Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (1313. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.372
Cevap
129
Favori
1.640.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13111312131313141315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyuna bugün başladım, çok geniş bir oyun ve görevler baya bir uzun sürüyor. Hoşuma gitti şimdilik.

Beyler bir de bu yetenekleri eşit mi dağıtayım yoksa bazılarına mı yükleneyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netstat -- 2 Şubat 2015; 23:03:34 >
  • Hocam demeye çalıştığım Alduinin de cani var Biz nasıl yendiysek o da yenebilir. Bilmiyorum belki de ben bakınca miraak bizden güçlüymüş gibi geliyor. Tersinden baksak mesela miraak bizi yenip apocyrphadan çıksa Alduin Miraakı nasıl yenecekti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

Gecen mesaji editledim

Fakat Miraak dragon priest degil Maskesinden dolayi oyle dusunuluyor ama degil O ilk dragonborn. Fakat Vahlok a da yeniliyor

""" Ejderha tarikatına lider olarak hizmet etti ve Ejderhalar
    , ona Miraak adında bir ejder rahibi maskesi verdi. Bazı noktalarda ise, Hermaeus Mora’nın, yani Bilginin Daedric Prince’inin öğretilerini araştırdı ve onun yeni şampiyonu oldu. Hermaeus Mora, Miraak’a ejderhaların yapacaklarına hükmetmeyi öğretti. Bu bilgiyi kullanarak, doğuştan gelen yeteneği ile (Dragonborn’luk) ****rin ruhlarını yok etti, onlara karşı oldu ve bir çoğunu öldürdü. Buna karşı olarak ise ****r onun tapınağını harap etti.

Skaal efsanesi ilk dragonborn’u hain olarak görür ve onun, ****re karşı Hermaeus Mora ile yaptığı tuzağın nasıl olduğunu anlatır. Diğer ejder rahibi Vahlok The Jailor, bu aldatmayı ortaya çıkarmıştır. Miraak ile Vahlok, Solstheim’i anakara olan Skyrim
    ’den ayıracak kadar büyük bir savaş vermiştir.

Vahlok Miraak’ı yenmiştir ve en son ölümcül darbesini yaparken, Hermaeus Mora şampiyonunu uzaklaştırıp kurtarmıştır.
    Miraak çoğu çağ boyunca ne görülmüş,ne de duyulmuştur,çünkü bütün bu zamanını Apocrypha'da, Hermaeus Mora’nın diyarında geçirmiştir. Burada hapsedilmiş olmasına rağmen, zamanını bilgi ve güç toplayarak geçirmiştir ve hedefi ise kendisini Hermaeus Mora’nın hizmetçiliğinden kurtarmaktır."""

Yazan yanlis anlatmamissa olay bu yani Yabanci wikilerden de arastirabiliriz yais oldugunu dusunuyorsaniz

-----

Miraak in leveli var mi derken size yazdigim turde bir seyi kasdettim

Ben zaten yabancı kaynakları kullanıyorum,birinin çevirdiği bilgileri kullanmıyorum.Attığın linkde şimdi baktım ordaki bazı bilgiler yanlış,miraak dragonborn değil onun yaşadığı zamanda öyle bir olgu yok zaten.

EDİT:

@EnesCimen

Senide arada kaynatıyım hangi alanda ilerlemek istiyorsan ilk ona yüklen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56D7221EF -- 2 Şubat 2015; 23:12:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omer4294

quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

Gecen mesaji editledim

Fakat Miraak dragon priest degil Maskesinden dolayi oyle dusunuluyor ama degil O ilk dragonborn. Fakat Vahlok a da yeniliyor

""" Ejderha tarikatına lider olarak hizmet etti ve Ejderhalar
    , ona Miraak adında bir ejder rahibi maskesi verdi. Bazı noktalarda ise, Hermaeus Mora’nın, yani Bilginin Daedric Prince’inin öğretilerini araştırdı ve onun yeni şampiyonu oldu. Hermaeus Mora, Miraak’a ejderhaların yapacaklarına hükmetmeyi öğretti. Bu bilgiyi kullanarak, doğuştan gelen yeteneği ile (Dragonborn’luk) ****rin ruhlarını yok etti, onlara karşı oldu ve bir çoğunu öldürdü. Buna karşı olarak ise ****r onun tapınağını harap etti.

