Şimdi Ara

The Hobbit: The Battle of the Five Armies || Extended Edt. Çıktı! (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.837
Cevap
39
Favori
128.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Spoiler olmamış çabuk düzelt izlemeyenler görmesin
  • Beyler seanslarda ''3D, Orijinal Altyazı'' yazıyor. Bu 3D seçeneği var demek mi yoksa zorunlu 3D mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

Beyler seanslarda ''3D, Orijinal Altyazı'' yazıyor. Bu 3D seçeneği var demek mi yoksa zorunlu 3D mi ?

3 boyutlu demek herhangi bir seçim sunmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 18 Aralık 2014; 22:50:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • Açıkcası LOTR dan sonra

HAYAL KIRIKLIĞINA uğradım... Müzik azdı filmde. LOTR serisinin adını kirletti bence, Demek istediğim insanlar buna LOTR filminin devam niteliğinde gitti birçoğu ben de dahil olmak üzere. LOTR favori FİLMİM, ama bu olmadı ya ne umutlarla gitmiştim. Yapacak birşey yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 18 Aralık 2014; 22:59:01 >
  • Beklenmedik Yolculuk ve Smaug'un Çorak Toprakları biraz yüzüklerin efendisinden uzak gibiydi ama Beş Ordunun Savaşı beni lotr'a geri götürdü bu zamanlarda vizyona o kadar çok rezil film geliyorki yani sinemaya gideceksen böyle filmlere gideceksin vizyondan çıkmadan tüm herkesin son filmi kaçırmamasını tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkcbyk

quote:

Orijinalden alıntı: FiFAMaster10

quote:

quote:

quote:

quote:

Müzikleri coverlamışlar değişmiş..

Ork'ların savaş sur boru sesi değişmiş..

13 yaşında izlediğim lotr 2 kule filminden daha çok etkilenmiştim bilmiyorum çocuk olduğum içinmi ama bu film bana lotr havasını hissettirmedi sanki yüzükleri efendisini taklit eden bi film izledim adamlar filmin başına bile lord of the rings yerine battle the five army yazıp geçiştirmiş telif hakkı sorunu olmasın der gibi

+ Kesilmiş kırpılmış olduğunu çok belliydi sanki hızlı hızlı atlayarak izlemiş gibi hissettim?

Liv tyler nedense yapmacık geldi ve hiç elfçe konuşmadı yada ben dikkat etmedim

Acaba sırf yapılmak için yapılmış bir filmmi yoksa çok emek varmı bilenler cevaplasın?

Liv TYLER?????

Dostum karıştırmışsın. Liv tyler bu üçlemede yok.
    Elf kızdan bahsediyorsa Taurelden o kadın liv değil.
    http://www.imdb.com/name/nm1431940/?ref_=ttfc_fc_cl_t17

Ohaaa cok benziolar yaaaa

3 filmdir taureli arwen zannediorum of

Ayrıca kızımız 3 filmdir değil son 2 filmdir var. Ula komple failsin ha

Ilk beklenmeyen yolculukta gordum sonra smaug corak topraklari simdide 5 ordularda gordum arwen saniodum

Ben de diyorum ki. Beklenmeyen yolculukda görme imkanın yok. Oynamadı çünkü, arka fonda bile yok diyorum

Yaw ilk orda gordum zaten ozamandan beri arwen olarak biliodum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: anticor

Açıkcası LOTR dan sonra

HAYAL KIRIKLIĞINA uğradım... Müzik azdı filmde. LOTR serisinin adını kirletti bence, Demek istediğim insanlar buna LOTR filminin devam niteliğinde gitti birçoğu ben de dahil olmak üzere. LOTR favori FİLMİM, ama bu olmadı ya ne umutlarla gitmiştim. Yapacak birşey yok maalesef.

Senin gibiler yüzünden doğru düzgün bir Hobbit izleyemedik ya zaten. Uyarlamaya sebep olan eser hakkında bilgi sahibi olmadan beklenti sahibi olanlar yüzünden ne hale geldi seri.
  • Orta Dünyanın son filminden az önce çıktık bizde. Normalde diğer iki filme ilk günden koşarak ve imax olarak gitmiştim ama bu son filmde iyice beklentilerim düştüğü için ikinci güne normal sinemada gitmeye karar verdim. Tolkien fanıyım ve yüzüklerin efendisi atmosferini herkes gibi bende çok seviyorum. O yüzden hobbit serisi benim için yapay ve fazla absürd gelmiştir hep.

