Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.256
Cevap
27
Favori
208.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jokě



    Dol Guldur sahnesi hatırlamıyorum ben kitapta. Kısa geçilmiş olabilir orası. Bana fazlasıyla Cücelerin ve Bilbo'nun Goblinler tarafından el konulduğu sahne gibi geliyor. Gandalf'da onları kurtarıyor.







    bende öyle düşünüyordum ama kitapta o olay mağarada geçiyordu sanırım o değil. hatta goblin kralı falan olması lazım. dol gundor'u bende hatırlamıyorum orada ne oluyordu ki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eru ilúvatar -- 21 Aralık 2011; 23:54:22 >




  • Dol Guldur hakkında bilgi;

    Sauron'un Kuyutorman'daki kalesi ve tepesidir. Dol Guldur tepesi başlarda ağaçların azlığına ve tepelerin taşlık olmasına binayen Amon Lanc olarak anılmaktaydı. Ulu Nehir Anduin, ormanın batı kenarındaki Amon Lanc ile Lothlórien arasında akmaktaydı. Amon Lanc aynı zamanda ormanın güneybatısındaki en yüksek noktaydı. Orman Diyarı Kralı Oropher ve halkı başlarda Amon Lanc'da yaşamışlar fakat zamanla kuzeye doğru göçmüşlerdir.

    Üçüncü Çağ'ın yaklaşık 1050 yılında Sauron, Son İttifak Savaşı'nda kaybettiği gücünü yeniden toplamaya başladı. Amon Lanc'a gelerek buradaki tepeye muazzam bir kale ve kule inşa etti. Tepenin adı, bu dönemde Dol Guldur, Kara Büyü Tepesi olarak değiştirildi ve kalenin kendisi de aynı isimle anıldı. Ormanın geneline bir gölge çöktü ve ormana da bu dönem ile birlikte Kuyutorman ismi verildi. Özellikle Dol Guldur ve çevresindeki kasvet oldukça ağırdı ve Koca Örümcekler tepenin etrafına gelerek buraya yerleştiler.

    Dol Guldur'u zapteden şeytani güç Necromancer, Ölüm Büyücüsü olarak bilinmekteydi. Başlarda Necromancer'in Sauron'un kendisi olduğunu bilinmemekte; Nazgûl'un biri olmasından şüphelenilmekteydi. Fakat ormandaki gücün her geçen gün artmasından şüphelenen Gandalf, 2063 yılında Dol Guldur'a giderek burayı araştırma cesaretini gösterdi. Sauron Dol Guldur'u terkederek bir müddetliğine kendini gizledi. Sauron'un 2460 yılında Dol Guldur'a geri dönüşüyle Dikkatli Huzur dönemi sona erdi.

    2845 yılında Thráin yakalanarak Dol Guldur zindanlarına atıldı. Thráin Cücelerin Yedi Yüzüğü'nün sonuncusunu taşımaktaydı ve Sauron ona işkence ederek yüzüğü ondan aldı. Gandalf 2850 yılında Dol Guldur'a gizlice geldiğinde Thráin'i ölmeye yakın iken buldu. Thráin ölmeden önce Gandalf'a, oğlu Thorin Meşekalkan'a verilmek üzere bir harita ve Yalnız Dağ'ın anahtarını emanet etti.

    Gandalf, Dol Guldur'un gizemlerini keşfetti ve buradaki Necromancer'in aslında Sauron'un kendisi olduğunu öğrendi. 2851 yılında gerçekleşen Ak Divan'da kaleye saldırılması konusunda ısrar etti fakat Saruman ona baskın çıkarak Sauron'un Tek Yüzük olmadan gücünü toparlayamayacağı belirtti. Saruman aynı zamanda Tek Yüzük'ün Anduin'in sularıyla birlikte Deniz'e gittiğini iddia etti fakat kendisi aslında Tek Yüzük'ün Isildur'un öldürüldüğü Ferah Çayırlar'da gizli bir halde bulunduğuna inanmaktaydı. Saruman yüzüğü ele geçirmeyi istiyordu ve Sauron Dol Guldur yakınlarında olduğu sürece Tek Yüzük'ün, efendisine ulaşmak için kendisini açığa çıkarabileceğini düşünüyordu.

