? Çünkü Last of Us: Part 2 5 yılı aşkındır beklediğim bir oyun ve gercekçi öğelerden kısmasını, basit bir olaya çevrilip, evrilmesini, hiç mi hiç istemem, bunlar olursa, oyun kendi kendine balta vurmuş olur, Bir şeyin etkileyici olması için, o şeyin gerçekçilikle yoğrulması gerekir, yapmacık şeyleri emin ol sen de sevmezsin, kimse de sevmez, her şey olması gerektiği gibi olmalı, ben bunu gördüğüm, sezdiğim şeylerden yola çıkarak belirtiyorum, Naughty Dog'un illa ki Ellie'ye tecavüz ettirmesine gerek yok, dina ile gittiği yerde Dina'yı asmışlarda olabilir, zaten Ellie'yi yere yatırdıklarında gözü yukarı doğru bakıyordu, veya Dina tamamen Ateş böceklerinin ajanı olarak bulundukları yere de gönderilmiş olabilir, veyahut hastalığı artık tepki göstermeye başlıyor da olabilir, hicbir şey belli değil, fakat daha Last of Us: Part 2 ortada yokken Uncharted 4'de gördüğümüz Easter Egg'de ki fotoğraf normal değil kesinlikle, ve o kızın giydiğine benzer şeyleri seneler sonra gelen videolarda Ellie'nin giydiğini de görüyoruz, zaman her şeyi açığa çıkaracak fakat son olarak şunu belirtmek istiyorum, eğer dediğim şeyler olacak olursa, özellikle tecavüz konusunda ki, bu kadar tepki vermeyin bence, ha eğer vereceksek, o zaman her ölümlü oyuna, her madde içerikli oyuna da tepkinizi verin ki adalet yerini bulsun ve daha mantıklı hareket edebilelim

Neil Druckmann böyle bir şeye kalkışmaz. Nathan ve Sam'i bir kadına harcatan elemandan Ellie'ye tecavüz edilen bir senaryo çıkmaz. Günümüzün strong female saçmalığı malum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve yine ekleme yapmak istiyorum, konu sadece tecavüz olayı olmayacak veya bunun üzerinden olay örgüsü yaşanıp bu iğrenç olayların temeline oturtulmayacak, eğer olacak olursa, Ellie'nin oyun boyunca yaşayacağı bir kaç büyük travmadan birisi olur, sadece etki edebileceğini düşünüyorum ben olursa bile, Naughty Dog böyle bir basitliği zaten yapmaz, eğer dediklerimi bu şekilde anladıysan yanlış anlamışsın

• Doğru diyorsun gerçekten, bu açıdan bakınca mümkün gözükmüyor, dediğim gibi, böyle olmasını veya olması gerektiğini savunmuyorum zaten, sadece görülen şeylerden yola çıkarak ortaya bir teori attım :)

Geçtiğimiz ay yapımcı ekipten Ron Rosenberg yeni Tomb Raider oyunu hakkında bir açıklamada bulunmuş ve Lara Croft'ın tecavüz kurbanı olarak gösterileceği; bu sayede oyuncularda karakteri kurtarma ve koruma adına güçlü bir duygu oluşacağını söylemişti.

İşte bu yorum yapıldığından bu yana serinin hayranları twitter, blog ve diğer sosyal medya paylaşım siteleri aracılığıyla yapımcıları mesaj bombardımanına tutarak video oyunlarda neden tecavüz mevzusunun olmaması gerektiğini tepkilerle dile getirdiler ve buna da devam ediyorlar. Tabii bunca tepki karşısında Crystal Dynamics stüdyosu patronu Darrell Gallagher, Rosenberg tarafından yapılan açıklama için özür diledi. Bahsi geçen sahnede sadece hafif tonlu bir tehdit olayının gerçekleştiğini ve tecavüzün eş anlamlısı bir durumun oluşmayacağını dile getiren Gallagher'ın ardından, Crystal Dynamics halen bu yorumu unutturacak açıklamalara devam ediyor.

Yapımcı ekipten Karl Stewart, Rosenberg tarafından yapılan açıklamanın kendi sözlüklerinde yer etmediğini ve bunun sadece Rosenberg'in şahsi görüşü olduğunu söyledi. Oyunlarda vurucu hikaye anlatımında seviyeyi yükselttiklerini vurgulayan Stewart, "tecavüz" cümlesini kullanmaktan kaçındı.
    www.bolumsonucanavari.com
    Tomb Raider'da Tecavüze Yeltenme Sahnesi İçin Özür
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-tomb_raiderda_tecavuze_yeltenme_sahnesi_icin-29273.htm

Bana mantıklı geliyor. Mantıklı gelmesinin sebebi sırtındaki morlukların, darbelerin gösterilmesi, boşa öyle bir sahne koyulacağını sanmam. Tabii bu Naughty Dog %80 akıl oyunu yapıyorlar ama bakalım.

