Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.254
Cevap
27
Favori
209.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Ortam yumuşasın diye yaptım alaya almadım seni.
    Zaten çok fazla mesaj yazmam arada sırada.

Ooo avatar değişmişiz

Yalnız emre arkadaşım bir şeyleri kanıtlamana gerek yoktu. Şu aldığın extended dvdlerini ebayden aldın sanırsam? Nasıl alındığı hakkında bilgi verir misin?

Ebay'den satın aldım evet.12 pound a almıştım.Ama sen ben risk almayacağım dersen senin için yurt dışından getirip üstüne biraz kar koyup satan şirketler var.Oralardan almak daha güvenli shipping te sorunlar çıkabiliyor.90 tl'ye benim satın aldığımın fiyatı blu-ray 200tl.Ama kendin satın alırsan daha ucuza getirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

arkadaşlar uzatılmış bölüm ( her neyse ) ne zman çıkar. ( türkçesi)

gitmedik - indirmedik. bari bekleyelim uzun versiyonu.

Kasım gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

quote:

Ooo avatar değişmişiz

Yalnız emre arkadaşım bir şeyleri kanıtlamana gerek yoktu. Şu aldığın extended dvdlerini ebayden aldın sanırsam? Nasıl alındığı hakkında bilgi verir misin?

Ebay'den satın aldım evet.12 pound a almıştım.Ama sen ben risk almayacağım dersen senin için yurt dışından getirip üstüne biraz kar koyup satan şirketler var.Oralardan almak daha güvenli shipping te sorunlar çıkabiliyor.90 tl'ye benim satın aldığımın fiyatı blu-ray 200tl.Ama kendin satın alırsan daha ucuza getirebilirsin.

Bluray oynatıcım olsaydı bluray düşünürdüm aslında, Bir de argonath heykelleri, minastrith vs. veren set görmüştüm. Bunlar hakkında bilginiz var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ooo avatar değişmişiz

Bluray oynatıcım olsaydı bluray düşünürdüm aslında, Bir de argonath heykelleri, minastrith vs. veren set görmüştüm. Bunlar hakkında bilginiz var mı?

Heykellerin gümrükten geçme sıkıntısı vergi gibi sıkıntılar var heykellere bulaşmayın bence hazır olarak birinin alıp sattığı şeylere bakın.Minastrith ve Argonath heykellerini bende çok istedim ama olmadı.Dvdlerin kalitesi 480 p ve her film iki dvd her dvd 8-9 gb kapasitede.Geri kalan 2 cd kamera arkası ve ropörtajlar.Çok çok uzun bir içerik var.Çekilmiş ama silinmiş sahnelerin montajlanmamış halleri var.:Eomer'in ormanda dolaşması, Eowyn'in mağarada kadınları koruması Uruklar la savaşması ve Aragorn'un Sauron'la savaşı gibi sahneler var dediğim gibi hepsi montajlanmamış.GErçekten çok güzel içerikler var ama bana sorarsan blu-ray al

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ooo avatar değişmişiz

Bunlar için blu ray oynatıcının olmasına hiç gerek yok. Paran varsa al bence. Koleksiyon olur. Benim alma şansım olsa hemen alırım.
    Sen böyle satranç seti gördün mü

On numara he ne satranç oynanır bunda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ooo avatar değişmişiz

Heykellerin gümrükten geçme sıkıntısı vergi gibi sıkıntılar var heykellere bulaşmayın bence hazır olarak birinin alıp sattığı şeylere bakın.Minastrith ve Argonath heykellerini bende çok istedim ama olmadı.Dvdlerin kalitesi 480 p ve her film iki dvd her dvd 8-9 gb kapasitede.Geri kalan 2 cd kamera arkası ve ropörtajlar.Çok çok uzun bir içerik var.Çekilmiş ama silinmiş sahnelerin montajlanmamış halleri var.:Eomer'in ormanda dolaşması, Eowyn'in mağarada kadınları koruması Uruklar la savaşması ve Aragorn'un Sauron'la savaşı gibi sahneler var dediğim gibi hepsi montajlanmamış.GErçekten çok güzel içerikler var ama bana sorarsan blu-ray al

