Şimdi Ara

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
25.347
Cevap
138
Favori
1.230.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11091110111111121113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış anlaşılmaya çok müsait çok fazla kişisel görüşler o yüzden dikkatli olmaya özen gösteriyorum. Part1i çok severim, ama kusursuz demek yanlış, çok klişe bir hikayeyi derin karakterleri sayesinde bizi dahil ederek çok güzel anlattılar, Ellie ve Joel bizden gibi oldular. Oynanışı da ahım şahım değildi hani. Part2 ise oynanış, animasyon, grafik olarak selefinin beş gömlek üstünde. Hayatımda ard arda oynayıp hiç sıkılmadan bitirdiğim ilk oyundur. Hikaye ise bana göre ilkinden kötü değil. Kabul ediyorum, Part2 ilk bölümde inşa ettiği her şeyi yıktı, üzdü bizi. Zaten amaç da buydu aslında. Geçen bir soru sordum, bazıları çocukça buldu ama gerçekten merak ediyorum, üzerinden zaman geçince bile hala oyunu kötü mü hatırlıyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Zaten insanların oyundan nefret etmesinin en büyük nedeni malum olay degil mi ? Zaman geçtikçe anlatılan hikayeye doğru bir şekilde gerçekleştiğini anlayacaklar. Oyun size nefret duygusunu aşılamaya çalışıyor. Ellie’nin yerine kendimizi koyuyoruz. En sonda ise olayların bütün yüzlerini görüyoruz ve kimsenin masum olmadığını görüyoruz. Bu olayı anlatılabilecek en güzel şekilde anlatıldığını düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online Modu Ne zaman geliyor ??
  • tospik kullanıcısına yanıt

İlk sahnelerde Ellie'nin halini anlayıp empati kurmayı bilen birisinin, son sahnede de aynı şekilde Ellie'nin halinden anlaması gerekir, fakat kişiye bu ağır geliyorsa, bunların "fazla" olduğunu düşünüyorsa oyunu sevmez, hatta küfür eder, nefret kusar, çünkü artık empati yapmaktan vazgeçmiştir, ya da gerçekten hiçbir zaman yapamamıştır.

Ellie'yi, oyunun sonunu gerçekten anlayan birisi, bu oyunun ne denli bir efsane olduğunu, nasıl muhteşem ve anlamlı bir final yaptığını bilir.

Bu yazdıklarım farklı yerlere çekilmesin diye belirtiyorum, oyunu sevmeyen kişilere laf etmiyorum, neden beğenmediklerini sorgulamıyorum, sadece "neden" sevmedikleriyle alakalı bir fikir yürütüyorum, çünkü gördüğüm kadarıyla, oyunu beğenmeyenlerin büyük bir kısmını, ne gariptir ki hikayenin, final sahnesinin çok saçma olduğunu, düz düşünerek, hiçbir şekilde bağlantı/ilişki kuramayan insanlar oluşturuyor.

Birisine soruyorum, "Hikayeyi neden sevmedin?"

Bana diyor ki, "Ellie Abby'i serbest bıraktı, çok saçma bir finaldi, yaptıklarımızın hiçbir anlamı kalmadı, intikamı da alamadık."

Tamam diyorum geçiyorum, detayları kaçırdığı için üzülüyorum, oyunu sevmeyenlerin büyük çoğunluğu sırf bu olayı anlamsız ve kötü bulduğu için oyundan nefret ettiğini belirtiyor, diğer kısmı da "Joel erkenden acımasızca öldürüldü" falan diyen kesim.

Ben gerek burada olsun, gerek kendi sayfamda olsun, gerekse diğer sosyal medya mecralarında olsun oyunu anlamayanlar için haftalar boyu satırlarca açıklama getirdim, soru işaretlerini gidermeye çalıştım, kimi teşekkür etti mevzuyu daha iyi anladı, kimi de, "Dediklerini anladım ama yine de kurgu başarısızdı" dedi. Bana kalırsa buradan çıkartılan tek mantıklı sonuç, iki ayrı insan topluluğunun Part II'yi farklı şekillerde anlayıp ayrı şekillerde yorum getirmesidir.

