Şimdi Ara

The Dark Knight (2008) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.995
Cevap
0
Favori
88.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: .Mirliva.

Şu anda ne imdb ne 1.liği haketmesi nede başka bir şey konuşasım var. Konuşmamız gereken tek konu galiba şu anda Heath Ledger. Hepimiz The Dark Knight'ta gördüğümüz muhteşem performansı için ona bir teşekkür borçluyuz. Her ne kadar filmin adı Batman, ana karakter batman olsada, filmde Batman'i unutturacak bir performans sergiledi Heath Ledger... Aslında kendisini bilmişliğim 1-2 filmle sınırlıdır. Fakat unutmayacağım artık, orası kesin.

Kesinlikle katılıyorum. Bu filmde Heath Ledger'in performansına tüy konduramam. Filmi neredeyse tek başına sortladı götürdü diyebiliriz

quote:

Orjinalden alıntı: De-Niro

Filmi izlemedim henüz, izledikten sonra yorum yazarım. Ama kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak isterim. Heath Ledger ölmemiş olsaydı filmin ve Joker karakterinin bu sükseyi yakalayacağını düşünür müydünüz? Biraz duygusallık var gibi işin içinde ama bakalım, izleyip göreceğiz. Bir fırtına estirdiği kesin zaten:)

İzledin mi hocam? Duygusallık falan yok inan ki. İzle gel ve joker'in performansını değerlendir

• The Dark Knight 10/10

Film akıcı başlıyor. Başlar başlamaz, banka soygunu gerçekleşiyor. Maskeli elemanların Joker'in arkasından konuşmaları ve sonunda hepsi ölürken jokerin muhteşem planı ile okul otobüsleri arasından gitmesine dk 1'den hayran kaldım. Oyuncular rollerini haklarını vermişler. Özellikle joker... Hastahanede hemşire kılığında olduğu sahne ben dahil bütün salonu kopardı. Umursamaz tavırları, ölümden korkmayışı, amacının para değil, kaos olması Joker'i diğer suçlulardan ayıran bazı özellikler. Two-Face'de güzel yansıtılmış. Joker'in gücüne tanık olduk. Harvey'in nerden nereye geldiğini gördük. Muhteşem bir finalle de film sona erdi. Daha anlatılacak çok şey var ama yaz yaz bitmez. :)

Bazı sahnelerde Joker yık ortalığı, durma ulennn demek geldi içimden.

Ve aklıma takılan bir detay,

Christian bale konuşurken dudak yapısı değişik dikkat ederseniz. Yahu aslında ağız yapısından tahmin edilemezmi Batmanin kim olduğu?

Derim bitiririm.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: F@ruk

Buna pek dikkat etmemiştim

The Dark Knight (2008)

Ya bunu gördüm çok önemli bir detaymı

• quote:

The Dark Knight (2008)

Alla alla joker ne ara yüzüne makyaj yaptı peki.

• Ekşi'den yorumları okuyorum da. Sadece biz değil. Herkes mest olmuş filmden

Bu da ekşiden alıntı

şu ana kadar kırdığı hasılat rekorları şu şekilde olan film;

#1 - en iyi 6 günlük hasılat: $222.1 million (önceki rekor: pirates of the caribbean: dead man's chest :$183.6 million)

#2 - en iyi 5 günlük hasılat: $203.7 million (önceki rekor: star wars episode iii: revenge of the sith :$172.8 million)

#3 - en iyi 4 günlük hasılat: $182.9 million (önceki rekor: spider-man 3 :$161.4 million).

#4 - en iyi açılış haftası hasılatı: $158.4 million (önceki rekor:spider-man 3 :$151.1 million).

#5 - en iyi gece yarısı açılış hasılatı: $18,489,000 from 3,040 theatres (önceki rekor: star wars episode iii: revenge of the sith :$16.9 million).

#6 - en iyi imax hafta sonu hasılatı: $6.4 million.

#7 - en iyi imax önizleme hasılatı: $640,000

#8 - en iyi tek günlük hasılat: $66.4 million (önceki rekor: spider-man 3 :$59,841,919).

#9 - en fazla salonda gösterim rekoru: 4,366 (önceki rekor: pirates of the caribbean: at world's end : 4,362)

#10 - en iyi 7 günlük hasılat: $238.6 million (önceki rekor: pirates of the caribbean: dead man's chest : $196 million)

The Dark Knight (2008)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 26 Temmuz 2008; 22:47:16 >

• Dikkat! Bu yazı spoiler içerir. Filmi izlemeyenler okumamalıdır

Spoiler butonu kullan diyebilirsiniz. Ama her yerinde değil. Kimi yerlerinde spoiler var. Tamamını gizlemek istemedim.

