Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (1430. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü5 Mobil
5 sn
30.378
Cevap
127
Favori
1.653.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14281429143014311432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BabyYourLost

Vsync açık oynasa bir 60 bir 30 almaz, vsync hep aynı değere sabitler sahneden sahneye bölümden bölüme değişiklik göstermez. Yanlış bilgi veriyorsunuz. eğer kart vsync'in sabitlemek istediği değerden düşük fps verirse bir sabitleme olmaz. Örneğin vsync fps yi 60 a sabitlemek istiyor ve ekran kartı 57 fps veriyor. Fps 57 olur fakat 3 fps arka tarafta bu 57 fps den bazılarının yada 1 tanesinin tekrarlanması ile oluşturulur. Fakat oyuncu fps değerini 57 görmeye devam eder. Ekran karty 60 fps den fazla verirse vsync sayesinde fps 60'ı geçemez.

Ama Oyundaki Vysnc acıkken.Acık alanlarda 30 oluyor diyor? Kapalı alana gecınce ekran kartı yorulmadıgı ve daha az pixel çizdigi için tekrar 60'a yükseliyo diyor?
    Neden 45 55dusmuyorda.30 fpsye kitlenıyor adamın oyunu?Konuda yazılanları 2-3 sefer daha okumalısın.

• Yani kendi deneyimime mi inanayim burada yazilanlara mi. Bunu yazan adamlar da titan ve 6700k falan kullaniyor. Yahu o bilesenlerle zaten bu dedigimi yasamazsiniz ki. Yani bu biraz da ben Lamborghini kullaniyorum ve o Toros o kadar yavas gider mi gibi bir sey. Gider arkadasim ve bal gibi de zorlandigi yerlerde 30a kilitliyor iste. Vsynch kaldirip 40-60 arasi aldigim cok oldu. Kac tane oyunda gozumle sahit olmasam neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bence Skyrim oyununa sahip olmayanlar ve alacak olanlar iki kere düşünsün.

Orijinalden alıntı: GenghisKhan87

quote:

Vsync açık oynasa bir 60 bir 30 almaz, vsync hep aynı değere sabitler sahneden sahneye bölümden bölüme değişiklik göstermez. Yanlış bilgi veriyorsunuz. eğer kart vsync'in sabitlemek istediği değerden düşük fps verirse bir sabitleme olmaz. Örneğin vsync fps yi 60 a sabitlemek istiyor ve ekran kartı 57 fps veriyor. Fps 57 olur fakat 3 fps arka tarafta bu 57 fps den bazılarının yada 1 tanesinin tekrarlanması ile oluşturulur. Fakat oyuncu fps değerini 57 görmeye devam eder. Ekran karty 60 fps den fazla verirse vsync sayesinde fps 60'ı geçemez.

Ama Oyundaki Vysnc acıkken.Acık alanlarda 30 oluyor diyor? Kapalı alana gecınce ekran kartı yorulmadıgı ve daha az pixel çizdigi için tekrar 60'a yükseliyo diyor?
    Neden 45 55dusmuyorda.30 fpsye kitlenıyor adamın oyunu?Konuda yazılanları 2-3 sefer daha okumalısın.

güzel kardeşim konuyu okudum zaten, sen dahil herkes bir tarafından bir şey uydurmuş, 30 fps ye kilitlenme diye bir durumu varsa bile bunun vsync ile bir alakası yok, olamaz. Vsync değildir o. muhtemelen ortalama değer olarak vermiştir 30 fps i, öyle vermediyse bile tekrar söylüyorum vsync olamaz. vsync olması için sorunun monitörüde kapsaması gerekir. yada vsync in hz değerini 30 olarak algılamasını sağlayan daha önce görülmemiş bir hatanın varlığının ortaya çıkması gerekir, ve bu hatanın odaya girince aktif olup çıkınca normale dönen türden olmasıda lazım hatta gökten tanrı falan inse de fena olmaz

• steam de yükledim ama kısayol tepki vermiyor oyuna girmiyor.Bu şekilde sorun yaşayan oldumu?

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Oyunun dosyalarını onar deyince 500 mb tekrar indirdi ve oyun açıldı.

• Bu efsane oyunun konusu neden uplanmış bir gelişme mi var diye bir heyecanla girdim fakat şu hale bak dandik laptopların açabileceği bir oyun için bile ergenler sdk yarıştırmış donanım konusunda şu aptal egonuzu bırakın da oyunun içeriğine güzelliğine odaklanın

Burada yazıyor.

