|
Eeee ne kaldı geriye |

|
Eeee ne kaldı geriye |
|
O büyük ihtimal gelicek, Konami paranın kokusunu aldı. Belki capcom gibi onlar da tekrar canlanırlar bu remakelerle. |
|
Artık oyuncularda hype yapacak hal mi bıraktınız, covidden beri ayarı kaçık geliştirme süreçlerinin. Her oyun en azından release window ile duyurulmalı. |
|
uzun zamandır şu konuya girip yazacağım diyorum unutuyorum şu görselle alakalı teorimi. efendim bu görselle alakalı benim teorim uzun zamandır nadasta olan Middle-earth: Shadow of ..... serisi olduğu yönünde. ikinci teorim de yeni bir fromsoftware oyunu olabileceği yönünde. yani LotR evreni ile alakalı bir şey gelecek gibi ya da fromsoftware'den bir şey gelecek ben. fromsoftware için de duyu zamanı geldi bence bir sonra ki souls like projeleri için. ![]() ELDEN RING 2 bile olabilir. Zaten açık dünyası çok büyük oranda hazır. Öyle bir dünya tek oyun için kullanılmaz. Elden ring 2 duyurusu gelirse şaşırmam. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 8 Aralık 2025; 21:43:58 > |
|
Yeni Tomb Raider oyunu The Game Awards töreninde tanıtılacak 👀 Geoff Keighley (@geoffkeighley) on X https://x.com/geoffkeighley/status/1998093056692895923?s=20< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Demon's Souls II ? (bu çıkarsa acayip sevinirim) ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 8 Aralık 2025; 23:22:45 > |
|
Devam oyunu fikrine sahip olduklarını bile sanmıyorum. FromSoftware oyunu değil bence yeni bir. Olsa bile Miyazaki yönetmiyordur. The Duskbloods var çünkü. |
|
Mankind was born on earth, it was never meant to die here. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
|
|
Yönetmeni Miyazaki. Geçenlerde üstüne en çok düştükleri, Sekiro'dan bile önce geliştirmeye başladıkları, türüne birçok yenilik katacak oyunları diye haberler çıktı. Multiplayer benim de tercih ettiğim bir konsept değil ama saçma sapan birçok live service oyunundan gördüğümüz üzere, insanlar seviyor. Nightreign bile iyi sattı, iyi tuttu. Aynı anda iki oyun yönettiğini sanmam. Öyle olsa bile daha başında olan bir oyundur. Ki sanmıyorum dediğim gibi. Bloodborne remaster olsa keşke :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 9 Aralık 2025; 0:20:50 > |
|
Mankind was born on earth, it was never meant to die here. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
|
|
Sıfırdan yapmak remake yapmaya benzemez. Bluepoint'e live service God Of War yaptırıyorlardı daha onu yeni iptal ettiler. İmkan vermiyorum o yüzden. FromSoftware'ın geliştirmediği bir devam oyununun başarılı olması zor. Bir sürü soulslike var sınırlı sayıda olanları başarılı olabiliyor. Lies Of P gibi örnekler zor çıkıyor. Bence hiç konuşmadığımız alakasız bir şey çıkacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 9 Aralık 2025; 0:33:22 > |
|
"Sıfırdan yapmak remake yapmaya benzemez." kısmen katılsam da Demon's Souls Remake için eski oyundan sadece görsel tasarım dile, karakterler, düşman tasarımı vs. alınmıştır. Orjinal oyundaki her şey baştan modernize edildiği için sıfırdan oyun yapılmışçasına bir iş olduğunu düşünüyorum. cidden Demon's Souls basite indirgenmiş bir Remake değil. şu an günümüzde Remake ve Remastered gibi kavramların içi iyice boşaltıldı. ama bu oyun ciddi anlamda taş gibi Remake hocam. https://www.youtube.com/watch?v=S-STvkLKIHQ Şu oyunu yapan biraz Sony desteği ile ikinci oyunu da yapar bence. anlaşılan benim canım baya bi Demon's Souls çekmiş. ben en iyisi fırsat bulunca bi Demon's souls patlatayım. iyi DS copiumu yaptım bu gece. ![]() |
|
Senaryosu var, bölüm tasarımı var, boss'lar var. Bunları sıfırdan yapmadılar. Bunların iyisini FromSoftware yapıyor işte. Dediğim gibi bence 0'a yakın böyle bir şey olma ihtimali. Zaten FromSoftware kitlesi başkasının yapmasını asla istemez. Ama evet hocam senin canın DS çekmiş gibi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 9 Aralık 2025; 0:48:57 > |
|
