Şimdi Ara

Teyp/Anfi Bağlantısı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikli Olarak Belirtmek İsterim ki Yaşadığım Yer ve İmkanlarımın Kısıtlı Olması Sebebiyle Anfi/Teyp Bağlantısını Kendim Yapmak Durumundayım, Bu Sebeple Yardımlarınızı Rica Ediyorum.. Sitede Çok Değinilmiş Olmasına Ve Elektronikle Azda Olsa Alakalı Olmama Rağmen Nasıl Bağlanması Gerektiği Tam Anlayamadım (Köprü vb Bağlantı Şekilleri Gibi) Amacım Elimdeki Tesisatla Bass/Kalite vb. Optimum Düzeyde Verim Alabilmek Bi Taraftanda Gerek Tesisata Gerek Araca Zarar Vermemek İstiyorum..
    Tesisat;
    1 Adet Edison Ed 804a (950 Watts) 4 Kanal Anfi
    4 Adet GTO6507C (70RMS 210W) + MID
    1 Adet JBL Subwoofer (Kabin İçinde Olduğu İçin Modelini Bilmiyorum)
    Jameson JS-7850 (4X45W)
    İlgili Tesisat İçin Daha Anlaşılır Bağlantı Kurulmasına İstinaden Anfi ve Teyp İçin Karşılıklı Num. Ftğ. Hazırladım. Köprü / Teyp Sub. ve Diğer Bütün Anfi/Teyp Arası Bağlantıları Aşamalı / Anlaşılır Bir Şekilde Anlatabilirmisiniz? Araçtaki TV Hoparlor Çıkışını Teybin AUX IN Girişine Bağlarsam Sakıncası Olurmu.. Son Olarak Akü Kutup Başından Alacağım Elektrik Kablosu ve Sigortayı Ne Kalınlıkta/Ne Marka/Ne Model Kullanmam Doğru Olur..?

İlgi, Öneri ve Yardımlarınıza Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.. Saygılar..

İlgili Teyp ve Anfi Fotğ.

TEYP
    ANFI 1
    ANFI 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazona -- 20 Kasım 2011; 6:38:35 >

• işaretlediğim yerlere girecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pres sure -- 23 Kasım 2011; 12:04:08 >
  • kırmızı ile gösterdiğim yer akünün + kısmına bağlanıcak.sarı kısım üstteki resimde işaretlediğim mavi kabloya bağlanıcak.siyah kısım aracın şasesine bağlanıcak.morla gösterdiğim yerlere midler bağlanıcak.yeşil ile gösterdiğim yere woofer bağlanıcak.bu kablo kullanılabilirhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kit-kablo-profesyonel-70-tl-60438412/detay/

• lucadris24 Arkadaşım Şemayı Tekrardan Çizmiş, Uğraşmış ve de Anlatmışsın, Emeğine Yüreğine Sağlık.. Bi Kaç Sorum Daha Olacaktı, Teypdeki Sub Çıkışını Anfinin Neresine Bağlayacağız..? Remote Bağlantısında Teyp Üzerindeki Soket Tarafını Kesip İptal Etmem Gerekiyormu.? Yoksa Araç İçerisindeki Remote Bağlantısı Soketle Tamamlanmalımı? Kahverengi (7) Kabloyu Boştamı Kalıyor ? Aracım Sprinter Minb. Araç İçerisi Tribün Tavan Olduğundan İlgili Tesisattan Hariç Tavanda 9, Ön Konsoldada 2 Adet Küçük Değerlerde Hoparlor ve TV Bulunmakta, (5) Num. Kabloda AUX IN Denilmekte TV Ses Çıkışının Bu Kabloya Bağlanacağını Düşünmüştüm. TV Ses Çıkışını AUX Bağlantısıyla Teype Nasıl Bağlayabiliriz Peki?
    Bir Kaç Yıl Önce Oto Elektirikçi Tarafından Aracın Kendi Elektrik Kutusuna Takılan Kalitesiz Bir Sigorta Yüzünden (Değerleri Gerçek Olmayan,Ucuz Kalitesiz Bir Ürün) Aracım Kısmen Yandı ve Zor Söndürdük.. Tekrar Aynı Şeyleri Yaşamak İstemiyorum, Çok Pahalı Olmamakla Beraber Kaliteli Sigorta ve Sadece Anfi Elektirik Kablosu Önerebilirmisiniz.? Kablo 2 AWG, Sigorta 100 Amper Yeterli Olurmu..? İlgi ve Alakana Tekrar Çok Teşekkür Ederim lucadris24 Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazona -- 21 Kasım 2011; 1:58:21 >

• amfi 4 kanal olduğu için köprüleyerek daha fazla güç elde ediyorsun ve 2 kanalı birleştirmiş oluyosun.sub çıkışı 1 tane olduğu için onun yerine arka çıkışları seçtim.sub çıkışı ile bağlarsan tek kanalda sürmüş olursun bass daha az olur.remote yi kes kablo ekleyerek amfinin rem bölümüne bağla.5. aux in girişi olduğunu sanmıyorum amfi çıkışıdır.kahverengi kabloda rca yokmuydu yoksa kesdinmi?linkini verdiğim kablo seti yeterli gelicektir sorun olmaz.kablo 4 awg de olur ortalama bir sistem olduğu için.100 amper olur.
  • 5-6-7 Num. Kablolar teyp üzerindeki şemada RCA bağlantıları olarak adlandırılmış (RCA kahverengi sağ/sol ön hat çıkışı diye belirtilmekte şemada) daha önce kesilmiş kahverengi kablonun ucu. Tekrardan uc yapmam gerekiyormu yoksa Bahsettiğiniz şekildemi bağlamalıyım.?
  • üstteki resmi düzelttim
    yapabilirsen yap.yapamazsan bu üründen al.sub çıkışını 3 ve 4.kanala bağla.
    http://www.autotoys.com/pics/clearbluesplitrca.jpg
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kapı hoparlörü amfi yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar teşekkür etsem sana azdır, ucları yapıp son gösterdiğin sekilde bağlantı yapacam. Elimde Cadence 100A Sigorta var, yaklasik olarak akü amfi arasi 4mt, daha önce aldığım ve kullanamadığım herbiri 4mt iki adet kablom var. Birinin üzerinde 8GA Speaker yaziyor ve çok telli bir kablo. Diğerinde ise 10mm2 yazıyo ve sanırım yerli üretim diğerine istinaden daha sert ve daha az telli dış tarafı sert plastik. Bu iki kablodan birini kullanmam sakıncalı olurmu, değilse hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazona -- 24 Kasım 2011; 17:20:30 >

• 8 ga yı kullan.
  • Daha önce yangın tehlikesi atlattığımız için yine benzer bi durumdan endişeleniyorum bu sebeple çok üzerinde durdum bu konun. 4mt 8GA ve 100A sigorta yeterliyse şayet belirtiğin sekilde baglantıyı gerçekleştirecem yarın.Yardımların için çok teşekür ederim tekrar
  • Son bi soru daha en fazla kaç amper sigorta kullanabilirim..? 60 amper bıçak tipi sigorta yeterlimidir ? performansa amper değerinin ne denli bir etkisi vardır?
  • yeterlidir.istediğin kadar kullanabilirsin.performans a etkisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pres sure

yeterlidir.istediğin kadar kullanabilirsin.performans a etkisi yok.
    sorun olmaz kullanabilirsin. bıçak tip sigortalar daha sağlıklıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audiocu -- 1 Aralık 2011; 1:28:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.