Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (210. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.254
Cevap
27
Favori
209.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LastObserver

quote:

Orijinalden alıntı: Elendil_XX

Öncelikle film inanılmazdı, "The Hobbit" uyarlaması için ortaya çıkabilecek en iyi filmi çıkarmış PJ, teşekürü bir borç bilirim..

Filmin başında ki Bilbo'nun anlattığı Erebor sahneleri beni benden aldı hala filmin en iyi sahnesinin o olduğunu düşünüyorum.O Dale şehri,Yalnız Dağ, Smaug'ın saldırdığı sahneler anlatılmaz yaşanır muhteşemdi, inanamadım yani planların güzelliğine bir ara bağırmak istedim salonda o derece, hele o Thranduil'in dev geyik sırtında geldiği sahnede tüylerim diken diken oldu!...

Cüceler efsaneydi!...Espriler,diyaloglar ancak bu kadar keyifli olabilir.Kesinlikle kitabın çok iyi yansıtıldığını düşünüyorum bu konuda.Thorin'e zaten diyecek laf yok yeni Aragorn'umuz, fragmanlarda falan çok belli olmuyordu ama inanılmaz ağır ve karizma bir karakter olmuş çok beğendim.Azanulbizar sahnesi çok farklı olmuş alışmak zaman alacak ama sanırım Thorin karakterini ön plana çıkartmak için yapmışlar.
    Martin Freeman'a değinmeden geçemeyeceğim olabilecek en iyi şekilde yansıtmış Bilbo'yu, duygularını,korkusunu, Gollum ile olan diyalogları...
    Gollum demişken kesinlikle efsane olacak o sahneler böyle bişey yok, Gollum'un ortaya çıktığı ilk saniyeden son sahneye kadar her repliği hareketi efsaneydi, müthiş keyif aldım o sahnelerden!...
    Herkes Goblin kral'ına takmış ama ben çok rahatsız olmadım açıkçası.Animasyonlar çok sırıtmıyordu. Goblintownda geçen sahneler zaten görsellikte aşmış sahnelerdi, kamera hareketleri, geçişler çok çok başarılıydı.
    Radagast , Azog ,Warglar hepsi çok güzel olmuş hele o taş devlerin uaynıp kavga ettiği sahneler tek kelimeyle "EPİK"di...
    Görsel açıdan kesinlikle zirve noktası artık bu film PJ ve ekibi artık olayı aşmış burası kesin!..
    Ama müzikler biraz hayal kırıklığına uğrattı beni sanki soundtrack'de dinlediğim şeyler yok gibiydi filmde çoğu sahnede de zaten LOTR müzikleri kullanılmış daha yeni bir şeyler olabilirdi.
    Bu arada fragmanda gördüğümüz bazı sahneler(özellikle Gandalf'ın Dol guldur sahneleri) filmde yoktu sanırım extended'a sakladılar.

Onun dışında herşey kusursuzdu.İlk film olmasına rağmen görkemli bir iş çıkmış ortaya...2. ve 3. filmi(özellikle 5 ordular savaşını) düşünemiyorum bile.
    Kısaca 3 filmlik yeni orta dünya maceramıza çok güzel bir başlangıç yaptık, teşekkürler Peter Jackson...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Film için o kadar Ankara'ya gittik IMAX'de izlemeye bahsetmemek olmaz tabii.
    Salona girdiğimde gerçekten çok şaşırdım perdenin büyüklüğüne ve salonun düzenine. Farklı bir deneyim yaşayacağımız kesindi nitekim öyle de oldu.3d olması dışında herşey kusursuzdu.Görüntü ve ses kalitesi harikulade.Keşke her filmi IMAX'de izleyebilsek.Pişman değilim kısaca ama 3d olayı gerçekten çok moralimi bozdu.Yapımcıların nedir bu 3d ısrarı anlamak zor gerçekten görüntüyü karartmaktan ve filmi rahatsız bir şekilde izlemekten başka bir işe yaramıyor ki filmde öyle ahım şahım 3d sahneleri yoktu bence gereksiz olmuş ama onun dışında IMAX güzel bir deneyim oldu!..İmkanı olan kesinlikle bu şekilde izlesin...

