Şimdi Ara

Tesla Model Y Türkiye’de zamlandı: Üst paketlerin fiyatı değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla Model Y Türkiye’de zamlandı: Üst paketlerin fiyatı değişti
    Tesla, Türkiye'de satışta olan Model Y için yeni fiyat listesini yayımladı. Yapılan güncellemeyle birlikte model ailesinin üç farklı versiyonunda fiyat artışı yaşanırken giriş seviyesindeki Arkadan İtiş seçeneğinin fiyatı ise değişmedi.

Güncel Tesla Model Y Türkiye fiyatları

Versiyon Eski fiyat Yeni fiyat
    Tesla Model Y Arkadan Çekiş 2.474.985 TL 2.474.985 TL
    Tesla Model Y Premium Long Range Arkadan Çekiş 3.534.000 TL 3.682.800 TL
    Tesla Model Y Premium Long Range Dört Çeker 4.200.000 TL 4.410.000 TL
    Tesla Model Y Performance Dört Çeker 4.546.500 TL 4.756.000 TL

Güncel listeye göre Arkadan İtiş versiyonu 2 milyon 474 bin 985 TL anahtar teslim fiyatını koruyor. Buna karşılık Premium Long Range Arkadan İtiş, Premium Long Range Dört Çeker ve Performance Dört Çeker versiyonlarının fiyatları yükseldi.

Yeni fiyat listesinde Premium Long Range Arkadan İtiş versiyonu 3 milyon 682 bin 800 TL, Premium Long Range Dört Çeker versiyonu 4 milyon 410 bin TL, Performance Dört Çeker versiyonu ise 4 milyon 756 bin TL anahtar teslim fiyatıyla yer alıyor.

Ayrıca Bkz.Trafikte ısrarla selektör yapana 1 yıla kadar hapis cezası

Önceki listeyle karşılaştırıldığında Premium Long Range Arkadan İtiş versiyonunda 148 bin 800 TL, Premium Long Range Dört Çeker versiyonunda 210 bin TL ve Performance Dört Çeker versiyonunda 209 bin 500 TL artış gerçekleşti.

• bakalım togg nereye kadar zam yapmayacak, tesla nereye kadar dayanacak. aynı fiyatlarla togg uzun menzil tesla kısa menzil satılıyor. anlayan biri için zaten 89kw batarlayı togg parasına 63kw elektrikli araç almak akıl tutulmasıdır.

@emrekaradag herkes sizin gibi ülke ekonomisine düşman değil, yanlış düşünüyorsunuz hocam. envanter varken de togg sattı, finansman bugünkü kadar cazip değilken de sattı.

ayrıca finansman da vergilerinizle sağlanmıyor, gayet özel bankalar da katılıyor, togg kendisi maliyetin bir kısmını karşılıyor, devlet bankalarından değil yani sadece finansman. ki devlet bankalarından olsa bile totalde banka zarar etmediği için sizin cebinize giren çıkan bir şey olmaz. boşuna togg u finanse ettiğinizi falan sanmayın. siz togg için sadece düşman saflarında sayılırsınız bu yorumunuzla, zerre faydanız olmaz.

• togga bakınca bu fiyatlar hala bedava. teslada envanter olsa togg ayda 250 tane zor satar. vergilerimle finansman sağlanma olayının kalktığı senaryodan bahsetmiyorum bile

• 2.2'ye Ioniq 6'nın satıldığı yerde bu fiyatlara bedava diyenin fanlık dışında bir işi yoktur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bakalım togg nereye kadar zam yapmayacak, tesla nereye kadar dayanacak. aynı fiyatlarla togg uzun menzil tesla kısa menzil satılıyor. anlayan biri için zaten 89kw batarlayı togg parasına 63kw elektrikli araç almak akıl tutulmasıdır.