Yüzüklerin efendisiyle ne kadar kıyaslanır demeyin, sonuçta aynı yönetmenden çıkmış bir proje ve karşılaştırmamak ayıp oluyor. Şimdi film ile ilgili yorumlarımı yapmak istiyorum.

Film ilk dakikalardan yüksek bir tempoyla başlıyor ve fakir bir halkın yerle bir oluşunu izliyoruz. Lakin şöyle bir şey var, tamam smaug şehri yakıp yıkıyor ama ne bileyim insan feelbeast'lerin yaptığı gibi bir kaç insanı ayağıyla yukarı alıp aşağı atmasını istiyor ama filmde bu tür sahneler yok denecek kadar az. Bu tür sahnelerden kastım da iyi olan tarafın yani cüce-elf-insanların ölümü bize çok çok az bir şekilde gösterilmiş. Neden böyle yapılmış anlamadım ben ve bunu çok saçma buldum.

Ölümler dışında saçma bulduğum bir başka konuda herkes gibi kan oldu elbette. Bu seride niye kan yok arkadaş? En azından orklara siyah bir kan yap zaten tek öldüğünü gördüğümüz canlılar onlar, onlar öldüğünde de zevk alalım öyle değil mi? Ama orkları yaşlı-çocuk, kadın-bebek demeden herkes beşer beşer harcıyor bu filmde. O korku unsurunu yansıtamamışlar. İnsanların o çaresizliğini yansıtamamışlar. İnsanlar zaten insana da benzemiyor ki. Cüce gibiler. Hele o Alfrid mi ne. Tamam lotr serisinde ki adını unuttuğum theoden'in sinsi yardımcısı gibi yapmak istemişler ama olmamış arkadaş. Çok yapmacık duruyor. Komiklik unsurları da bir o kadar yavan.

Onun dışında savaş sahneleri o kadar karışık ki? Kim ölüyor kim kalıyor anlayamıyorsunuz. oysa lotr serisinde böyle değildi, her şey o kadar dinamik ve rahattı ki. Burada kim kime dum duma. Aynı zamanda orklar hep tek tip. Lotr'da çeşit çeşit ork vardı ve o orkların farklı ölüm biçimleri vardı. Hepsine farklı seslendirmen farklı renk farklı mimikler. Bunda ise orklar hep aynı, siyah, salak, işlevsiz, guruldayan piyonlar. Tek yaptıkları ölmek.

Başka bir sinir olduğum nokta azog ve bolg ikilisi. Kardeşim tamam bu filme bir kötü koymak istemişsin de, üç filmdir azog'ta azog diye gidiyorsun. Kitapta bile yokken bu kadar süre bu adamı yaşatman niye? Hayır ork desen orka da benzer bir tarafı yok. Hadi bolg yine orkların yandan yemişi de şu azog'a bir türlü ısınamadım. Boyuna savaşıyor ama kimse öldüremiyor.

Aaa tabi bu filmde aşk olmazsa olmaz öyle değil mi? Taurel karakterine gelelim, tamam yine kitapta olmamasına rağmen filme yerleştirilmesi o kadar kötü olmamış. Bir kadın karakter gerekliydi zaten o kadar adam içerisinde. Ama bu kadını bir cüceye aşık etmek nedir allasen?

Hadi taurel'i geçtim peki ya soylu oğlu olmasına rağmen bundan neredeyse hiç bahsedilmeyen ama bir anda kahraman olan bard'a ne demeli? Bu konuda bana kızabilirsiniz ama filmde bardın babasından bir kaç kere bahsediliyor ama çok kapalı bir şekilde ve kısacık bir bölümde, bard bir anda ortaya çıkıyor ve bir anda kahraman oluyor. Ayrıca sadece kendisi de değil oğlu da bir kahraman.

Daha çok eleştirilecek kısım var elbette ama son olarak animasyonlara değinmek istiyorum. Sen lotr gibi bir seri yaptıktan sonra nasıl bu kadar yapay bir seri yapabiliyorsun anlamıyorum. Lotr'da ki o kasvetli hava, yeşil ve siyahların hakimiyeti gitmiş yerine puslu, parıl parıl turuncu ve mavilerin hakim olduğu bir dünya gelmiş. Tamam böyle olması sorun değil ama lotr'i izledikten sonra bu film sanki o evrende değilmiş gibi gelmiyor mu size de? Atmosferi de geçelim, peki ya o legolas'ın animasyonlarına ne demeli? Hele o ilk gözüktüğü sahnede yüzüne dikkat eden oldu mu bilmem? Resmen animasyon gibi duruyordu adam. Parıl parıl parlıyor. Parıltılar o kadar yoğun ki artık filmi bulanıklaştırmış resmen.

