Şimdi Ara

the fırst ntfs boot sector is unwriteable????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    vista business yüklü vaio fz190n4 modelini kulalanıyorum..
    bilgisayrada halihazırda yüklü bulunan "recovery partition" ı kullanarak recovery yapmaya çalıştım ...
    bilgisayarda "recovery options"dan "restore c: drive" seçeneğini seçip fabrika ayarlarına dönmek istedim ..
    bilgisayar restart attı " recovery tools" başladı ancak recovery yapamadan "could not obtain target drive letter"
    diye bir hata verdi ardından da "task failed with error :-1"uyarısını verdi ve hiçbir işlem yapmadan öylece kaldı..
    daha sonra yeniden açtım ve F10 recovery tuşuna basarak "system recovery options" penceresine geldim.. burda bilgisayarın içini görebiliyorum.. bilgisayarda X, C ,E olmak üzere 3 tane bölüm göxüküyo .. E bilgisayarın recovery partiton bölümü.. X sürücüsünün etiketi "boot" olarak gözüküyo.. onlarda bi sorun yok.. ancak C sürücüsü 0 byte olarak gözüküyo ..X "boot" un içinde cmd.exe var onu çalıştırıp "format c:" yazdığımda sırasıyla "the second ntfs boot sector is unwriteable" ve "the first ntfs boot sector is unwriteable" hatalarını veriyo ve "format failed" yazıyor...bu "boot" etiketli x sürücüsünün içinde her windows,system32 klasörleri ve bir sürüsitem dosyası mevcut .. 2 gündür uğraşıyorum ne yaptıysam olmadı düzeltemedim..

yani uzun lafın kısası C sürücüsünü biçimlendiremiyorum... ne yapöalıyım? yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: muhalkan

merhaba arkadaşlar..
    vista business yüklü vaio fz190n4 modelini kulalanıyorum..
    bilgisayrada halihazırda yüklü bulunan "recovery partition" ı kullanarak recovery yapmaya çalıştım ...
    bilgisayarda "recovery options"dan "restore c: drive" seçeneğini seçip fabrika ayarlarına dönmek istedim ..
    bilgisayar restart attı " recovery tools" başladı ancak recovery yapamadan "could not obtain target drive letter"
    diye bir hata verdi ardından da "task failed with error :-1"uyarısını verdi ve hiçbir işlem yapmadan öylece kaldı..
    daha sonra yeniden açtım ve F10 recovery tuşuna basarak "system recovery options" penceresine geldim.. burda bilgisayarın içini görebiliyorum.. bilgisayarda X, C ,E olmak üzere 3 tane bölüm göxüküyo .. E bilgisayarın recovery partiton bölümü.. X sürücüsünün etiketi "boot" olarak gözüküyo.. onlarda bi sorun yok.. ancak C sürücüsü 0 byte olarak gözüküyo ..X "boot" un içinde cmd.exe var onu çalıştırıp "format c:" yazdığımda sırasıyla "the second ntfs boot sector is unwriteable" ve "the first ntfs boot sector is unwriteable" hatalarını veriyo ve "format failed" yazıyor...bu "boot" etiketli x sürücüsünün içinde her windows,system32 klasörleri ve bir sürüsitem dosyası mevcut .. 2 gündür uğraşıyorum ne yaptıysam olmadı düzeltemedim..

yani uzun lafın kısası C sürücüsünü biçimlendiremiyorum... ne yapöalıyım? yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşım bu problem konusunda bişy diiemeyecem gerçekten . Bu zamana kadar gerçekten çok ilginç problemleri çözmeye çalılıyorum en son kendi bilgisayarımda yaşadım çözemedim se3rvise göndermek zorunda kaldım. .. Bence sende servise göndermeden önce telefonla destek al bu da çözülemezse makinayı bence hiç bekletmeden servise gönder !!!

Kolay gelsin

• denemişsindr ama aklıma gelen olasılaıkları söyleyeyim...

recovery dvdleri ile (umarım halihazırda vardır) denedinmi..
    xp veya vista cd-dvd leri ile formtalamayı denednmi..
    hiren's boot cd ile hdd icinde düzeltme yapmayı dendinmi..yoksa hemen edin cok kaliteli bir icerigi ar. suan 9.3 versiyonu var galiba.

simdi eger ilk sektor bozulduysa ki bu hdd yi bir daha kullanamayacağın manasına glir bu en kötü olasılık
    bazı viruser ilk sektoru silerek bunu yapabiliyor.

denemelerinde neler yaşadığını soylersen belki farklı fikirler gelebilir

Orjinalden alıntı: sebenlim

denemişsindr ama aklıma gelen olasılaıkları söyleyeyim...

recovery dvdleri ile (umarım halihazırda vardır) denedinmi..
    xp veya vista cd-dvd leri ile formtalamayı denednmi..
    hiren's boot cd ile hdd icinde düzeltme yapmayı dendinmi..yoksa hemen edin cok kaliteli bir icerigi ar. suan 9.3 versiyonu var galiba.

simdi eger ilk sektor bozulduysa ki bu hdd yi bir daha kullanamayacağın manasına glir bu en kötü olasılık
    bazı viruser ilk sektoru silerek bunu yapabiliyor.

denemelerinde neler yaşadığını soylersen belki farklı fikirler gelebilir

hirens boot dışında bu yazdıklarını denedim ..
    şimdi microsoftun sitesinde diskpart.exe diye bi şey buldum...sector bozuk değil anladığım kadarıyla çünkü diskpart.exe çalıştırdığımda bazı komutlarla hardiskleri ,partitionları ,volumeları orada sıralıyo.. orada "healthy" yazıyodu benim çalışmayan volume için.. bu diskpart.exe ye bakıyım biraz sanırım bunula çözülecek sorun..yine de diskpart.exe hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim..

• :=) benimde dün başıma geldii ayni şey. .. yeni bilgisayar aldım.. recovery tools la oynarken parttition gitti. hdd'ki bölmeye çalışıyordumm..
    C: ye format da atmıyor. kurulum da yapamıyordum ..

bütün partitionları uçurdum ve düzeldii.

c:'ye format atmamasının nedeni (tabi bendekii). bilgisayarımın yanında gelen bir "Reinistalation Media Cd" ile(bilgisayarın multimedia tuşlarnın çalışması için),bilgisayar'a işletim sistemi kurmadan önce,bilgisayarı bu cd'ile boot edip ordan hdd bölünüyor... ve böylece windowstan hiç bir değişiklik yapılamıyor(hdd bölemiyorsun).. bunun Amacı, bende 2gb partition oluşturup(multimedia tuşlarnın driverlerni kurmak için kendi yarattığı alan), windowsu kurduktan sonra, bu cd ile "Multimedia cd" si kurulum yeri buraya kuruyorr. böyle bir işlem yapılmamışsa kuramıyor.(ve bilgisayardaki media tuşlarnı kullanamıyorsun).

En çok ilk günden bilgisayarımdaki recovery part'ımın gittiğne yanıyorum :=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revive -- 6 Şubat 2008; 17:36:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.