Skaal efsanesi ilk dragonborn’u hain olarak görür ve onun, ****re karşı Hermaeus Mora ile yaptığı tuzağın nasıl olduğunu anlatır. Diğer ejder rahibi Vahlok The Jailor, bu aldatmayı ortaya çıkarmıştır. Miraak ile Vahlok, Solstheim’i anakara olan Skyrim
    ’den ayıracak kadar büyük bir savaş vermiştir.

Vahlok Miraak’ı yenmiştir ve en son ölümcül darbesini yaparken, Hermaeus Mora şampiyonunu uzaklaştırıp kurtarmıştır.
    Miraak çoğu çağ boyunca ne görülmüş,ne de duyulmuştur,çünkü bütün bu zamanını Apocrypha'da, Hermaeus Mora’nın diyarında geçirmiştir. Burada hapsedilmiş olmasına rağmen, zamanını bilgi ve güç toplayarak geçirmiştir ve hedefi ise kendisini Hermaeus Mora’nın hizmetçiliğinden kurtarmaktır."""

Yazan yanlis anlatmamissa olay bu yani Yabanci wikilerden de arastirabiliriz yais oldugunu dusunuyorsaniz

-----

Miraak in leveli var mi derken size yazdigim turde bir seyi kasdettim

Ben zaten yabancı kaynakları kullanıyorum,birinin çevirdiği bilgileri kullanmıyorum.Attığın linkde şimdi baktım ordaki bazı bilgiler yanlış,miraak dragonborn değil onun yaşadığı zamanda öyle bir olgu yok zaten.

EDİT:

@EnesCimen

Senide arada kaynatıyım hangi alanda ilerlemek istiyorsan ilk ona yüklen.

Ben de yabanci kaynaklardan baktim Ulastigim sonuc bunun gibiydi. Kimse kalkip Dragon priest maskesi takti diye ilk dragonborn miraak a dragon priest sifatini yakistirmiyor Boyle dusunen var mi? Var. Ama Thum gucunden ve ****rin ruhunu yok etmesinden de anlasilacagi uzere Dragonborn. Baska kim ejderhalari sonsuza kadar yok edebiliyor? Dragon priestler mi?

Sizce niye oyle bir kavram yok dusundunuz mu? İlk dtagonborn zaten miraak degil mi? İkinci dragonborn e kadar da bu kavramin kullanilmadigi linktede yaziyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 2 Şubat 2015; 23:34:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben şu an nordum. özellikle geliştirmem bir şey var mı? çift el kılıca filan mı vereyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napoleonfd

Hocam demeye çalıştığım Alduinin de cani var Biz nasıl yendiysek o da yenebilir. Bilmiyorum belki de ben bakınca miraak bizden güçlüymüş gibi geliyor. Tersinden baksak mesela miraak bizi yenip apocyrphadan çıksa Alduin Miraakı nasıl yenecekti?

Bizim yenecegimiz kehanette yaziyor. Normalde (kehanette yazmasa) onun karsisinda sansimizin olacagini pek sanmam acikcasi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Miraak

''Miraak (MIrAaK) is the main antagonist in The Elder Scrolls V: Dragonborn. According to himself, the locals of Solstheim, and Hermaeus Mora, he is the first Dragonborn. ''

''During the period of time when dragons ruled over mortals, Miraak served as a dragon priest on the island of Solstheim. He came into possession of a Black Book which in turn led him to servitude under Hermaeus Mora, the Daedric Prince of Knowledge and Fate, who taught him a means to great power: a dragon shout capable of bending dragons to his will.