@emrekaradag herkes sizin gibi ülke ekonomisine düşman değil, yanlış düşünüyorsunuz hocam. envanter varken de togg sattı, finansman bugünkü kadar cazip değilken de sattı.

ayrıca finansman da vergilerinizle sağlanmıyor, gayet özel bankalar da katılıyor, togg kendisi maliyetin bir kısmını karşılıyor, devlet bankalarından değil yani sadece finansman. ki devlet bankalarından olsa bile totalde banka zarar etmediği için sizin cebinize giren çıkan bir şey olmaz. boşuna togg u finanse ettiğinizi falan sanmayın. siz togg için sadece düşman saflarında sayılırsınız bu yorumunuzla, zerre faydanız olmaz.

• Satan modellere zam yapıyorlar işlevsiz boş paket aynı fiyatla devam.

normalde cevap vermezdim lakin profiliniz gizli olmadığı için trolden ziyade iyi niyetli biri olduğunuzu düşünerek cevap vereceğim. batarya kapasitesi her zaman tek başına bir şey ifade etmez. resmi wltp değerlerine bakacak olursanız düşük batarya kapasiteli tesla daha uzun menzil sunuyor. burada verimlilik (mühendislik) ve sürtünme katsayısı (fizik) devreye giriyor.

özel bankaların finansman desteğine gelecek olursak durumu şöyle anlatayım. faiz sebep enflasyon neticedir gibi ekonomi bilimiyle uzaktan yakından alakası olmayan bi teori ortaya atıp faizleri indirdiler. inen sadece politika faizi idi. piyasa faizi ise politika faizine oranla 3 kat yüksekti. Türkçe meali şu. özel bankalar merkez bankasından %10 ile borçlanıp bu parayı vatandaşa %30-35 faiz ile sattılar. akıl ve mantıkla açıklanamayacak kar elde ettiler. bunu sırf bankalar batmasın, ekonomi kötü görünmesin diye yapan hükümet bu süreçteki finansmanı ise halktan topladığı vergileri her geçen yıl arttırarak sağladı. yani özel bankaların finansmanı teoride benim cebimden çıkan vergi ile karşılanıyor gibi görünmese de, pratikte pek tabi benim vergilerimle karşılandı. kimseye saygısızlık etmek gibi bir niyetim yok lakin sözde değil, gerçekten diploması olan, bu işin okulunu okumuş biriyim. yani gerçekten ekonomistim.

son olarak beni düşman olarak görmenizi anlayabiliyorum. zira olaylara benim baktığım pencereden bakmadığınız ve örüntüleri çözüp süreci süzgeçten geçirerek değerlendirmediğiniz sürece sizin fikrinizi değiştiremem. size tavsiyem ne a haber ne halk tv izleyin. eğer vaktiniz varsa, ilginizi çekerse ve gerçekten ülkesine değer veren ve ekonomik durumları öğrenmek isteyen biriyseniz henry hazlitt tarafından yazılmış ekonomi dersleri adlı kitabı temin edin. eğer anlayarak, sindirerek ve ön yargılarınızdan arınmış biçimde okursanız buraya gelip '' haklıymışsınız'' yazacağınızdan eminim. saygılar

• Yine savaş çıkmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Cop demek için aynı fiyatta olan bir aracla karsilastirmamiz lazim. 2475 bandinda standartin sunduğu imkanlari sunan arac ne var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Türkiye de stoklarda kaldı standartl model. şuan stoklarda bile yok artık getirmiyorlar çünkü o fiyata insanlar o parayı vermek istemiyorlar. çöp. teslanın iç malzemesini kime sorarsan sor kalitesiz. 5 sene sonra dişli rakipler gelince göreceğiz.

Abi sorumu cevaplamadinki. Gercekten iyi niyetle soruyorum. Ne alalım 2475 e.

Tamam abi benzinli ne alalim. 2475 e

Ayni menzil gitmelerine ragmen birinin elektrik faturasi 89kw geliyor. Digerinin 63 kw lik faturasi geliyor. Hal böyleyken verimsiz olduğu ortadayken togg almak akil tutulmasidir. Toggun yazılım sorunlarina deginmiyorum bile

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.