Şimdi Ara

Test ve karşılaştırma : golf 7 1.4 tsi 122 bg manuel & auris 1.6 multidrive s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
21.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pazar günü yaptığımız test etkinliğinde bu iki aracın üzerinde ozellikle durduk. Malum forumlarda en cok takip edilen ve tartışılan iki arac.
    Fiyatlar incelendiğinde :
    Golf 1.4 122 bg higline manuel 56 bin tl civarı
    Auris premium 1.6 multidrive s 57,5 bin tl civarı.
    Golf ve auris km olarak birbirine cok yakın. Golf henüz 1250 km de auris ise 1350 km de idi.
    Dış görünüm zevklere gore değişir tabiki ama benim şahsi fikrim auris daha spor ve agresif çizgilere sahip. Gunümüz modasına daha uygun diyebiliriz. Golf ise yine muhafazakar görüntüsünü sergileyip bir kac ufak değişiklikle idare ediyor. Dış görünümü güzelleştirmek adına xenon far ve 17" jant eklenmeli diye dusunuyorum.
    İç mekanlara geçtiğimizde ise zevk faktörünü devre dışı bırakmak istiyorum. Toyota tasarımcılarının sınıf tekrarı yapması lazım. Mermi gibi görünen aracın icine bindiğimizde tam anlamıyla hayal kırıklığı. Malzeme kalitesi cok kötü demiyorum. Ama dizayn olmamış. Golf ise sınıfında v40 tan sonra en iyisi. Kendinizi d sınıfı bir aracta hissetmenizi sağlıyor. Ayrıca daha ferah ve modern.
    Donanım da ise auris ic mekanda kaybettiği puanları fazlasıyla geri alıyor. Sınırındaki araçlara full aracın nasıl oldugunu hatırlatır nitelikte. Kadı kızının eksiği yok mu ? Tabiki var, bixenon far yok.
    Ama golfü aurise yaklaştırmak icin aaniz gereken donanımlar :
    Otm vites : 8 bin tl
    Cam tavan : 2,7 bin tl
    Katlanır ayna : 730 tl
    Ön arka park sensörü ve geri görüş kamerası : ???
    Koltuk ısıtma : ???
    Otm park pilotu :???
    Anahtarsiz giriş ve çalıştırma : ???
    Parçalı deri koltuk ????

Sürüş ve konfor konusunda iki arac birbirinden belirgin bir sekilde farklı. Golf daha sessiz ve konforlu, auris daha sportif ve gürültülü. Direksiyon tepkisi konusunda auris daha iyi, net tepkiler veriyor.
    Motorlarda ise kağıt üzerindeki farkları açıkcası yolda tam olarak göremedik.
    Asırı beslemeli golfün erken gelen torqun dolayısı ile gücün etkisi ile daha atik oldugunu söyleyebiliriz. Ama 0 dan kalkış yapıp 120 km/s hıza kadar gittiğinizde sadece bir kac metre onde olan bir golf gördük. Golf dsg sanziman olsaydı daha da iyi hizlanabilirdi diye dusunuyorum (onur abi kızmazsin umarım )
    Yani katalokta 0-100 lere bakınca 9,3 sn ve 11,1 sn olan farkın 0,3-0,4 sn mertebesinde oldugunu söyleyebiliriz. Ayrıca mk2 leon 125 tsı ve auris hızlanma konusunda oldukça denk gidiyor. 190 km/s hıza kadar kafa kafaya ilerliyorlar. Bu hızlanmaları videoya almadık simdiden söyleyeyim.
    Tüketime değinecek olursak :
    Test toplamında 96 km yol gittik. İlk 50 km tamamen bos yolda ve yaklaşık hız ortalaması 55 km/s civarında idi.
    Bu güzergahta;
    golf 4,8 Lt
    Auris 4,9 Lt
    Tüketti. Fikir ve referans verecek olursak aynı güzergahta leon tsı 5,5 Lt , astra h 1.3 cdti 4,0 Lt
    Ve 3 kisi ile dolasan leon tdı 4,0 Lt tuketim gösterdi.
    Biraz daha ilerleyip trafiğe girdiğimizde tüketimler arttı ve ort hızlar 35 km/s civarına düşünce tüketimler :
    Golf 5,6 Lt
    Auris 5,7 Lt
    Leon tsı 6,4 Lt
    Astra h cdti 4,6 Lt
    Leon tdı 4,7 Lt
    Bu ve daha usteki degerleri irdeleyecek olursak tsı nin yeni neslinde belirgin bir sekilde tüketiminin düştügünü gozlemleyebiliriz. Fakat gözümüzden kaçmamasi gereken nokta ise katalog verileri auristen daha iyi olan golfün aurisle aynı tüketimi göstermesi. Golf ile aurisin tuketim makası sadece dur kalkli trafikte açılıyor bu bölümde 1-1,2 Lt civarı farklar gözlemledik.
    Fabrika verilerini vererek devam edelim :
    Golf : 4,3-5,2-6,6 Lt
    Auris : 4,8-5,7-7,4 Lt
    Tuketim olarak auris daha başarılı kelimesini rahatlıkla kullanabilirim. Ayrıca aurisin LPG gibi cok önemli bir avantajı var.

