|
Tesla Model Y Türkiye’de zamlandı: Üst paketlerin fiyatı değişti
1 Mobil
-
-
togga bakınca bu fiyatlar hala bedava. teslada envanter olsa togg ayda 250 tane zor satar. vergilerimle finansman sağlanma olayının kalktığı senaryodan bahsetmiyorum bile
-
2.2'ye Ioniq 6'nın satıldığı yerde bu fiyatlara bedava diyenin fanlık dışında bir işi yoktur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ BlkHoRangI -
gereksiz pahalı
_____________________________ -
bakalım togg nereye kadar zam yapmayacak, tesla nereye kadar dayanacak. aynı fiyatlarla togg uzun menzil tesla kısa menzil satılıyor. anlayan biri için zaten 89kw batarlayı togg parasına 63kw elektrikli araç almak akıl tutulmasıdır.
@emrekaradag herkes sizin gibi ülke ekonomisine düşman değil, yanlış düşünüyorsunuz hocam. envanter varken de togg sattı, finansman bugünkü kadar cazip değilken de sattı.
ayrıca finansman da vergilerinizle sağlanmıyor, gayet özel bankalar da katılıyor, togg kendisi maliyetin bir kısmını karşılıyor, devlet bankalarından değil yani sadece finansman. ki devlet bankalarından olsa bile totalde banka zarar etmediği için sizin cebinize giren çıkan bir şey olmaz. boşuna togg u finanse ettiğinizi falan sanmayın. siz togg için sadece düşman saflarında sayılırsınız bu yorumunuzla, zerre faydanız olmaz.
_____________________________ -
malesef elektrikli dünyası ülkemizde teslaya göre fiyatlandırma yapıyor.
diğer markalar peşi sıra zam yapacaktır.
-
Satan modellere zam yapıyorlar işlevsiz boş paket aynı fiyatla devam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
normalde cevap vermezdim lakin profiliniz gizli olmadığı için trolden ziyade iyi niyetli biri olduğunuzu düşünerek cevap vereceğim. batarya kapasitesi her zaman tek başına bir şey ifade etmez. resmi wltp değerlerine bakacak olursanız düşük batarya kapasiteli tesla daha uzun menzil sunuyor. burada verimlilik (mühendislik) ve sürtünme katsayısı (fizik) devreye giriyor.
özel bankaların finansman desteğine gelecek olursak durumu şöyle anlatayım. faiz sebep enflasyon neticedir gibi ekonomi bilimiyle uzaktan yakından alakası olmayan bi teori ortaya atıp faizleri indirdiler. inen sadece politika faizi idi. piyasa faizi ise politika faizine oranla 3 kat yüksekti. Türkçe meali şu. özel bankalar merkez bankasından %10 ile borçlanıp bu parayı vatandaşa %30-35 faiz ile sattılar. akıl ve mantıkla açıklanamayacak kar elde ettiler. bunu sırf bankalar batmasın, ekonomi kötü görünmesin diye yapan hükümet bu süreçteki finansmanı ise halktan topladığı vergileri her geçen yıl arttırarak sağladı. yani özel bankaların finansmanı teoride benim cebimden çıkan vergi ile karşılanıyor gibi görünmese de, pratikte pek tabi benim vergilerimle karşılandı. kimseye saygısızlık etmek gibi bir niyetim yok lakin sözde değil, gerçekten diploması olan, bu işin okulunu okumuş biriyim. yani gerçekten ekonomistim.
son olarak beni düşman olarak görmenizi anlayabiliyorum. zira olaylara benim baktığım pencereden bakmadığınız ve örüntüleri çözüp süreci süzgeçten geçirerek değerlendirmediğiniz sürece sizin fikrinizi değiştiremem. size tavsiyem ne a haber ne halk tv izleyin. eğer vaktiniz varsa, ilginizi çekerse ve gerçekten ülkesine değer veren ve ekonomik durumları öğrenmek isteyen biriyseniz henry hazlitt tarafından yazılmış ekonomi dersleri adlı kitabı temin edin. eğer anlayarak, sindirerek ve ön yargılarınızdan arınmış biçimde okursanız buraya gelip '' haklıymışsınız'' yazacağınızdan eminim. saygılar
elektrikli araçlar ucuz olacaktı heee😂 kırpılmış çöp donanım 2,5 milyon. geçiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Cop demek için aynı fiyatta olan bir aracla karsilastirmamiz lazim. 2475 bandinda standartin sunduğu imkanlari sunan arac ne var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Türkiye de stoklarda kaldı standartl model. şuan stoklarda bile yok artık getirmiyorlar çünkü o fiyata insanlar o parayı vermek istemiyorlar. çöp. teslanın iç malzemesini kime sorarsan sor kalitesiz. 5 sene sonra dişli rakipler gelince göreceğiz.
Abi sorumu cevaplamadinki. Gercekten iyi niyetle soruyorum. Ne alalım 2475 e.
elektrikli araç alınmaz. şuan alanlar 5 sene sonra satacak adam arayacak.
Tamam abi benzinli ne alalim. 2475 e
Ayni menzil gitmelerine ragmen birinin elektrik faturasi 89kw geliyor. Digerinin 63 kw lik faturasi geliyor. Hal böyleyken verimsiz olduğu ortadayken togg almak akil tutulmasidir. Toggun yazılım sorunlarina deginmiyorum bile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
togga bakınca bu fiyatlar hala bedava. teslada envanter olsa togg ayda 250 tane zor satar. vergilerimle finansman sağlanma olayının kalktığı senaryodan bahsetmiyorum bile
|
|
2.2'ye Ioniq 6'nın satıldığı yerde bu fiyatlara bedava diyenin fanlık dışında bir işi yoktur.
|
|
bakalım togg nereye kadar zam yapmayacak, tesla nereye kadar dayanacak. aynı fiyatlarla togg uzun menzil tesla kısa menzil satılıyor. anlayan biri için zaten 89kw batarlayı togg parasına 63kw elektrikli araç almak akıl tutulmasıdır. @emrekaradag herkes sizin gibi ülke ekonomisine düşman değil, yanlış düşünüyorsunuz hocam. envanter varken de togg sattı, finansman bugünkü kadar cazip değilken de sattı. ayrıca finansman da vergilerinizle sağlanmıyor, gayet özel bankalar da katılıyor, togg kendisi maliyetin bir kısmını karşılıyor, devlet bankalarından değil yani sadece finansman. ki devlet bankalarından olsa bile totalde banka zarar etmediği için sizin cebinize giren çıkan bir şey olmaz. boşuna togg u finanse ettiğinizi falan sanmayın. siz togg için sadece düşman saflarında sayılırsınız bu yorumunuzla, zerre faydanız olmaz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt