Şimdi Ara

THE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONU (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
5
Favori
29.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ezik karakteri koymuşlar olaya.. övdüğünüz oyundan soğudunuz tabi sonuçta..
    herşeyin suçlusu benim diye dolanır mı bir adam hayat boyu pes yani
    .
  • Oyun hakkında Steam'de kendimce bir şeyler yazdım,buraya da koyuyorum umarım almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur.

The Evil Within 2’yi birinci oyunu bitirdiğim günden beri bekliyordum ve beklentilerim bir hayli yüksekti çünkü ilk oyun inanılmaz derecede keyifli,özgün ve akıcıydı.Peki bu oyun beklentilerimi karşıladı mı?Fazlasıyla. The Evil Within 2’yi çok beğendim,birinci oyunu da çok beğenmiş ve keyifle oynamış biri olarak bu oyunun ilk oyuna kıyasla fazlasıyla geliştiğini ve keyifli bir hale geldiğini söyleyebilirim.Oyun oynanış,performans,hikaye ve neredeyse her anlamda birinci oyunun üzerine çıkmayı başarmış.Her ne kadar performans sorunları olsa da birinciye kıyasla çok çok daha iyi bir performans sergiliyor,kamera açısındaki değişim oyunu çok daha iyi bir hale getirmiş,siyah şeritlerin oyuncunun tercihine bırakılması da çok iyi olmuş.

Oyunun hikâyesinden bahsederek başlayayım fakat başlamadan şunu belirtmeliyim ki birinci oyunu oynamayanlar için bu bölüm biraz tehlikeli olabilir bu yüzden birinci oyunu oynamayıp okuyanlara tavsiyem bu bölümü birinci oyunu ve ek paketlerini bitirmeden okumamaları.The Evil Within 2’nin hikayesi ilk oyunun 3 sene sonrasında geçiyor.Oyunun 3 sene öncesinde Beacon Akıl Hastanesinde gerçekleşen olayların etkisinden kurtulamayan Sebastian,bu olayları kime anlatırsa anlatsın hiç kimseyi inandıramaz dahası etrafındakilerin Sebastian’nın akli dengesinden şüphe etmeye başlamasına sebep olur,bir süre sonra bu şüpheler Sebastian’nın mesleki hayatını olumsuz etkiler ve Sebastian dedektifliği bırakır.3 senelik sürede Sebastian’nın bir ölüden farkı yoktur,ailesini ve etrafındakileri kaybetmiş olması Sebastian’ı adeta yok eder.Beacon sonrası hayatının çoğunda yaptığı gibi bir barda kendini içkiye vermiş bir şekilde otururken 3 sene önce fark etmeden hayatının mahvolmasına sebep olan Mobius,Kidman aracılığı ile kendisi ile iletişime geçer.Mobius bu 3 senelik arayı çok iyi bir şekilde değerlendirmiş ve STEM’i adeta yeniden yaratmıştır,Ruvik sonrası çekirdeğini kaybeden STEM ortadan kaldırılmış ve tamamen yeni bir STEM yaratılmıştır ve bu STEM için yeni bir çekirdek bulunmuştur.Mobius’un Sebastian ile iletişime geçmesinin sebebi ise bu yeni çekirdektir çünkü bu yeni çekirdek Sebastian’nin kızı olan Lily’nin ta kendisidir ve çekirdek ortadan kaybolmuştur.Mobius’un durumu Sebastian’a anlatması sonrası Sebastian kızının hayatta olmadığının bir yalan olduğunun ve kızının ondan uzun süredir alıkonulduğunu anlar.Başta sinirden deliye dönen Sebastian kızana ulaşmak için elinde tek şansın bu olduğunun farkına vardığında kendini Mobius’a teslim eder ve kızını bulmak için STEM’e tekrar girer.Beacon’dan sağ çıkan Sebastian bu sefer öldüğünü zannettiği kızı Lily için yeni STEM dünyası Union’a adım atar ve kızının peşine düşer.