Film öyle bir başladı ki başladığında zaten tümünde gerileceğinizi anlıyorsunuz. Mükemmel bir soygun sahnesi. Ve ortaya çıkan JOKER.
    Ardındaki sahnede ortaya BATMAN çıkıyor. Ve mükemmellik başlıyor. Daha baştan batmanin uçuş efektlerinin süper olacağını anlıyorsunuz.

Filmde hakkında en çok konuşulması gereken kişi sanırım sizin de tahmin ettiğiniz gibi Joker karakteridir. Bugüne kadar gördüğüm en iyi psikopat rolündeki kişi diyebilirim.
    Kalemi yok etme sahnesi, ağzındaki yaraların nasıl olduğunu 3 farklı kişiye 3 farklı şeklide anlatması. O muhteşem, akıllardan uzunca bir süre çıkmayacak olan hastane patlaması sahnesinden önceki ve sonraki hemşire kıyafetli hali. Parayı umursamaz bir şekilde benzin döküp yakması. Gemilerin patlamasındaki kurgusu ve amacı. Hastane patladıktan sonraki yürüyüş sahnesi. Daha bir çok şey sayılabilir. Ama filmi ikinci kez izlemeden dahasını yazmak istemiyorum.

Sonra; TwoFace rolünü oynayan şehrin savcısı Harvey Dent karakteri. Filmin başlarında gözü pek cesur biri olarak gösterilen, hiçbir şeyden korkmayan, hatta şehri için kendini batman olarak gösteren ve daha sonra yanması ile bambaşka bir kişiliğe bürünen bir kişi. İki rolünde de çok iyiydi.
    Hele o yaralı yüzünün gösterilmesi. İlk önce göstermediklerinde dedim heralde göstermeyecekler. Ama sonra bir anda dönünce ağzım açık kalakaldım öylece. Yarı insan yarı robot bir android gibi eski terminatör filmlerini izler gibi buldum kendim. Şahane yapmışlar suratını kesinlikle. Ağzının kenarından kemiğin görünmesi, dudaklarının olmayışı, gözünün kenarındaki boşluklar. Her şeyiyle mükemmel bir makyaj/efektti kesinlikle.
    Ve önce “kendi şansımı yaratırım” diyen kişinin daha sonra artık olayları gerçekten şansa bırakması. Yazı tura atıp önüne geleni vurması. Her şeyiyle mükemmel bir anlatım…

Batman. Bruce Wayne. Christian Bale. Batman rolüne en iyi yakışabilecek kişidir sanırım. Ya da Begins’ten beğendiğim için burada öyle geldi. Ama şu bir gerçek ki 10/10’luk ya da 4*4’lük bir oyuncu bu adam. Oynadığı filmlerin hepsinde rolünün hakkını veren, kendisi ile rolünü özdeşleştiren bir kimse. Bruce wayne rolünde “sizi parmla döverim” havasında olan kişi. Öyle ki harvey ile rachel lokantaya gittiklerinde tesadüfen Bruce ve natasha ile karşılaştıklarında bruce’un “masaları birleştirelim mi?” dedikten sonra harvey “buna izin vereceklerini pek sanmıyorum” dedi. Ardından Bruce “izin verirler. Burası benim” dediğinde her şey ortadaydı zaten
    Begins’te de böyle bir sahne vardı hatırlarsınız. Gittiği otelde yanındaki kızlar otelin süs havuzuna girdiklerinde yetkili kişi bunun yasak olduğunu söylemişti. Bruce da “bu oteli satın alıyorum” demişti
    Fakat batman kimliğine bürününce her şey bir anda değişen, kendini gotham’a adamış biri ile karşılaşıyoruz bir anda.
    Batman’in en önemli özelliği bildiğiniz gibi süper güçleri olmayan bir süper kahraman olmasıdır. Her şeyini kendi imkanları ile yapar. Arabası, kıyafetleri, iletişim cihazları vs hepsi son teknoloji ürünüdür.

