Şimdi Ara

THE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONU (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
5
Favori
29.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tahminimden çok daha güzel bir oyun çıktı. Arada sektörden ümit kesmeye başlayınca bir kahraman böyle başyapıtlarla çıkageliyor. Tüm ümitler yeniden yeşeriyor :)

Bende galiba bitmek üzere. Sonu nasıl bağlanırsa bağlansın, şimdiye kadar istediğimi fazlasıyla verdi. Türü sevenlerin kesinlikle denemesi gerekiyor. Evil within 2 buram buram oldschool kokan, bir yandan da yeni nesle göz kırpan her yönden muhteşem bir oyun.

Biliyorsunuz son bir 5-6 senedir korku janrı tek kişinin çaresizliğine, jumpscare lara evrildi. Güzel örnekler yok değil ama hiç bir zaman ısınamadım o mantığa. Düşmanları alt edememe, hiç bir şekilde zarar verememe falan bana saçma geliyordu. Yani walking simulator den hallice. Sanatsal olarak baktığında güzel örnekler yok değil, mesela layers of fear'ın çok güzel bir yeri var nazarımda. Ama bu amnesia'lar ne bileyim outlastlar falan sanki twitchde pewdiepie ya da markiplier çığlık atsın da oyunu takipçilerine satalım diye yapılmış. Bilmiyorum bana öyle gibi geliyor. Isınamadım bir türlü türe.

Sonra tüm bunlar arasında ne oluyor, The evil within 2 çiçek gibi açıyor. :). Bizim gibi 30'u devirmişler için yapılmış gibi. Nacizane artı ve eksi olarak siz forumdaşlar için bir kaç yorumda bulunacağım. Umarım faydası dokunur;

+ Hikaye merak uyandırıcı. Open world oyunlarda hikaye akmaz, durağan geçer genelde. Bu öyle değil.
    + Korku öğelerini fazlasıyla veriyor. Gore'a alışkın olmayanların bünyesi kaldırmayabilir. Mekanlarıyla, yaratıklarıyla, sesleriyle her yönden tüyler ürpertici. Jump scare sahneler de yok değil ama oyun tamamen jumpscare'a bel bağlamıyor.
    +Grafikleri gerçekten çok iyi. İlk oyun ne kadar kötüyse bu o kadar iyi. Işıklar, modellemeler, dokular göz alıcı. Kesinlikle dönem oyunlarından arda kalır yanı yok. Aksine bazı yönlerden önde dahi.
    + Logitech g430 kullanıyorum. Efektif olarak 7+1 i hissediyorsunuz. Mutlaka kulaklıkla oynayın. Stereoda duyamadığınız o kadar çok şey var ki bu oyunda. Oyunun verdiği gerginlik hissini iki ile çarpın o kadar söylüyorum :)
    + sinematik sekanslar çok güzel.
    + Bosslar çok ilginç. Özellikle şu fotoğrafçıya bayıldım.İzlerken vay allahın manyağı diyip durdum :) Herif sadistlikte sınır tanımıyor. Oynayın gözlerinizle görün.
    + Open world diye korku oyunu mu olur demeyin. Sadece union kısmı open world. O da zaten base mantığında bir yer. Arada gidip geldiğiniz. Yoksa oyun %90 lineer.

- Ana karakter konuya bağlı olarak daha kompleks hale gelemiyor. Oyun ne kadar allanıp budaklansa da kendisi hala düz. Nato kafa nato mermer takılıyor eleman. Neyse çok bilgi vermeyim.
    - Ne kadar open world diye geçse de mekanlar arasında rahat geçiş yapamıyorsunuz. Daha doğrusu hiç geçiş yapamıyorsunuz ilerledikçe gidebiliyorsunuz geride bıraktığınız mekanlara. O yüzden ilk yan görevlere ve bol bol green gel toplamaya odaklanın derim.
    - oyun size hiç bir an nefes aldırmıyor. Elinize geçen ufacık bir kaynak dahi anında oyun tarafından alınıyor. Gerginlik vermek için yapılmış bu anlıyorum yalnız oyuncu arada rahatlamalı bence.
    - Geçiş sekansları ilk başta ilginç gelse de sonradan manasız geliyor. Mesela şöyle söyleyeyim. Kendinizi geliştireceksiniz. Önce aynaya bakıp ofise gideceksin. Sonra tekerlikli sandalyeye oturup ufak sekans izleyeceksin, sonra hemşirenin ufak bir sohbetini dinleyeceksin. Sonra tahtaya bakıp tıklayacaksın, anca öyle ulaşıyorsun kendini geliştirme ekranına. Başta kısa gibi gelse de sonradan sıkıyor.

Resident evil ne kadar kendi oluşturduğu janrdan çıksa da evil within o kadar girmiş. Yani resident evildan daha resident evil bir oyun var karşımızda :). Kesinlikle deneyin derim. Tam anlamıyla bir 'KORKU AKSİYON' Oyunu.

Bir kaç ipucu;

Field crafting mümkün olduğu kadar yapmamaya çalışın. Masada yaptığınız mermiler çok daha az kaynak tüketiyor.
    Tabanca tahmin ettiğimden daha etkili. Ateş gücünü artırın derim. faydasını görürsünüz. Mermisi de diğerlerine nazaran bol bulunuyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam recovery altında bir skill var. Sizi biri tutunca elinizdeki şişeyi alıp düşmanın yüzüne patlatıyor. Kullanışlı bir skill. Ben faydalı buldum.

Aklıma gelenler bunlar. Yazdığım eksiler de öyle şımarıklık eksileri :). Kesinlikle deneyin derim. Memnun kalacaksınız.

