Şimdi Ara

TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.356
Cevap
2
Favori
351.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: arwen

arkadaslar forumda philips 190x6 alan arkadas baya coogalmis monitor ile ilgili fikirlerini bizlerle objectif bir sekilde paylanizi istiyorum cunku benim gibi cogu insan gercekten cok merak ediyor yardimci olursaniz cok seviniriz!!!

190x6fb konusunda Forumun 1. sayfasındaydı sanırım The Web arkadaşımızın yaptığı bütün yorumlara katılıyorum.Daha önce kullandığım monitör 15" hyundai crt idi.Bu monitörü yanına koyduğumda yıllardır ufacık bir şeye baktığımı anlamış oldum Yayla gibi 19" yani bana fazlasıyla yetti film keyfini geçtim internette hatta dosyalar arasında gezinirken bile inanılmaz bir keyif o yüzden bütün 17" alacak olanlara dişlerini sıkıp 100-150 ytl daha ekleyip 19" almalarını tavsiye ediyorum

Monitörü alalı 2 gün oldu. Hiç bir oyunda ghosting e rastlamadım. Ölü piksel zaten garantili o açıdan içim rahat ama yinede herşekilde alırken kontrol edilmeli sonradan uğraşmamak için.En başta monitörün dış dizaynı mükemmel. Zaten sanıyorum tasarım ödülü de var.Kullanılan malzeme çok kaliteli , monitörün ayakları masaya çok sağlam basıyor hiçbir dengesizlik sözkonusu değil.Arkasında siyah bir kapak var kablo vs çirkinlikleri kapatıyor.Lightframe olayını çok beğendim.Monitörü ilk olarak vga dan bağladım , tabi eski monitör 1024*768 ayarlıydı , tektek hepsini monitöre göre baştan ayarladım vs. Sonra dvi denedim. Dvi dan bağlayınca ayrıca bir ayarlama yapmaya gerek kalmıyormuş(ben bilmiyordum).

Eski yadigar 15" crt monitörümün düğmesine basınca çıkan çatır çutur sesleri , monitörün yavaş yavaş aydınlanmasını vs. neredeyse özletecek bu 190x6fb. Daha önce lcd kullanmadığım için alışkın değilim "dokunmatik" düğmeye basınca "çota" diye karşıma gelen görüntüye

Renkler çok canlı , hatta görüntü aşırı parlak gelmişti ilk başta , ama brightness ve contrast ayarlarını vs yapınca daha iyi oldu.Eski crt monitörde başıma giren ağrılar gözümün sulanması vs yok artık en çok ona seviniyorum. Hem daha parlak daha keskin görüntü , hem daha sağlıklı.

Aslında buraya kadar yazdığım birçok şey yeni nesil lcd monitörlerin çoğu için geçerli. Piyasada çok güzel monitörler var , 2 aylık araştırmadan sonra anladımki "en iyisini" bulmak diye birşey yok çünkü çoğu gayet iyi netice veriyor.Benim philips 190x6fb i tercih etmemin en büyük sebepleri 700:1 kontrastı (pek bir farkını hissedemedim) 350 nits parlaklığı (baya bir farkediyor) ve dış dizaynı.Sonuçta yıllarca kullanacağım bir ürün olduğu için pek hoşuma gitmeyen gri çerçeveli klasik lcd monitörleri çok incelemedim bile...

Bu monitörü alırken aklımda başka 2 monitör daha vardı : AG Neovo f419 ve Viewsonic 19" Widescreen modeli(kodunu unuttum) Ama hem dizayn olarak beğenmediğim için , hem ölü piksel garantisi için , hem de kontrast ve parlaklık değerleri daha düşük olduğu için philips i tercih ettim.

Sonuç olarak 190x6fb kullanan birisi olarak diyorumki , ne alırsanız alın , içinize sinsin yeter. Alacağınız ürün herşekilde sizi mutlu edecektir. Philips 190x6fb çok güzel , kullanışlı ve özellik bakımından zengin bir monitör kesinlikle tavsiye ediyorum verdiğiniz parayı kuruşu kuruşuna hakediyor.

Aklınıza gelen sorular olursa çekinmeyin sorun 2 aydır çok kişinin kafasını şişirdim sıra bende

• arkadasim bu yazdiklarindan sonra vazgecmis oldugum philipse kayasim geliyor fakat hala tam karar veremedim bir iki screenshot koyabilirmisiniz 190x6 kullanan arkadaslar ve film izlerken oyun oynarken ve hatta bi arkadas bahsetmisti duz siyah zeminde karincalanma gozukuyor diye sizde de gercekten ole bi durum varmi? bilgi verirseniz gerceken cok sevinirim!!!
  • valla benimde 3-4 yukarda sordugum soruya cevap verebilirsen çok makbule geçicek bu video sync giriş denen olay ne işe yarıyor.
  • Ben hiçbir karıncalanma hissetmedim açıkçası.Film ve oyundan screenshot koyarsam ekran kartı detail veya dvdrip kalitesi açısından yanıltıcı olabilir. O yüzden masaüstümden bir screenshot vereyim. Gerçi bu şekilde anlaşılacağınıda hiç sanmıyorum ama web kameram da yeterli değil kalite olarak belli edecek kadar.O yüzden elimden gelen bu :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poibra -- 14 Mart 2006; 23:55:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: omentr

valla benimde 3-4 yukarda sordugum soruya cevap verebilirsen çok makbule geçicek bu video sync giriş denen olay ne işe yarıyor.

