Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.254
Cevap
27
Favori
209.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar türkçe dublaj nasıl yüzüklerin efendisi ilk 3 lemesi gibi harika mı birde ismeti betil hakkı rahmetine kavuştu gandalfı seslendiren kişi onun sesine yaklaşmışmı
  • 13 Haziran 2009; 15:50:26

quote:

Orijinalden alıntı: Jon Snow Targaryen

İnşallah adam akıllı çekerler de izleriz...
    Çektiniz.Beni 3 kere 4 kere izleyeceğim bir film çektiniz sadece sinemada...

Duygularımı anlatamadım filmden çıktıktan sonra. Tüylerim diken diken izledim.Şu ana kadar sinemada izlediğim en iyi filmdi.

Bir tolkien,bir orta dünya hayranı olarak bu film benden olağanüstü bir not aldı. Gelecek başka eleştirilere hiçbir şekilde kulak asmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vermithrax

Meanwhile in Mordor

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6081845_460s.jpg

• pek de beğenmedim detaylı yorumu sonra yaparım dublaj izledim ve boynum ağrıyordu o nedenle pek giremedim filme
  • Dostlar onumuzdeki Cumartesiye imax kalirmi istinye parkta?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senātus

Dostlar onumuzdeki Cumartesiye imax kalirmi istinye parkta?

2 aya yakın kalır Imax ta bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vermithrax

Meanwhile in Mordor

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6081845_460s.jpg

• güzeldir kesin film
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blcksprt

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar yarin gitmeyi dusunyyorum , bu mybiletten aldigimiz butun biletler imax dimi? Birde imax nezamana kadar var? Mybilette en son persembe gozukuyor?

Hayır hepsi imax değil. Imax bildiğim kadarıyla sadece İstanbul istinyeparkta bir de ankara ankamall'de var.

Dostum zaten istinye parki kastettim , biletler 16 tl imaxmi ucuz geldi bana?

Imax bir salonda olması lazım bilet alırken salonu şeçiyorsun zaten. Şimdi baktım fiyata tam 22 tl öğrenci 20 tl yazıyor.

Dostum bulamadim allah askina nerde? 18.00 da sadece solon 3 var..

http://www.mybilet.com/event/12746/hobbit-beklenmedik-yolculuk-imax-3d-the-hobbit-an-unexpected-journey-imax-3d/?cityid=2&date=16.12.2012

Dostum pazartesiye bukdum sence 4 numarali koltuk iyimidir?

4 numara dediğiniz 4. sıraysa çok yakın perdeye. Ne kadar geriden alırsanız o kadar iyi olur.

• Filmi mümkünse 3D ve türkçe dublajsız izleyin.

8,5/10
  • Yahu haftasonu filme gidelim dedik imax 3d, neyse girdim bilet almaya o da ne akşam seansları full dolu. 4- 5 gün sonrasına bile dolu salonun iyi yerleri. Millet ne açmış yahu yüzüklerin efendisine
  • Kitaptan hatırlamadığım ve filmde aklıma takılan bir kısım var arkadaşlar;

Bu Stone Giant'lar yani Taş Devler bu kadar devasa bu kadar büyük varlıklar mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Kitaptan hatırlamadığım ve filmde aklıma takılan bir kısım var arkadaşlar;

Bu Stone Giant'lar yani Taş Devler bu kadar devasa bu kadar büyük varlıklar mıydı?

Onlar kitapta yoktu galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

Orijinalden alıntı: alpella33

filmi begenmedım ayrıyetten mantık hatası var bu film lotr dan onceyse smegol yuzugu golde adamı oldurup buldu bu filmde yuzugun smegolda ne işi var

Uzun zamandır böyle bir mesaja gülmemiştim.Yaş küçük galiba.O sahne Kralın Dönüşünde bir flash back'ti Smeagol'un yüzük tarafından lanetlenişi ve Gollum'a dönüşü gösteriliyordu.Orda smeagol yakın arkadaşı deagol'u öldürüp aldı yüzüğü.Bu filmde ise o olaydan 500 yıl sonra.Yani arkadaşını öldürdükten 500 yıl sonra olan olaylar.500 yıl boyunca gollum o yüzüğü kullanarak puslu dağlar'da sakladı.Sonra filmde de görüldüğü gibi yüzüğü bilbo buldu olay bu.Mantık hatası falan yok.Git biraz kitap oku.Buraya yorum yapanlar alıntı yapmak bile istememişler.Lütfen bir olayı iyice öğren sonra o konu hakkında yorumlar yaz.

