Şimdi Ara

The Big Bang Theory mi South Park mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçi aralarında büyük fark var ama komedi de South Park daha üstün. TBBT'nin ilk 3 sezonunu kesintisiz ve beğenerek izledim ama 4. sezonunu izleme ihtiyacı gelmedi içimden. Oysa ekranda rastlarsam South park'ın tekrarını bile izliyorum.
  • The Big Bang Theory
  • İkisinin de yeri çok ayrıdır bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona Grata -- 9 Ağustos 2011; 1:56:25 >
  • TBBT
  • Birbirleri ile kıyaslanmamaları lazım aslında,komedi anlayışları çok farklı.İlla ki birisini seç dersen South Park derim.
  • Big bang diyorum. Diğerini izlemiyorum zaten.
  • Bende Big Bang diyorum.
  • Barcelona'mı LA Lakers'mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persona Grata

İkisinin de yeri çok ayrıdır bende.

+1 Bunların yanına birde The Simpsons'ı ekleyebilirim.
  • south park ile kiyaslanan diziye bak, family guy olsa tamam diyecem. bing bang theory bunlarin yaninda dut yemis bulbul gibi kalir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxKuBiLaYxXx

Barcelona'mı LA Lakers'mı

• south park
  • tbbt
  • sp ilk sezon izledim pek beğenmedim. İngilizcene katkısı olmaz vız vız konuşuyorlar. TBBT iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinide izlemelisin. Genelde bu tarz komedi dizileri tebessüm etmemi sağlar ama south park ı izlerken dakikalarca kahkaha atabiliyorum çok komik anları olabiliyor, bu benim kendi görüşüm sevmeyebilirsin karar vermeden önce herhangi bir bölümünü izlemeni tavsiye ederim. TBBT'ye gelince IQ'su yüksek bir dizi olayları ve espri'yi anlarsan çok eğlenceli olabilir.
  • Kesinlikle The Big Bang Theory. Espriler çok daha zekice.
    South Park da iyi bir yapım ama "taşlama" onun kategorisi. Klişelerle, dogmalarla, kişilerle-kurumlarla dalga geçiyorlar. TBBT kadar güldürmesi çok zor. Zira güldürürken düşündürmeyi amaçlayan her yapım komediden taviz vermiş demektir.
  • Şöyle anlatayım.

Big Bang canım sıkıldı açıp bakayım, zaman geçsin dediğim bir diziydi, ta ki 4. sezona kadar.
    Bir kere TBBT ile SP'yi karşılaştırmak yanlış, farklı tarzlar, farklı konular. SP'de insan bile yok.

Ama South Park 14 15 yıllık bir efsanedir, Cartman ayrı bir fenomendir.
    TBBT'de de Sheldon ayrı fenomendirg

Bu yüzden ikisini de izle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan Valjen

Kesinlikle The Big Bang Theory. Espriler çok daha zekice.
    South Park da iyi bir yapım ama "taşlama" onun kategorisi. Klişelerle, dogmalarla, kişilerle-kurumlarla dalga geçiyorlar. TBBT kadar güldürmesi çok zor. Zira güldürürken düşündürmeyi amaçlayan her yapım komediden taviz vermiş demektir.

Bence bu mesajı alkollüyken falan yazdınız.

Asıl Big Bang Theory'de gülerken düşünürsünüz, South Park'ta değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

quote:

Orijinalden alıntı: Jan Valjen

Kesinlikle The Big Bang Theory. Espriler çok daha zekice.

Bence bu mesajı alkollüyken falan yazdınız.

Asıl Big Bang Theory'de gülerken düşünürsünüz, South Park'ta değil.

Herhalde siz ne izlediğinizin farkında değilsiniz. 3-4 yaşlarındaki çocukların anlamadan reklamları izlemesi gibi izliyorsunuz sanırım. Şayet farkında olsaydınız bunu yazmazdınız. Mizah kendi içinde kategorilere ayrılır bu kategorilerden biri "komedi" diğeri "hiciv"dir. TBBT, yalın bir komedidir. South Park ise hicivdir. TBBT; Sheldon'ın takıntıları, aşırı bilimsellik, popüler kültür vs. gibi unsurlar üzerinden salt komedi yapar. South Park ise kendilerine göre noksan gördükleri her şeyi espri öğeleriyle eleştirir.

Şimdi bu iki türden hangisini izlerken düşünmeniz icap eder? Tabii ki hicvi. Hicivden anlamak için bahsedilen konudan anlamak gerekir. Bahsedilen konular da siyaset-iktisat gibi basit olmayan konulardır. Bunun için South Park'ta gülerken düşünürsünüz.

TBBT'de neye gülerken düşündünüz, çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

sp ilk sezon izledim pek beğenmedim. İngilizcene katkısı olmaz vız vız konuşuyorlar. TBBT iyidir

Aynen South Park'ın ilk üç bölümünü izledim. Sıkıcı geldi. Devamını izleyebileceğimi sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.