Bu arada tecavüzün iğrenç bir şey olduğu kanısında hepimiz ortak fikirdeyiz ama Trailer'ın yarısından sonraki o kasvetli, boğucu atmosfer ister istemez o temaya uyuyor. En azından ben böyle düşünüyorum. Zaten Ellie eşcinsel olduğu için o Easter Egg'deki çocuğun isteyerek karşı cinsten olma ihtimali yok.

İlk oyunda tecavüz taciz gibi şeyler yoktu ve hikaye duygu sevgi nefret vahşet her şeyi çok iyi yansıtmıştı yapımcı ekip her şeye itiraz ediyormuşum gibi oldu ama böyle bir şeyin olması oyuna büyük zarar verir olacağını asla düşünmüyorum umarım olmaz Keyfim kaçar açıkçası böyle bir şey olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A5EF6FA98

İlk oyunda tecavüz taciz gibi şeyler yoktu ve hikaye duygu sevgi nefret vahşet her şeyi çok iyi yansıtmıştı yapımcı ekip her şeye itiraz ediyormuşum gibi oldu ama böyle bir şeyin olması oyuna büyük zarar verir olacağını asla düşünmüyorum umarım olmaz Keyfim kaçar açıkçası böyle bir şey olursa.
    Emin misin olmadığına? tecavüz girişimi vardı ilk oyunda Ellie ye.

• Girişim vardı ondan bahsetmiyorum bizzat tecavüz gibi iğrenç bir olayın gerçekleşmesinden bahsediyorum öyle bir şey yoktu devam oyununda da girişim olabilir ama asla böyle bir şeye yapımcı ekip izin vermeyecektir seninde dediğin gibi ilk oyunda girişim vardı ama asla gerçekleşmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A5EF6FA98

Geçtiğimiz ay yapımcı ekipten Ron Rosenberg yeni Tomb Raider oyunu hakkında bir açıklamada bulunmuş ve Lara Croft'ın tecavüz kurbanı olarak gösterileceği; bu sayede oyuncularda karakteri kurtarma ve koruma adına güçlü bir duygu oluşacağını söylemişti.

İşte bu yorum yapıldığından bu yana serinin hayranları twitter, blog ve diğer sosyal medya paylaşım siteleri aracılığıyla yapımcıları mesaj bombardımanına tutarak video oyunlarda neden tecavüz mevzusunun olmaması gerektiğini tepkilerle dile getirdiler ve buna da devam ediyorlar. Tabii bunca tepki karşısında Crystal Dynamics stüdyosu patronu Darrell Gallagher, Rosenberg tarafından yapılan açıklama için özür diledi. Bahsi geçen sahnede sadece hafif tonlu bir tehdit olayının gerçekleştiğini ve tecavüzün eş anlamlısı bir durumun oluşmayacağını dile getiren Gallagher'ın ardından, Crystal Dynamics halen bu yorumu unutturacak açıklamalara devam ediyor.

Yapımcı ekipten Karl Stewart, Rosenberg tarafından yapılan açıklamanın kendi sözlüklerinde yer etmediğini ve bunun sadece Rosenberg'in şahsi görüşü olduğunu söyledi. Oyunlarda vurucu hikaye anlatımında seviyeyi yükselttiklerini vurgulayan Stewart, "tecavüz" cümlesini kullanmaktan kaçındı.http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-tomb_raiderda_tecavuze_yeltenme_sahnesi_icin-29273.htm
    Tomb Raider'de çok daha farklı bir durum söz konusu, Last of Us için aynı seyler geçerli değil, ve gerek Dünya genelinde gerekse Türkiye'den bu kadar abartılıp tepki verilmesini çok saçma ve gereksiz buluyorum ben, neden böyle bir şey yapılmasına izin verilmiyor ve yapımcılarda bu sebepten ötürü kisıtlanmak zorunda kalıyor ben anlamıyorum, ölümlere ve diğer şeylere de bu kadar tepki verildiğini gördünüz mü, veyahut her gün kadına şiddeti, tecavüzü gördüğümüz oyundan daha gerçek bir dünya'da olması gereken şeyi yanlış yerlerde mi tepki olarak veriyoruz? O zaman böyleyse, insanlık bitmiş demektir, atsınlar üzerimize kara toprağı, bir canın değeri yoksa, 8 milyar canın da hiçbir değeri yoktur, biraz fazla derine indiğimin farkındayım, ama konu buraya kadar uzanıyor, hiçbir şeyi görmemiş gibi yapıp, oyunlarda hayal ürünü bir şey de gördüğümüz zaman "Bu şey çirkin" deyip tepki verecek olunması normal bir durum değil bence, sen, ben veya biz değiliz, maalesef ki çoğu böyle, ve hata yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsushima -- 6 Ocak 2020; 0:17:39 >

• 
Sayfa: önceki 316317318319320
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.