Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (963. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
52.804
Cevap
1.387
Favori
3.508.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 961962963964965
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slmlar arkadaşlar bagajda sağ tarafta tekerleğin üst kısmına gelen kısımda baslı müziklerde zırıktı geliyor müzik açıkken bastığınızda susuyor gibi sanırım subwoofer gibi bişey var döşeme altında ve yalıtımları hiç iyi değil. Bu sorunu yaşayan var mı. Çözüm döşemeyi açıp yalıtım yapmak mıdır sizce ?

bursa da bu işi yapabilecek birisi var mıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet beyler montaj işini yaptık ancakkk,
    4 kw yi geçemedik 32 A alamadık.
    Ana pano villa sitesi girişinde, biz ev içi sigorta panosundan ( ana girişten ) 5*6 kablo ile 10 metre uzağa yaptık ama sonuç bekleneni vermedi. Elektirikçi eve gelen ana hat 5*6 diyor 4*10 olsaydı 32 A ile 7 kw belki olurdu diyor. Bu durumla karşılaşıp ta farklı bir aksiyon alan varmı?
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• KUTTA44 kullanıcısına yanıt

Hocam voltajınıza bakın, 24A çekmeye çalışırken bile 198V'a düşmüş!!!

Arada 2.5'luk kablo falan olmasın! Elektrikçi ana panoda voltaj ölçümü falan yaptı mı? Normalde, evin giriş panosunda, sayaçtan hemen sonra, evde hatırı sayılır bir yük yokken L-N (Faz nötr arası) voltajın 235V civarında görülmesi gerekir. Evde yük çekimi başladığında (buzdolabı, ışıklar vs açılınca) 220V seviyesine iner.

Sizin mobil şarj cihazı 198V ölçüyor ki bu %10'un üzerinde voltaj düşümü var.

Mavi prizi başka faz'a bağlamayı dener misiniz? Yani L1'e bağlıysa ve aynı faza evin hatırı sayılır elektrik tüketen aksamı (genelde mutfak) da bağlıysa her ikisi de çalışınca o faza fazla yük binmiş ve voltaj da düşmüş olabilir.

Alternatif olarak bazen gece eve giren voltaj da artar, bir de gece gözlem yapın.

• yavuzg Y kullanıcısına yanıt

Selam üstad, arada kablo yok, voltaj ölçümü yapmadı.

Fazları denedik aynen 6 kw yakalayan fazda bıraktık oda hemen 4 kw ya indi gerçi.

Akşam gece performansına bakacağım şeninde dediğin gibi, umarım 6 kw ları yakalarsak bana yeter. Tekrar bilgi vereyim sizede. Teşekkürler

Ben bu performansı, yani 32A çekmeye çalışırken voltajın düşmesi sonucu mobil şarj cihazının çektiği akımı otomatik azaltması durumunu, aracı ilk aldığımda geçici olarak garajın kapı açma motoruna gelen kablodan hat çektiğimde görmüştüm.

Ev içi tesisatta kablolar genelde 1.5-2.5 luk kablo çekilmiş olur (10-13A için yeterli) benim garaj motoruna çekilmiş olan kablonun 4'lük olduğunu görünce kalıcı çözüme kadar idare eder diyip mavi adaptörü oradan 5mt 4'lük kablo çekmiştim. Ben de normal prizden 2-2.5kW çekebilirken mavi adaptör ile 4-5kw yakalayabilmiştim bu düzenekte...

4-5Kw işinizi görüyorsa OK. Ama 4-5Kw üzeri şarj etmeniz gerekiyor ve eve gelen kablolamayı da değiştiremiyorsanız (mesafeye göre malzeme + işçilik çok çok masraflı olabilir) alternatif olarak Wall Connector çözümünü de değerlendirebilirsiniz. Monfaze 32A çekemiyor olabilirsiniz ama Trifaze hat başına 16A çekebiliyorsanız Wall Connector ile (veya herhangi bir 11Kw şarj istasyonu) 11Kw çekebilirsiniz... ;)

• Bak yine aydınlattınız içim aydınlandı 

Bende diyordum zaten blue adaptör varken ne gerek 25-30 bin tl wall connector alırlarki filan.