Alta çözümünü de yazmışlar. 4:3'te sorun yaşayanlar bakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 3 Kasım 2016; 10:24:21 >
  • Belki 144 hz sorununu da çözmüşlerdir diye umut ettim, ama gene aynı sorun devam ediyor.Fallout 4'de aynı şekilde,demek ki oyun motoru eski olduğu için optimize edilmesi sıkıntı veya uğraşmıyorlar.Oyunu yeniden denedim 144hz'de gene oyunun başında iken,at arabası havada uçuyor,karakterler yerin dibine giriyor,ses karışıyor yine bana hüsran :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykut-993 -- 3 Kasım 2016; 15:0:29 >

quote:

Orijinalden alıntı: GenghisKhan87

quote:

güzel kardeşim konuyu okudum zaten, sen dahil herkes bir tarafından bir şey uydurmuş, 30 fps ye kilitlenme diye bir durumu varsa bile bunun vsync ile bir alakası yok, olamaz. Vsync değildir o. muhtemelen ortalama değer olarak vermiştir 30 fps i, öyle vermediyse bile tekrar söylüyorum vsync olamaz. vsync olması için sorunun monitörüde kapsaması gerekir. yada vsync in hz değerini 30 olarak algılamasını sağlayan daha önce görülmemiş bir hatanın varlığının ortaya çıkması gerekir, ve bu hatanın odaya girince aktif olup çıkınca normale dönen türden olmasıda lazım hatta gökten tanrı falan inse de fena olmaz

Hocam söyle anlatıyım OYUN MOTORUnda Sen ekran kartından kapalı dahi yapmıs olsan.
    iPresentInterval=1 die oyun dosyalarında bir Kod mevcut. BU kod yüzünden sen istesende istemesende oyun Donanımın gucunu yeterince hissedemediği zaman 30fpsye kitleniyor.
    Ha sen gidip ekran kartsız yada cok eski bir kart ile acarsan 5fps 10fpsyide gorursun.Ama Ortalama bir donanım ile kapalı alanlarda 60FPS verebilen bir PC(Arkadasın dediği gibi)
    acık alanlarda 30fpsye düşüyorsa. Demekki donanımı cokda fena deil ama yeterlide deil.
    istediğin yerde arastr youtubeda tomshardwarede bu forumda iPresentInterval=0 su kod = V-Sync anlamına gelir.
    Neden V'ysnc dediğimide zaten Oyunda lan ekran kartından vysnc kapalı.Ama Hala oyunda sağa sola yada asagı yukarı yaptıgımda (Ekran yırtılmaları -Kırılmaları)olmuyor diyorsan.
    Hatta Bu v-sync skyrimde dahil bircok oyunda Çok hafifde olsa Mouse lag dedigimiz olayı yapar.Özellikle M basıp harita vb Quest journel gibi sekmeler acıldıgında oldukca fazla hissedilir.Mouse kayıyormuşcasına hareket eder.
    Demekki bir Kod yada oyun dosyası herneyse senin sistemindeki V-sync- Force ediyor (Zorla) açıyor.
    skyrimin Oyun motoru misal.Bir battlefield gibi bir League of legends gibi Online offline bir cok oyun gösterilebilir.Kapalı oynanmaya uygun bir oyun deil.
    Yani oyun Akıcı olsun diye ya 30 - Yada 60 fpsde oynucan.
    Sistem gereksinimlerinde bunlar olması lazım.Hatta biz bunu daha saglıklı hale getirelimde(Ben buna Kurnazlık) diyorum
    Bir kod vasıtasıyla 30fpsdede 60fpsdede Fazla birşey hissettirmemek adına böyle bir kodu dosyalara eklemisler.

Cunku oyun motoru Dalgalı FPSlerde (V-sync) zorla kapatırsan eğer 40 45 55 25 35 37 47 sacma sapan her hareketinde inip cıkıcak.
    Donaınımn yetersizze eğer
    Tam tersini ele alalım Donanımın cok güclüyse 70-80 FPSLERİ bile görürsün. Ama bu durumda Oyun motoru bu sekilde yazılıp Kodlanmadıgı için sacmalamalara baslıcak.
    Yürürken esyalar kaybolucak
    esyayı gectım Bir Gölün etrafından gecerken Koskoca Göl yok olablir bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenghisKhan87 -- 3 Kasım 2016; 11:58:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sean john

modlu oynarsan achievement gelmiyormuş bu çok kötü olmuş.

http://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/245/?