Ben filmde merakla motorun garajdan çıkıp batman ve motoru görmeyi beklerken o arabanın ikiye bölünüp bir anda motor olduğunu gördüğümde ise ağzım baya açık kaldı. Bunu hiç mi hiç beklemiyordum gerçekten. Süper bir kurgu yapmışlar burada.
    Batman’in Hong Kong’ta şu muhasebeyi kaçırma sahnesi de kesinlikle çok iyiydi. Ama bir sahne var ki…
    Joker’in kullandığı tırın takla atma sahnesi. Muhteşem ötesiydi bence. Halatı tıra bağladıktan sonra motorun ön tekerini duvara kaldırıp geri dönme sahnesinden sonra o tırın o şekilde takla atmasına yazacak kelime bulamıyorum. Öyle mi şahane olur bir sahne.
    Filmin en unutulmaz iki efektinden biriydi zaten. Biri joker’in hastaneyi patlatması. Diğeri de bu. İkisinde de öylesine bir görsel şölen yaratmışlar ki insan gözünü kırpamıyor resmen.
    Yalnız bruce’a bir sitemim olacak. Ulan adam. Tamam anladık batmansin. De. Be kardeşim. Hiç mi acımadın o lamborginhi’ye be.

Morgan freeman’ı da unutmamak lazım bu arada. Yine hakkını vererek oynamış. Özellikle batman’in Bruce wayne olduğunu şirketin hesaplarından çözen herifi yanından gönderdiğindeki ve sona doğru batman’a “bu işten sonra istifamı veririm” dediği sahnelerde çok iyiydi.

Birkaç eleştireceğim taraf ise.
    Rachel’i oynayan kişinin değişmesi. Böyle bir filme yakıştıramadım. Neden değiştirdiler bilmiyorum ama önceki kızın oynaması gerekirdi. Ki bu filmde oynayanın oyunculuğu da çok iyi değildi.
    İkincisi Gotham City. Begins’te tren ile özdeşleşen gerçek bir Gotham City görmüştük. Ama bunda sıradan bir amerikan şehri gibiydi Gotham. Özellikle önceki filmdeki tren’in olmaması şehri daha çok newyork vari bir havaya sokmuş. Keşke begins’teki gotham’a sağdık kalınsaydı.

Ve tüm bunların mimarı olan NOLAN KARDEŞLER. Onlar için yazacak artık pek bir şey yok. Kendilerini kanıtladılar ve artık gelecekte çok büyük şeyler vaat ediyorlar.
    İkisine de böylesine bir filmi bize sundukları için teşekkür ediyorum. Kazandığınız para son kuruşuna kadar ananızın ak sütü gibi helal olsun

Ekleme:
    En etkilendiğim sahnelerden biri de gemideki suçlulardan iri yapılı zenci adamın bombanın ateşleyicisini alıp denize atmasıydı.
    Her iki gemideki psikolojik durum öylesine mükemmel aktarılmış ki. Süperdi.

Ekleme2:
    Filmdeki Hans Zimmer faktürünü de unutmamak lazım. O müzikler olmasa film bambaşka bir halde olurdu. Nasıl müzik yapıyor bu adam ya
    İzlediğimiz bir geriyor. Dinlediğimiz bir ayrı geriyor adamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 26 Temmuz 2008; 23:41:14 >

• Benim saçma bulduğum bi yer var. Jokeri yakaladıklarında teşhis etmek için parmak izini alıyorlar dişlerine bakıyolar falan...
    Neden suratını yıkamıyolar?
    Merminin dağılma sahnesi çok saçmaydı. Aynı mermi olsa bile milyon tane olasılık var aynı şekilde nasıl dağılacak?
    Filmin başında Batmobile'ye baya bi ateş ediyolar. Hadi araba kursun geçirmiyo diyelim koskoca lastik de mi patlamaz be kardeşim?

Bunlar bazı saçmalıklar eksikleri ise

Rachel öldükten sonra film biraz düşüyor sanki. Vapur ve Hastane olayının dışında bu blümün pek iyi işlenemediği kannatindeyim. Özellikle 200'ün kötülüğe geçişi kötü olduktan sonra yaptıkları çok kötü anlatılmıştı. sondaki Batman-Joker sahnesi de Jokerin bir iki cümlesi dışında çok yetersizdi. O sahne bile filmin asıl kahramanının White Knight-Two Face-Harley olduğunu kanıtlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 26 Temmuz 2008; 23:33:12 >
  • Ekşisözlüğe bir göz atın derim. Muhteşem yorumlar var

the dark knight kötü bir batman filmi değildir, the dark knight iyi bir batman filmi de değildir, binanaleyh the dark knight bir batman filmi değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Ekşisözlüğe bir göz atın derim. Muhteşem yorumlar var

the dark knight kötü bir batman filmi değildir, the dark knight iyi bir batman filmi de değildir, binanaleyh the dark knight bir batman filmi değildir.