Filmi daha fazla eleştirmek istemiyorum, elbette senaryoda da bir çok değişiklik vardı ama ölümler fena değildi, aragorna gönderme ve filmin sonunun bağlanışı da güzeldi.

Şimdi gelelim filmin artı yönlerine.

Filmde benim için en büyük artı DAIN dir arkadaşlar. Bu filmde cüce olduğunu Dwalin'den sonra hissettiren tek karakter Dain oldu bana. O ihtişamı, cüssesi, saç ve sakal rengi ile bineği ve savaşma tarzı. Tamam dedim işte bu adam olmuş. O karmaşık savaş atmosferinde kendini hissettirebilen tek karakter Dain oldu benim için. Çok sevdim kendilerini keşke biraz daha uzun görebilseydik.

Ak Divanın, dokuzlar ile olan sahnesi çok ihtişamlıydııııı. Demek istiyorum ama işte aradan yine bir eleştri çıkıyor. Şimdi şöyle söyleyeyim o sahne filmde en heyecanlandığım sahne oldu. Gerek elrond gerek galadriel gerekse sarumanı ilk kez savaşırken görüyor olmamızdan olsa gerek. Ama dokuzların zırh giymesi ve birinin şişman olması, aynı zamanda çok hızlı bir şekilde hareket etmeleri olmamıştı. Lotr'da gayet oturmuş karakterlerken burada yine o karakteristik özellikleri ellerinden alınmış. Aynı şekilde galadriel'in gandalfı taşıması da çok yavandı. Ama bu ikisi dışında o kısım çok ihtişamlıydı.

Savaş kısmı gayet iyiydi demek istiyorum ama bunu da diyemiyorum tam olarak. Evet ordular çok küçüktü. Ama yine de şu filmde ciddi bir atmosferi görebildik sonunda. İlk iki filmde gına gelmişti artık esprilerden. Ama bu film tam ayarındaydı.

Ben şimdi film ile ilgili son bir şey demek istiyorum. Bildiğiniz gibi son orta dünya filmi olduğundan ne kadar umudumu kessem de yine de heyecan ile girdim salona ve o heyecan ile izledim. Son film olmasının burukluğu var üzerimde, ne kadar eleştirsem de yine de çoğu fantastik filmden iyiydi elbette. Heyecanlandım arkadaşlar, bana o lotr atmosferini tekrar hissettiren bir film oldu, animasyonlarda ve bir kaç değişiklikten dem vursam da bu filmi gayet keyifle izledim. Yaptığım eleştiriler filmi yerin dibine sokmak için değil aslında, PJ'e ettiğim bir sitem. Keşke bu dediklerimi farklı şekilde yapsaydı da daha ihtişamlı bir üçleme izleseydik. Bundan sonra orta dünya filmi yok.. Deseler de ben bir yirmi yıl sonra Hurinin Çocuklarının geleceğine inanıyorum. Demedi demeyin. Eğer o filmde böyle çekilecekse hiç gelmesin. Ama lotr serisi gibi çekilirse işte o zaman güzel olur.

Şimdilik orta dünyanın son filmi diyelim ve bu filme kalbimiz buruk bir şekilde veda edelim. Başka bir konuda başka bir şekilde görüşmek umuduyla. Kendinize iyi bakın

The Hobbit: The Battle of the Five Armies || Extended Edt. Çıktı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 18 Aralık 2014; 23:23:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

2. kez 3D filme gideceğim. İlk seferde gözlüğü geri vermiştik, bu gözlüğü alıp gidebiliyoz mu. Yani adam niye atmadınız gözlüğü demesin gibi bir durumla karşılaşır mıyız?

