Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.254
Cevap
27
Favori
209.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

quote:

Orijinalden alıntı: StalkerTR

SPOILER!!! -olabilir-

filmde bahsedilen necromancer sauron muydu? sauron elfler ve insanlara yenilince, yüzükte gitti tabi kaçıp dol guldur da saklanmıştı sanırım.

Witch King Sauron değil.

Hayır, Necromancer Sauron'dur.

Kullandığı kılıç için konseyde witch king'in kılıcı diyorlar nası sauron ben mi yanlış hatırlıyorum? Ayrıca Yüzük Kardeşliğinde Frodo'yu yaralayan Nazgul Tayfı ile aynı kişi. Sauron değil o.

• Worldwide: $141,775,000
  • quote:

quote:

quote:

quote:

SPOILER!!! -olabilir-

filmde bahsedilen necromancer sauron muydu? sauron elfler ve insanlara yenilince, yüzükte gitti tabi kaçıp dol guldur da saklanmıştı sanırım.

Witch King Sauron değil.

Kullandığı kılıç için konseyde witch king'in kılıcı diyorlar nası sauron ben mi yanlış hatırlıyorum? Ayrıca Yüzük Kardeşliğinde Frodo'yu yaralayan Nazgul Tayfı ile aynı kişi. Sauron değil o.

Filme göre konuşursak ben olayı zaten anlamadım.Nazgul kılıcı, nasıl Sauron'un kanıtı olur? Gerçi Witch King'ede öldü dediler.Halbuki öyle birşey yok.Olayların nasıl gelişeceğini diğer filmlerde göreceğiz.

Ama kitaba göre Necromancer Sauron'dur.Dol Guldur'a saldırı kararıda zaten Sauron'un güçlenmesini engellemektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

Gandalf, son bölümde kartalları kelebek kullanarak yaptı LOTR'dan bildiğimiz şekliyle ama kitapta kartallar şurda ateş mi var acaba lan diyip bakmaya gidiyorlardı sanırım, filmde gandalf'ın çağırmasının nedeni PJ'in kartalları konuşturmak istememesi olabilir, çünkü konuşan kartallar bence de güzel olmazdı

Yangın nasıl çıkıyordu. Kitabı okuyalı gerçekten çok uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum ama sanki yangını ya çıktığınız gibi inersiniz ya da yanarsınız diyerek çıkarıyorlardı. Filmde Gandalf'ın işiydi ama aklıma takıldı şimdi.

Kitabımı kaybettim geçen günlerde ama hatırladığım kadarıyla anlatayım Goblinlerden kaçıyorlar Gandalf ve cüceler, bir süre sonra bilbo da bunları buluyor ve gruba katılıyor. Bilbo katıldıktan sonra kafile warglar tarafından saldırıya uğruyor(sanırım kurtların buluşma mekanına gidiyorlar yanlışlıkla), hepsi ağaçlara kaçıyorlar. Gandalf wargları uzaklaştırmak için büyüyle bir kaç tanesini yakmaya başlıyor. Bu sıralarda da goblinler geliyor ve ağaçları ateşe veriyorlar. Kurtların ulumalarını duyan kartallar, gidip bir bakalım diyorlar. (Hatırladığım kadarıyla Gandalf'ın kartalların liderine eskiden bir iyiliği dokunmuş o yüzden araları iyi) Gidip bakıyorlar ki gandalf ve arkadaşları warglar ve goblinler tarafından sıkıştırılmış, onları kurtarıyorlar ve kendi yuvalarına götürüyorlar. Yemek falan veriyorlar cücelere, o gece kalıyorlar kartal yuvasında sonraki gün kartallar onları alıp Beorn'un falan olduğu mekana götürüyorlar.

Hatırladıklarımı yazdım, yanlışlıkla bir şeyler uydurmuş olabilirim

• Necromancer ölüyü diriltebilir belki de o yüzden korkmuşlardır. (Yani necromancy o işlere yaramıyor muydu ben mi yanlış biliyorum)
  • Ben bir de Kranlıkta Bilmeceler bölümününde de esprinin dozunu kaçırdığını düşünüyorum Peter'ın. Gollum ya da Smeagol bu filmin en "kült" karakterlerinden biridir ve hayat hikayesi ve yüzükle olan bağı gayet acıklı ve dramatiktir.

"Ve biz ağladık kıymetlim, gözyaşlarımızla yapayalnız kaldık. Çoktan unuttuk ekmeğin lezzetini, ağaçların sesini, ılıkça esen rüzgarları... Ve adımızı bile unuttuk. Gollum! Gollum!"

