Şimdi Ara

The Game Awards 2022 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
6.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En iyi bağımsız oyun Stray

    En iyi sanat yönetimi Stray

  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Tabi ki olur, benim annem babam da gow'u çok beğendi, onlar adına oy kullanmam lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goty belli 2. Kim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruezberq -- 14 Kasım 2022; 22:2:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt
    Çok başka bir kafa ya anlayamıyorum gerçekten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • God of War ilk oyunun üstüne ne koymuş ki goty olsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi rol yapma oyunu : Elden Ring'e gider sanırım.

  • Anketler yapılmaya başlanmış.



    The Game Awards 2022


    The Game Awards 2022
  • Yılın oyunları ödülleri 2022'yi tahmin etmeye başlayayım

    En beklenen oyun-Tears of The Kingdom ve Starfield arasında geçecektir. Fakat bazı insanlar Starfield'ın traikerina tepki göstermişti ve Zelda markasının gücü de mağlum. Stafield değil de TES6 olsa işer kızışırdı fakat Zelda alacaktır kesinlikle bu ödülü.

    En iyi RPG oyunu-Tartışmasız Elden Ring'e verilecek ve sapına kadar hakediyorda. Ekstra olarak bazı insanlar Elden Ring'in tam olarak bie rol yapma oyunu hissettirmediğini söyleyecektir fakat bu ödül RPG'nin alt türlerini de içeriyor ve Aksiyon-Rpg türünün alt türü olan Soulsborne oyunları da bunun için de. Bu türde Jrpg ve Wrpg gibi iki farklı RPG kültürü kapıştırabikiyorsa Elden Ring'te bu kültürün bir parçasıdır. İlla bir oyunun RPG ödülünü kazanması için Baldur's Gate ve ya Disco Elysium olmasına gerek yok. Ha o zaman Aksiyon RPG, JRPG, WRPG diye ayrılsaydı derseniz de hakkaniyetli rekabet için yapılması gereken bu fakat bu organizasyonların amacı tamamiyle insanların elma ile armutu kıyaslayıp TGA'yı gündemde tutması zaten. İşlerine de geliyor böyle şeyler. Bu arada Xenoblade'e yazık olacak. Harikaydı bence.

    En iyi hikaye anlatımı-God of War Ragnarok ile Requiem arasında geçecek ama Ragnarok agır favori ve bence de alacaktır. Elden Ring direk bu kategoride olmamalıydı fakat "lore var moruk" diyen kanserler linçlemesin diye tırstıkları için konulduğu belli. Elden Ring'in ve genel anlamda oyun dünyasında zirveye oynayan bir"loreye" sahip olduğunu da düşünmemekle birlikte GoW'dan daha iyi bir loreye de sahip olduğunu düşünmüyorum direk tüm Soulsborne loresini ezbere bilen biri olarak (Çok isteyenler varsa da nedenlerini konuşuruz sesli de Discord'u mu veririm) Fakat şunu belirteyim: Elden Ring her ne kadar yeni bir serinin ilk oyunu ve amacı da bir ilk oyun olmaktan ötürü insanlara başlangıçta dünyayı tanıtmak olsa da sanırım bunu en iyi yapan oyunlardan biri. Bunu orijinal Dark Souls'tan daha iyi yapıyor mu düşünmem lazım fakat Souls loresinden daha çok potansiyel görüyorum şuan ki Souls'un loresini ben o bahsettiğim zirvelerden birine koyarım işte ama ER için erken daha. Onun dışında buradaki diğer oyunlar hikaye anlatımı konsusuna gerçekten değer veren oyunlar ama Ragnarok'un farkı belli oluyor. Ekstra olarak Bloodborne ve Dark Souls 3 bu kategori de aday olamamışken kendi yıllarında ER oldu ne hikmetse...

    En İyi Sanat Yönetimi-Buradaki oyunların hiçbiri sanat dizaynı kategorisine girmeyi hakeden oyunlar olduğunü düşünmüyorum ve David Jaffe'nin yayında bu konuda bana katılması da sevindirdi. ER'nin sanat dizaynı konusunda ödül alacağını düşünmüyorum çünkü ne Dark Sous 3(aday bile olamadı) ne de Bloodborne alabildi ki ER'nin sanat yönetiminin bunlardan iyi ve ya kötü olduğunu düşünmüyorum. Scorn'a verirler diye düşünüyorum bunu. Onun arkasında Raganrok ve ER olur.

    En iyi müzik-Elden Ring'in bunu kazanacağını hiç düşünmüyorum açık açık söyleyeyim hatta uymuyor bile bence bu kategoriye gene. Elden Ring oyunda müzikleri sadece boss dövüşlerini epik müzikler ile daha gaza getirmek için kulkanıyor çünkü sadece. Ayrıca bu müziklerin diğer oyunlara göre ne kadar gaza getirdiği de insanlara göre değişen bir şey. En iyi müzik ödülünde aranan mevzu aslında müziklerin oyunun hem savaşları hem anlatımı etkili kılma konunsuna ne kadar hizmet ediyor oluşu. ER bu mevzuyu sadece savaşlarda yaşatabilirken buradaki tüm adaylar hikaye anlatımına önem verdiği için oyunucuyu sokmak istedikleri her duygu sekanslarında müziği kullanan oyunlar. Kişisel olarak bence bu ödül Ragnarok'a gidecek gene fakat millet "bune böyle her ödülü Ragnarok'a veriyorsunuz kesin Sony bunlara para verdi" diye düşünmesinler diye Requiem ve Xenoblade'e verebilirler. Ben bu ikisi arasında da Xenoblade derim. Ekstra olarak gene ne Dark Souls 3 ne de Bloodborne daha önce aday bile olmamışlardı kendi yıllarında bu kategoriye de.

    Not-Doom 2016 üssteki dediğim kriterlere uymasa da ödülü almıştı fakat o kazandığinda ses dizaynı ve müzik ortak ödüldü üstune ses tasarımı konusunda çok sağlam bir oyundu.

    En İyi Aksiyon-Macera oyunu-Bu kategorinin yegane sahipleri Zelda ve God of War'dır zaten. Bu ikisi aynı yılda çıkmadığı sürece kazanan belli.

    En iyi performans-Hepsini oynamış biri olarak ya Judge ya da Sunny alacak bence. Her türlü kazanan God of War

    En İyi Aksiyon Oyunu-Beyonetta 3 alsın isterim ama Neon White'ı az oynadım ve gayet güzel görünüyor. Beklentim ise MW2'ye vermeleri.

    Ses Dizaynı-Bana laf edilecek ama gene Elden Ring ne alaka burda anlamadım ? Daha önce hiçbir Souls oyunun olmadığı kategoriler bunlar ve Elden Ring kesinlikle Soulsborne için büyük bir adım olsa da o adımlar bu konularda yapılmadı. Açıkçası burada GT7'yi oynamadım fakat Forza'nın daha önce aday olduğunu hatırlamıyorum bu konuda onu da söyleyeyim. Demek ki ya olağanüstü iş çıkartmışlar arabaların seslerinde ya da Elden Ring'te ki mevzu GT7 için de geçerli. MW2,Ragnarök ve HFW'den biri alacaktır. Ragnarök alacak gibi bunu da ama diğer ikisine giderse şaşırmam.

    En İyi Erişilebilirlik-Ragnarök gene her kategoride olduğu gibi gene ön planda fakat bu sefer kardeş oyunu ile kapışacak. Tlou1'de iyi fakat Tlou2'den erişilebilirlik konusunda daha mı iyidi hatırlamıyorun fakat Santa Monica ve Naughty Dog birbirlerine hem yardım eden hem de aynı zamanda en iyisi olmak için rakip firmalar ve Gow ve Tlou'da sadece birbirlerinin önceki oyunlarının üstüne koyma çabasında değil aynı zamanda en iyi exclusive çıkarma çabasına da girdiği için diğer exclusive oyunlarından üstüne çıkmayı hedefleyen oyunlar. Raganrok Tlou2'nin üstüne çıkmıştı fakat Part 1, 2'den daha fazla erişilebilirlik özellikleri barındırmıyorsa Ragnarok bunu da alacaktır.
    En İyi Oyun Yönetimi-İşte geldik en önemli 2’nci ödüle ve bu ödülü de kazanacak oyundan da eminim. Bu ödülü Elden Ring kazanacaktır ki oyunun kendisinin de aslında en büyük hedefi bu yöndeydi. Bu ödül film yönetmenliği olsa gene Eric Williams alır götürür derdim fakat bundan çok daha fazlası. Bir oyunun yenilikçiliği, bölüm dizaynı konusundaki başarısı bu kategoriye girmekte ve Elden Ring'in Ragnarok'a karşı da üstünlükleri çok belli bu konuda. Her ikisinde özünde “aynı oyunum fazlası” olsa da “aynı oyuna yeni ve daha radikal değişiklikler katma” konusunda Elden Ring çok daha önde Raganarok'tan. Elden Ring'in elbette açık dünya ve ve bu dünyada keşif hissini yaşşatmak konusunda ilk oyun değildi fakat bunu ait olduğu genreye getiren yeni bir soluk katmasına sebep olan oyundu. Aynı God of War 2018’e benziyor bu yönüyle. Onum dışında at mekanikleri ve zıplama mekaniği getirirek sadece açık dünyada etkilişimin yanı sıra at ile aksiyon sekansları ve zıplamanın yeni vuruş animasyonaları oluşturması ve bunun üzerinde çok daha poise kırıan ağır saldırılara sebep olmasından dolayı combat için de yepyeni mekanikler sundu oyun ve bu havada saldırılar Ragnarok'ta da kullanılabilir olsa da combat için Elden Ring'te ki kadar can alıcı bir amacı yok ve sadece yüksekten aşağı atlarken yapabiliyoruz. Bunun dışında oynanışa doğrudan yepyeni mekanikler eklemese de olan mekanikleri daha da çeşitlendirmek için ashes of war ekleyip büyüler inanılmaz sayı da arttırılmış. Dahası her ne kadar zorluk seçeneği olmasa bile bulduğumuz ve kullandığımız eşyalar ile bir yönden oyun kendi istediğimiz zorluğu ayarlamamıza gizleden fırsat veriyor ki bu da hem ilk kez Souls deneyen birini oyun zor geldiği için bırakmaktan vazgeçirebiliyor hem de açık dünya sadece keşif hissini geliştirdiği gibi dolaylı olarak grind yapma konusunda ki zevke de güçlenmek dışında farklı bir amaç yüklediği ekstra bir zevk veriyor ve böylece yeni bir oyuncuya mekaniklere alışma konusunda yardımcı oluyor. Ekstra olarak her ne kadar açık dünyayı Zelda'dan ilham olarak yapmış olsa da Dark Souls'a Zelda'dan daha yakımşış bu dizayn. Ekstra olarak düşman çeşitliliği de bu kategoriye girmekte ki ER bu konuda en iyi gene bunlar içersinde.