O setteki film olmayan içeriklerin hepsini bir sitede bulma şansımız varmıdır acaba?
    Ama ben filmler bluray disc diğer içerikler dvd olarak biliyordum. Eğer 90 tl gibi bir fiyata alına biliniyorsa bende almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

arkadaşlar uzatılmış bölüm ( her neyse ) ne zman çıkar. ( türkçesi)

gitmedik - indirmedik. bari bekleyelim uzun versiyonu.

Kasım gibi.

ciddimisin yaa..
  • keşke lotr daha çıkmamış olsaydıda biz hobiti şu an ''alla alla güzel film sanırım devamı gelecek'' gibi yorumlarla tartışıyor olsaydık..

edit: şimdi aklıma geldide hobit 1-2-3 ü izleyip ardından lotr 1-2-3 ü izlemekde insan doğasına aykırı olurdu, kaldırmazdı bünyelerimiz eminim, herşeyde hayır var derler ya serinin geriye doğru sarmasıda bu yüzden sanırım..hayalini kurarken bile gımıl gımıl oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 11 Mart 2013; 6:38:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grozny

keşke lotr daha çıkmamış olsaydıda biz hobiti şu an ''alla alla güzel film sanırım devamı gelecek'' gibi yorumlarla tartışıyor olsaydık..

edit: şimdi aklıma geldide hobit 1-2-3 ü izleyip ardından lotr 1-2-3 ü izlemekde insan doğasına aykırı olurdu, kaldırmazdı bünyelerimiz eminim, herşeyde hayır var derler ya serinin geriye doğru sarmasıda bu yüzden sanırım..hayalini kurarken bile gımıl gımıl oluyorum

Star Wars hesabına dönecek buda . Bir 5 sene sonra açılır konular hangi sırayla izleyeyim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

quote:

quote:

quote:

quote:

Ooo avatar değişmişiz

Bunlar için blu ray oynatıcının olmasına hiç gerek yok. Paran varsa al bence. Koleksiyon olur. Benim alma şansım olsa hemen alırım.
    Sen böyle satranç seti gördün mü
    http://www.instablogsimages.com/images/2007/10/11/lord-of-the-rings-ches_48.jpg
    On numara he ne satranç oynanır bunda.

Satranç seti mükemmelmiş ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

quote:

Beyler yify den indirdim ben normalde çok kaliteli olur bütün filmler hatta diğerlerin aksine 40'' tvde bile yifydeki filmleri görüntü bozukluğu olmadan açtım. Ama gelgelelim bu hobbit sanki tam hd değil gibi, thorinin yüzünü gösterdiğinde hafif blur efekti bir de alt üst sinema çizgisi, bir şeyler var ama çözemedim. Sinema çizgisi olmayan sürümü ne zaman yayınlanır?

http://bird-hd.info/ sitesinden m720p sürümünü indirebilirsin. 3.75 GB, kalite süper. YIFY değişken bitrate ile encode yaparak bir bakıma göz boyuyor. Seslerde mp3 kalitesinde. Özellikle televizyondan izleyenler için ses kalitesi çok kötü. Tabii bu site torrent sitesi değil ama torrentle uğraşacağıma bir Alldebrid hesabı alıp keyfime bakmayı tercih ederim her zaman

m720p olan filmerin ses kalitesi nasıl,orjinal 5.1, dts şeklindemi yoksa seslerin kalitesi düşük mü ? m720p filmler arşivlenecek kalitede oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan911 -- 11 Mart 2013; 15:59:38 >

• quote:

Fragmana dikkat ederseniz Dain'de var.1.56 1.59 arasında balta yada başka bir şeyi savuran o.Fragmanı 1080p indirip led tvde izleyince anladım kıyafeti falan değişik kaliteli bir kıyafet.