Part II senin benim için bir efsanedir ama farklı birisi için çok çok kötü rezil bir oyundur.

Lakin, sevmeyen dostlar alınmasın ama yeniden diyorum, oyunu anlamayanların çoğunluğu, özellikle "final" hakkında düz ve yanlış düşünüyor.

• Yapımı 7 sene süren, uğruna çalışanlarını "crunch"a maruz bırakan, değirmen gibi eleman öğüten, ertelenen, sızan, alakası olmadığı halde SJW muamelesi gören bu oyuna, milyon dolarlar akıtıp, stüdyonun ve Dr.Uckmann'ın kararlarına zerre karışmayan Sony'e buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Diyorlarki Sony'i neden savunuyorsun? Basit.. Sony, Kojima'ya milyon dolarlar verip yürüme simülasyonu yapmasına izin veriyor, NG'ye kendi yarattığı efsaneyi yerle bir etmesine müsaade ediyor. Oyunu değiştirmek için çaba harcıyorlar. Mevcut sistemi sömürüp milyar dolarlar da kazanabilirler. Sony babamızın oğlu değil.

• Zaten asil finalde ellie abby’i öldürse çok saçma olurdu. Hikayeye ihanet olurdu. O zaman abby’i neden oynadık ve abby’nin o halini neden gördük veya en vurucu sahne olan flashback çok saçma olurdu. O konuşmanın ana teması AFFETMEK idi. Zaten ellie abby’nin o halini görünce direkt vazgeçti. Yoksa ipini kesmeden direkt bıçaklardı ama o abby’nin de yaptığı (Dina’nin bogazini kesmedi) insanlık yolunu seçti. Sonuçta iki taraf da mutlu sona ulaştı (Oyun ellie’nin kötü sonmuş gibi göstermesi güzel olmuş çünkü oyunun sonunu daha da vurucu yapıyor ama ayrıntılara dikkat edersek dina ile görüştüğü ortaya çıkıyor )

En baştan beri dediğim şeyi bir daha söyleyeceğim. Zaman geçtikçe sevmeyen çoğu oyuncu bu oyunu sevecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 26 Ağustos 2020; 19:26:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Yanlış anlaşılmaya çok müsait çok fazla kişisel görüşler o yüzden dikkatli olmaya özen gösteriyorum. Part1i çok severim, ama kusursuz demek yanlış, çok klişe bir hikayeyi derin karakterleri sayesinde bizi dahil ederek çok güzel anlattılar, Ellie ve Joel bizden gibi oldular. Oynanışı da ahım şahım değildi hani. Part2 ise oynanış, animasyon, grafik olarak selefinin beş gömlek üstünde. Hayatımda ard arda oynayıp hiç sıkılmadan bitirdiğim ilk oyundur. Hikaye ise bana göre ilkinden kötü değil. Kabul ediyorum, Part2 ilk bölümde inşa ettiği her şeyi yıktı, üzdü bizi. Zaten amaç da buydu aslında. Geçen bir soru sordum, bazıları çocukça buldu ama gerçekten merak ediyorum, üzerinden zaman geçince bile hala oyunu kötü mü hatırlıyorsunuz?
    Üzerinden zaman geçtikten sonra kötü hatırlamak değil de, normalde bir oyunu güzelse tekrar açıp bitiresim gelir. Ama isterse 5 sene geçsin TLOU2'ye başlamam bir daha Ve bence zaten oyunun bıraktığı tat zaman geçtikçe durduk yere kötüden iyiye dönmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 26 Ağustos 2020; 19:41:40 >

• Kesinlikle bende tekrar oynamayacağım, hiç istek bırakmadılar, aşırı sinirliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Press a Key

İlk sahnelerde Ellie'nin halini anlayıp empati kurmayı bilen birisinin, son sahnede de aynı şekilde Ellie'nin halinden anlaması gerekir, fakat kişiye bu ağır geliyorsa, bunların "fazla" olduğunu düşünüyorsa oyunu sevmez, hatta küfür eder, nefret kusar, çünkü artık empati yapmaktan vazgeçmiştir, ya da gerçekten hiçbir zaman yapamamıştır.