Koptum buna
  • 135.000 oyu aştı ve hala 9.3 ile birinci... Esaretin bedeli de 2.liğe yükseldi... Sanırım artık değişmez böyle kalır
  • TOP250'de bir süre sonra aşağı düşer diye düşünüyorum. Ama ilk 3'ü bırakmaz.

The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008)
  • Ya benim mesaja cevap verin lütfen
  • Filmi seyrettim oyumuda verdim 9. Özellikle görsel olarak en etkileyici sahne motosikletin (batmobile) giriş gelişme ve sonuç sahneleriydi o duvardan geri dönüşü neydş öyle ya ohannes

filmin sonu ile ilgili birşeyler yazayım:

Joker ölmüyor sadece yakalanıyor ama jokeri oynayan eleman öldüğü için önümüzdeki filmde neler olacak acaba bilemiyorum. Two face kesinlikle öldü ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperunal

quote:

The Dark Knight (2008)

Ya bunu gördüm çok önemli bir detaymı

Degil

• Filmden daha yeni geldim on numara bir film olmuş gerçekten adamlar çok başarılı yapmışlar filmi bi kaç detayı saymazsak. Bir filmde ilk defa kötü bir karekteri sevdim eğer filmi izlemeyenler varsa filme gittiklerinde Joker'i çok iyi izlemelerini tavsiye ederim adam mükemmel bir film çıkarmış. Bu film benim için Batman filmi değil Joker filmidir Ha bu arada sigara içenler için bi tavsiye filme girmeden önce 2 tane sigara içiniz film çok uzun olduğundan nikotin krizi tutabiliyor ben sinemada yakcaktım bi tane çok da güzel olcaktı ama malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daimakafein -- 27 Temmuz 2008; 1:40:16 >
  • Filmin sonunda ki laflar beni benden aldı yalnız süper bir batman yorumuydu :)
  • Biraz önce geldim,film gerçekten muhteşemdi,doğrusunu söylemek gerekirse beklediğimden daha iyi çıktı.Heath Ledger oyunculuğuna hayran kaldım.24 yaşındayım,yüzlerce film seyrettim ve ilk defa bir film karakterinden bu kadar etkilendim.O konuşması(tabi kendi sesi ise ),o mimikler,hareketler... tek kelimeyle harika.

Filmi, içerdiği mesajlar açısından biraz
    V for Vendetta'ya
    benzettim,izleyen arkadaşlar hangi sahnelerden bahsettiğimi anlamıştır herhalde(sizin görüşleriniz nedir?).
  • Bence de bu film bir Batman filmi değil. Esasoğlan Batman değil ki filmde. Bence filmin adı The White Knight olmalıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 27 Temmuz 2008; 1:56:56 >
  • Bende bugün gitme şansı buldum arkadaşlar. Öncelikle hiç bi' zaman kötü karakterlere bu gözle bakmadım diyebilirim. Rahmetli Heath Ledger ve Joker karizması birleşince tabiri caizse karşımıza tek kişilik dev kadro çıkmış diyebiliriz. Böyle büyük bi' oyuncu nasıl gözüme çarpmaz hayretle düşünürken bugüne kadarda pek parlama yapamamış bi' yıldız olduğunu yeni öğrendim ve öğrenmemle o yıldızın kaydığını görmek beni gerçekten çok üzdü.

Neyse filmi TR altyazı izledim ve Batman'in sesi gerçekten çok hoş yapılmış. Ayrıca Heath Ledger'ın o konuşması ne biliyim konuşurken garip mimikleri ve ağız şıpırtıları tam bir psikopat havası vardı kendisinde yani rolünü hakkını vererek oynamış. Filmde etkilendiğim sahne ise Joker Batman'ın üstünde dururken yarasının hikayesini anlatmak isteyince Batman'ın ona verdiği cevap ve yaptığı hareket çok hoşuma gitti onun üzerine birde aşağı atıp o düşüşteki Joker'in eğlenceli bi' şey yapıyor havası beni kendimden aldı diyebilirim. Öyleki şuana kadar izlediğim yüzlerce hatta binlerce filmden öne çıkan özel filmlerden biri olarak anacağım ve DVD'lerim arasında bulunacak bir film oldu benim için.

Özellikle Heath Ledger vede Tüm ekibe Bu Gif'i Layık Gördüm Açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianfresco -- 27 Temmuz 2008; 3:17:05 >

• Bu filmden sonra Heath Ledger'ın kalbimde ayrı bi yeri oldu güle güle Joker :(
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.