    Yılın Oyunu-Burada herkesin bildiği gibi 2 aday var aslında bunlar da Elden Ring ve God of War Raganrök. Nedenleri söylemeden önce direk kimin kazanacağını hakkında tahminimi yapmam gerekirse büyük ihtimalle God of War Ragnarök gene yılın oyunu olacak tır. Nedenlere geçersek
    1-Yılın oyunu için kıstas genelde önceki verilen tüm ödüllerin genel anlamda özeti gibi bir şeydir. Ama bu diğer ödüllerde bir tane ödül vardır ki bu diğerlerinden çok daha fazla önemli o da bir üstteki kategori olan En İyi Oyun Yönetimidir üstte açıkladığım nedenlerden dolayı. Bu kategoriyi alan oyun direk 2-0 önde başlar bir oyunun diğer kategorilerdeki başarısı 1 puan ise. Ki önceki yılın oyunu ödüllerine bakarsanız genelde yılın oyunu ödülû kazanan oyunlar çoğunlukla aynı zamanda en iyi oyun yönetimi ödülünü de kazanır ve Elden Ring bu konudan dolayı Ragnarok'a karşı 2-0 önde bir kere. Ama Elden Ring'in dezanatajı asıl diğer katogerilere geçince başlıyor çünkü ben en iyi RPG dışında (rakibi olan Ragnarokta En iyi Aksiyon Macera'yı alacağı için eşitler bu konuda) geriye kalan 4 ödül var ki ben ER'nin 2 sini alabileceğine ihtimal vermiyorum (ses dizaynı ve hikaye anlatımı) diğer ikisinde ise Bloodborne ve Dark Souls 3 ile aynı seviyedeler bu konuda ve bu iki oyunun biri çıktıklarında bu iki kategorinde birine sadece aday olmuştu diğeri ise hiçbirine aday olamamıştı (müzik ve sanat tasarımı). Sanat tasarımı konusunda Bloodborne bence Elden Ring'ten çok daha iyi bir oyundur ama kaybettiği oyunda Ori'ydi yani boru değil. Müzikte ise Elden Ring'in Bloodborne ve DS3'ten daha iyi müzikler sunduğunu da düşünmüyorum(subjektif bir konu) ve bu ikisi de daha önce aday dahi olmadı bu kategoriye. Yani sanat tasarımı ve müzikte Elden Ring'e şans versem de oldukça az ve kasanması şaşırtır beni. Dahası oyunun pvp sistemi, bir süre sonra tekrar etmesi ve optimizasyon konusunda hala toparlayamamasının dezavantajı da var.
    Gelelim şimdi God of War'a. Elden Ring'e nazaran yenilikçilik ve çeşitlilik sunma anlamında daha zayıf bir oyun fakat buna karşılık ER’ye karşı büyük avantajlara da sahip. Bunlardan biri her ne kadar tamamiyle next-gen bir oyun olmasa da grafiksel ve animasyon anlamında hala zirveye oynayan oyunlardan biri Elden Ring hala Demon's Souls'un oyun motorunu ve assetlerine kullanmasına karşın ki Demon's Souls God of War 2018’e nazaran 2009 çıkışlı bir oyun. Yani teknolojik anlamda Ragnarok'un gerisinde. Ragnarok optimizasyon konusunda daha iyi ama ER gibi her konsola çıkmadıği için bu konu üzerinden GoW'a artı vermek bence adil değil. Raganrok bunun dışında Goty ve Oyun Yönetimi hariç 4 katehoride Elden Ring ile yarışacak ve bence kağıt üstünde ondan daha üstün.Dahası bir tanesi Elden Ring'in de öne cıkması gereken 3 ayrı kategoride de ciddi kazanma adayı. En iyi oyunculuk konusunda ER'nin yapısı gereği bir iddasının olmaması normal fakat erişilenilirlik konusu sadece Elden Ring'in değil her bir oyunun oyunculara sunması gereken bir sorumluluktur ve buradaki adaylar erşilebilirlik seçenekleri sayesinde oyunu oynamasını engelleyen herhangi bir sorunu olmasına karşın oyunu bir şekilde oynatmayı hedefler. Renk körü ayarı buna verilebilecek bir örnek mesela en basitinden.

    Not-ER ve Ragnarök kapışmasını Rdr2 ve Gow 2018 kapıması bir tutmayın arada farklılıklar var. Rdr2'yi bence yılın oyunu olması konusunda geriye iten en büyük mevzu God of War 2018’in Rdr2'den oyun yonetimi konusunda çok daha güçlü olmasıydı bence ama God of War 2018’i yılın oyunu yapan başka bir etkense Rdr2'nin diğer kazandığı ödüller de God of War'ın da ondan sonra en öne çıkan aday olmasından kaynaklıdır. Yani God of War 2018 daha iyi bir oyun dizaynının olmasının yanı sıra Rdr2 ile aynı sayıda adaylığı vardı hepsinde kaybetse bile ensesindeydi bu konuda. Ben Elden Ring'in ise bu konuda ise God of War'ı sürekli ensesinden takip edebilecek kadar iddalı olduğü düşünmüyorum yukarıda değindiklerimden ötürü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Game Awards 2022Geoff Keighleytwitter
    “Starting work on my #TheGameAwards hype trailer.”
    https://twitter.com/geoffkeighley/status/1594065469845032960
  • The Game Awards 2022
    The Game Awards 2022Geoff Keighleytwitter
    “First TGA performance news: @hozier joins us with @bearmccreary and #TheGameAwards Orchestra w/ @lornebalfe for the world premiere performance of BLOOD UPON THE SNOW from #GodofWarRagnarok Very excited to bring this to the stage LIVE next Thursday night!”
    https://twitter.com/geoffkeighley/status/1597636517282840577
  • The Game Awards 2022
    The Game Awards 2022Shinobi602twitter
    “Final Fantasy XVI producer Naoki Yoshida will present at #TheGameAwards next week with a "very special live presentation". The show will premiere next Thursday, December 8 at 4:30 PT/ 7:30 ET.”
    https://twitter.com/shinobi602/status/1598011862720819200
  • Tekken 8 GameAwards'ta gösterilecek.