Ellie'yi, oyunun sonunu gerçekten anlayan birisi, bu oyunun ne denli bir efsane olduğunu, nasıl muhteşem ve anlamlı bir final yaptığını bilir.

Bu yazdıklarım farklı yerlere çekilmesin diye belirtiyorum, oyunu sevmeyen kişilere laf etmiyorum, neden beğenmediklerini sorgulamıyorum, sadece "neden" sevmedikleriyle alakalı bir fikir yürütüyorum, çünkü gördüğüm kadarıyla, oyunu beğenmeyenlerin büyük bir kısmını, ne gariptir ki hikayenin, final sahnesinin çok saçma olduğunu, düz düşünerek, hiçbir şekilde bağlantı/ilişki kuramayan insanlar oluşturuyor.

Birisine soruyorum, "Hikayeyi neden sevmedin?"

Bana diyor ki, "Ellie Abby'i serbest bıraktı, çok saçma bir finaldi, yaptıklarımızın hiçbir anlamı kalmadı, intikamı da alamadık."

Tamam diyorum geçiyorum, detayları kaçırdığı için üzülüyorum, oyunu sevmeyenlerin büyük çoğunluğu sırf bu olayı anlamsız ve kötü bulduğu için oyundan nefret ettiğini belirtiyor, diğer kısmı da "Joel erkenden acımasızca öldürüldü" falan diyen kesim.

Ben gerek burada olsun, gerek kendi sayfamda olsun, gerekse diğer sosyal medya mecralarında olsun oyunu anlamayanlar için haftalar boyu satırlarca açıklama getirdim, soru işaretlerini gidermeye çalıştım, kimi teşekkür etti mevzuyu daha iyi anladı, kimi de, "Dediklerini anladım ama yine de kurgu başarısızdı" dedi. Bana kalırsa buradan çıkartılan tek mantıklı sonuç, iki ayrı insan topluluğunun Part II'yi farklı şekillerde anlayıp ayrı şekillerde yorum getirmesidir.

Part II senin benim için bir efsanedir ama farklı birisi için çok çok kötü rezil bir oyundur.

Lakin, sevmeyen dostlar alınmasın ama yeniden diyorum, oyunu anlamayanların çoğunluğu, özellikle "final" hakkında düz ve yanlış düşünüyor.

Bu nasıl bir yazı böyle. Hikayeyi, alınan kararları ve olay örgüsünü beğenmeyenler; empati yapmaktan vazgeçmiş, oyunun sözüm ona verdiği mesajı anlamamış, dayanıksız sebeplerle hikayeyi sevmemiş, hikayeyle ilgili detayları gözden kaçırmış, ve daha da ileri giderek çoğunluğu hikayenin finalini anlamamakla suçlanmış.

Soruyorum size, siz ne anladınız bu hikayeden ve finalden? Verilmek istenen mesaj uğruna harcanan karakterlere üzülmemiz bizi empati yoksunu yapmaz ve yazdığınız diğer ithamlara dayanak olamaz. Ya adam ilk oyunun, Last of Us dünyasının en sevilen karakterini daha oyunun başında golf sopasıyla öldürttü ya. Bir de üzerine yetmezmiş gibi cesedine tükürttürdü. Oyunu ve karakterleri seven insanların nasıl bir tepki vermesini bekliyorsunuz? Yıllarca Ellie ve Joel üzerinden ikinci oyunu tanıtıp karşımıza bambaşka bir oyun çıkınca nasıl tepki vermemizi bekliyorsunuz? Oyunun neredeyse %50'sinden fazlasını kaplayan, hatta bana göre bölüm tasarımları Ellie'ye göre çok daha iyi olan Abby karakterini 2. tanıtım dışında gördük mü? Madem oyunlarına bu kadar güveniyorlardı, sizin deyiminizle muhteşem ve anlamlı finale sahipti, tanıtımlarda neredeydi bu Abby karakteri.