Bu modu kullanırsan gelir,aynı sorun Fallout 4'de de mevcut.

Benim çok başka bir sorunum var. Ben eski oyunda toplamda olan 75 başarımın hepsini tamamlamıştım. Ve salak gibi tek bir hile bile kullanmamıştım
    (Normalde oyunlarda hile aktif olunca başarım kabul etmiyordu Skyrim'de kabul ediyormuş başarımları bitirdikten sonra öğrendim ben bunu. Tabii hilesiz yapmanın tadı bambaşka ama ebem ağlamıştı hem zaman anlamında hem de uğraştırma anlamında epey sıkıntılıydı)

Special Edition'ı yükledim sanırım başarımlar aynı kontrol ettiğim kadarıyla. Eski save dosyaları da gelmedi. Oyun içi mods kısmında bir bethesda üyeliği falan istedi de save dosyaları gram umrumda değil benim başarımlarım geri gelmeyecek mi? Hepsini tekrardan mı yapacağım? Bilen biri varsa yeşillendirirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorgun Dedektif -- 3 Kasım 2016; 13:7:14 >

Orijinalden alıntı: Yorgun Dedektif

Arkadaşlar ciddi anlamda donanım tartışması yapmanız saçma çünkü oyunda birkaç detay dışında yenilik anlamında hiçbir şey yok.

Benim çok başka bir sorunum var. Ben eski oyunda toplamda olan 75 başarımın hepsini tamamlamıştım. Ve salak gibi tek bir hile bile kullanmamıştım
    (Normalde oyunlarda hile aktif olunca başarım kabul etmiyordu Skyrim'de kabul ediyormuş başarımları bitirdikten sonra öğrendim ben bunu. Tabii hilesiz yapmanın tadı bambaşka ama ebem ağlamıştı hem zaman anlamında hem de uğraştırma anlamında epey sıkıntılıydı)

Special Edition'ı yükledim sanırım başarımlar aynı kontrol ettiğim kadarıyla. Eski save dosyaları da gelmedi. Oyun içi mods kısmında bir bethesda üyeliği falan istedi de save dosyaları gram umrumda değil benim başarımlarım geri gelmeyecek mi? Hepsini tekrardan mı yapacağım? Bilen biri varsa yeşillendirirse sevinirim.

Doğal olarak hocam,Special sürümü tamamen yeni bir sürüm bu yüzden Skyrim'de yaptıklarınız,aldığınız başarımlar aktarılmaz bu sürüme,Bethesda üyeliği ise modlar için gerekli,tabii mod kurmak için illa üye olmak gerekmiyor,konsolların nexus gibi sitelere ulaşıp mod indirmesi mümkün olmadığından tüm platformlar için oluşturulmuş Bethesdaya bağlı bir mod havuzu oluşturuldu üyelik o havuzun üyeliği.

• CheKD kullanıcısına yanıt
    Ya sorun bethesda üyeliği değil bu sistem güzel bir şey. Bilgisayar kullanıcısıyım ama keşke önceden gelseydi bu olay. Playstation 3 ve Xbox 360 oyuncuları hep modsuz, hep ingilizce oynadı olan onlara oldu. Lakin başarım olayı canımı yaktı biraz. Bazı başarımlar cidden ebemi ağlattı. Hele bir solstheim eşyası yapma başarımı vardı onun için birkaç görev yapman gerekiyor. Oyunda bug olmuş benim tabii haberim yok bu olaydan 2 hafta cebelleştim anca oyunda bug olduğunu anladım da yeni kayıt açıp tekrar uğraştım. Neyse yeni kayıt açtım geldim Akçay'a kadar 4 başarımı açtım şimdiden geriye kaldı 71 başarım ayrıca dikkatimi çekti mod aktif edince sanırım başarım kabul etmiyor artık. Sanırım bu hilede de geçerlidir. Aslında olması gereken bu.
    adamlar stuttering engellemek için vsync den ayrı olarak vsync açıkken fps 60'ın altında is 30 a sabitlemişler, çoğu oyunda olan fps sabitlemeyi bunda vsync'in açık olmasına bağlı olacak şekilde gömmüşler. Olay bundan ibaret sorunun vsync den kaynaklanıyormuş gibi gözükmesinin sebebi de bu ki aslında bethesda yüzünden suç vsync üzerine kalıyor doğal olarak. tabi tüm bunlar yazdıklarınız doğru ise geçerli

vsync açık olan her oyunda mouse laga sebep olur bazı oyunlarda daha az etkisi görüldüğünden size bazı oyunlar gibi gelmiştir