-Şimdi ilk olarak gece şarj hızına bakacağım,

-Değişmezse elektrikçiye voltaj ölçümü yaptıracağım,

-yine sonuç olmazsa bu sefer sitenin girişindeki sayaçların olduğu panodan ( ilk giriş yani ) 7-8 metre ilerde boş park yeri var oraya kendi sayacımdan çektirebilirim yada go-e taşınabilir cihazını alacağım ( ilerde alırım filan diyordum) artık şimdi alırım. Sizin dediğiniz gibiyse yani trifaze de 16 A ile 11 kw yı hayli hayli alıyorsak kırmızı fişim de hazır zaten takması kalıyor bana  

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt

ben internette gördüğüm öneriyle T7 Shield tavsiye etmiştim.

almadım daha, ama alacak olsam shield olanı alırım.

dr'de krem renkli modeli 2.839,55 TL'ye geliyor sepette. bulabildiğim en uygun orası.

• kullanicininDigerAdi K kullanıcısına yanıt
    Bizim siteye geçen sene iki adet kurdular kurulumu zorlu enerji yapıyor. Yaklaşık 15-16 tane elektrikli araç var şu an iki cihaz çok rahat yetiyor. Birer kart verdiler o kart üzerinden tüketiminizi yönetim hesaplayıp aidata yansıtıyor. Biz de fazla bir şey tutmadığından yansıtma da yapılmadı ortak alan elektrik parası içerisinde kaynıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Go-e alıp geçin; tek fazdan 32A yerine hat başına 16A çok daha rahat ve sağlıklı olacak zaten :)

• Geçen hafta kışlık lastik olarak 19 inch Bridgestone Blizzak lastikleri taktırdım. Ses olarak farkedilen bir durum olmadı..Islak yolda yazlık lastiklerden yol tutuşu daha iyi geldi bana.
    Bir de arkadaşlar altı kapalı olmasına rağmen bugün arka tekerden koku geldiğini farkedince lastiği söküp kontrol ettiğimizde tampon boşluğuna girmiş ve maalesef ölmüş bir kedi yavrusu ile karşılaştık:((

• TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025Volkan Akçayoutube
    Selamlar. Kastamonudaki aile ziyaretimiz sonrası istanbul dönüşünde bir rekor gelir mi diye çok merak etmiştik. Ve denemeye karar verdik. Bildiğim reel olarak kat edilen en yüksek mesafeye ulaştık. ama videonun sonunda bir sürpriz var. Sakın kaçırmayın 😊😊
    https://www.youtube.com/watch?v=UDa6L12TKf4

520 km tek şarj ile yapmış. Süper değerler gerçekten.

• Son güncelleme ile silecekler daha stabil gibi geldi...

Ek olarak tek hareketle oto pilot aktive edilebiliyor artık.

• Şarj ile ilgili bir sorunum ve sorum var.
    Sitemiz büyük ama elektrikli araç sayısı yeterli değil diyerek site Genel Kurulda şarj istasyonu kurulumu isteğimi red ettiler.

Evim 3.katta, sayaç da pano da 3.katta. Yeni hat çeksem de balkondaki ev prizini de kullansam da balkondan kablo sarkıtmak zorunda kalacağım. Bu durumu yaşayan oldu mu, kablo uzun olacak, 20 m falan, kesiti ne olmalı bu durumda?

Site içine şarj istasyonunu ben kendim yapmak istersem, bunun prosedürü ve maliyeti konusunda bilgisi olan var mı?

• muratbeyaz_1 M kullanıcısına yanıt
    Açıktan/Elden gayriresmi kayda girmeyen para almak ayrı, resmi şirket hesabına EFT yapmak ya da KK ile odemek ayri seyler.. Kayda giren herseyin hesabini sorabilirsiniz yasal yollardan. Siz ya konuyu carpitiyorsunuz ya da gercekten anlayamamissiniz. Neyse iyi forumlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ttimess kullanıcısına yanıt
    Uzatma ile şarj yapmak sakıncalı. Allah korusun yangın riski var

• Evdeki herhangi bir elektrikli alete takmakla arasında bir fark yok sanıyordum. Yangın riski neden olabilir acaba. Çünkü evdeki prizden şarjı bir sorun teşkil etmiyor.

• Araç şarj istasyonu arayışında olan n11 kuponlarını incelesin, bu fiyata bedava diyebilir miyiz?

Kupon devir edilebiliyor mu bilmiyorum ama ihtiyacı olana yardımcı olabilirim, elektrikli araç sahibi değilim boşa gitmesin.

• A...O.... kullanıcısına yanıt

Bana da vermiş

çama ben yurt dışından aldım almasam alırdım

fiyat mantıklı

• cihanair kullanıcısına yanıt

%4 yerine yanlışlıkla %40'mı yaptılar TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025  bilmiyorum ama diğer e ticaret sitelerinde vestel resmi mağaza normal fiyattan satıyor anlamadım TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• Harbiden iyi fiyat 16200tl ye 6 taksit yapıyor bide.

• 
Sayfa: önceki 961962963964965
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.