Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.254
Cevap
27
Favori
209.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Silvérlight

quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Bu filme laf atanların gözümde film kültürü olarak sıfırdır.Manzaralar,müzikler,savaşlar mükemmeldi.Ben açıkçası ilk filmin hikaye açısından kıt olacağını düşünüyordum ancak filmi gördükten sonra yanıldım.Kitabı okumayan arkadaşlar gelip burda saçma sapan yorumlar yapmasın.Troller,goblinler gayet sağlam yansıtılmış.Zaten kitapta da böyle esprili olarak geçen bölümler mevcut.

Eğer laf banaysa, ne yapalım filmi hep yüceltelim mi? Filmin eksi yönlerini de söylemek lazım. Ben hobbiti unutmuş olacak kadar önce okumuş olmama rağmen goblin kralı ile ilgili böyle bir şey hatırlamıyorum. Beni bilen bilir, orome arkadaşımız gibi her şey hakkında bilgim olmasa da tolkien'i orta dünyayı çok severim. Lotr'ında çok eksiği vardı film olarak ama tasarımlar bakımından harikaydı.

Ayrıca bu filmi eleştirenlerin filme laf attığını düşünerek ve eleştirenlerin film kültürünün sıfır olduğunu söyleyerek ne saçma bir yorum yapmış olduğunuzu gösterdiniz, tebrikler..

Ben genel olarak eleştirilere yönelik söylemiştim.Filmi yüceltin demiyorum ancak eleştirmiş olmak için de eleştirmeyin.Fantastik dünyada genelde goblin tarzı küçük yaratıkların büyük,şişman kralları olur.Bu kadar büyük oldukları,kendilerinden güçlü olduğu için kral olurlar.Kitapta da böyle geçiyordu diye hatırlıyorum yanılmıyorsam.Kitabı unuttuğunuz bir zaman önce okuduğunuzu söylüyorsunuz ki bu da en azından 1-2 sene eder.Lise öğrencisi olduğunuzu da katarsak çocukken kitabı okumuş olursunuz ki bu da tolkienin dünyasını anlamak için erken zamanlar.

Ulu Goblin şöyle bir şey olabilirdi.

Ama onun yerine kolunu kaldıramayacak büyüklükte bir yaratık tasviri yapılmış.Azog bile Ulu Goblin'den korkardı.Fakat filme göre tam tersi olmuş.Azog daha korkutucu.Ulu Goblin'in korkulacak bir yanı yok bence.Özellikle yaptığı hareketlerede bakarsak.

Bunları söylemem filmin kötü olduğunu düşündüğüm anlamına gelmiyor.Film hakkındaki ufak eleştiriler bunlar.Belki izleyenlerin yüzde 90'ı takılmaz böyle şeylere.Özellikle kitabı okumuş ve ilgili kişilerin dikkatini çekiyor.

Hocam goblin,orc,troll gibi kavramlar öyküden öyküye değişir.Mesela warcraft evreninde troller ince uzun bir ırkken,tolkienin hikayelerinde dev yaratıklar olarak geçer.Bu yüzden tip olarak yorum yapmak pek doğru olmaz.Kitaplarda goblinler hep düşük zekalı bir ırk olarak geçer.Goblin kralınında kral bile olsa çok zeki olması beklenemez.Açıkçası benim tam aklımdaki tarzda bir goblin kraldı.
    Azogun goblin kraldan korktuğunu nerden gördünüz bilmiyorum ama dikkat ederseniz filmde kral thorin ve arkadaşlarını yakaladıktan sonra azoga haber yollamalarını söylüyor.Eğer dediğiniz kadar ulu bir kral olsaydı para için cücelerin varisini satacağını zannetmiyorum.