Ya sorun bethesda üyeliği değil bu sistem güzel bir şey. Bilgisayar kullanıcısıyım ama keşke önceden gelseydi bu olay. Playstation 3 ve Xbox 360 oyuncuları hep modsuz, hep ingilizce oynadı olan onlara oldu. Lakin başarım olayı canımı yaktı biraz. Bazı başarımlar cidden ebemi ağlattı. Hele bir solstheim eşyası yapma başarımı vardı onun için birkaç görev yapman gerekiyor. Oyunda bug olmuş benim tabii haberim yok bu olaydan 2 hafta cebelleştim anca oyunda bug olduğunu anladım da yeni kayıt açıp tekrar uğraştım. Neyse yeni kayıt açtım geldim Akçay'a kadar 4 başarımı açtım şimdiden geriye kaldı 71 başarım ayrıca dikkatimi çekti mod aktif edince sanırım başarım kabul etmiyor artık. Sanırım bu hilede de geçerlidir. Aslında olması gereken bu.

Yukarıda bir arkadaş da mod kullandığını ve başarım alamadığını belirtmiş ona bu modu önerdim,sana da önereyim,aşağıdaki modu kullanırsan,mod kullanman başarım almanı engellemez.

http://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/245/?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 3 Kasım 2016; 16:48:34 >

• CheKD kullanıcısına yanıt
    Mods kısmında yazıyor zaten mod kullandığınız zaman başarımlar devre dışı kalır diye. Eğer normal oyundaki gibi saçma sapan buglar olmazsa unofficial patch'e ihtiyacım olmayacağı için modsuz da yaparım dediğim gibi tek bir hile bile kullanmadan 75 başarımı yapmış biriyim biraz zamanımı alır sadece.

Ama nette dolanırken böyle bir bug buldum adamların remastered anlayışı sanırım bug'tan ibaret.

• https://www.youtube.com/watch?v=grLfbloQaYE

Arkadaşlar kaç gündür şu sorunu yaşıyorum yardım ederseniz çok çok sevinirim oyunu oynayamaz oldum, Dragonborn dlc sine yeni başladım Frea adındaki lanet kadın hep bana saldırıyor durduk yere mağaraya girdik e tuşuna basıp yanına gidip konuşunca direk dalıyodu neyse konuşmayayım hiç dedim mağaradan çıktık onu takip etmem gerekiyordu önden gidiyordu arkadan takip ederken bi anda dönüp saldırıyor sonra videoda görebilceğiniz üzere sağdan soldan adamlar gelip de saldırıyor oyun oynanmaz hale geldi bi şey yapmamama rağmen nasıl bu bugu düzeltebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poisoned Knife -- 3 Kasım 2016; 22:30:2 >

• quote:

Mods kısmında yazıyor zaten mod kullandığınız zaman başarımlar devre dışı kalır diye. Eğer normal oyundaki gibi saçma sapan buglar olmazsa unofficial patch'e ihtiyacım olmayacağı için modsuz da yaparım dediğim gibi tek bir hile bile kullanmadan 75 başarımı yapmış biriyim biraz zamanımı alır sadece.

Ama nette dolanırken böyle bir bug buldum adamların remastered anlayışı sanırım bug'tan ibaret.

Hocam zaten sürümün herhangi bir artısı yok,bende de var Special Edition fakat ben yüklemedim,ben güzel modlarla oyunu iyileştirdim daha iyi bir hale getirdim,Special'dan çok daha iyi durumda benim Legendary Edition.Bu sürümün asıl hedefi zaten PC değil,yeni nesil konsollar,yakın zamanda konsollar için özel oyunlar çıkacak ve o zaman bu eski oyunlara rağbet azalacak bu yüzden Bethesda son bir atılımla elindeki iyi oyunlardan birini Special Edition adı altında 60 $ tekrar satıyor,klasik Bethesda işte paragöz.

• 
Sayfa: önceki 14281429143014311432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.