Şimdi Ara

The Godfather'ı kötüleyenler baksın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu konuyu, filmin iyi mi kötü mü olduğunu tartışmak için açmadım , zaten bu filmi tartışacak olsam burada tartışacak değilim

Bu filme abartılıyor,kötü,berbat diyenlerden sıkıcı dışında başka bir neden istiyorum ? Her filmi herkes sevemez zaten böyle bir şey isteyen de yok ama böyle bir filme bu forumda birçok kez berbat denmesi bu konuyu açmaya itti beni. O sıkıcı diyenlerin çoğunun zevkine uymadığı için sıkılmış olabilirler ama bana bunun dışında bir neden sunacak kişi ya sinemayı sadece eğlenme aracı olarak görüyordur ve bu film onu eğlendirmemiştir ya da filmi kötülemeyi kendine görev edinmiştir(var öyleleri, yok sanmayın).

Bu film senaryosuyla, kurgusuyla, oyunculuklarıyla, müzikleriyle, sinematografisiyle efsane ve kusursuza yakin bir filmdir ve bu kanıya da birden fazla kez seyrederk vardım , ilk seferde değil. Ben sadece sıkıldım tarzıma uymuyor diyenlere bir lafım yok ama bu filme kötü,berbat diyenlerden sıkılmaları dışında bir neden istiyorum.
    Çoğu sinemacı tarafından gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında ilk sıralara oynayan bir filmden bahsediyoruz ama bu forumda berbat diye kenara atılıyor. Şimdi kim bu sinemacılar diye sorarsanız da bir örnek vereyim.

Stanley Kubrick gibi bir yönetmen bile çekilmiş en iyi film budur diyorsa gerisi teferruat
    İnanmayanlar imdb deki biyografi sayfasını açıp görebilirler, hatta cümleyide kopyalayayım buraya:
    ''According to his close friend Michael Herr, he watched Baba (1972) over ten times and said it was probably the greatest film ever made.''

Neyse dediğim gibi bu forumda çok fazla karşılaştım bu durumla o yüzden bu konuyu açmak istedim yoksa kimsenin zevkini yarglayacak değilim ve son olarak eklemek istediğim bir şey var. Bende bu filmi ilk izlediğimde bazı yerlerde sıkıldım,anlamadım ama uzun bir aradan sonra tekrar izleyince ne kadar iyi bir film olduğunu gördüm ve canım sıkıldıkça açar izlerim , o yüzden bu filme kötü diyenlerin uzun bir aradan sonra bir kez daha izlemelerini tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 26 Nisan 2014; 14:41:21 >

• bence de her yönüyle çok güzel bir film
  • Filmin tek eksigi biraz agir ilerlemesi onun dişinda başyapt :)
  • According to his close friend Michael Herr, he watched Baba (1972) over ten times and said it was probably the greatest film ever made.

Hocam konuyu baltalamak gibi olacak ama neden orda "Baba" yazıyor?IMDB'nin bi özelliği mi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

According to his close friend Michael Herr, he watched Baba (1972) over ten times and said it was probably the greatest film ever made.

Hocam konuyu baltalamak gibi olacak ama neden orda "Baba" yazıyor?IMDB'nin bi özelliği mi bu?

Yok , muhtemelen benim tarayicimla alakali , bazi kelimeleri cevirip bazilarini cevirmiyor ama dedigim gibi , kendinde stanley kubrick imdb yazip biyografi sayfasinda kelimeyi aratarak cumleyi gorebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 26 Nisan 2014; 4:01:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film kötü berbat vs diyen adamla sinema üzerine tartışmamak lazım. kaçarak uzaklaşmak gerekiyor.