Sonuca gelecek olursak; forumda golf ezer, auris öper gibi cümleler kurmak yerine gücümüz ve imkanlarımız yettiğince bir calisma yaptık. Verilere dayanarak iki aracı seçme konusunda kararsız kalmış arkadaslara veya merak eden arkadaslara derim ki; eğer sizin icin öncelik ekonomi, f/p oranı, kolay satın alım ve daha iyi davranılan plazalar ise adresiniz Toyota olmalı. Eğer zevkiniz daha cok ön plandaysa, sabırlı, uzun donem kullanıcısı iseniz, çabuk satılsın istiyorsanız golf alacaksınız.

Not : Trabzon'dan buraya gelen @neyzen61 özer dostuma ve bizi kırmayarak organizasyonumuza katılan @onur1971 onur abiye sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
    Golf 1.2 sinı getirmeyerek bizi cok önemli bilgilerden mahrum bırakan arkadaslara da sitemli bir selam gönderiyorum.
    Ayrıca lütfen kişisel atışmalara girmekten kaçınalım. Keza konunun kilitlenmesine imkan vermeyelim.
    Organizasyonda 5 arac vardı. Toplam 32 video ve 200 foto çekildi. Fotolar kısa vadede yüklenir ama video kes yapıştır olayından dolayı daha sonra eklenecektir. İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Auris manuel olsa daha iyi olurmuş.

Hep diyordum, yine diyorum. Golf parasının arabası değil. Hem sunulanı veremiyor hem de pazarlayan firma insan yerine koymuyor. Yukarıdaki bilgilere ek olarak toyotanın servis, garanti, yedek parça gibi konularda da daha uygun olduğunu bilmeyen yoktur. Bütün bunlar toyotayı daha da mantıklı yapıyor. Aradaki fiyat donanım farkı da zaten az değil.

Bu arada uzun zamandır yoktun, dönmene sevindim. Hoş geldin diyorum.
  • Evet sevgili dostum güzel bir gün ve güzel bir test ayrıca iyi bir tecrübe oldu bizim için.Ve bu iki araç arasında kalanlar içinde aydınlatıcı.Onur abiye sonsuz teşekkür ve selamlarımı gönderiyorum.Test le ilgili her şeyi yazmışsın zaten ekleyeceğim sadece resim olur.Auris test ve Auris,Golf,Leon tüketim test videosunu hazırladığım zaman hem kendi sitemizde hemde burada yayınlayacağım.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hoş bulduk commanx
    Auris manuel olsa 0-100 daha başarılı olur kabul ediyorum. Ama ara hızlanma konusunda cvt daha avantajlı oluyor.

• Evet hocam güzel bir gündü. Bütün araçların beyaz olmasını kim açıklayabilir ? Yada "bu da mı tesadüf ?" Diyebiliriz.
    Hocam foto ve videolar sende yani top suan sende.