Oyunun oynanışında ise ciddi anlamda gelişme var fakat ilk oyunun birçok oyuncuya zor gelmesinden ötürü bu oyun ilk oyuna kıyasla gözlemlenebilir bir şekilde daha kolay bir oynanışa sahip,şahsi fikrim birinci oyunun zor olmadığı yönünde hatta tam olması gereken zorlukta olduğunu düşünüyorum ama maalesef ki oyun piyasası benim ne düşündüğüme göre değil çoğunluğun ne düşündüğüne göre şekilleniyor.Oynanışın kolaylaşmasını bir kenara bırakırsak,oyun yine oynaması keyifli ve oldukça akıcı bir yapıya sahip,oynarken sıkıldığım tek bir an bile olmadı her anı keyifli ve güzel geçti. Oyun,Mobius’un yarattığı ve kendi kurallarına göre idare ettiği Union kasabasında geçiyor ve bu kasaba oldukça büyük bir kasaba bu yüzden bazı bölümler açık alanda geçiyor ki bu alanları oynaması oldukça keyifli ve uzun soluklu,bu açık alanlarda araştırılacak ve toplanacak o kadar çok şey var ki bazıları direk ana hikayeye etki ediyor neyse ki açık dünyasını keşfetmek keyifli olduğundan siz fark etmeden hikaye ile ilgili kısımları çoktan bulmuş oluyorsunuz.Oyundaki crafting ilk oyuna kıyasla oldukça gelişmiş bir durumda,birinci oyunda bir malzeme ile sadece arbalet oku yapabilirken bu oyunda tabanca mermisinden ilk yardım çantasına kadar istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz tabii bu eşyaları rahatça yapabilmek için etrafı iyi bir şekilde araştırmak gerekiyor.Crafting’in bu kadar gelişmiş olması güzel bir şey fakat oyunu fazlasıyla kolaylaştırdığını düşünüyorum özellikle mermi yapabilmek oyunu çok kolay bir hale getiriyor.İlk oyun size cephaneyi ölçüyle verirken bazı yerlerde vermeye tenezzül bile etmezken bu oyun size avuç avuç veriyor,ilk oyunda mermim olmadığından bazen yavaş ve sessizce gitmek zorunda kalırken bu oyunda öyle oynaması daha keyifli diye öyle oynadım.Karakter geliştirme ise bu oyunda daha yüzeysel fakat benim fikrim bu durumun daha iyi olduğu yönünde çünkü ilk oyunda bir silahı ve taşıyabildiğimiz eşya kapasitesini geliştirmek için bile yeşil jel kullanmamamız gerekiyordu ve silahlarımızı ve kapasitemizi geliştirmekten karakterimizi tam olarak geliştiremiyorduk,bu oyunda ise yeşil jeller sadece karakter geliştirme için kullanılırken silahlarımızı etraftan topladığımız silah parçaları ile geliştiriyor kapasitemizi yine etraftan topladığımız ekstra keseler ile arttırıyoruz.Karakter animasyonlarının iyi yönde gelişmesinin de oynanışa olumlu etkileri mevcut en azından Sebastian artık tırmanmayı da biliyor.Animasyonların detaylandırılması sadece oynanışı değil aslında oyunu da daha iyi bir hale getiriyor şöyle ki Sebastian cesetlerle dolu bir mekana girdiğinde eliyle ağzını burnunu kapatıyor,sıcak bir ortama girdiğinde sıcaklıktan yer yer gözlerini kapatmak zorunda kalıyor,üzerine bulaşan kanı eliyle temizliyor.Ve son olarak her ne kadar pek oynanışa etkisi yokmuş gibi görünse de siyah şeritlerin seçeneğe bağlı olarak sunulması ve kamera açısının uzaklığının oyuncunun inisiyatifine bırakılmış olması bile oynanışı oldukça olumlu anlamda etkiliyor çünkü etrafı rahat bir şekilde görebiliyor ve rahat bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Oyunun atmosferini ise genel olarak beğendim her ne kadar birinci oyundaki kadar gerilim olmasa da kendine has bir havası var Union’nın.Oyunun genel olarak açık alanlarda geçmesinin de buna etkisi var tabii hem kaçması daha kolay hem de ilerlemek için birden çok seçenek mevcut,ilk oyun böyle değildi,tek yön vardı ve geçiş ücreti olarak kanınız alınıyordu.Birinci oyuna kıyasla oynanışın ve bossların kolay olması da gerilimi düşürüyor,ilk oyundaki bosslar bu oyundakilere kıyasla daha zorlardı ve oldukça sinir bozuculardı.Gerilimin düşük olması her ne kadar atmosferi kötü etkilese de bu oyundaki belirsizlik hissi ve Sebastian’nın kendine karşı hissettiği suçluluk duygusu atmosferi yine kaotik bir hale getiriyor.Oyundaki belirsizlikler çözüldükçe atmosfer daha çok kendini belli ediyor ve daha güzel bir hale geliyor.Ana düşmanlar her ne kadar daha kolay olsa da bu düşmanların kendine has olan havası birincidekilere kıyasla çok daha iyi bana göre,özellikle Stefano ve Theodore gayet özgün ve manyak arkadaşlarımız.Atmosferin genel olarak iyi olduğu kanaatindeyim,birinci oyundaki gerilim kendini belirsizliğe ve suçluluğa bırakmış ve kalitesini korumaya devam etmiş.