Hocam ben imax'ta izlemediğim halde filmin çoğu yerinde tırstıp gözlüğü çıkarttım nasıl 3D görüntüler çok fazla yok dersin bence son yıllarda izlediğim 3D filmler arasında etkilendiğim filmdi hobbit..Resident evil'i 3D izlediğimde bile hobbit'teki kadar tırsıp gözlüğü çıkarmamıştım

Bilmiyorum bana fazla 3d numarası yok gibi geldi filmin.Bir iki wargların dişlerinin burnumun dibinde hissettiğim sahne dışında çok 3d sahne yok gibiydi.Ama derinlik konusunda başarılıydı tabii karakterler salonun ortasında hareket ediyorlar gibiydi.Yine de bu 3d konusu hakkında görüşümün arkasındayım gereksiz bir çaba bence, en azından bana hiç bir zevk vermiyor.

Filmi 2d bluray'de izlemek için sabırsızlanıyorum o yüzden!...

• quote:

Orijinalden alıntı: Senātus

quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

quote:

Orijinalden alıntı: Senātus

Dostlar onumuzdeki Cumartesiye imax kalirmi istinye parkta?

2 aya yakın kalır Imax ta bence

Eminsin dimi dostum kalmıyım sonra ortada

kapalı gişe oynuyor film
    niye kaldırsınlar ki gösterimden,önümüzdeki cumartesi için sormuştun zaten
    1-2 haftaya rahat yer bulursun

• quote:

Orijinalden alıntı: alpella33

quote:

quote:

filmi begenmedım ayrıyetten mantık hatası var bu film lotr dan onceyse smegol yuzugu golde adamı oldurup buldu bu filmde yuzugun smegolda ne işi var

Şöyle bi mantık yürütseydin anlardın .."Gollum yüzüğü bulduktan sonra o şekile bürünüyor yüzük onu lanetliyor iğrenç yaşlı bişey oluyor "

tamamda yuzugu bulduktan sonra lanetlıyo lotr un ılkınde yuzugu golde buluyo bu lotrdan once yazılmıs kıtap yuzugu daha bulmamış olması lasım neyse boş işler

Hala anlayamadınız mı olayı? Kaç kişi yazmış.O sahne Lotr üçüncü filmin başında gösterildi.Amaç 500 yıl önce Gollum'un yüzüğü nasıl bulduğunu anlamaktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Kitaptan hatırlamadığım ve filmde aklıma takılan bir kısım var arkadaşlar;

Bu Stone Giant'lar yani Taş Devler bu kadar devasa bu kadar büyük varlıklar mıydı?

Bunu yazmıştım daha önce.O kadar şey okudum.Orta Dünya'da böyle yaratık görmedim.Kitabı okurken taş devi deyince trol büyüklüğünde yaratıklar geldi aklıma, belki biraz daha büyük.Biraz fazla abartılmış filmde.Hareket eden dağ gibiler.Zaten dış görünüşleri tamamiyle kaya gibi yapılmış.Neye benzedikleri bilinmiyor ama böyle olmadıkları kesin.

Ben de diyorum "bunlar bu kadar büyük değildi ama" diye. Emin de olamamıştım. Tamam taş devler büyükler falan da dediğin gibi dağ boyutunda varlıklardı nerdeyse. Bu kadarı abartı olmuş.

kitabı okudum öyle bir sahne kitapta yok sanırım onları aksiyon eklemek için yaptılar bildiğin dağ dev çıktı yani orası kitapta yok

• quote:

Worldwide: $222,975,000

Hasılat hareketlendi gibi.
  • quote:

quote:

quote:

filmi begenmedım ayrıyetten mantık hatası var bu film lotr dan onceyse smegol yuzugu golde adamı oldurup buldu bu filmde yuzugun smegolda ne işi var

Şöyle bi mantık yürütseydin anlardın .."Gollum yüzüğü bulduktan sonra o şekile bürünüyor yüzük onu lanetliyor iğrenç yaşlı bişey oluyor "

tamamda yuzugu bulduktan sonra lanetlıyo lotr un ılkınde yuzugu golde buluyo bu lotrdan once yazılmıs kıtap yuzugu daha bulmamış olması lasım neyse boş işler

LOTR-Return of the King'in başında Smeagol'un yüzüğü nasıl ele geçirdiği gösteriliyor. O olay Hobbit'teki hikayeden çok çok önce gelişiyor. Orda sadece nasıl olduğunu görmemiz için gösterilmiş bi sahne. Olay zaman örgüsü farklı. Yüzük Smeagol'deyken Hobbit'teki olaylar yaşanıyor.
    Yüzük Smeagol'e geçer>Smeagol Gollum'a dönüşür zamanla>Hobbit'teki olaylar yaşanır>Bu sırada yüzük Bilbo'ya geçer>LOTR başlar.