Monitörü bilgisayar dışında bir yerde kullanmayı düşünmediğimden o konulardan biraz uzağım. Açılımı video senkronizasyonu belki hdtv ile ilgili olabilir ama o konulardan pek anlamam o yüzden yanlış birşey söylemiş olmiim şimdi

Bir ihtimal firmaların reklam amaçlı teknolojilerine isim verdikleri bir muhabbette olabilir.(cümleyi bende anlamadım ama olsun)

Lightframe , perfect panel , hedehödö vs. gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: poibra

Ben hiçbir karıncalanma hissetmedim açıkçası.Film ve oyundan screenshot koyarsam ekran kartı detail veya dvdrip kalitesi açısından yanıltıcı olabilir. O yüzden masaüstümden bir screenshot vereyim. Gerçi bu şekilde anlaşılacağınıda hiç sanmıyorum ama web kameram da yeterli değil kalite olarak belli edecek kadar.O yüzden elimden gelen bu :

yaw bu screensot hiçbirşey ifade etmez kardeş ekranı çekmen lazım senin yaw akşam akşam güldürdün beni allahta seni güldürsün

• sony s95 ar nasıl acab arkadaslar
  • quote:

quote:

valla benimde 3-4 yukarda sordugum soruya cevap verebilirsen çok makbule geçicek bu video sync giriş denen olay ne işe yarıyor.

Monitörü bilgisayar dışında bir yerde kullanmayı düşünmediğimden o konulardan biraz uzağım. Açılımı video senkronizasyonu belki hdtv ile ilgili olabilir ama o konulardan pek anlamam o yüzden yanlış birşey söylemiş olmiim şimdi

Bir ihtimal firmaların reklam amaçlı teknolojilerine isim verdikleri bir muhabbette olabilir.(cümleyi bende anlamadım ama olsun)

Lightframe , perfect panel , hedehödö vs. gibi...

monitörün arkasında yada yan tarafında s-video tarzı ekstra bi griş varmı acaba, yada bütün kabloları taktıktan sonra açıkta kalan bi giriş varmı? varsa bi ihtimal gene olabilir benim dediğim, bi umut işte :p

edit: birde monitörü nerden ve kaça aldığınızı sorabilirmiyim bende yarın yollara koyulup dükkanlarda modeli mercek altına almayı planlıyorumda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecharı -- 15 Mart 2006; 0:26:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: blister

yaw bu screensot hiçbirşey ifade etmez kardeş ekranı çekmen lazım senin yaw akşam akşam güldürdün beni allahta seni güldürsün

Daha önce yine böyle bir muhabbet konusu olmuştu millet screenshot koymuştu ondan şeettim hatta widescreen monitör forumlarında falanda millet koymuş. Yoksa banada saçma geldi naapiim yahu 2341milyon piksel kameramız yokki

quote:

monitörün arkasında yada yan tarafında s-video tarzı ekstra bi griş varmı acaba, yada bütün kabloları taktıktan sonra açıkta kalan bi giriş varmı? varsa bi ihtimal gene olabilir benim dediğim, bi umut işte :p

edit: birde monitörü nerden ve kaça aldığınızı sorabilirmiyim bende yarın yollara koyulup dükkanlarda modeli mercek altına almayı planlıyorumda :)

monitör üzerinde kulaklık girişi , usb girişi , dvi-vga girişleri var benim gördüğüm kadarıyla. Nereden aldığımı 18. sayfada yazmıştım tekrar tekrar reklam gibi olmasınwww.hs.com.tr hızlı sistem mağazalarından bulabilirsin.Ben Bartek Bilgisayardan aldım 667 + 5 = 670 ytl ye (667 monitör + 5 dvi kablo).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poibra -- 15 Mart 2006; 0:45:03 >

• ARKADAŞLAR 190C6FS war bende..ama bu hertz olayı kafamı karıncalandırıor. forceware leri değiştirince(driver)
    monutorun desteklediği modlar değişio.şimdiye kadar 75 hertzi gordum.
    ama normal olan 1280x1024 60 hertz yazıo genelde.
    bu hert olayı tam olarak nedir.yani hangisiyle kullanayım.75 le kullansam zararı olurmu monutore.
    bide olu pixel testi falan warsa yazarsanız teşekkurler.saygılar.
  • Arkadaşlar biraz arama yapsanız önceki sayfalarda defalarca konuşuldu bu konular Lütfen.

Herz olayı crt monitörler gibi değil lcdlerde. Yani bu kadar önem taşımıyor o yüzden 60da kullanabilirsin. Monitörün desteklediği bir değerse 75 de yapabilirsin zararı olmaz. Ama stable olan benim bildiğim 1280*1024 60 .