Lakin bu filmde bilmece bölümünde (elbette Gollum'un Smeagol yanı sempatik ve bazen "tatlı") Gollumun yumurtluyor gibi ıkınıp ıkınıp daha sonra yumurtaa! diye bağırması hiçbirşekilde epiklikle ya da bu serinin ruhuyla bağdaşmıyor. Hollywood'un yarasıdır bu, genelde ciddi film pek yapılamaz, Peter Jackson biraz bu akımın etkisinde kalmış, dozajı kaçırmış bazı yerlerde. Aslında bizde hata, Yüzük üçlemesi hayatımıza hakim olmuş, aklımızda öyle bir yer edinmiş ki, 30-40 yaşında insanlar bile hala gandalf'ın sözlerini bilir...

Tartışmanın anlamı yok aslında bunlar kişisel görüşler. Bence bu filmin Yüzük üçlemesi kadar beğenilememesinin tek sebebi filme hakim olan ciddiyetsizlik diye düşünüyorum. Kimse gelip Hobbit çocuklar için yazılmış bir masal bu yüzden böyle oldu şöyle oldu demesin bu bir mazeret değildir. Çocuklar için yazılan bir masalın "uyarlaması"nda bi sahnede kafa kopması bir diğer sahnede espri yapan Goblin kralı olamaz olmamalıydı.. Cüceler komik mizaçlı bir ırk, bunu Gimli'den de biliyoruz, ona lafımız yok ancak Yüzük üçlemesinin hiçbir filminde hiçbir kötü karakter espri yapmamış ya da komik duruma düşmemiştir ya da en azından biz o sahnelerde gülmedik.

Peter jackson'ın kitapla bağdaşmayan her işine "Bu bir uyarlama olacak o kadar" demeyi biliyorsak, Peter jackson'ın bu masalsı uyarlamayı biraz daha ciddiyet çerçevesinde uyarlayabileceğini de kabul ettiğimizi söyleyebilmemiz lazım ki aksine O, Hobbit'i kitaba göre daha da ciddiyetsizleştirmiştir, bunu kimse inkar edemez.

Ben bu serinin en büyük hayranlarından biriyim, Peter Jackson'ı bu yapım için kat be kat daha da seviyorum, ancak bazı eleştirileri de açık yüreklilikle yapabilmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4

Millet bana camur atmış. siz portakalda vitaminken ben film izliyordum. ben filme kötü dedim ama bunu lotr ile kıyaslayarak dedim. beğenen beğenmiştir.bu ülkede demokrasi var isteyen istediği şekilde düşünür. kitabı okumadım okumayacgm da. filmi izlemek için kitap okumaya gerek yok. bu film asla efsane olamaz lotr gibi. başka da yorum yapmam

İsabet olur. Bu kararından ötürü seni sonuna kadar destekliyorum. Varol.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

SPOILER!!! -olabilir-

Witch King Sauron değil.

Filme göre konuşursak ben olayı zaten anlamadım.Nazgul kılıcı, nasıl Sauron'un kanıtı olur? Gerçi Witch King'ede öldü dediler.Halbuki öyle birşey yok.Olayların nasıl gelişeceğini diğer filmlerde göreceğiz.

Ama kitaba göre Necromancer Sauron'dur.Dol Guldur'a saldırı kararıda zaten Sauron'un güçlenmesini engellemektir.

Kitabı çok net hatırlamıyorum ama. Filmlere göre gidilmesi durumunda gayet witch king olarak gösterdiler.
    Neyse aynen bekleyip göreceğiz.

• filmi begenmedım ayrıyetten mantık hatası var bu film lotr dan onceyse smegol yuzugu golde adamı oldurup buldu bu filmde yuzugun smegolda ne işi var
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

SPOILER!!! -olabilir-

Witch King Sauron değil.

Kitabı çok net hatırlamıyorum ama. Filmlere göre gidilmesi durumunda gayet witch king olarak gösterdiler.
    Neyse aynen bekleyip göreceğiz.

Böyle birşey çok saçma olur.Bunun olmasıyla, Dol Guldur'a saldırıların amacı Witch King'i yenmek olur.Halbuki Witch King o sıralarda Minas Morgul'de olmalıydı.

Bence öyle olmaz.PJ Sauron varken ondan daha düşük bir karakteri kullanmaz.Senaryo'nun gitmesi için bir kanıt gerekiyordu.Onuda nazgul kılıcı diye uydurdular.Diğer filmlerde Sauron'un adını duyarız büyük ihtimalle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpella33

Bahsettiğiniz sahne LotR'deki bir FlashBackdi. Yani sadece o olayın nasıl olduğunu anlatmak için geriye dönüp olay gösterilmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zUbE -- 16 Aralık 2012; 19:16:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Ben bir de Kranlıkta Bilmeceler bölümününde de esprinin dozunu kaçırdığını düşünüyorum Peter'ın. Gollum ya da Smeagol bu filmin en "kült" karakterlerinden biridir ve hayat hikayesi ve yüzükle olan bağı gayet acıklı ve dramatiktir.