  • The Game Awards 2022
    The Game Awards 2022Shinobi602twitter
    “Hideo Kojima teases an image and the start of a "new journey" ahead of #TheGameAwards.”
    https://twitter.com/shinobi602/status/1598701953156005890
  • A r c h A n g e L. kullanıcısına yanıt

    Playstation Game Size The Game Awards 2022 

  • The Game Awards 2022: This Thursday, Live in This Illusion



    The Game Awards 2022thegameawardsyoutube
    Watch The Game Awards live this Thursday in 4K On YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=vl9yakt_5tc Video game's biggest night, hosted by Geoff Keighley, with awards, world premieres, musical performances and more! Featuring Nine Inch Nails - Right Where It Belongs (Martin Wav Re-work) #thegameawards #liveinthisillusion Subscribe to Watch more Game Awards: http://bit.ly/tga18sub Follow The Game Awards on Twitter: http://www.twitter.com/thegameawards Follow The Game AWards on Instagram: http://www.instagram.com/thegameawards Follow Geoff Keighley on Twitter: http://www.twitter.com/geoffkeighley
    https://www.youtube.com/watch?v=eWYd2l_2fcY
  • Canlı Yayın


    The Game Awards 2022thegameawardsyoutube
    Celebrate the best video games of the year and see what's next at THE GAME AWARDS. Hosted by Geoff Keighley, live from the Microsoft Theater in Los Angeles. Featuring performances by The Game Awards Orchestra and Hozier, plus presenters including Pedro Pascal, Bella Ramsey, Troy Baker, Ashley Johnson, Animal from The Muppets and more to b announced. Subscribe to Watch more Game Awards: http://bit.ly/tga18sub Follow The Game Awards on Twitter: http://www.twitter.com/thegameawards Follow The Game Awards on Instagram: http://www.instagram.com/thegameawards Follow Geoff Keighley on Twitter: http://www.twitter.com/geoffkeighley Join the conversation about the risks of vaping at thetruth.com: https://bit.ly/37utjU0 #thegameawards #gameoftheyear #tga2022
    https://www.youtube.com/watch?v=vl9yakt_5tc
  • The Game Awards Önceki Etkinliklere Göre Daha Kısa Sürecek



    The Game Awards 2022

    Her yıl Aralık ayında düzenlenen oyun ödül töreni The Game Awards, her zamanki gibi sektörün en önemli isimlerinden biri olan Geoff Keighley tarafından sunulacak. 8 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek olan bu etkinlik için Keighley, izleyicilerden gelen geri bildirimler ışığında yaklaşan gösterinin daha kısa olacağını söyledi.

     

    Keighley, The Game Awards için çeşitli açıklamalarda bulundu 


    Keighley önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan bu yılki oyun ödülleri etkinliği için çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda şunları söyledi: "Bu yıl yaptığımız farklı bir şey var. O da gösteriyi biraz daha kısa tutmak. Provalarımız bitene kadar resmi olarak bir şey söylemeyeceğim. Ancak bu yıl çok daha kısa bir etkinlik olacağını düşünüyoruz." 

     

    Keighley şöyle devam etti: "Ayrıca önceki etkinliklere göre bu yıl daha az büyük oyun yer alacak. Etkinliğin süresini önemli ölçüde kısa tutmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla göstereceğimiz oyunlar da bu kısıtlı olacak." 

     

    Etkinlikte Tekken 8'in yer alacağı doğrulandı. Bunun dışında Crash Bandicoot Wumpa League duyurulabilir. Gösteride olmayacak oyunlardan biri Mortal Kombat geliştiricisi NetherRealm'in yeni oyunu. 





  • Türkiye saati ile kaçta başlayacak?

  • Elden Ring aldı çoktan geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.