    Gandalf, Sauron'un varlığından rahatsızdı ve 2941'deki Ak Divan'da bir kez daha Dol Guldur'a saldırılması gerektiğinin altını çizdi. Bu sefer Saruman bu teklifi kabul etti zira Sauron'un kendisi de Ferah Çayırlar'da Tek Yüzük'ü aramaktaydı. Divan, tüm gücünü ortaya koyarak Sauron'u Dol Guldur'dan sürdü; bu olayda en büyük pay düşmanın sanatları ve zanaatları üzerine yoğunlaşan Saruman'ındı. Fakat Sauron bu saldırıdan önceden haberdar olmuştu ve gizlice Mordor'daki muazzam Karanlık Kule'ye geri döndü.

    Sauron, Mordor'a geri dönüşünün ardından Dol Guldur'u bir ileri karakol olarak kullanmaya başladı ve 2951 yılında Doğudöllü Khamûl olarak bilinen Nazgûl'u kaleye komuta etmesi için Dol Guldur'a gönderdi. Khâmul ile birlikte bir ya da iki Nazgûl da Dol Guldur'a geldi. Dol Guldur'a aynı zamanda çok sayıda Ork da geldi.

    3018 yılının Mart ayında Dol Guldur casusları Gollum'un Kuyutorman'a götürüldüğünü ve Thranduil tarafından esir alındığını farkettiler. 20 Haziran'da Dol Guldur'dan çıkagelen Orklar Gollum'un gözetiminden sorumlu Elflere saldırdılar ve Gollum'un Elflerin esaretinden kaçtı. Gollum aynı zamanda Orkların da elinden kurtularak kayıplara karıştı.

    Yüzük Savaşları sürecinde Dol Guldur güçleri Lothlórien'e üç defa saldırı düzenlediler. 11 Mart'taki ilk saldırı Elflerin ve Galadriel'in gücünün sayesinde püskürtüldü. Ork birlikleri daha sonra güneye yönelerek Rohan'daki Bozkır'a girdiler ve 12 Mart'ta buradaki Ağaçsakal ve beraberindeki Entler tarafından engellendiler. Bu Ork birliklerindekilerin pekçoğu öldürüldü, hayatta kalanlar ise Anduin'e sürüldü. 15 Mart'ta ikinci saldırı gerçekleştirildi. Dol Guldur güçleri bu sefer Lothlórien ve Kuyutorman Elfleri'ne eş zamanlı olarak saldırdılar. Her iki saldırı da Elfler tarafından savuşturuldu. Üçüncü ve son saldırı 22 Mart'ta Lothlórien'e gerçekleştirildi fakat bu saldırı da başarısız oldu.

    25 Mart'ta Sauron'un düşüşünün ardından Celeborn, beraberindeki çok sayıda Lothlórienli Elf ile birlikte 28 Mart'ta Anduin'in karşı kıyısına geçti. Elfler Dol Guldur'u ele geçirdi ve Galadriel, kalenin duvarlarını yıktı. Böylece gölge ormanın üzerinden kalktı.




  • quote:

    Gandalf 2850 yılında Dol Guldur'a gizlice geldiğinde Thráin'i ölmeye yakın iken buldu. Thráin ölmeden önce Gandalf'a, oğlu Thorin Meşekalkan'a verilmek üzere bir harita ve Yalnız Dağ'ın anahtarını emanet etti.

    Gandalf, Dol Guldur'un gizemlerini keşfetti ve buradaki Necromancer'in aslında Sauron'un kendisi olduğunu öğrendi. 2851 yılında gerçekleşen Ak Divan'da kaleye saldırılması konusunda ısrar etti fakat Saruman ona baskın çıkarak Sauron'un Tek Yüzük olmadan gücünü toparlayamayacağı belirtti.


    o sahne kesinlikle burada anlatılan olay...!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elendil_XX

    quote:

    Gandalf 2850 yılında Dol Guldur'a gizlice geldiğinde Thráin'i ölmeye yakın iken buldu. Thráin ölmeden önce Gandalf'a, oğlu Thorin Meşekalkan'a verilmek üzere bir harita ve Yalnız Dağ'ın anahtarını emanet etti.

    Gandalf, Dol Guldur'un gizemlerini keşfetti ve buradaki Necromancer'in aslında Sauron'un kendisi olduğunu öğrendi. 2851 yılında gerçekleşen Ak Divan'da kaleye saldırılması konusunda ısrar etti fakat Saruman ona baskın çıkarak Sauron'un Tek Yüzük olmadan gücünü toparlayamayacağı belirtti.


    o sahne kesinlikle burada anlatılan olay...!

    Hm evet büyük ihtimal öyledir. ama bu kitapta yoktu harika bir ekleme yapmış o zaman PJ.