Lafı daha da uzatmanın manası yok,kısacası The Evil Within 2’yi çok beğendim ve bende özel bir yeri olan birinci oyunun yanına koydum.Oyun neredeyse her anlamda birinci oyunun üzerine çıkmayı başarmış.Daha iyi bir performans sunması,oynanışın oldukça gelişmiş olması,hikayenin açılması,aşırı derecede rahatsız eden kamera açısının düzeltimesi bu durumu açıklamak için verebileceğim örneklerden birkaçı.Özgün ve keyifli oyun oynamak isteyen herkese tavsiye ediyorum hatta sadece bu oyunu değil The Evil Within serisini tavsiye ediyorum,birinci oyunu beğenenlere zaten tavsiye etmeme gerek yok onlara sadece “Alın bunu.”diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Yalniz ben bu bizim karakterin "her seyin suclusu benim kus ucuyor bak hep benim yuzumden ufff ya uf uf :(((" olayindan igrenmeye basladim.

Yeter da su klise olaylar. Oyun cok guzel gidiyor ama surukleyicilik b.ka sarmaya basladi. Birileri gaz veriyor yapabilirsin hadi hadi hadi yaa diye gaza geliyoruz evet yapicam ya benim sucum degil ki hic de bile hih oluyor sonra.

Ayrica oyunun ilk yarisindaki boss ve ona bagli olan konsept kesinlikle son yarisina konmaliydi. Ilk yarisinda yaldir yaldir hauvanlar gibi surukleyici giden ve cok cok yaratici yapilan o konsept isler alevlenmeye (!) basladiginda tum cekiciligini kaybetmeye basladi. Neden o harika portre, resim, fotograf konseptini ilk yarida harcadiniz diye sorup duruyorum oynarken.

aynı olay resident evil 7 de vardı.
    bu oyunu oynamadım ama resident evil 7 de o meşhur mansion dışına çıkıp madenlere girdiğimizden itibaren sürükleyicilik kayboldu ..
    bu adamın mikami midir nedir bence başladığı şeyi sürdürememe sorunu var

• quote:

Orijinalden alıntı: 2K

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Yalniz ben bu bizim karakterin "her seyin suclusu benim kus ucuyor bak hep benim yuzumden ufff ya uf uf :(((" olayindan igrenmeye basladim.

Yeter da su klise olaylar. Oyun cok guzel gidiyor ama surukleyicilik b.ka sarmaya basladi. Birileri gaz veriyor yapabilirsin hadi hadi hadi yaa diye gaza geliyoruz evet yapicam ya benim sucum degil ki hic de bile hih oluyor sonra.

Ayrica oyunun ilk yarisindaki boss ve ona bagli olan konsept kesinlikle son yarisina konmaliydi. Ilk yarisinda yaldir yaldir hauvanlar gibi surukleyici giden ve cok cok yaratici yapilan o konsept isler alevlenmeye (!) basladiginda tum cekiciligini kaybetmeye basladi. Neden o harika portre, resim, fotograf konseptini ilk yarida harcadiniz diye sorup duruyorum oynarken.

Chapter 12'deyim o yüzden ilerde bu dediklerinizin suyu çıkıyor mu bilmiyorum ama şu ana kadar karaterin benim suçum dediği her şey kendi suçu. İlk oyunda ve DLC'lerinde anlatılıyordu
    eşi en başından beri bu yangında bir olay var bak normal değil ben gizli bazı şeyleri araştırıyorum ondan olabilir diyordu Sebestian dinlememiş hiç. Kızını kurtaramamış tamam onun suçu değil ama sonuçta kızı yangında ölen bir babanın böyle düşünmesi normal.
    Birilerinin gaz veriyor olması aslında karakterin en önemli ve Evil Within'de ana karater olmasının sebebi. Yine ilk oyun ve DLC'lerinde anlatılıyordu.
    STEM'i manipule edebilen psikopat arkadaşlar isterse Sebestian'ı çıkışı olmayan her yanı kapalı bir odaya koyabilir ama Sebestian kızını kaybettiğinden beri aşırı inatçı, başladığı işin peşini bırakmayan bir insan olduğu için STEM içinde kontrol kimde olursa olsun her zaman yolunu bulabiliyor.
    İşler ben de daha yeni alevlendi ama kızının ölümünü düşününce STEM'de kişinin anı ve yaşadıklarına göre şekillendiği için gayet yerinde buldum.