With this forbidden knowledge in his possession, Miraak turned on his dragon masters, using it, and his power as Dragonborn, to devour their souls to become ever more powerful. During the Dragon War, the ancient Nord heroes Hakon One-Eye, Gormlaith Golden-Hilt and Felldir the Old had pleaded for Miraak to use his power as Dragonborn to assist them in defeating Alduin. However, Miraak refused to do so and instead attempted his own rebellion against the dragons. Because of his betrayal, the dragons razed his temple on Solstheim.

His rebellion was unsuccessful and he was defeated by another Dragon Priest named Vahlok who was then made his jailer, restraining him to Solstheim.[1] Other accounts mention that just as Vahlok was about to kill Miraak, Hermaeus Mora saved him by transporting him to the realm of Apocrypha. The dragons then appointed Vahlok as ruler of the island, but not before he was compelled to swear an oath of vigilance to watch for Miraak's return, earning him the title "The Jailer".[2]

Meanwhile, Miraak stayed in the realm of Apocrypha until he could amass enough power and influence to return to Solstheim, which he was able to do in 4E 201. ''

Tanıdık geldi mi?

http://www.uesp.net/wiki/Dragonborn:Miraak_%28person%29

''Miraak is the primary antagonist of the Dragonborn add-on for Skyrim. He is the First Dragonborn, although that term would not become used until after the time of St. Alessia, the first Dragonborn recorded in history. He ruled over the island of Solstheim, where a large temple was dedicated to him.

He served as a leader of the Dragon Cult and possessed a Dragon Priest Mask called Miraak, given to him by the dragons.''

Edit:

https://www.youtube.com/watch?v=bB1ZDywOtxI

saniye 39.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 2 Şubat 2015; 23:50:06 >

• O değil de şimdi aklıma takıldı daedric prenslerin ölümlü biri tarafından ya da diğer daedric prenslerce mağlup edilmesi mümkün mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napoleonfd

O değil de şimdi aklıma takıldı daedric prenslerin ölümlü biri tarafından ya da diğer daedric prenslerce mağlup edilmesi mümkün mu acaba?

Onların fiziki formlarının olmadığını okumuştum, o yüzden tam olarak yenebilmek mümkün değilmiş bizlerce. Kendi aralarında ne olur bilemem
  • Tek el kılıç ve kalkana verebilirsiniz hocam. Çift el kılıç da zevk meselesi. Hoşunuza gidiyorsa ona verin. Nord olduğunuza göre ağır zırh kullanmalısınız ve buna puan vermelisiniz. Şimdlik bunlarla oynayın. İleride diğerlerine de ekleme yaparsınız hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah hocam. Ne iştahlı bir münazaranız var. Skyrim isteğim depreşti vallahi. Şu elimdeki yarım oyunlar olmasa...

• quote:

Orijinalden alıntı: kental

Maşallah hocam. Ne iştahlı bir münazaranız var. Skyrim isteğim depreşti vallahi. Şu elimdeki yarım oyunlar olmasa...

Aynen katılıyorum size. Oyunu oynarken bu şekilde içselleştirmek gerek diye düşünüyorum bende. Fakat bu bilgilerin alınacağı kitaplar sorun oluyor. Son oynayışımda biriktirip öyle okuyayım dedim günlerce sürdü sıkıntıdan. Birde kitapların hangisi elimizde mevcut hangisi değil kontrolüde oldukça zahmetli. Liste bile yapmıştım bir ara.
  • Beni çok yordun yav,daha ne demek istediğimi anlamamışsın.Ben merethic eradan bahsediyorum fourth eradan değil.Miraak dragonborn unvanını daha sonradan alıyor önceden değil,ejderhalara hükmettikten sonra yani(ejderhalara hükmetiği duyulunca onunda ejderha soyundan geldiğini kabul ediyorlar.) senin verdiğin bütün linler ve o yazılar fourth eradan bahsediyor benim önceki yorumumda öyle bir olgu yok dediğim zaman merethic era yani öncesinden bahsediyorum bu olayları çok öncesindenkehanetin iyice duyulmasından sonra dragonborn konuşulmaya başlıyor zaten öncesi yok,öncedende ejderhalara hükmedenler var ama dragonbron unvanı yok yani bilmem anlatabildin mi ? dragonborn unvanına çok takılma mesela ejderhaları kontrol etmekten geliyor zaten.