Ayrıca Frodo Bilbo'ya bakıp Bag End'den aşağı inerken Yaşlı Bilbo'yu Ian Holm oynamıyor.Sağlığı yüzünden yeni zellandaya gelmemişti zaten.

Filmde çok fazla hata var.
    Frodo'nun elinde kitap var ve sence gelecek mi diyor sonra Bilbo'ya selam verip Gandalf'a sürpriz yapmak için aşağı inerken elindeki kitap kayboluyor.
    Sonra Bofur Bombur'a yemek gibi bir şey atıyor.Bombur catch diyor o anda Bombur'un sağ tarafında Kili var.Catch deyip attıktan sonra Ori gözüküyor.1 saniye içinde sen oraya nasıl geldin.
    Sonra Taş devlerinde Thorin Kili yada Fili'ye yanlış adla hitap ediyor.Kili demesi gerekirken Fili diyor yada Fili demesi gerekirken Kili diyor.İsterseniz açıp kontrol edin.

1.56-1.59 arasında dain mi gözüküyor? gandalf'a mı balta savuruyor? hemde dol guldur'da? bildiğimiz king dain?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 11 Mart 2013; 17:09:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tylor

quote:

Fragmana dikkat ederseniz Dain'de var.1.56 1.59 arasında balta yada başka bir şeyi savuran o.Fragmanı 1080p indirip led tvde izleyince anladım kıyafeti falan değişik kaliteli bir kıyafet.

Ayrıca Frodo Bilbo'ya bakıp Bag End'den aşağı inerken Yaşlı Bilbo'yu Ian Holm oynamıyor.Sağlığı yüzünden yeni zellandaya gelmemişti zaten.

Frodo'nun elinde kitap var ve sence gelecek mi diyor sonra Bilbo'ya selam verip Gandalf'a sürpriz yapmak için aşağı inerken elindeki kitap kayboluyor.
    Sonra Bofur Bombur'a yemek gibi bir şey atıyor.Bombur catch diyor o anda Bombur'un sağ tarafında Kili var.Catch deyip attıktan sonra Ori gözüküyor.1 saniye içinde sen oraya nasıl geldin.
    Sonra Taş devlerinde Thorin Kili yada Fili'ye yanlış adla hitap ediyor.Kili demesi gerekirken Fili diyor yada Fili demesi gerekirken Kili diyor.İsterseniz açıp kontrol edin.

1.56-1.59 arasında dain mi gözüküyor? gandalf'a mı balta savuruyor? hemde dol guldur'da? bildiğimiz king dain?

O sahneyi bende çok merak ediyorum. Diğer 2 film sadece Erebor'u geri alma amacını gütmeyen film olucak gibi duruyor.

• quote:

quote:

o sahneler yani filmde görmediklerimz bluray extended sürümündemi olacak acaba?

• quote:

quote:

Oranın Dol Guldur olduğu hakkında bir kanıtın var mı?

Gandalf'a balta savuruyor falan demedim.Kıyafeti değişik kaliteli bir kıyafet dedim.Savurduğu anda Asa gibi bir tahta var.Ama Gandalf'ın asası oradaki gibi değil.Arkadan da Gandalf'ın sesi geliyor emin değilim

• Thrain de olabilir o , hani Dol Guldurda buldum demişti Thorine oda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton Senna da Silva -- 11 Mart 2013; 19:15:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Tyler

Radagast, Gandalf'a, Sauron'u Dol Guldur'da gördüğünü söylüyordu, Gandalf'ta Saruman'a söylüyordu, ama delil yetersizliğinden Saruman inkar ediyordu hatırlarsanız.Kitabında sanırım Gandalf, Dol Guldur'a tekrar gidiyordu ve Sauron'un orada olduğunun kesin sonucuna ulaşıyordu acaba o sahne olabilir mi 1.56 ?

Aynı zamanda bu Gandalf'a balta savuran kişi belki de Saruman, Gandalf ve Radagast'tan farklı diğer 2 Maia olabilir. Çünkü onların akıbetini bilmiyoruz daha.