• oyunun satışları soma ile aynı kaderi paylaşacak gibi duruyor, kuruşuna kadar haketti parasini ozlemisiz arkadas boyle eski kafa yapimlari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro yaması ne zaman gelecek acaba oyunu aldım yama'yı bekliyorum sabırsızlanıyorum

• oyun çöp mü arkadaşlar? şöyle sağlam bir TPS oyunu oynamayalı çok oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beograd

oyun çöp mü arkadaşlar? şöyle sağlam bir TPS oyunu oynamayalı çok oldu.

"oyun çöp mü arkadaşlar?"

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 24 Ekim 2017; 16:23:12 >

• Yine sonunu spoiler yedik iyi mi? Spoiler butonunu kullansak keske

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer-x

quote:

Orijinalden alıntı: Beograd

oyun çöp mü arkadaşlar? şöyle sağlam bir TPS oyunu oynamayalı çok oldu.

"oyun çöp mü arkadaşlar?"

/>

hocam sen beğendiysen, oyun güzel kalitelidir. seni seviyorum.

• Oyun güzel şaka biryana tavsiye ederim

• Oyun güzel arkadaşlar pişman olmazsanız bu türü sevenlerin oynaması lazım bende yeni bitirdim. Ama acele etmeyin yılbaşında yarı yarıya düşüceğini düşünüyorum çünkü satışlar çok iyi olmadığını duydum indirim yolda olabilir, pusuda bekleyin :) yarı yarıya düşmez belki ama bi %30 görür kesin.

Grafikler ilk oyunun ortalamanın üstünde, atmosfer zaten muazzam, sanatsal çalışmalar çok iyi, oynanış zevkli, kamera açısı ilk başta yadırgamıştım ama sonradan alışıyorsun. İlk oyunun üzerine çok fazla şeyler konulmuş yarı açık dünya olması oyunu kesinlikle bozmamış daha iyi yapmış oyunda her şey dolu zaten pek eksi yönünü göremedim ben ilk oyuna göre daha kolaylaşmış tabiki bu türde sallana sallana oynayamıyorsunuz o ayrı o atmosfer felaket geriyor adamı :)

Puanım : 10/9
  • oyun bitti ama son bölümdeki boss savaşından sonra elimde toplam 2 mermi felan kaldı
    normal modda oynadım halbuki ama tüm oyun öyle kafama göre mermi sıkamadım
    heryeride araştırdım topladım ıvır zıvırı ve düşmanlarıda çokça arkadan yaklaşıp bıçakla öldürdüğüm halde böyle oldu
    o yüzden çok mermi sıkıntısına dayanamayan arkadaşlara tavsiyem easy de oynasınlar
  • Arkadaşlar oyunda ps pro desteği yokmu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN

Arkadaşlar oyunda ps pro desteği yokmu ?

hayır fakat pro devkit'inde tasarlandığı çok açık. normal ps4 performansı rezalet 20lere hatta daha altına iniyor bazen fps
  • The evil within 2 oyunu fps tarzı oyunmu

Resident Evil 7 gibimi

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Hayır TPS.

Hoş geldin arkadaşım the last of us oyunuda Tps oluyor

• Oyun bitti. (18 saat)

Oyun grafik haric re 7 den her konuda iyiydi.

Oyunda ki sebestian ve kidman in sesi degismis ilk oyundan farkliydi ve ilk oyunda ki sesleri daha iyiydi

Dusmanlarin tasarimlari iyi ama sesleri cok kotuydu. Sesler cok amatordu.

Acik dunya korku ???? Gerci bu gordugumuz ilk oyun degil. Genelde sh 1 den sonuncu silent hille kadar her sh de yari acij dunya idi ama konu iyi islendigi icin sorun olmamisti. Bunda ise zaten konu boluk borcuk birde acik dunya olmasi konuyu iyice altlara utelemis.

Koni cok kotu bu arada. Mobius falan sacmaligini neden korku oyununda bilinkutgu vs gibi kafa karistiran seyler eklersib ki. Koy bi baba bi kiz yine zombili bi yerden kacmalarini konu yap. Basit konu iyi kurgu her zaman tercihimdir.

2.oyun birinci oyunun ustube bir sey koyabilmis mi ?,az da olsa evet aama birinci oyun mu iyiydi ikinci oyun mu bence ilk oyunun sonlarini saymazsak birinci oyun daha iyiydi.

Son sozum.ise oyunun cok az sattigi yonunde. Sanirim 3. Oyunu gotmemiz zor.

• Media Create verilerine göre

İlk oyun Japonya'da ilk haftasında PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 platformlarında toplamda 124,144 adet satmış.

İkinci oyun ise 42,941 satmış.

Yani satışlar çok düşmüş. Valla bu oyunda rafa kaldırılıcak her halde :(
  • Yalnız PS3 ve Xbox 360'da var satışlarda

Belli bir düzeye gelirse devam oyunu gelir.Dijital satışları da görmek lazım ve bir de oyunun sonunu bilmek lazım

• emretor23 kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz hocam. Gerçi bunlar sadece Japonya istastikleri kutulu satış, diğer ülkelerin ne kadar sattığını bilmiyoruz dijitalde öyle. Umarım gelir valla arada böyle oyunları oynamak iyi oluyor, Mikami bu tadı damağı bırakmaz zaten adamın klasik ruhu bu:)
  • Bethesda,Dishonored serisini yedi arkadaşlar çok güvenmemek lazım,Death of the Outsider gibi rezil bir oyunla resmen soğuttular insanları.
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Death of the Outsider güzel bir DLC değil miydi? ben sağa soldan iyi diye yorumlar okumuştum ilk oyunu oynadım sadece muazzamdı ikinci oyunu daha oynamadım indirim bekliyorum. Siz neden beğenmediniz spoiler vermeden tabiki bende oynamadım henüz :)
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.