Şöyle söyleyeyim ben sana.Bazı kaynaklara göre Ulu Goblin kötülüğün tarafına geçmiş bir Maia'dır.Kitaplarda diğer goblinler'den daha büyük boyutta olduğu anlatılıyor.Hiçbir Goblin o kadar büyük olamaz.Maksimum Azog boyutunda olur.Azog Ulu Goblin'e bağlıydı.Onun komutanı gibi diyebiliriz.Ulu Goblin bütün goblinlere hükmederdi ve herkes ondan korkardı.Filmdeki gibi daha kendini bile savunamayan biri kral olamaz.Zeka olarakta dediğim gibi Ulu Goblin'in Maia olduğunu düşünüyorum.Bu yüzden zeki olmalıdır.Ayrıca sondaki verdiğiniz örnek olmamış.Filmi baz almıyoruz.Orda Ulu Goblin'in Azog'u çağırması bir anlam ifade etmiyor.Zaten Azog'un o dönemde ölü olması gerekirdi. 

Edit:Kaynağıda gösterelim.Soru işareti kalmasın.

Orta Dünya Tarihi Morgoth's Ring Myths Transformed bölümü.

Birinci Çağ'da yaşamış Boldog gibi veya Bilbo ve beraberindeki cüce kafilesiyle karşılaşan Ulu Goblin gibi bazı ork liderlerinin aslında yoldan çıkmış maialar olduğu, maddi alemde ork şekline büründüklerine dair tespitler yer alıyor.

"Bu varlıkların bazıları düş veya hayalet olabilir ancak diğer bazıları hiç şüphesiz Melkor'un bazı hizmetkârlarının aldığı şekiller, çocukların asıl şekillerinin küçültücü ve alaycı versiyonlarıydı. Melkor'un emrinde çok sayıda maia vardı, efendileri gibi onların da Arda'da görünür ve algılanabilir şekle girme güçleri vardı."

"Boldog, (…) Savaş'la ilgili öykülerde çokça anılan bir isim. Boldog'un kişisel bir isim olmayıp ya bir unvan veya bir yaratık türünün adı olma ihtimali var: Ork şeklindeki Maialar. Yalnız, balroglardan daha az korkunçlar."

"Melkor birçok rûhu yoldan çıkardı, bazılarıSauron kadar kudretli, veya balroglar gibi daha az güçlü. En küçükleri, orkların atalarıydı."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 16 Aralık 2012; 16:06:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

Hobbit'in masal olduğunu bilmeden, kitabı okumadan Peter Jackson'a ve filme laf atanların üzerine filmdeki Goblin King düşer umarım.

Kitabı okumadım. kitap umrumda da değil. film çocuklar için yapılmış gibi.madem kitap bu kadar çocuksu çekme filmi o zaman. lotr gelmiş geçmiş en iyi filmdir. Bu ise tam bir komedi. espiri yapan troll. tekrar söylüyorum yazıklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonRe4 -- 16 Aralık 2012; 16:02:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu filme laf atanların gözümde film kültürü olarak sıfırdır.Manzaralar,müzikler,savaşlar mükemmeldi.Ben açıkçası ilk filmin hikaye açısından kıt olacağını düşünüyordum ancak filmi gördükten sonra yanıldım.Kitabı okumayan arkadaşlar gelip burda saçma sapan yorumlar yapmasın.Troller,goblinler gayet sağlam yansıtılmış.Zaten kitapta da böyle esprili olarak geçen bölümler mevcut.

Hocam yapma goblinler LOTR`da çok daha gerçekçi duruyordu.
  • kendimi bildim bileli lotr,starwars hayranıyım.ne kadar kitap varsa hepsini okudum.
    ve bu konu altında "böyle film olmaz ,saçma,çocukça,filme gittiğime pişmanım gibi" kimlerin! yazdığı belli olmayan sözleri görünce kimin ne olduğu anlaşılıyor.
    ıbret almanın dibine vuruyoruz :-)

işin aslı şu: gercek lotr fanlarına filmin başında "frodo"yu görmek bile yetti.O sahneyi görmek için bile sinemaya milyonlarca lotr fanı sinemaya giderdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sean-Bean -- 16 Aralık 2012; 16:07:48 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Eğer laf banaysa, ne yapalım filmi hep yüceltelim mi? Filmin eksi yönlerini de söylemek lazım. Ben hobbiti unutmuş olacak kadar önce okumuş olmama rağmen goblin kralı ile ilgili böyle bir şey hatırlamıyorum. Beni bilen bilir, orome arkadaşımız gibi her şey hakkında bilgim olmasa da tolkien'i orta dünyayı çok severim. Lotr'ında çok eksiği vardı film olarak ama tasarımlar bakımından harikaydı.