Sen dragon priestleri biraz düşük görüyorsun fakat onlar dragonbornlarla kıyaslanırsa daha üst kademeler senin takıldığın nokta bu bence,miraakın dragon priest olmasını yediremedin dragon priestler ejderhalardan daha eski ve bilge bir soy ejderhalayı yalayıp yutmuş,ermiş insanlarda diyebiliriz yani

Edit:Yanlış anlaşılma olmasın tartışmaktan zevk alıyorum,yani istediğin kadar yorabilirsin beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56D7221EF -- 3 Şubat 2015; 0:46:19 >

• gundonumu G kullanıcısına yanıt
    Oyunu ilk oynadığım zamanlarda türkçe olsaydı ya. Saatlerce oynamıştım. Gerçi o zamanlar pek tavsiye etmediğim şekilde oynardım. Skyrimi orjinal alınca hiçbir oyunu korsan oynayamaz oldum.

Kitap konusunda bence hergün bir veya iki okunmalı hocam. Size helal valla. Sizin yerinizde olsam yanıma sadece kılıcımı ve kitaplarımı alıp sahaf sahaf dolaşırdım

• quote:

Oyunu ilk oynadığım zamanlarda türkçe olsaydı ya. Saatlerce oynamıştım. Gerçi o zamanlar pek tavsiye etmediğim şekilde oynardım. Skyrimi orjinal alınca hiçbir oyunu korsan oynayamaz oldum.

Kitap konusunda bence hergün bir veya iki okunmalı hocam. Size helal valla. Sizin yerinizde olsam yanıma sadece kılıcımı ve kitaplarımı alıp sahaf sahaf dolaşırdım

Zaten türkçe olmasa oynayamazdım. Sağolsun oyun çeviri bunu sağladı bize. Dil en büyük sorun. Orijinal oyun alışkanlığıda aynen sizin gibi bu oyunla başladı. Kitap okuma işide şöyle oldu. Yaklaşık 250 civarı kitabı depoladım. Evde oturdum ateşbaşına. Üstümede yöresel bir kıyafet. Yanımdaki sandalyeyede Lydia'yı oturttum. Günlerce kitap okudum.

Ne kadar da muhteşem bir tabloymuş. Ben olsam arada bir mağaralarda öldürdüğümüz lordların tahtında okurdum :) . Oranın ayrı bir atmosferi var.

Pikniğe çıkın Lydia ile :). Orada da okursunuz. Konu skyrim olunca çeşitlilik oldukça geniş.

• quote:

Ne kadar da muhteşem bir tabloymuş. Ben olsam arada bir mağaralarda öldürdüğümüz lordların tahtında okurdum :) . Oranın ayrı bir atmosferi var.

Pikniğe çıkın Lydia ile :). Orada da okursunuz. Konu skyrim olunca çeşitlilik oldukça geniş.

Lydia çok erkeksi geldi. Bende o yüzden Ysolda ile evlendim. Pikniğe onla çıkcaz heralde. Her eve geldiğimde hem para veriyo, hem yemek yapıyo, hem alışveriş yapabilyorum onunla, hemde uyuyunca aşk sarhoşu olarak uyanıyorum. Bir erkek daha ne ister.