Beğeni kişisel bir ifade olup, burada filmin tarzı ve konusu önemli bir yer alabilir. Ama film kötü, berbat vs demek için oyunculuklara, kurguya bakmak lazım. oyunculukları,kurgusu, müzikleri ile Baba sinema tarihinin başyapıtıdır. Hiç bir film bu konularda yaklaşamadı.
  • İlk iki filmi efsanedir benim gözümde ama 3. film malesef ilk iki filme göre çok kötüydü.Birde konuyu okumadım başlığa göre hemen yazayım dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk filmini Lise 1 veya 2deyken izledim, sıkıcı demiştim. Fakat biliyorum o yaşta ne anlayabilirim ki çok doğal. Film anlayabileceğimden efsane yani. İleriki yıllara saklıyorum.
  • Film bence berbat
    Birkaç yıl önce pazar günü seriyi indirdim imdb puanına göre beklentim çok yüksekti ve 1. filmi izlemeye başladım sonuç hüsran! yarıda kapattım
    Godfather serisinde mükemmel tek şeyhttp://youtu.be/b3oi174RAiI

Bazı kişiler LOTR beğenmez bende baya şaşırırım buda öyle birşey herkesin zevkleri farklıdır. Yakın zamanda tekrar izlemeyi düşünüyorum son bir şans vereceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Film bence berbat
    Birkaç yıl önce pazar günü seriyi indirdim imdb puanına göre beklentim çok yüksekti ve 1. filmi izlemeye başladım sonuç hüsran! yarıda kapattım
    Godfather serisinde mükemmel tek şeyhttp://youtu.be/b3oi174RAiI

Bazı kişiler LOTR beğenmez bende baya şaşırırım buda öyle birşey herkesin zevkleri farklıdır. Yakın zamanda tekrar izlemeyi düşünüyorum son bir şans vereceğim

Söylediğin ilk cümlenin ne kadar yanlış olduğunu anlatmak için açtım başlığı o kadar yazdım hala bu cümleyi kullanıyorsunuz. Son bir şans vermen , beğenmen beğenmemen önemli değil, zaten bu önyergıyla izlersen yine fikrin değişmez. Tabi herkesin zevki aynı değildir ama berbat olmayan bir şeye berbat dersen orada zevkin ötesinde bir sorun vardır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 25 Nisan 2014; 22:43:59 >

• Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Kusursuz olmayan bir filme kusursuz demek gibi bir sorun var
  • filmin başyapıt , iyi veya kötü bir film olup olmadığı kişisel öznel bir eleştiri alanına girer herkes beğenmeyebilir evet ama iğrenç bir filmdi berbat bir filmdi gibi tabirler gerçekten yanlış bu forumda sinemayı seven arkadaşların burdaki amacı kavga ortamı yaratmak değil birbirlerinin fikirlerini niye tasvip etmediğini veya niye katıldığını güzel bir tartışma ortamı içinde paylaşmak olmalı öncelikle başlık yerinde olmuş çünkü godfather serisini izleyenler ya çok beğenirler ya çok beğenmezler ortası gerçekten yok başlığı açan arkadaşın değindiği bir nokta var bir filmin eğlenceli olmadığı kötü olduğu anlamına gelmez burda izleyen kişinin filmdeki beklentileri önemlidir bir mafya filminden çatışma veya vurdu kırdı bekleyen insanların kesinlikle izlememesi gereken bir filmdir godfather çünkü bu filmde sinemayı eğlenceli yapan değerler değil sanat yapan değerler ön planda tutulmuştur müzik ,çekiminde kullanılan kamera açıları ve en önemlisi oyunculukhttp://m.youtube.com/#/watch?v=i96VS_z8y7g bu sahnede marlon brando oyunculuğun ezberden replik okumadan ibaret olmadığını bakışlarıyla mimikleriyle hareketleriyle anlatmıştır günümüz sinema anlayışında eğlenceli ve sürükleyici filmler gişede daha çok iş yaptığı için yapımcılarda ne yazık ki sinemayı sinema yapan değerleri bir kenara bırakmıştır evet godfather eğlenceli bir film değil ama bu durum mükemmel bir başyapıt olduğu gerçeğini değiştirmez bence

• forrest55 kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğim de bu , güzel yorum Ayrıca godfathera mafya filmi gözüyle bakmak da yanlış , mafyadan çok aile ön planda.
  • hiç anlamadım bu filmi :D çok ağırdı sıkıcıydı uyuya uyuya ızledım
  • Ben kısa bile buldum filmi. 10 saat olsa sabahtan akşama kadar izlerim.
  • the godfather'a kötü diyen mi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meurglys

Ben kısa bile buldum filmi. 10 saat olsa sabahtan akşama kadar izlerim.

• Beğenmeyen adam beğenmemistir zorlamak altında bi sebep aramamak gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

the godfather'a kötü diyen mi var
    />

/>

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.