"Ve biz ağladık kıymetlim, gözyaşlarımızla yapayalnız kaldık. Çoktan unuttuk ekmeğin lezzetini, ağaçların sesini, ılıkça esen rüzgarları... Ve adımızı bile unuttuk. Gollum! Gollum!"

Lakin bu filmde bilmece bölümünde (elbette Gollum'un Smeagol yanı sempatik ve bazen "tatlı") Gollumun yumurtluyor gibi ıkınıp ıkınıp daha sonra yumurtaa! diye bağırması hiçbirşekilde epiklikle ya da bu serinin ruhuyla bağdaşmıyor. Hollywood'un yarasıdır bu, genelde ciddi film pek yapılamaz, Peter Jackson biraz bu akımın etkisinde kalmış, dozajı kaçırmış bazı yerlerde. Aslında bizde hata, Yüzük üçlemesi hayatımıza hakim olmuş, aklımızda öyle bir yer edinmiş ki, 30-40 yaşında insanlar bile hala gandalf'ın sözlerini bilir...

Tartışmanın anlamı yok aslında bunlar kişisel görüşler. Bence bu filmin Yüzük üçlemesi kadar beğenilememesinin tek sebebi filme hakim olan ciddiyetsizlik diye düşünüyorum. Kimse gelip Hobbit çocuklar için yazılmış bir masal bu yüzden böyle oldu şöyle oldu demesin bu bir mazeret değildir. Çocuklar için yazılan bir masalın "uyarlaması"nda bi sahnede kafa kopması bir diğer sahnede espri yapan Goblin kralı olamaz olmamalıydı.. Cüceler komik mizaçlı bir ırk, bunu Gimli'den de biliyoruz, ona lafımız yok ancak Yüzük üçlemesinin hiçbir filminde hiçbir kötü karakter espri yapmamış ya da komik duruma düşmemiştir ya da en azından biz o sahnelerde gülmedik.

Peter jackson'ın kitapla bağdaşmayan her işine "Bu bir uyarlama olacak o kadar" demeyi biliyorsak, Peter jackson'ın bu masalsı uyarlamayı biraz daha ciddiyet çerçevesinde uyarlayabileceğini de kabul ettiğimizi söyleyebilmemiz lazım ki aksine O, Hobbit'i kitaba göre daha da ciddiyetsizleştirmiştir, bunu kimse inkar edemez.

Ben bu serinin en büyük hayranlarından biriyim, Peter Jackson'ı bu yapım için kat be kat daha da seviyorum, ancak bazı eleştirileri de açık yüreklilikle yapabilmek lazım.

Benim aklımdan geçip yazamadıklarımı sen yazmışsın, şimdi yine birileri kalkar şöyle der. Film kültürü sıfır, lotrla karşılaştırmayın, bu apayrı bir film, kitapta da öyleydi. Bilmiyorlar ki bizim serinin hayranı olduğumuzu..

• Meanwhile in Mordor

• bugün izledim harikaydı sadece gözüme batan orklar olmamış.. lotr daki etkiliyicilikleri yoktu..

birde nedir şu 3D zırvalığı lanet olsun..
  • Filmi tek kelimeyle özetliyorum; MÜKEMMEL!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Templar

bugün izledim harikaydı sadece gözüme batan orklar olmamış.. lotr daki etkiliyicilikleri yoktu..

birde nedir şu 3D zırvalığı lanet olsun..

Orklar bence iyiydi.Goblinler bana göre hiç olmamış.

3d olayına aynen katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Where Dead Angels Lie -- 16 Aralık 2012; 19:37:30 >
  • Film için Ankara'ya gittiğimden uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra anca kendime gelip yorum yazabiliyorum.

Şimdilik sadece şunu söyleyebilirim:
    Beklentilerimi kat kat aşan görsel açıdan artık zirve noktası olduğunu düşündüğüm muhteşem ötesi bir filmdi, hala etkisindeyim!...
    Ayrıntılar birazdan...
  • quote:

quote:

SPOILER!!! -olabilir-

Witch King Sauron değil.