Hobbit
    Lotr üçlemesi
    Sillmarillion
    Güç yüzüklerine dair
    Bitmemiş Öyküler kitaplarını okursan zaten her şeyi anlarsın ve Orta Dünya fanatiği olursun.

teşekkur ederım yaş 13

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Ben bir de Kranlıkta Bilmeceler bölümününde de esprinin dozunu kaçırdığını düşünüyorum Peter'ın. Gollum ya da Smeagol bu filmin en "kült" karakterlerinden biridir ve hayat hikayesi ve yüzükle olan bağı gayet acıklı ve dramatiktir.

"Ve biz ağladık kıymetlim, gözyaşlarımızla yapayalnız kaldık. Çoktan unuttuk ekmeğin lezzetini, ağaçların sesini, ılıkça esen rüzgarları... Ve adımızı bile unuttuk. Gollum! Gollum!"

Lakin bu filmde bilmece bölümünde (elbette Gollum'un Smeagol yanı sempatik ve bazen "tatlı") Gollumun yumurtluyor gibi ıkınıp ıkınıp daha sonra yumurtaa! diye bağırması hiçbirşekilde epiklikle ya da bu serinin ruhuyla bağdaşmıyor. Hollywood'un yarasıdır bu, genelde ciddi film pek yapılamaz, Peter Jackson biraz bu akımın etkisinde kalmış, dozajı kaçırmış bazı yerlerde. Aslında bizde hata, Yüzük üçlemesi hayatımıza hakim olmuş, aklımızda öyle bir yer edinmiş ki, 30-40 yaşında insanlar bile hala gandalf'ın sözlerini bilir...

Tartışmanın anlamı yok aslında bunlar kişisel görüşler. Bence bu filmin Yüzük üçlemesi kadar beğenilememesinin tek sebebi filme hakim olan ciddiyetsizlik diye düşünüyorum. Kimse gelip Hobbit çocuklar için yazılmış bir masal bu yüzden böyle oldu şöyle oldu demesin bu bir mazeret değildir. Çocuklar için yazılan bir masalın "uyarlaması"nda bi sahnede kafa kopması bir diğer sahnede espri yapan Goblin kralı olamaz olmamalıydı.. Cüceler komik mizaçlı bir ırk, bunu Gimli'den de biliyoruz, ona lafımız yok ancak Yüzük üçlemesinin hiçbir filminde hiçbir kötü karakter espri yapmamış ya da komik duruma düşmemiştir ya da en azından biz o sahnelerde gülmedik.

Peter jackson'ın kitapla bağdaşmayan her işine "Bu bir uyarlama olacak o kadar" demeyi biliyorsak, Peter jackson'ın bu masalsı uyarlamayı biraz daha ciddiyet çerçevesinde uyarlayabileceğini de kabul ettiğimizi söyleyebilmemiz lazım ki aksine O, Hobbit'i kitaba göre daha da ciddiyetsizleştirmiştir, bunu kimse inkar edemez.

Ben bu serinin en büyük hayranlarından biriyim, Peter Jackson'ı bu yapım için kat be kat daha da seviyorum, ancak bazı eleştirileri de açık yüreklilikle yapabilmek lazım.

Benim aklımdan geçip yazamadıklarımı sen yazmışsın, şimdi yine birileri kalkar şöyle der. Film kültürü sıfır, lotrla karşılaştırmayın, bu apayrı bir film, kitapta da öyleydi. Bilmiyorlar ki bizim serinin hayranı olduğumuzu..

Olanı söyledim ekstradan bişey söylemedim, onu da geçtim şahsi fikrim zaten

• quote:

aga pm atamadım da -atılmıyor daha doğrusu-;

online isen donanım bölümünü spamlayan biri var ilgilenir misin?

http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=1442591

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bz9ai -- 16 Aralık 2012; 22:03:07 >
  • Öncelikle film inanılmazdı, "The Hobbit" uyarlaması için ortaya çıkabilecek en iyi filmi çıkarmış PJ, teşekürü bir borç bilirim..

Filmin başında ki Bilbo'nun anlattığı Erebor sahneleri beni benden aldı hala filmin en iyi sahnesinin o olduğunu düşünüyorum.O Dale şehri,Yalnız Dağ, Smaug'ın saldırdığı sahneler anlatılmaz yaşanır muhteşemdi, inanamadım yani planların güzelliğine bir ara bağırmak istedim salonda o derece, hele o Thranduil'in dev geyik sırtında geldiği sahnede tüylerim diken diken oldu!...

Cüceler efsaneydi!...Espriler,diyaloglar ancak bu kadar keyifli olabilir.Kesinlikle kitabın çok iyi yansıtıldığını düşünüyorum bu konuda.Thorin'e zaten diyecek laf yok yeni Aragorn'umuz, fragmanlarda falan çok belli olmuyordu ama inanılmaz ağır ve karizma bir karakter olmuş çok beğendim.Azanulbizar sahnesi çok farklı olmuş alışmak zaman alacak ama sanırım Thorin karakterini ön plana çıkartmak için yapmışlar.
    Martin Freeman'a değinmeden geçemeyeceğim olabilecek en iyi şekilde yansıtmış Bilbo'yu, duygularını,korkusunu, Gollum ile olan diyalogları...
    Gollum demişken kesinlikle efsane olacak o sahneler böyle bişey yok, Gollum'un ortaya çıktığı ilk saniyeden son sahneye kadar her repliği hareketi efsaneydi, müthiş keyif aldım o sahnelerden!...
    Herkes Goblin kral'ına takmış ama ben çok rahatsız olmadım açıkçası.Animasyonlar çok sırıtmıyordu. Goblintownda geçen sahneler zaten görsellikte aşmış sahnelerdi, kamera hareketleri, geçişler çok çok başarılıydı.
    Radagast , Azog ,Warglar hepsi çok güzel olmuş hele o taş devlerin uaynıp kavga ettiği sahneler tek kelimeyle "EPİK"di...
    Görsel açıdan kesinlikle zirve noktası artık bu film PJ ve ekibi artık olayı aşmış burası kesin!..
    Ama müzikler biraz hayal kırıklığına uğrattı beni sanki soundtrack'de dinlediğim şeyler yok gibiydi filmde çoğu sahnede de zaten LOTR müzikleri kullanılmış daha yeni bir şeyler olabilirdi.
    Bu arada fragmanda gördüğümüz bazı sahneler(özellikle Gandalf'ın Dol guldur sahneleri) filmde yoktu sanırım extended'a sakladılar.

Onun dışında herşey kusursuzdu.İlk film olmasına rağmen görkemli bir iş çıkmış ortaya...2. ve 3. filmi(özellikle 5 ordular savaşını) düşünemiyorum bile.
    Kısaca 3 filmlik yeni orta dünya maceramıza çok güzel bir başlangıç yaptık, teşekkürler Peter Jackson...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Film için o kadar Ankara'ya gittik IMAX'de izlemeye bahsetmemek olmaz tabii.
    Salona girdiğimde gerçekten çok şaşırdım perdenin büyüklüğüne ve salonun düzenine. Farklı bir deneyim yaşayacağımız kesindi nitekim öyle de oldu.3d olması dışında herşey kusursuzdu.Görüntü ve ses kalitesi harikulade.Keşke her filmi IMAX'de izleyebilsek.Pişman değilim kısaca ama 3d olayı gerçekten çok moralimi bozdu.Yapımcıların nedir bu 3d ısrarı anlamak zor gerçekten görüntüyü karartmaktan ve filmi rahatsız bir şekilde izlemekten başka bir işe yaramıyor ki filmde öyle ahım şahım 3d sahneleri yoktu bence gereksiz olmuş ama onun dışında IMAX güzel bir deneyim oldu!..İmkanı olan kesinlikle bu şekilde izlesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

quote:

Orijinalden alıntı: StalkerTR

SPOILER!!! -olabilir-

filmde bahsedilen necromancer sauron muydu? sauron elfler ve insanlara yenilince, yüzükte gitti tabi kaçıp dol guldur da saklanmıştı sanırım.

Witch King Sauron değil.

Sauron'du.Hatta kitapta Necromancer olarak geçer.Filmde sadece karanlık biçimde gösterildi.Radagast'a saldıran witch King'di.Witch King'in böyle saldırmasını sağlayabilecek sadece Sauron var zaten.Sonra Sauron'un üzerine yürüyüp Dol Guldur'a saldıracaklar.Sonra da Sauron Mordor'a çekilecek.

@Oromë
    Pardon doğrusunuz arkadaşlar ben derbi heyecanından epey yanlış bakmışım olaya kitaptan da kontrol ettim şimdi. Ben Necromancer ve Radagast'ın dövüştüklerini düşündüm bir an nedense

• quote:

Bunu yazmıştım daha önce.O kadar şey okudum.Orta Dünya'da böyle yaratık görmedim.Kitabı okurken taş devi deyince trol büyüklüğünde yaratıklar geldi aklıma, belki biraz daha büyük.Biraz fazla abartılmış filmde.Hareket eden dağ gibiler.Zaten dış görünüşleri tamamiyle kaya gibi yapılmış.Neye benzedikleri bilinmiyor ama böyle olmadıkları kesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Onlar kitapta yoktu galiba.

Vardı ama bu kadar büyükler miydi? Bende hatırlamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.