ben hep alıyorum bişi demiyorlar Sonuçta fazladan 3 tl ödemiyor muyuz gözlük için :D
  • İzlemeye değer bir film 145 Dk ama zaman su gibi akıp geçiyor içerde mars sinemalarında 3D izledikden sonra gözlük sizlerde kalıyor En azından antalya'da öle diğer illeri bilmemde 3d Film izlicekseniz kendi gözlüğünüzü götürün arkadşlar boşa ekstra para vermeyin gözlüğe derim. Şimdi ne çekcekler acap ? Merak ediyorum bitirceklermi artık
  • Dün ilk seansa sabah 11'de IMAX'e gitmiştim. Bugünde akşam seansına başka arkadaş grubuyla yine IMAX'te gittim. Her kuruşuna değdi film. Bundan sonra içinde Yüzüklerin Efendisi kadrosu olan Orta Dünya filmi görme şansımız artık kalmadığı için üzgünüm sadece. Saruman, Gandalf, Elrond, Legolas hatta Galadriel bile artık zor oturuyor karakterlere. Her şeye rağmen Yüzüklerin Efendisi'nde olduklarından daha yaşlı gözükmeleri zaman algısını bozuyor. Zaten Christopher Lee'nin nasıl film çekebildiğini anlamak zor. Muhtemelen dövüş sahnelerinde dublör kullandılar.
    Kitaptaki sahneleri ellerinden geldiğince iyi yapmaya çalışmışlar, ne yazıkki kitapta da daha iyi değildi. Unutmamak lazım ki Hobbit Tolkien'in daha çok çocuklar için çıkardığı bir kitaptı. Dolayısıyla LOTR serisindeki ağırlık zaten hikayenin içinde yoktu. Kendi kurguladıkları veya başka hikayelerden alınma sahnelerle doldurmaya çalışmışlar savaşı bolca. Savaş 1 saatten uzun olmasına rağmen nedense yetersiz geliyor izlerken. Gerçi yine savaş muhabbetleri ve ana karakterlerin savaş sahneleri iyiydi.
    "LOTR serisinin Devamı" matığı zaten yanlış. LOTR serisi bitti, ucu açık hiçbir yer yok, dolayısıyla bir devamı da yok, olmayacak. Bu öncesini anlatan bir film ki gerçekten LOTR'ı okuyup izlediyseniz film o havayı veriyor. Zaten LOTR'un öncesini anlattığı göstermek için adamlar kitapta olmayan kişiler, sahneler eklemiş (Legolas en basitinden).
    Tek şey daha eklemek istiyorum.

Legolas'ın hileyi kapatması lazım Adam bariz /godmode yazmış. sv_gravity 10 yazmış, wallhack bile kullanıyor

Bir ekleme daha:

Gözülüğü gömmeyin arkadaşlar Gerek yok yani bende de çok var. Bir işe yaramıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 18 Aralık 2014; 23:26:32 >

• FiFAMaster10 kullanıcısına yanıt
    senin gördüğün ilk filmde haritayı okuyan galadriel olmasın

• Orda bi dene Şak şak cı karakter vardı ona iyi güldüm ya Sanrım bizim hökümetlerden bi tane örnek karakter çekip almışlar hahaha
  • Uzunadam der giderim. Anlayan alintilar

• Knock Code kullanıcısına yanıt
    Yolgezer olması lazım onun

Edit: Yol be yol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 18 Aralık 2014; 23:30:39 >
  • Filmin kotu yanlari tabiki vardi ama her kurusuna deger LOlTR havasi arayanlar biraz sacmalamislar sonucta diger bir cok filmden kat ve kat guzeldi.

Birde bizim insanimiz niye bu kadar salak anlamiyorum adam ikinci filmi izlememis gelmis yorum yapiyor sacma sacma niye burdan basladi film diye

• 400 sayfalık kitabı 3 filmde adam gibi çekemeyen peter jacksona silmarillion'u çeksin diyolar allam. kafalar kafalar.
    Hiç lotr filan demeyin, silmarilion nerede o nerede.
  • Marmara Park IMAX sizlere ömür bilet iadesi yapılacakmış. Cumartesi için bilet almıştım oysaki.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

2. kez 3D filme gideceğim. İlk seferde gözlüğü geri vermiştik, bu gözlüğü alıp gidebiliyoz mu. Yani adam niye atmadınız gözlüğü demesin gibi bir durumla karşılaşır mıyız?

ben hep alıyorum bişi demiyorlar Sonuçta fazladan 3 tl ödemiyor muyuz gözlük için :D

ne biliyim hocam. kardeş gözlükleri bırakıyoruz derse yankesici modunda kalmayalım diye sormuştum hocam. durduk yere dövüşmeyelim :D

sizden hiç isteyen olmadı mı?

• 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.