• cvt performansı bir mikltar kesiyor ancak sorunsuz bir şanzıman

golfün ne zaman nerde bozulacağı belli değil.

toyota hem sorunsuz hem de 2 sene garantiyi vatandaşa çok görenlerden değil

ayrıca auris in donanımı da oldukça zengin

kiraz kırmızısı bir auris cam tavanla şahane gider
  • Auris manuel olsa tüketim olarak nasıl olurdu sizce?

Ayrıca emekleriniz için teşekkürler, çok güzel bir konu olmuş. Sadece golf auris kıyası değil, diğer araçları da ekleseniz fena olmazmış.

@umutsirvan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon 1.4 Tsi 140 Hp Test
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şahsen bir arabada konfor, Sessizlik ve Gece mavili xenon far'lı golf harika bir tercih olur...

Birde o arabanın içindeki şık tasarım ile zevki 2'ye katlıyor.

Ama auris'de güzel bir 2 tercih olabilir.
  • Sevgili @akifsarı dan şiir bekliyoruz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Auris manuel olsa tüketim olarak nasıl olurdu sizce?

Ayrıca emekleriniz için teşekkürler, çok güzel bir konu olmuş. Sadece golf auris kıyası değil, diğer araçları da ekleseniz fena olmazmış.

@umutsirvan

Rica ederim. Konuyu iki araca yoğunlaştirmak istedim malum cok merak konusu bir durumdu.
    Auris 20 km/s hızların altında devamlı yakıt tüketiyor. Kompresyon yapmadığı icin yığılma da yok. Ama tuketim hep 5-10 arasında anlık olarak. Manuel vites vu durumda avantajlı olur. Ama yol acıksa ve degisken hızlardan uzaksak cvt sanziman araca dizel degerleri sunuyor. Genelde 1000-1500 devirlerde gidiyor ve titresimsiz motor konforu artıyor. Aslında ana yazıya eklemeyi unuttuğum birsey var o da aurisin yol bilgisayarı. Ayrıntılı degil ve çabuk sifirliyor. Oysa vag araçlarda 3 seçenek var ve daha zengin bilgiler içeriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

Sevgili @akifsarı dan şiir bekliyoruz:)

Şiir falan yok her fırsatta bize yamuk yapan almanın sorunlu arabası yerine toyota yı gözüm kapalı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Şahsen bir arabada konfor, Sessizlik ve Gece mavili xenon far'lı golf harika bir tercih olur...

Birde o arabanın içindeki şık tasarım ile zevki 2'ye katlıyor.

Ama auris'de güzel bir 2 tercih olabilir.

Tabiki güzel olur ama pahalı bir zevkten bahsediyoruz bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki kardeşim nasıl istersen:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

Peki kardeşim nasıl istersen:)

Eyvallah gözüm
  • Emeğinize sağlık..
  • Aurisi daha mantıklı buldum. Active donanım işe bence yeterli, cam tavan alınsa daha iyi olur ama maddiyata bakar. Araba almam lazım, ailemin aracı eski kasa auris. Auristen bıkmasam her türlü alırdım. Ama 4 yıldır hergün sürüyorum biraz sıkıldım, başka araç bakıyorum.
  • Güzergah neresi?
  • emeğinize sağlık.
    güzel veriler.
    ancak keşke bir sürede 90-100 bandında giderek 70-80 km ortalaması
    ve şehir içine girilerek 25 km civarı bir ortalama ilede karşılaştırma yapsaydınız mükemmel olurdu.
    şu durumda herkes aracına minimumu yaktırmak içi çaba sareftmiş ve bunuda başarmış gibi olmuş.
  • Emeğinize sağlık şirvan abi sahalardasın yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Emeğinize sağlık şirvan abi sahalardasın yine

Muharremcim sen de birşeyler ayarlasana. Bu haftasonu 10-15 kişi bir buluşalım. Yakıt testi falan yaparız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.