  • evet hobbit'te bayağı bir eklenti olacak sanırım...ben en çok kuyutorman elflerini ve mekanını merak ediyorum..bakalım nasıl yapacaklar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elendil_XX

    evet hobbit'te bayağı bir eklenti olacak sanırım...ben en çok kuyutorman elflerini ve mekanını merak ediyorum..bakalım nasıl yapacaklar...

    koyu fanısın lotr bellı nick & ımza uyumu
  • 40. kez izliyorum trailer'ı Yıllardır görmediğim bi arkadaşımı, memleketimi özler gibi oldum

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel

    Thorin ile başlayan ağıtı tekrar tekrar dinleyen bir tek benmiyim?

    Audio olsa iPod'a arabaya telefona her yere atar 3000 kez dinlerim.


    You are not alone, kardeshim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 22 Aralık 2011; 0:46:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo
    Sakın Galadriel ile Gandalf arasinda birseyler var diye dusunmeyin! Galadriel, Celeborn ile evli... Muhtemelen Gandalf'a gaz veriyordur Bir Maia'nın da bir Elf'den( her ne kadar ilk doganlardan olsa da) gaz almasi da ayri konu...


    İşte bu tartışılabilir, yoksa Galadriel-Gandalf teması mümkün yani.
    Yukarıda da dediğim gibi bir şefkat yahut yardım amaçlı bir şey olabilir. Başka bir şey sanmam. Yalan Rüzgarı mı canım bu.

    Gaz vermekten kastım o zaten! Muhtemelen destek cikiyordur... Galadriel ile Gandalf arasında öyle bir olayın(aşk gibi) olması kadar saçma birsey olamaz!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elendil_XX

    evet hobbit'te bayağı bir eklenti olacak sanırım...ben en çok kuyutorman elflerini ve mekanını merak ediyorum..bakalım nasıl yapacaklar...

    bende en çok onları merak ediyorum. bunlar filme aktarılırken PJ'yi en çok kasan kısımlardandır eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnbzkrt


    quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    quote:

    Orijinalden alıntı: sinager_dante

    Alakasız olacak ama bu serinin kitaplarını okumak istiyorum lord of the rings ve silmarillion u biliyorum diğer kitaplar nelerdir toplu olarak alacağım?

    Kronolojik olarak Yüzüklerin Efendisi en son yani beşinci, Silmarillion ise birinci kitap. İkinci olarak Hurin'in Çocukları, üçüncü olarak Güç Yüzüklerine Dair, dördüncü olarakta Hobbit okunur. Ancak yanlış bilmiyorsam İthaki'nin yayınlandığı Silmarillion'un içinde Güç Yüzüklerine Dair'de var. Yani iki kitabı bir arada almış oluyorsun.

    Bunların dışında kronoloji ile ilgisi olan Kayıp Öyküler var, Silmarillion'daki bazı şeylerin detaylı anlatı var, malum Silmarillion heyvani bir zaman diliminde geçtiği, yaşananlar bazen anlamsız ve basit gelebiliyor. Ama bu kitabı okumadığım için tam içeriğini bilemiyorum.

    Seriyi bende cok okumak istiyorum ama siralamyi bilmedgimden baslamadim. Sizin dedginize gore siralama
    1.Silmarillion
    2.Hurinin cocuklari
    3.Guc yuzuklerine dair
    4.Hobbit
    5.Yuzuklerin efendisi
    Bu siralama asil olan dogru siralama dimi ?
    Bide Sigurd ile Gudrun Efsanesi diye bi kitap var onun yukardaki kitaplarla bi ilgisi varmi konu acisindan ?

    Yalnız bu sıralamaya, Silmarillion'dan sonra, "Kayıp Öyküler 1" ve "Kayıp Öyküler 2" adlı kitapları eklerseniz; hem Silmarillon'u hem de onların dünyasını çok daha iyi kavrarsınız!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diablo12


    quote:

    Orijinalden alıntı: Armanius

    Filmi yapılacak okadar konusu varken neden salak Hobbitleri yapıyorlar anlamıyorum.


    kitabı okumadan şöle yorumlar yapıyolarya bende bunu anlamıyorum.. okusaydın böle bişey yazmazdın...

    her filmi değerlendirmek için kitabınımı okumak gerekiyo 1 kitap okudunuz diye forsa geliyosunuz bende bunu anlamıyorum kanunmu var kitapta ne kadar dandik ilerlerse konu film seriside o kadar dandik olur diye
  • çok güzel gözüküyor kitabı hayli eğlenceli sabah çıkar çıkmaz sinemadayım hemde 3 seans arka arkaya
  • Arkadaşlar ben kitabını okumadım ama şunu sormak istiyorum ilk üç filmdeki gibi güzel savaşlar varmı birde film hobit ve cüceler üzerinemi kurulu arkadaşım öyle dedi ama yinede sormak istedim.
  • Trailerdaki şarkı çok güzeldi. Birkaç dinleyişte bilinçsiz olarak ezberlemişim. Ders çalışırken fark etmeden mırıldanıyorum. 12 ay çabuk geçer. Allah'tan iki film arasında uzun ara olmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan112

    quote:

    Orijinalden alıntı: diablo12


    quote:

    Orijinalden alıntı: Armanius

    Filmi yapılacak okadar konusu varken neden salak Hobbitleri yapıyorlar anlamıyorum.


    kitabı okumadan şöle yorumlar yapıyolarya bende bunu anlamıyorum.. okusaydın böle bişey yazmazdın...

    her filmi değerlendirmek için kitabınımı okumak gerekiyo 1 kitap okudunuz diye forsa geliyosunuz bende bunu anlamıyorum kanunmu var kitapta ne kadar dandik ilerlerse konu film seriside o kadar dandik olur diye

    bak güzel kardeşim adam orda "neden salak hobbitleri film yapıyorlar" demiş, bende kitabı okusaydın filmin sadece "salak hobbitlerle" alakası olmadığını görürdün demek istemiştim.. keza filmde sadece 1 tane hobbit var.. Diğer ırklardan çok daha fazla karakterle karşılaşıyoruz kitapta..

    Ayrıca evet değenlendirmek için kitabı okumak gerekiyo.. Sen şuan neye göre değerlendiriyosun? e film daha çıkmadğına göre, değenlendirme yapabileceğimiz tek kaynak nedir şuan için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 22 Aralık 2011; 11:21:47 >




  • Hazır fragmanı seyretmişken şunları da bi kez daha izlemek lazım

    http://www.tekyuzuk.com/filmler/hobbit/haberler/hobbit-kamera-arkasi-goruntuleri-turkce.html

  • Milletin tabakları birbirine fırlattığı sahnede istemsizce gülüyorum her seferinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elendil_XX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor

    Peter jakson umarim bu seferde kitaptan buyuk makaslamalar yaparak filmler ortaya cikarmaz. Sahsen Lotr da bircok guzel hikaye yoktu uncut vrsiyonunda bie eksikler vardi. Hobbit kitabini 3 film yaparak artik genis genis anlatir busefer

    hobbit 2 film olacak.

    Yabanci bir formda 3e bolunebilir diye okumusum burda gordugum kadari ile 2 film ve sanirim 2 film olarak kalicak.

    Gonlum adam gibi 3 film olmasindan yana ve sonundaki savas sahnelerini doya doya bir filmde izlemek isterdim. Aslinda gonlumde 3 film olmasi geciyor bir an oyle yazdim


    quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor

    Peter jakson umarim bu seferde kitaptan buyuk makaslamalar yaparak filmler ortaya cikarmaz. Sahsen Lotr da bircok guzel hikaye yoktu uncut vrsiyonunda bie eksikler vardi. Hobbit kitabini 3 film yaparak artik genis genis anlatir busefer

    Kitabi okumadim ama;

    Kitapdan uyarlanan filmlerde zaten cok sey beklememk lazim, 2-3 saatte sikmadan en iyi kompozisyon islenmeli, yoksa filmin albenisi kacar.


    Dogru soyluyorsun ama suana kadar izledigim en iyi kitap versiyonu filmdi. Biraz daha zorlasalar tum sahneler olucakti 4-4:30 saatlik filmler 30dk daha ekleseler tum kitap olurdu




  • PJ ve Gandi hakkında;


    Kitabı okuyanlar bilir Gandalf bazıları çok uzun olmakla birlikte ara ara ortadan kayboluyordu,The Hobbit LOTR'a göre biraz daha soft bir kitap olduğu için Gandinin bu aralarda neler yaptığı biraz muallak kalıyordu.Peter Jackson "kendine has" eklemeri burada konuşturmuş.Hem LOTR'daki tanıdık yüzleri(Galadriel) gösterme fırsatı olmuş hemde daha bütün bir hikaye oluşturma fırsatı doğmuş.Çünkü kitaba göre olsa Gandi bazen yıllarca ortadan kayboluyordu Bilbo'dan ayrılıp.
  • Cast

    Oyuncularin gercek halleri ve karakterleri.

  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.