Muhteşem ve anlamlı final cümleniz ise takdire şayan gerçekten. Söyleyin bakalım muhteşem ve anlamlı finalden sonra bu oyunu insanların sevmesini sağlayan değerlerden geriye ne kaldı? 2 parmağını kaybetmiş Ellie, topalak Tommy, zayıflayınca biraz kadına benzemiş Abby, bana göre kimsenin umrunda olmadığı Lev, ve son olarak bir adada yeniden toparlanmaya çalışan sözüm ona iyilik meleği grup ateş böcekleri. Elimizde kalan malzeme bu. İnsanların oyunu sevmesini sağlayan karakterlerden ve anlamlı ilişkilerden geriye kalan bu... Oyundan geriye ne kaldı söyleyin lütfen. İnsanları oyuna ve hikayeye bağlayacak ne kaldı?

Ya herşeyi geçtim, bana ikinci oyunda akılda kalan bir tane karakter söyleyin lütfen... Owen dışında (o da sadece genç olduğu zamanlar) akılda kalan bir tane karakter var mı? Biraz Isaac karakterini merak etmiştim. Altı güzel doldurulmuştu ama o da saçma sapan bir şekilde öldü.

Yıllarca Joel ve Ellie karakterlerini seslendiren sanatçıların ufak çaplı konserlerini, konferanslarını ve söyleşilerini dinledi insanlar. Çünkü oyunun dünyası ne kadar acımasız olursa olsun karakterlerini sevdiler. Hadi şimdi aynısını Ellie ve Abby üzerinden yapsınlar. İntikam kötüdür temalı etkinlikler düzenlesinler. Bakalım kaç kişi izleyip hype yapıyor.

• Ben 3 Kere bitirdim her birinde ayrı duygu ayrı heyecan yaşadım. Yaş ilerlediği için biraz daha zaman ayırarak ve empati kurarak oynamak daha güzel.

PS5 Neslinde Rabbim nasip ederse tekrar oynamayı dört gözle bekliyor olacağım. Yeni jenerasyon da daha farklı ve daha güzel görüneceğini düşünüyorum. :)

Anlatmak istenileni anlatmışlar. Gayette güzel noktalara değinilmiş farklı kişiler farklı hikayeler farklı oynanışlar vb. Duygu yüklü yer yer nefret temasını da iyi yansıttıklarını düşünüyorum.

Önceki sayfalarda mesajım vardı. "The Last of Us" çok büyük bir evreni var. ve bu konu giderek daha da büyüyeceğini ve farklı temalarda da ele alınacaktır.
  • Şarap mı bu , yıllar geçtikçe daha iyi olacak,tatlanacak. Başta kötü bir izlenim bıraktıysa ve sıktıysa oyun, daha sonra da yine aynı tadı vermeye devam edecektir.

Ne malum kişinin ölmesi ne de abby i öldürmemek beni rahatsız etmedi. (Zaten doğru olan öldürmemekti son sahnede) Ben hikayeyi pek sevemedim,bana göre çok daha iyi bir hikaye yazılabilirdi.Yeni karakterlere de ısınamadım, abby ile oynamak da beni baya bir sıktı ,uzun olmuş abby li bölümler , oyun artık bitsin demeye başlamıştım sıkıntıdan.Hikayede gereksiz şeyler de vardı benim açımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternettenCızz -- 26 Ağustos 2020; 21:28:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tospik

Zaten asil finalde ellie abby’i öldürse çok saçma olurdu. Hikayeye ihanet olurdu. O zaman abby’i neden oynadık ve abby’nin o halini neden gördük veya en vurucu sahne olan flashback çok saçma olurdu. O konuşmanın ana teması AFFETMEK idi. Zaten ellie abby’nin o halini görünce direkt vazgeçti. Yoksa ipini kesmeden direkt bıçaklardı ama o abby’nin de yaptığı (Dina’nin bogazini kesmedi) insanlık yolunu seçti. Sonuçta iki taraf da mutlu sona ulaştı (Oyun ellie’nin kötü sonmuş gibi göstermesi güzel olmuş çünkü oyunun sonunu daha da vurucu yapıyor ama ayrıntılara dikkat edersek dina ile görüştüğü ortaya çıkıyor )