Tolkien'in yazdıklarına göre Radagast'ın Dol Guldur'da hiç işi yok birkere.2841 yılında Balin, Dwalin ve Thrain II Erebor'a gitmek için Mavi Dağlar'dan yola çıkarlar.Mirkwood yakınlarında Sauron'un hizmetkarları tarafından saldırıya uğrarlar.Balin ve Dwalin uyandıklarında Thrain'in yanlarında olmadığını görür.Çok ararlar.Fakat bulamazlar.Thrain Dol Guldur'da esir tutulmaktadır.2850 yılında ise Gandalf Dol Guldur'a gider ve Thrain ile karşılaşır.Haritayı ve anahtarı alır.Ayrıca Sauron'un dönüşünü de doğrular.Konsey toplanır.Fakat Saruman'ın ortamı yatıştırmasıyla saldırı kararı çıkmaz.Bu filmde gördüğümüz 2851 yılında yapılan konsey.Halbuki filmin geçtiği ve cücelerin yolculuğu 2941 yılındadır.

Sahneye gelecek olursak, filmde birçok şey değiştiriliyor.Mantık yürütürsek Dol Guldur'a giden Radagast.Daha sonra neden yine Gandalf gitsin?Ya da şöyle olabilir.Bir konsey daha gösterilmeli Dol Guldur'a saldırı kararı alınacak diğer filmlerde.Belki de Gandalf Dol Guldur'a tekrar gidecek ve bu sefer reddedilemeyecek bir kanıt bulacak.Konsey böyle karara varacak.Tabiki o sahne eğer Dol Guldur'daysa.Oradaki kişiye gelirsek, bir cüceye benziyor.Ama kesinlikle Dain olamaz.Dain'i son filmde göreceğiz büyük ihtimalle.Oralarda işi olmaz.Hem de ona benzemiyor.Istar'dan biri zaten olamaz.Saruman o zamanlarda iyi tarafta.Diğerlerinden söz etmeye gerek bile yok.Açıkçası kim olduğunu çözemedim.O sahne Gandalf'ın Thorin'e babasıyla karşılaşmasını anlatırken bir flashback de olabilir ve o cüce Thrain'de olabilir.Aklını kaybettiği için Gandalf'a saldırıyor olabilir.Bilemiyorum filmde herşeyi karıştırıp çorba yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 11 Mart 2013; 20:54:59 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

Filmi izlerken dikkatimi çekmemişti ama şimdi fragmanı izlerken bazı sahneleri hatırlayamadım :) Bu sahneler extended versiyonda mı olacak yoksa ben mi hatırlayamadım?

1:18-1:25 arası
    1:36
    1:58

Bende merak etmiştim büyük ihtimal uzun versiyonunda çıkacak

Radagast, Gandalf'a, Sauron'u Dol Guldur'da gördüğünü söylüyordu, Gandalf'ta Saruman'a söylüyordu, ama delil yetersizliğinden Saruman inkar ediyordu hatırlarsanız.Kitabında sanırım Gandalf, Dol Guldur'a tekrar gidiyordu ve Sauron'un orada olduğunun kesin sonucuna ulaşıyordu acaba o sahne olabilir mi 1.56 ?

Aynı zamanda bu Gandalf'a balta savuran kişi belki de Saruman, Gandalf ve Radagast'tan farklı diğer 2 Maia olabilir. Çünkü onların akıbetini bilmiyoruz daha.