Henüz oynayamadığımdan tadını burada bırakayım hocam. Oyunu oynamadan zevkini kaçırıcam yoksa. Yalnız oynarken sizi çok rahatsız edebilirim :)

• quote:

Henüz oynayamadığımdan tadını burada bırakayım hocam. Oyunu oynamadan zevkini kaçırıcam yoksa. Yalnız oynarken sizi çok rahatsız edebilirim :)

Rica ederim rahatsız olmam. Her zaman. Yalnız yorumlardanda gördüğümüz kadarıyla nice uzmanlar var forumumuzda. Allah eksikliiklerini göstermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer4294

Beni çok yordun yav,daha ne demek istediğimi anlamamışsın.Ben merethic eradan bahsediyorum fourth eradan değil.Miraak dragonborn unvanını daha sonradan alıyor önceden değil,ejderhalara hükmettikten sonra yani(ejderhalara hükmetiği duyulunca onunda ejderha soyundan geldiğini kabul ediyorlar.) senin verdiğin bütün linler ve o yazılar fourth eradan bahsediyor benim önceki yorumumda öyle bir olgu yok dediğim zaman merethic era yani öncesinden bahsediyorum bu olayları çok öncesindenkehanetin iyice duyulmasından sonra dragonborn konuşulmaya başlıyor zaten öncesi yok,öncedende ejderhalara hükmedenler var ama dragonbron unvanı yok yani bilmem anlatabildin mi ? dragonborn unvanına çok takılma mesela ejderhaları kontrol etmekten geliyor zaten.

Sen dragon priestleri biraz düşük görüyorsun fakat onlar dragonbornlarla kıyaslanırsa daha üst kademeler senin takıldığın nokta bu bence,miraakın dragon priest olmasını yediremedin dragon priestler ejderhalardan daha eski ve bilge bir soy ejderhalayı yalayıp yutmuş,ermiş insanlarda diyebiliriz yani

Edit:Yanlış anlaşılması olmasın tartışmaktan zevk alıyorum,yani istediğin kadar yorabilirsin beni

Miraak dragonborn unvanını daha önce mi alıyor dedim Nerede yazmışım Dragonborn kavramı ikinciyle beraber kullanılmaya başlandı dedim, yani dediğimiz aynı kapıya çıkıyor

Dediğiniz şeyi unutmayın yalnız

''Attığın linkde şimdi baktım ordaki bazı bilgiler yanlış,miraak dragonborn değil onun yaşadığı zamanda öyle bir olgu yok zaten. ''

Öyle bir kavramın/olgunun olmaması ile onun Dragonborn olmaması gibi bir durum söz konusu değil. Miraak ilk Dragonborn dü ama o zamanlarda bu isim verilmemiştir sadece.

Ayrıca Dragonborn dediğimiz kişi ejderhaları tamamen yok eden varlıktır, onları kontrol etmesi yeterli değil. Sizin dediğiniz şey dragonborn olmayanların Thum kullanması gibi bir olay.

Bu arada ben sizin dragonborn değil demenizi açıklamaya çalışıyorum şurada siz olayı dönemlere vuruyorsunuz

Ya hu erimiş insan diyorsunuz, Miraak diyorsunuz bir garipsiniz Miraak ın ne iskeletimsi bir görünümü var, ne de başka bir şeyi Ejderhaları kontrol ettiğinden mütevellit ona Miraak adındaki dragon priest 'in maskesi verilyor sadece

http://www.uesp.net/wiki/Dragonborn:Miraak_%28person%29

Bakın bu insan olanı.

''He served as a leader of the Dragon Cult and possessed a Dragon Priest Mask called Miraak, given to him by the dragons''

Sizin dediğiniz şu

http://www.uesp.net/wiki/Dragonborn:Miraak_%28item%29

Yani İlk Dragonborn dragonpriest DEĞİL.

Edit: Miraak tan alinti

""And so the First Dragonborn meets the Last Dragonborn at the summit of Apocrypha.""

___

Yoracağım sizi daha Severim böyle tartışmaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 3 Şubat 2015; 2:53:00 >

• 
Sayfa: önceki 13111312131313141315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.