En baştan beri dediğim şeyi bir daha söyleyeceğim. Zaman geçtikçe sevmeyen çoğu oyuncu bu oyunu sevecek

-Ellie Abby'i affettiyse neden saldırdı?
    -Başta affetmediyse ölüme terk etmek varken neden serbest bıraktı?
    -Ellie Abby'nin arkadaşına işkence edip, yolda yüzlerce insan öldürürken üstelik son bölümde anlaşmasını bozup şişman adamın kafasına sıkmaktan haz aldığı mimiklerinden belliyken Jesse'yi öldüren, Tommy'i kör bırakan Abby'i neden affetti?
    -Abby Jesse ve Tommy'i öldürmüşken Ellie'yi niye öldürmedi?

Oyunun son kısmı çok kötü. GoT son sezonuyla çok paralel. Dany'nin çıldırması gibi Tommy ve Ellie'nin kişilikleri 180 derece dönüyor son yarım saat içerisinde.

Ellie ve Abby'nin tiyatrodaki kavgası sırasında Tommy veya Jesse gelse, Abby kaçmak zorunda kalsa. Sonra Ellie bunun peşine düşse Abby ile saklandığı yerde son kez dövüşürken Lev'i görüp Joel ve kendisine benzetse daha iyi kotarılabilirdi.

Ellie oyunun ortasında yeter bu kadar gari diye evine dönüyor. Abby'nin lokasyonunu öğrenince tekrar peşine düşüyor, Abby'i asılı halde görünce tekrar yumuşuyor, tekneye binmek üzereyken gitmene izin veremem diyor, öldürmek üzereyken yine vazgeçiyor. Eve dönünce boşu boşuna elimdeki herşeyden oldum bari parmağımı kopardığı için öldüreydim diyip pişman olmuştur kesin. Ellie Abby ile ne yapsam diye karar verene kadar yüzlerce insanın hayatı mahvoldu. Arkadaşı Jesse öldü, Tommy'inin gözü gitti. Öldürdüğü insanlar da cabası. Böyle bir hikaye anlatımı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 26 Ağustos 2020; 20:20:40 >

• Aldueren kullanıcısına yanıt
    Spoiler uyarısı kullanın ve biraz sakin olun.

Kimseye bir şey dediğim yok, oyunu insanların sevip sevmemesi de umurumda değil, ben aldığım zevke bakarım, sadece senin bana aynen yaptığın gibi fikir yürüttüm, üstelik senin gibi tek yazıyla kanıya varmadım, hikayeye kötü diyen oyuncuların yazdıklarının/düşündüklerinin hep benzer olmasına dikkat çektim.

Oyun hakkında düşüncelerimi de bir çok defa belirttim ve bir çok kişiyle de fikir alış verişi gerçekleştirdim, "hikayeden ne anladığımı" tekrar yazmak isteseydim üstte yazardım zaten.

Ama yok illa konuşmak istersen, özelden bol bol konuşup durumu açığa kavuşturalım, sıkıntı olmaz.

• Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarım tartışma açmak icin degil fikir alışverişi icin yazıyorum. İyi okumalar dilerim :)