Üçüncü Çağ'da Kuyutorman'ın güneyinde inşa edilen ve Sauron tarafından kullanılıp kötü güçlerin yayıldığı kaleye verilen addır. İkinci Çağ'da Isildur'un parmağından Tek Yüzük'ü kesmesiyle bir süre ortadan yiten Sauron tekrar Dol-Guldur'da ortaya çıkmıştır. Uzun süre bu bölgede güçlenmiş ve Mordor'un gelişi için hazırlanmasını yönetmiştir. 2063 yılında Gandalf bölgeye gelmiş ve buradaki kötü gücü araştırmıştır. Gandalf Dol-Guldur'da ki gücün Sauron olduğunu tahmin etse de yeterli kanıtları bulamamıştır. Gandalf 2850 yılında tekrar Dol-Guldur'a gitmiş ve bu kez kötü gücün Sauron olduğundan emin olarak dönmüştür. Sauron, Ak Divan'ın yönettiği saldırı sonucunda kaçarak Doğu'ya saklanmış, ardından Mordor'da kendini açığa çıkarmıştır. Ama Dol-Guldur'u tamamen boşaltmamış ve Dol Guldur'un komutasını nazgûllere bırakmıştır. Yüzük Savaşları sırasında Dol Guldur orduları Lothlorien ve Ormanlık Diyar topraklarına saldırdılar ancak yenilgiye uğratıldılar. Sauron'un yok edilişinin ardından Celeborn, Dol Guldur'u ele geçirdi ve içindeki tüm kötülükleri temizledi.

Wikipedi'de böyle yazıyor.

Bence souron o.

http://buyuculer.kayiprihtim.org/gandalf.html

Bu linkde de gandalfın dol guldura 2, 3 kere gidip geldiğini ve ölüm büyücüsünün souronun ta kendisi olduğunu söylüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

Filmi izlerken dikkatimi çekmemişti ama şimdi fragmanı izlerken bazı sahneleri hatırlayamadım :) Bu sahneler extended versiyonda mı olacak yoksa ben mi hatırlayamadım?

1:18-1:25 arası
    1:36
    1:58

Bende merak etmiştim büyük ihtimal uzun versiyonunda çıkacak

Üçüncü Çağ'da Kuyutorman'ın güneyinde inşa edilen ve Sauron tarafından kullanılıp kötü güçlerin yayıldığı kaleye verilen addır. İkinci Çağ'da Isildur'un parmağından Tek Yüzük'ü kesmesiyle bir süre ortadan yiten Sauron tekrar Dol-Guldur'da ortaya çıkmıştır. Uzun süre bu bölgede güçlenmiş ve Mordor'un gelişi için hazırlanmasını yönetmiştir. 2063 yılında Gandalf bölgeye gelmiş ve buradaki kötü gücü araştırmıştır. Gandalf Dol-Guldur'da ki gücün Sauron olduğunu tahmin etse de yeterli kanıtları bulamamıştır. Gandalf 2850 yılında tekrar Dol-Guldur'a gitmiş ve bu kez kötü gücün Sauron olduğundan emin olarak dönmüştür. Sauron, Ak Divan'ın yönettiği saldırı sonucunda kaçarak Doğu'ya saklanmış, ardından Mordor'da kendini açığa çıkarmıştır. Ama Dol-Guldur'u tamamen boşaltmamış ve Dol Guldur'un komutasını nazgûllere bırakmıştır. Yüzük Savaşları sırasında Dol Guldur orduları Lothlorien ve Ormanlık Diyar topraklarına saldırdılar ancak yenilgiye uğratıldılar. Sauron'un yok edilişinin ardından Celeborn, Dol Guldur'u ele geçirdi ve içindeki tüm kötülükleri temizledi.

Wikipedi'de böyle yazıyor.

Bence souron o.

http://buyuculer.kayiprihtim.org/gandalf.html

Bu linkde de gandalfın dol guldura 2, 3 kere gidip geldiğini ve ölüm büyücüsünün souronun ta kendisi olduğunu söylüyor.

fragmanlarda en çok merak ettiğim sahneydi.filmde olmaması kötü oldu.

• Filmde yanlis gosterilmis. Dol guldura giden radagast degil gandalfti. Iki kere gitmisti.

Bilinen diger iki Maia mavi buyuculerdir. Onlar doguya gitti ve kayboldu, cikip gandalfa saldirmazlar ki kitapta da yok boyle birsey.

Saruman oldugunu da sanmiyorum, acik acik saldiramaz gandalfa. Belki nazgullerden biridir yada witch king veyahut sauron un kendisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.