Türü ortaya çıkaran stüdyonun yaptığı oyuna like, lite denilmesi komik olur. Souls-like denilen oyunlar souls benzeri ya, bu adamlar souls türünü ortaya çıkarmışlar. Haliyle her yeni çıkardıkları oyun o türün devamı olur. Benzeri denilemez, aslı onlar zaten. Şu konuda hak veriyorum... Mp oyunlar genel olarak oyuncu yolma amacıyla tasarlanır. Single oyunlar gibi tutku projesi değillerdir. Duskblood da bu amaçla tasarlanıyor. Sony'nin de yıllardır amaçladığı ama beceremeyip milyonlarca dolar zarar etmesini sağlayan da bu düşüncedir. Ne yazık ki oyun dünyası gitgide mp çöplüğüne dönüyor. Tema değişik, oynanış aynı tipte... renkleri farklı gazlı içecek gibi türüyorlar. Ayrıca fromsoftware 2028den önce yeni bir single oyun çıkarmaz diye düşünüyorum. Duskblood tutarsa belki de bir daha hiç single oyun çıkarmaz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Zaten soulslite başka bir şey. Online olunca soulslite olmuyor. Mekanikleri taşıdığı sürece soulslike'tır. Ama online soulslike sevmeyenler olabilir tabii. Soulslite örneği olarak Remnant oyunları verilebilir. Yok Nintendo ile röportajında single player oyunlar da devam edecek dedi Miyazaki. Ama öyle yakın zamanda bir oyunlarının geleceğini sanmam. Gelirse de yöneten o değildir ama FromSoftware = Miyazaki insanlar için. The Duskbloods konsol da sattıracak kendisi de çok satacak. Miyazaki olduğu için yine kitlesi alacak çünkü. Single player yeni oyunları gelirse bence de 2028. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 9 Aralık 2025; 0:52:41 > |
|
"Türü ortaya çıkaran stüdyonun yaptığı oyuna like, lite denilmesi komik olur. Souls-like denilen oyunlar souls benzeri ya, bu adamlar souls türünü ortaya çıkarmışlar. Haliyle her yeni çıkardıkları oyun o türün devamı olur. Benzeri denilemez, aslı onlar zaten." zaten bu "lite" küçümsemesini Duskbloods'u MP olarak getirdikleri için yaptım. yani orada ki lite'ı küçümseme için kullandım. direkt olarak türe atıf değil. fromsoftware, miyazaki ve souls oyunlarını biliyoruz yoksa hocam. herkes en iyi bildiği işi yapmalı. Miyazaki, fromsoftware illaki çıkarıp masaya vuracak iyi bir souls like oyunu ile. Belki bu TGA ile belki daha sonra. bekleyip göreceğiz artık. ama tamamen uzaklaşacaklarını düşünmüyorum. elden ring bir çok şeyi değiştirdi. souls like ile ilgisi olmaya bir çok oyuncuyu bile çekti. daha önce hiç bir souls like bu kadar konuşulmadı. illa ki bir şeyi doğru yaptıklarının farkındalardır. ben o kadar karamsar değilim. gerçek souls oyuncularının istediği bir souls like illaki yapacak fromsoftware. EDIT: gene bir copium bırakarak yatıyorum. ELDEN RING, A NEW WORLD CREATED BY HIDETAKA MIYAZAKI AND GEORGE R. R. MARTIN. https://www.youtube.com/watch?v=2enbYOMtR4Ielden ring ilk trailer 2019'da gelmiş. oyun 2022 şubatında çıkmış. tamam işte 2028 civarı yeni oyun gelecekse şu aralar da tanıtmaları çok olası. hadi iyi geceler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 9 Aralık 2025; 1:1:57 > |
|
Soulslite oyunlar zorluk ayarı olan souls mekanikleri bulunan oyunlar, Fromsoftware'in yapmadığı ama souls mekaniklerini tamamen uygulayan oyunlara da soulslike denilmeli diye düşünüyorum. Fromsoftware'in yaptıkları da yeni soulsborne oyunu diye düşünüyorum. Zaten adamlar türü ortaya çıkarmış türün benzeri neden olsun ki kendi yapacakları yeni oyunlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 9 Aralık 2025; 1:5:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Duskbloods'ı Miyazaki yönetiyor ki bu şaşılacak bir durum değil. Kendisi multiplayer oyunlara olan ilgisini -özellikle Escape from Tarkov- açıklamıştı. Ben Miyazaki'nin başka bir proje daha yönettiğini düşünüyorum, çoğu zaman birçok proje üzerinde çalışıyor Bloodborne - Dark Souls 3 Sekiro - Duskbloods - Elden Ring Elden Ring - Duskbloods Duskbloods - ??? Kesinlikle bir şey daha yapıyor olmalı. Elden Ring için de hayalimdeki RPG tam olarak değil ama yaklaşıyorum dedi ve Sekiro-Bloodborne tarzı oynayışı tekrar ele almak istediğini söyledi. Bu tarz oynayışı sahip bir proje görebiliriz. FromSoftware içindeki diğer insanlardan da başka projeler çıkacaktır. Yui Tanimura (Dark Souls 2) bence bir oyun yönetmeyi hak ediyor. Dark Souls 2'yi tam kafasındaki gibi çıkarabilseydi keşke, şu anki halini de gayet iyi buluyorum. Adam zamanının Elden Ring'ini yapmak istemiş ama olmadı ne yazık ki. Zamanın şartlarına göre güzel toplayabilmiş oyunu yine de. Junya Ishizaki de Nightreign ile başarılı oldu. Oyun çok eğlenceli fakat çok da eksiği var. Büyük projeler arasında böyle küçük şeyler denenmeli bence. Masaru Yamamura Armored Core 6 ile başarılı bir iş çıkardı. Harika bir aksiyon oyunu, mech oyunlarını hiç sevmem fakat 50 saat hiç sıkılmadan bütün içeriğini bitirdim. FMC kod adlı bir proje üzerinde çalıştıkları da sızmıştı aylar önce ve projenin sonunda olduklarını, 2026'da oynayabileceğimiz söylenmişti. Ne kadar güvenilir bilmiyorum elbette. Miyazaki olsun, diğer çalışanlar olsun beni heyecanlandırıyorlar. Büyük yapımlar ve küçük yapımlarla eğlenebiliyoruz fazla uzun olmayan aralıklarla. Duskbloods'ın Switch exc olması can sıkmıyor değil yalan yok. Soulsların pvpsini çok oynadım ve bunu da denemeyi çok istiyorum. |
|