1,2- Ellie en başta öldurmeye gidiyor hatta hapishanedekileri çıkardıktan sonra abby olme ben seni öldurecegim tarzında cümleler kuruyordu. Sonra oraya gittiğimiz zaman abby’nin çaprazında saçı örgülü bir kadın görüyoruz. En başta çoğumuz abby’nin o olduğunu zannediyoruz. Sonra abby konuşmaya başlıyor. Orda abby’nin halini görünce ellie şok oluyor ve vazgeçiyor ( nedeni ise bence halini görünce aslinda cezasını çektiğini görüyor. Ölmekten beter hale gelmiş vaziyette buluyoruz). Yüzündeki şaşkın ifadeyle bota yürüyor ve en son bota binecekken yarasını elliyor ve elindeki kandan joel’un ölmüş halini görüyor ve başlıyor savaşa.
    3- Orda abby’nin o halini bilmediği için öldürmek istiyor. Herkes öldürmek istiyor. Bu dünyada kimse ne iyi ne de kötü karakterdir bence. Herkes kendi sebepleri icin insanlar öldürüyor. Dünya şartları gereği tabi.
    4- Hocam abby jesse’yi ölduruyor sadece. Orda da kapıdan silahla çıkan birisi var. Tommy ise direnmeye çalışıyor.
    5- Ellie aslında geri donmek istemiyor ama mecbur. Ellie değer verdiği kişi (dina) hamile olduğu icin anlaşıyor mecburen. Zaten tommy’i bulunca eve dönelim diye anlaşıyorlar ve jesse ile tommy’nin yerini (telsiz konuşmalarıyla) buluyorlar ama ellie abby’nin peşinden gidiyor.
    6- Aslında ilk çiftlik sahnesinde kitabına bakarsanız joel’u hiç unutamadığını görüyoruz. Yazdıkları şeylere bakarsanız görürsünüz hocam. Zaten Tommy abby’nin yerini buldum diyince ellie’nin mimikleri de unutamadığını gösteriyor.
    7- En sonda vazgeçmesinin nedeni son flashback sahnesini hatırlamasıdır. Orada da cevapları mevcut hocam

Hocam siz bazı parçaları atlamışsınız. Bence bir kere daha oynasaniz seveceksinizdir. Kimse bu kadar karamsar bir hikaye istemez ama güzel ve eksiksiz işlendiğini düşünüyorum. Eksikleri de mevcut ama ilk oyundan daha komplike bir hikayeye sahip. İlk oyun çok basit bir hikayeyi çok güzel anlatıyor. İkinci oyun ise çok ağır/karamsar/üzücü bir hikayeyi muhteşem anlatıyor. Sonuçta çoğu oyuncu oyunda sürekli duygu değişimine girdi. Oyunun amaci da bu :))

• Oyunun senaristi kötü beyler bunu tartışmak bile zaman kaybı. Biraz Got, Biraz Mr Robot'dan esinlenmiş ortaya bir şey çıkarmış ama başarılı değil malesef
    Got finalini seven bunu da sever o ayrı
  • uzun zamandır büyük hevesle beklediğim bir oyundu. şurada yazılanları okuduktan sonra almaktan vazgeçtim seven vevmeyen herkese teşekkür. nefret ettirdiniz
    oyun ne zaman bim yada a101 e düşer ozaman alıp oynarım

• Maria volonte M kullanıcısına yanıt
    sec hesap bim fiyatına satılıyor zaten alıp oyna bence kendi kararını ver. En azından oyun teknik anlamda başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tospik

Hocam yazdıklarım tartışma açmak icin degil fikir alışverişi icin yazıyorum. İyi okumalar dilerim :)

1,2- Ellie en başta öldurmeye gidiyor hatta hapishanedekileri çıkardıktan sonra abby olme ben seni öldurecegim tarzında cümleler kuruyordu. Sonra oraya gittiğimiz zaman abby’nin çaprazında saçı örgülü bir kadın görüyoruz. En başta çoğumuz abby’nin o olduğunu zannediyoruz. Sonra abby konuşmaya başlıyor. Orda abby’nin halini görünce ellie şok oluyor ve vazgeçiyor ( nedeni ise bence halini görünce aslinda cezasını çektiğini görüyor. Ölmekten beter hale gelmiş vaziyette buluyoruz). Yüzündeki şaşkın ifadeyle bota yürüyor ve en son bota binecekken yarasını elliyor ve elindeki kandan joel’un ölmüş halini görüyor ve başlıyor savaşa.
    3- Orda abby’nin o halini bilmediği için öldürmek istiyor. Herkes öldürmek istiyor. Bu dünyada kimse ne iyi ne de kötü karakterdir bence. Herkes kendi sebepleri icin insanlar öldürüyor. Dünya şartları gereği tabi.
    4- Hocam abby jesse’yi ölduruyor sadece. Orda da kapıdan silahla çıkan birisi var. Tommy ise direnmeye çalışıyor.
    5- Ellie aslında geri donmek istemiyor ama mecbur. Ellie değer verdiği kişi (dina) hamile olduğu icin anlaşıyor mecburen. Zaten tommy’i bulunca eve dönelim diye anlaşıyorlar ve jesse ile tommy’nin yerini (telsiz konuşmalarıyla) buluyorlar ama ellie abby’nin peşinden gidiyor.
    6- Aslında ilk çiftlik sahnesinde kitabına bakarsanız joel’u hiç unutamadığını görüyoruz. Yazdıkları şeylere bakarsanız görürsünüz hocam. Zaten Tommy abby’nin yerini buldum diyince ellie’nin mimikleri de unutamadığını gösteriyor.
    7- En sonda vazgeçmesinin nedeni son flashback sahnesini hatırlamasıdır. Orada da cevapları mevcut hocam