Ayrıca bu filmi eleştirenlerin filme laf attığını düşünerek ve eleştirenlerin film kültürünün sıfır olduğunu söyleyerek ne saçma bir yorum yapmış olduğunuzu gösterdiniz, tebrikler..

Ben genel olarak eleştirilere yönelik söylemiştim.Filmi yüceltin demiyorum ancak eleştirmiş olmak için de eleştirmeyin.Fantastik dünyada genelde goblin tarzı küçük yaratıkların büyük,şişman kralları olur.Bu kadar büyük oldukları,kendilerinden güçlü olduğu için kral olurlar.Kitapta da böyle geçiyordu diye hatırlıyorum yanılmıyorsam.Kitabı unuttuğunuz bir zaman önce okuduğunuzu söylüyorsunuz ki bu da en azından 1-2 sene eder.Lise öğrencisi olduğunuzu da katarsak çocukken kitabı okumuş olursunuz ki bu da tolkienin dünyasını anlamak için erken zamanlar.

Evet hobbiti 3 sene önce okudum, ama tolkien'in dünyasını anlamak için erken demek ne demek yahu? Neyini anlamamışım ben? Tolkien'in dünyasından siz neler anladınız anlatabilir misiniz bana? Ben anlamamışım demek ki.

Ayrıca filme sadece manzaralar, müzikler ve savaşlar yönünden baktıysanız zaten kaybetmişsiniz. Ben filmde her ayrıntıya dikkat ettim, en ufak şeylere dikkat ettim, her şeyin muazzam olmasını istedim. E böyle yapınca da kendimce kusurlarını buldum. Filmde 2-3 kusur buldum diye film kültürüm 0 oldu, üstüne üstlük bir de tolkien'in dünyasını anlamaz oldum. İnsanları tanımadan yorum yapmak kolay tabi. Unutmayın akıl yaşta değil baştadır. Tolkien'in dünyasını anlamak için çocuk veya yaşlı olmak önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: blcksprt

quote:

Orijinalden alıntı: Senātus

quote:

quote:

Arkadaslar yarin gitmeyi dusunyyorum , bu mybiletten aldigimiz butun biletler imax dimi? Birde imax nezamana kadar var? Mybilette en son persembe gozukuyor?

Hayır hepsi imax değil. Imax bildiğim kadarıyla sadece İstanbul istinyeparkta bir de ankara ankamall'de var.

Dostum zaten istinye parki kastettim , biletler 16 tl imaxmi ucuz geldi bana?

Imax bir salonda olması lazım bilet alırken salonu şeçiyorsun zaten. Şimdi baktım fiyata tam 22 tl öğrenci 20 tl yazıyor.

Dostum bulamadim allah askina nerde? 18.00 da sadece solon 3 var..

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4

quote:

Hobbit'in masal olduğunu bilmeden, kitabı okumadan Peter Jackson'a ve filme laf atanların üzerine filmdeki Goblin King düşer umarım.

Kitabı okumadım. kitap umrumda da değil. film çocuklar için yapılmış gibi.madem kitap bu kadar çocuksu çekme filmi o zaman. lotr gelmiş geçmiş en iyi filmdir. Bu ise tam bir komedi. espiri yapan troll. tekrar söylüyorum yazıklar olsun.

2.45 saatlik filmden bana 5 sahne söyler misin çocuksu olan. Gerçekten merak ettim şu çocuklara hitap eden sahneleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

quote:

2.45 saatlik filmden bana 5 sahne söyler misin çocuksu olan. Gerçekten merak ettim şu çocuklara hitap eden sahneleri.

Ulan kan gövdeyi götürecek yakında 5 Ordular savaşında hala çocuksu diyin.
    Ayrıca filmin Gollum sahneleri Riddles in The Dark bölümü çok epikti.