Bu da ölü piksel programı dead pixel buddy =

http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=1

• ne zor işmiş yaaa. mp3 player için de çok uğraşmıştım ne alaym diye.
  • Bu arada şu sitedeki videoları indirip imkanınız varsa monitörlerde deneyin. Microsoftun High Defination wmv formatını tanıttığı birkaç video. Inanılmaz kaliteli

http://www.wmvhd.com
  • dvi-dvi bi kablo kullanırsan bu problem ortadan kalkıyor,bende de vardı ve kablo takınca problem ortadan kalktı,kabloyu reklam olucak ama y.oğludan 13 ytl ye aldım,millet 25 veriyomuş herhalde,peşinde 11 yapıyolardı..
    quote:

arkadasim bu yazdiklarindan sonra vazgecmis oldugum philipse kayasim geliyor fakat hala tam karar veremedim bir iki screenshot koyabilirmisiniz 190x6 kullanan arkadaslar ve film izlerken oyun oynarken ve hatta bi arkadas bahsetmisti duz siyah zeminde karincalanma gozukuyor diye sizde de gercekten ole bi durum varmi? bilgi verirseniz gerceken cok sevinirim!!!
  • quote:

arkadasim bu yazdiklarindan sonra vazgecmis oldugum philipse kayasim geliyor fakat hala tam karar veremedim bir iki screenshot koyabilirmisiniz 190x6 kullanan arkadaslar ve film izlerken oyun oynarken ve hatta bi arkadas bahsetmisti duz siyah zeminde karincalanma gozukuyor diye sizde de gercekten ole bi durum varmi? bilgi verirseniz gerceken cok sevinirim!!!

arkadaşım öyle anlaşılıyorki siz burayı tamamen okumamışsınız bilhassa birinci ikinci sayfalarda önemli yazılar var..

ama ben kısaca anlatayım FPAdjust diye bir proğram var ve monitör CD si içinde onu kuraracaksınız sonra proğramı açıp monitör menusune gireceksiniz

orada more settings var>>Phase/clock tan ayar yapacaksınız böylece karıncalanma yok olur ama size önerim birinci 2 ci 3 sayfaları okuyun oralarda geniş geniş anlatıldı bu konular

• Flat Panel Adjust adlı program vga ile kullandığınız monitör için işe yarar. Dvi kablo kullanırsanız hiçbir ayar yapmak zorunda değilsiniz.
  • Çömez bir 190x6 kullanıcısı olarak konuyu okumaya devam ederken bazı kullanıcıların oyun oynark lightframe'i aç şeklinde öneride bulunuyorlar. Monitorü alalı 4 gün oldu. DVI kablosu ile ekran kartına bağladım. CD'den çıkan programları kurdum. Lihgtframe program kurulumu sonrası startup'ta çalışan bir program ve desktopta bir program oluştu. Desktop'takinde Text, Graphics, Film, Game gibi ayaların olduğu pencerede seçme yaptığımda sağ tarafında çıkan + ya basarak renk skalasına ulaşıyorum. Renkelri değiştirdikten sonra bu yeni ayarları kullanmasını nasıl sağlıyoruz.
    Sorunun özü: Oyuna girereken lightframe'i nasıl açacağım???
  • quote:

Orjinalden alıntı: arathorn

sony s95 ar nasıl acab arkadaslar

eger bu monıtor 95 arb modelı ıse uzak dur contrast(contrast oranı da ayrı bi muamma her yerde farklı bi sey yazıyo) yetersiz kipada inceleme fırsatı buldum bu aleti igrenc bi sey daha once dedigim gibi sony alcaksanız gidin p serisi alın .
  • quote:

Orjinalden alıntı: stat

Çömez bir 190x6 kullanıcısı olarak konuyu okumaya devam ederken bazı kullanıcıların oyun oynark lightframe'i aç şeklinde öneride bulunuyorlar. Monitorü alalı 4 gün oldu. DVI kablosu ile ekran kartına bağladım. CD'den çıkan programları kurdum. Lihgtframe program kurulumu sonrası startup'ta çalışan bir program ve desktopta bir program oluştu. Desktop'takinde Text, Graphics, Film, Game gibi ayaların olduğu pencerede seçme yaptığımda sağ tarafında çıkan + ya basarak renk skalasına ulaşıyorum. Renkelri değiştirdikten sonra bu yeni ayarları kullanmasını nasıl sağlıyoruz.
    Sorunun özü: Oyuna girereken lightframe'i nasıl açacağım???

kardeş moniyörün açma kapama düğmesi varya onun yanında parmak şeklinde işaret var..oraya parmağını hafifçe değdir...lightframein dügmesidir kendisi...

• quote:

Bu arada şu sitedeki videoları indirip imkanınız varsa monitörlerde deneyin. Microsoftun High Defination wmv formatını tanıttığı birkaç video. Inanılmaz kaliteli

http://www.wmvhd.com

poibra@ o sitedeki 1920x1080 çözünürlüklü videoları izledinmi mutlaka bir deneme yap o videoları doğru düzgün göstermemesi lazım lütfen bu testi benim için yap o siteden 1080 çözünürlüklü bir video indir ve oynatmaya çalış bakalım ne olacak

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.