Hocam siz bazı parçaları atlamışsınız. Bence bir kere daha oynasaniz seveceksinizdir. Kimse bu kadar karamsar bir hikaye istemez ama güzel ve eksiksiz işlendiğini düşünüyorum. Eksikleri de mevcut ama ilk oyundan daha komplike bir hikayeye sahip. İlk oyun çok basit bir hikayeyi çok güzel anlatıyor. İkinci oyun ise çok ağır/karamsar/üzücü bir hikayeyi muhteşem anlatıyor. Sonuçta çoğu oyuncu oyunda sürekli duygu değişimine girdi. Oyunun amaci da bu :))

1,2-Aynı açıklamayı her yerde gördüm. Kimle tartışsam 5 kişiden 6'sı aynı şeyi yazıyor. Ama ben olayların nasıl geliştiğini sormuyorum. Oyunun sorunu bu zaten. Ellie'nin kararsızlığı. Öldürsem mi öldürmesem mi git-gellerini yaşamaz 1000 kmlik yol giden kişi. Abby'nin hak ettiğini bulduğunu düşünüyorsa orada bırakır, cezasını çektiğini düşünüyorsa da hiç saldırmazdı. 2sn flashbackde bir fikir değiştiriyor Ellie.

3-Öldürseydi o zaman Abby Ellie'yi.

4-Abby Tommy'nin kafasına öldürmek amacıyla sıktı. Ölmediğinden haberi bile yok muhtemelen. Onun bakış açısından Tommy'i kendisi öldürdü. Tommy'nin o mesafeden ölmeyişi ayrı bir konu zaten. Daha uzaktaki Jesse ölüyor, Tommy anında ölmese bile içeride doktor olmadan hayatta kalması imkansız.

5-Kendiniz demişsiniz Tommy ile anlaşıyor. Üstelik Tommy yanlarına geldiğinde görü görene kadar Abby'nin peşinden gitmek gibi bir düşüncesi yok.

6-Bunu anlamadım. 180 derece dönmesinden kastım Dina'nın hamile olduğunu öğrenince geri dönerken oyunun sonunda intikam pahasına Dina'dan vazgeçmesi, Nora'ya işkence yaptıktan sonra pişmanlık yaşayan insanın, yine oyunun sonunda istediği bilgiyi aldıktan sonra düşmanını öldürmesi.

Tommy'deki dönme bariz zaten. Oyunun başında Ellie'nin bulaşmasını istemiyorum diye mektup bırakıp gidiyor, oyunun sonunda kendi elleriyle Abby'nin peşine yolluyor.

7-Başta dediğim gibi bu sefer de gece yatarken rüyasına Joel girer yine peşine düşer Abby'nin. Haftalardır aklına gelmiyor da yine son saniye de mi yaşıyor o flashbacki? Convenient flashback is convenient.