• Nerede aragornun orduya hitap edişi,nerede o korkunc orklarin,9 kralın karizmasi. moria madenlerindeki o puslu kasvetli ortam.nerede o gandalfın iblisle savasmasi.nerede miğfer dibi savaşı nerede sarumanin karizmasi nerde o muhteşem müzikler kasvetli ortam. biz bunun için sevmiştik bu seriyi. çizgi film izlemek istemiyorum. ben lotr hayal etmistim. çocuk filmi değil

• quote:

quote:

Espri yapan troll yüzünden mi olmamış film yani? Tamam oralar biraz aşırıya kaçmış olabilir ama mükemmele yakındı film.
  • quote:

Nerede aragornun orduya hitap edişi,nerede o korkunc orklarin,9 kralın karizmasi. moria madenlerindeki o puslu kasvetli ortam.nerede o gandalfın iblisle savasmasi.nerede miğfer dibi savaşı nerede sarumanin karizmasi nerde o muhteşem müzikler kasvetli ortam. biz bunun için sevmiştik bu seriyi. çizgi film izlemek istemiyorum. ben lotr hayal etmistim. çocuk filmi değil

Konuşmak için önce birşeyler bilmek gerek derlerdi de inanmazdım. Şimdi anladım zerre bilgisi olmayan insanın konuşunca ne kadar saçmaladığını. Sen uzak ol kardeş cahil adamla çene çalınmaz uğurlar ola.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar yarin gitmeyi dusunyyorum , bu mybiletten aldigimiz butun biletler imax dimi? Birde imax nezamana kadar var? Mybilette en son persembe gozukuyor?

Hayır hepsi imax değil. Imax bildiğim kadarıyla sadece İstanbul istinyeparkta bir de ankara ankamall'de var.

Imax bir salonda olması lazım bilet alırken salonu şeçiyorsun zaten. Şimdi baktım fiyata tam 22 tl öğrenci 20 tl yazıyor.

http://www.mybilet.com/event/12746/hobbit-beklenmedik-yolculuk-imax-3d-the-hobbit-an-unexpected-journey-imax-3d/?cityid=2&date=16.12.2012

• SPOILER!!! -olabilir-

filmde bahsedilen necromancer sauron muydu? sauron elfler ve insanlara yenilince, yüzükte gitti tabi kaçıp dol guldur da saklanmıştı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.T.A.L.K.E.R. -- 16 Aralık 2012; 16:48:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pertz von Zatellerean

Windows 7 için hobbit teması.

http://the-hobbit-theme-for-windows-7.en.softonic.com/

Tema değilde wallpaper diyelim,teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.mybilet.com/event/12746/hobbit-beklenmedik-yolculuk-imax-3d-the-hobbit-an-unexpected-journey-imax-3d/?cityid=2&date=16.12.2012

Dostum pazartesiye bukdum sence 4 numarali koltuk iyimidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: StalkerTR

SPOILER!!! -olabilir-

filmde bahsedilen necromancer sauron muydu? sauron elfler ve insanlara yenilince, yüzükte gitti tabi kaçıp dol guldur da saklanmıştı sanırım.

Witch King Sauron değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Filmin sonundaki müzik; Lonely Mountain. Enfes.

Herkes hemen kalkıp gitti biz yaklaşık 7-8 kişi oturduk bu müzik bitene kadar gece yarımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Filmin sonundaki müzik; Lonely Mountain. Enfes.

Herkes hemen kalkıp gitti biz yaklaşık 7-8 kişi oturduk bu müzik bitene kadar gece yarımda.

3 maksimum 4 dakika ara ile yeni seans başlıyordu bizde. İteleyerek çıkardılar milleti.

• Anlamadığım beyler filmin gişesi çok iyi gitmio şimdi imdb de 95.000.000' a ulaşmış diolar.Harry Potter Deathly Hallows bile ilk günde 90.000.000 yapmıştı oda muhteşem seri ama hobbit geçer die tahmin etmiştim.
  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.