Sauron'du.Hatta kitapta Necromancer olarak geçer.Filmde sadece karanlık biçimde gösterildi.Radagast'a saldıran witch King'di.Witch King'in böyle saldırmasını sağlayabilecek sadece Sauron var zaten.Sonra Sauron'un üzerine yürüyüp Dol Guldur'a saldıracaklar.Sonra da Sauron Mordor'a çekilecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpella33

filmi begenmedım ayrıyetten mantık hatası var bu film lotr dan onceyse smegol yuzugu golde adamı oldurup buldu bu filmde yuzugun smegolda ne işi var

Uzun zamandır böyle bir mesaja gülmemiştim.Yaş küçük galiba.O sahne Kralın Dönüşünde bir flash back'ti Smeagol'un yüzük tarafından lanetlenişi ve Gollum'a dönüşü gösteriliyordu.Orda smeagol yakın arkadaşı deagol'u öldürüp aldı yüzüğü.Bu filmde ise o olaydan 500 yıl sonra.Yani arkadaşını öldürdükten 500 yıl sonra olan olaylar.500 yıl boyunca gollum o yüzüğü kullanarak puslu dağlar'da sakladı.Sonra filmde de görüldüğü gibi yüzüğü bilbo buldu olay bu.Mantık hatası falan yok.Git biraz kitap oku.Buraya yorum yapanlar alıntı yapmak bile istememişler.Lütfen bir olayı iyice öğren sonra o konu hakkında yorumlar yaz.

Hobbit
    Lotr üçlemesi
    Sillmarillion
    Güç yüzüklerine dair
    Bitmemiş Öyküler kitaplarını okursan zaten her şeyi anlarsın ve Orta Dünya fanatiği olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1270393 -- 16 Aralık 2012; 20:27:58 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psikolog Prof. Dr. M.

quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

saçma bir soru olabilir ama cidden merak ediyorum
    Gandalf aslında öyle aman aman bir büyücü değil mi aslında ? mesela kurtlar onları kovalarken büyü yapmıyor,goblinlere karşıda sadece ışık büyüsü yaptı onun dışında kılıç,en gerekli zamanlarda hiç katkısı olmuyor sanki Gandalf'ın.yada benim beklentim büyük :)

Ne kadar serinin hayranı olsam da bu soruyu bende merak ediyorum. Arkadaşlar geçen sordu bu gandalf neden bir şey yapmıyor o kadar gücü var diye. Bir şey diyemedim. Bilen birisi varsa cevaplayabilir mi?

Gücünün farkında değil diye biliyorum. Aslında o en yüksek maia. Saruman'dan, Galadriel'den Sauron'dan daha güçlü.

Bu arada her filmde şu kartallar neden en son geliyor ben onu anlamıyorum. Çok özel bir skill gibi çok geç geliyor. Onu kullanıp her şeyi daha kolay halledebilirler oysa ki..

Öyle birşey yok.En güçlü diye birşeyde yok.Hiçbir yerde Maiar'ın güç sıralaması yoktur.Valar Istari'leri Orta Dünya'ya, orada yaşayan canlılara kötülüğe karşı onları zorlamadan yardım etmeleri için gönderilmiştir.İnsan formunda oldukları için hem güçleri azalmıştı hemde öldurülebilirlerdi.Onların rolü birebir savaşmaktan çok tavsiye vermek ve önemli olaylarda kilit kişi olmaktır.Bunlara rağmen Lotr'da Gandalf'ın yapmadığı şey kalmamıştır ve ona etkisiz demek hakarettir.

Orta Dünya'da büyü kavramı çok hakim değildir.Öyle herkes büyü yapamaz.Yapsa bile alev topları havada uçuşup renkli görüntüler ortaya çıkmaz.Büyü kavramını daha çok hakimiyet olarak görürüz Orta Dünya'da.Örnek olara, Melkor'un Hurin soyuna lanet salması, iradesiyle kişilerin fikirlerini değiştirip, onları köle yapması.Sauron'un orkları yönlendirmesi, o yokolunca hepsinin kaçması gibi.Yine son ittifak savaşında Sauron gibi güçlü bir Maia Gil-Galad ve Elendil ile kılıç kılıca dövüşmüştür.Yine aynı şekilde Fingolfin Melkor düellosu.Şahsen Orta Dünya'da büyünün arka planda olup kılıcın ön planda olmasını seviyorum.Büyü gerçekliği baltalayan en önemli şeydir.Çünkü büyü sınırsızdır ve en olmayacak yerde en olmayacak şekilde karşımıza çıkabilir.

Kartalların ise kendi iradeleri vardır.Kimse onlara zorla birşey yaptıramaz.Buna rağmen iyilikten yana olduklarından sık sık yardım etmişlerdir.Ayrıca şu kartallara binip gitsinler ne gerek vardı diyenler.Lotr'dada aynı muhabbet geçiyordu.Ok denen birşey var.Kartallar ölümsüz değildir.Ayrıca böyle bir şey senin km'relerce uzakta görülmene sebep olur ve yaptığın işin hiçbir gizliliği kalmaz.Dahası kartallar binek hayvanı değillerdir.

Bunun dışında Azog ile ilgili bilgiler isteyenler için filmin incelemesini yaptığım geçmiş yorumu okuyabilirler.

Ulan adam burada işte niye konuşturuyorsunuz benim gibi cahil cühelayı.

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.