Benim sorunum oyunun sonuyla değil zaten. Daha ciddi sorunları var. Sonuoynarken çok gözüme batmadı ama belli bir zaman geçince plot armor apaçık hale bürünüyor, rahatsız edici olmaya başlıyor. Uygulanışını beğenmesem de tüm bağlamı çıkarıp tek sahne olarak bakınca gayet güzel bile diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 26 Ağustos 2020; 21:29:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofbet

Oyunun senaristi kötü beyler bunu tartışmak bile zaman kaybı. Biraz Got, Biraz Mr Robot'dan esinlenmiş ortaya bir şey çıkarmış ama başarılı değil malesef
    Got finalini seven bunu da sever o ayrı
    Druckmann'ın asıl işi senaristlik değil zaten. Son oyundan sonra ilk oyunu bu adamın yazmış olmasına inanmak çok zor. Bazı Diyaloglar o kadar kötü, karakterler o kadar silik ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 26 Ağustos 2020; 21:40:25 >
  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt

Ellie son dövüş kısmı ve öncesinde fikrini değiştiriyor ve saçma nedenlerden degil. Abby icin bu defter oyun basında kapanıyor zaten. Ellie icin kapanmıyor. Ellie oradan zorunlu olarak geri donmek zorunda kalıyor ama çiftlikte defterine sürekli joel’u düşündüğünü ve hala psikolojik olarak iyi olmadığını görüyoruz. İci içini yiyor intikamını alamadığı icin. Ayrıca ellie’nin ilk başta ergen olduğunu ama oyun sonunda yetişkin biri olduğunu düşünmek gerekir. Cunku dina çocuğu doğuruyor ve çocuk biraz büyümüş oluyor.

Abby’nin ellie ile degil joel ile sorunu var. Abby’nin arkadaşlarını olduruyoruz ama abby kimin yaptığını bilmiyor. Hatta tommy’nin yaptığını düşünüyor büyük ihtimal cunku aquapark kısmında abby Tommy ile kavga ediyor.

1,2- Ellie sadece 2 yerde gerçekten fikrini değiştiriyor. Santa barbara son 2 yeri o da. Saçma olduğunu düşünmüyorum oraları açıkçası. Nedenleri belli. Mantıksız da degil. Cezasını çektiğini düşündüğü icin serbest bırakıyor zaten hocam. Aklında saldırmak yok ki ilk yerde hatta sandala bile biniyordu.

4- O mantıkla bakarsak ilk oyunda joel’un ölmesi gerekirdi, dina’nin ölmesi gerekirdi, ellie’nin de ölmesi gerekirdi sonuçta abby fena dovuyor ve kolunu kırıyor :)) Abby tommy’nin gözünü sıyıracak şekilde vuruyor. O yüzden ölmuyor da kör kalıyor.

5- Anlaşmak ZORUNDA kalıyor.

6- Geri donmek zorunda kalıyor. Geri döndükten sonra da unutamıyor. Ayrıca dina çok ağır şeyler söylüyor ellie’ye ayrılırken ama dina tam özür dilerken ellie ayrılıyor yanından. Belki de ağır şeyler söylemese vazgecirebilirdi.

Kendisini öldurmeye çalışan biri var ve geride iz bırakamazsın. O adam kampa gidip milleti uyarırdı. Bunu ellie de biliyor. Serbest bıraksa aptallik yapmış olurdu.

Tommy kendim yapabilsem yapacağım ama yapamadığım icin sana geldim diyor. Sakat olmasa kendi halledebilecek düzeyde. Ben yapamıyorsam ve intikam istiyorsam ikinci adama yaptırırım.

7- Ellie’nin aklına sürekli joel geliyor zaten hocam. Ellie kriz geçirdiği zaman yine mi oldu diyor ilk çiftlik sahnesinde. Ayrıca onların yerinde sıkıntı yok ki. Kan görünce joel’u hatırlıyor. En sonda da affetmeyi hatırlıyor veya joel’u mutlu görüyor.

Mesela nerelerde sıkıntı var hocam. Merak ettim :)
    Mesela bana göre abby’nin işleyişinde bazı şeyleri çok hızlı geçmişler. Daha ayrıntılı anlatarak herkese geçirtebilirlerdi bazı yaptığı şeyleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 26 Ağustos 2020; 21:52:19 >

• 
Sayfa: önceki 11091110111111121113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.