• quote:

quote:

quote:

birşey dicem ama ban yerim anlamıyomusun arkadaşım basmıyormu kafan kralın dönüşünün başında gösterilen olay yaklaşık 500 yıl önce smeagol'un yüzüğü ilk elde etmesini gösteriyor olay hobbitten yaklaşık 450 yıl önce oluyor anladın mı

• Filmde benim gibi biraz Harry Potter atmosferi sezen var mı? Öyle konuşan espri yapan Troller, Goblin King in komedisi falan, Harry Potter izliyormuşum hissine kapılmadım değil,

ama film rahat benden 9.8 / 10 u alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neldoreth

quote:

quote:

quote:

Bu Stone Giant'lar yani Taş Devler bu kadar devasa bu kadar büyük varlıklar mıydı?

Bunu yazmıştım daha önce.O kadar şey okudum.Orta Dünya'da böyle yaratık görmedim.Kitabı okurken taş devi deyince trol büyüklüğünde yaratıklar geldi aklıma, belki biraz daha büyük.Biraz fazla abartılmış filmde.Hareket eden dağ gibiler.Zaten dış görünüşleri tamamiyle kaya gibi yapılmış.Neye benzedikleri bilinmiyor ama böyle olmadıkları kesin.

Ben de diyorum "bunlar bu kadar büyük değildi ama" diye. Emin de olamamıştım. Tamam taş devler büyükler falan da dediğin gibi dağ boyutunda varlıklardı nerdeyse. Bu kadarı abartı olmuş.

kitabı okudum öyle bir sahne kitapta yok sanırım onları aksiyon eklemek için yaptılar bildiğin dağ dev çıktı yani orası kitapta yok

Kitapta birkaç cümle ile anlatıyor.Yukarda arkadaş yazmış cümleleri.Ama güzel görünsün diye PJ ilerleyişte önemli yer vermiş bu olaya.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Süperdi kitap dışındaki eklemelerde cok akıllıcaydı tebrik ettim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kitapta birkaç cümle ile anlatıyor.Yukarda arkadaş yazmış cümleleri.Ama güzel görünsün diye PJ ilerleyişte önemli yer vermiş bu olaya.

taş devi diyince benim aklıma direk bfme2 deki taş atan troller geldi şahsen :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

taş devi diyince benim aklıma direk bfme2 deki taş atan troller geldi şahsen :D

Aynen, öyle birşey olsaydı daha mantıklı olurmuş.
    Şuydu galiba;
     The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 16 Aralık 2012; 23:25:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Film güzel ve güzel bir üçleme olacak
    Fakat 3D konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. özellikle hareketli sahnelerde 3D kötüydü

• Dağın altındaki krallık tasarımı çok etkiledi beni inanılmaz olmuş gerçekten!...

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sanırım dediğini anladım;ama kitapları okumadığım için bişey diyemicem hobbit ktabında vardır belki gollum

Gollumun nasıl bulduğunu anlatırken zaten 3.filmde flashback yapıyorlardı yani Smeagolun yüzüğü bulması Lotr serisinin yaşandığı yıllardan çok eski ve Yüzüğü taşıyanın yaşlanmadığınıda düşünürsek Gollum epey yaşlı bir yaratık.Yani filmde Mantık hatası yok.

• gündüze bilet bulamadık 18 seasına bulduk maçıda yedik bu arada ama değdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freddy03

quote:

quote:

quote:

quote:

Sanırım dediğini anladım;ama kitapları okumadığım için bişey diyemicem hobbit ktabında vardır belki gollum

Gollumun nasıl bulduğunu anlatırken zaten 3.filmde flashback yapıyorlardı yani Smeagolun yüzüğü bulması Lotr serisinin yaşandığı yıllardan çok eski ve Yüzüğü taşıyanın yaşlanmadığınıda düşünürsek Gollum epey yaşlı bir yaratık.Yani filmde Mantık hatası yok.

anladım thanks

• quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

Bakalım titaniği geçer de avatarda sıkıntı olabilir

• 3D gereksiz bence en güzeli İMAX 2D film izlemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

Bakalım titaniği geçer de avatarda sıkıntı olabilir

Benim gibi 2. kez gidenler oldukça ilk haftasında patlama yapar 10 yıllık birikim var sonuçta
  • 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.