Ilerleyen chapterlarda kendini suclamamasi gerektigini anliyor ve bu oyuncuya da Sebastiana da anlatiliyor. Ama devaminda hala yok suclayayim yok suclamayayim, ya yok dur sucliycam simdi bak seklinde (hani japon animelerindeki o suyu cikartilmis empati olayi buram buram asiri duygu verme cabasi olur ya, malum bizim yapimci da cekik gozlu olunca) cok goze sokulmaya basladi ama azalarak bitti saniyorum ki su anlik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PS4 Pro’da grafikler harika olmuş. Acaba düz PS4’te grafikler nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

PS4 Pro’da grafikler harika olmuş. Acaba düz PS4’te grafikler nasıl?

Oynarken farkedilecek kadar net farklar yoktur. Genel olarak Proda neyse regularda da oyledir. Uc bes netlik farki, cok ufak daha fazla kiriklar vs. vardir tas catlasa. Oyundaki can alici kisim goruntuye uygulanmis muthis filtreleme teknikleri. Motion blur post processing vs. bunlar oyunun saha kalktigi noktalar gorsel olarak. Bunlar olmasa kusa donecek olan goruntu bu teknikler sayesinde bir cok mekanda fotorealistik goruntu veriyor. Bunlar da iki versiyonda da ayni kalitededir muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 18 Ekim 2017; 6:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

PS4 Pro’da grafikler harika olmuş. Acaba düz PS4’te grafikler nasıl?

Oyunda PS Pro desteği yok hem PS4 de hemde PS4 Pro da native 1080p 30fps ile çalışıyor ama 2 gün önce yapılan duyuruyla PS Pro desteğinin yolda olduğu söylendi.

http://wccftech.com/evil-within-2-ps4-pro-patch/

http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1447049

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Herkes istediği zaman istediği şeyi almakta özgür.Siz 250 TL lere bayılın hocam.Herkesin keyfi başka
  • Öyle tabi hocam ilgimi çeken bi oyun olmasa bende hemen almazdım ;)

• Güzel yazmışsın. Sadece avuç avuç cephane olayı biraz bağımlı değişken. Üst zorluk seviyelerinde öyle bir lüks yok ne yazık ki ilk oyundaki gibi.@CheKD
  • quote:

Orijinalden alıntı: GMIM

Güzel yazmışsın. Sadece avuç avuç cephane olayı biraz bağımlı değişken. Üst zorluk seviyelerinde öyle bir lüks yok ne yazık ki ilk oyundaki gibi.@CheKD

İkisini de Survival'da bitirdim bu yüzden iki oyundaki aynı zorluğu karşılaştırdım yoksa dediğiniz gibi Nightmare'de mermi ve kaynak azalıyordur.
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Tekrar oynama istegini oyun veriyormu? Yoksa bir kere bitirdim, yeter sıkar artikmi diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXNinjaG4xX

Tekrar oynama istegini oyun veriyormu? Yoksa bir kere bitirdim, yeter sıkar artikmi diyorsunuz?

Sıkılmadım oyunu oynarken gayet keyifliydi oynaması eğer Shadow of War'ı da oynamasaydım bir NG+ yapabilirdim.
    Anladim oyun takasa gidecek diyon.
  • quote:

Anladim oyun takasa gidecek diyon.

Ben PC'de oynadığım için öyle bir şansım yok ayrıca şansım olsaydı da istemezdim etmeyi ve DLC'nin geleceğine kesin gözüyle baktığım için takas düşünen arkadaşlara da etmemelerini tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 18 Ekim 2017; 17:48:6 >
    Ben ilk oyunu baya bi sevmistim ikinci oyun ilkinden daha guzeldir diye arsivlik yapmayi dusunuyordum o yuzden yorumunuzu merak ettim. Tesekkur ederim.
  • quote:

Ben ilk oyunu baya bi sevmistim ikinci oyun ilkinden daha guzeldir diye arsivlik yapmayi dusunuyordum o yuzden yorumunuzu merak ettim. Tesekkur ederim.

Bir önceki sayfada Steam'de yazdıklarımı paylaştım,o yoruma da bakabilirsiniz.
  • platin için nightmarede bitirip üstüne bir de classic de bitirmek gerekiyor
    Steam de cok guzel yazmissin. Boyle bir yorumu editorlerden bile goremiyoruz.
  • Chapter 12 deyim hala ayıla bayıla oynuyorum fakat theodere karışmayacaktı işe stefano çok çok daha ilgi çekiciydi. Tabloların içinde olmak cinayetle yapılan sanatsal çalışmalar falan keşke tek antagoniste bağlı kalsalardı

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.