< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (86. sayfa)

-
-
Gerçek menziller 300 km gibi düşün. Müstakil evi olmayan adam şunlara heves etmesin. Üzülürsünüz yürütmesi mesele olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçek menzil neden 300 km hocam..?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Millet 500-600 km gidecem sanıyor tek şarjla. Klima açıyorsun, rüzgar direnci oluyor uzun yolda hele 100 km hızı geçtin mi su gibi gidiyor piller. Şehir içi de aynı. Hele kışın hiç kullanmasan bile durduğu yerde araç sistemleri hep açık kaldığı için orda bile pillerdeki enerji azalıyor. Hiç kullanmasan bile. Hani millet apartmandayım prizden sarj ederim yeaa nolacakki diyor ama dışarıda bıraktığında durduğu yerde bile pil bitiyor. Millet bunlardan habersiz tipik Türk aklı. Gösteriş olsun namım yürüsün gerekirse soğan yerim kirada otururum ama teslam var. Yersen… yurt dışında o kadar sarj ağı var teşvik var ama adamın kapalı garajı müstakil evi yoksa almıyor. Gidiyor clio alıyor kullanıyor
45 M2 kot 2'de oturunca bu kadar hayal kurabiliyoruz. Neredeyse araba evden daha büyük.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2,5 senedir Audi E-tron kullanıyorum. Evde şarj etme imkanım da yok. Hiç sıkıntı yaşamadım. Audi bu konuda diğer üreticilere göre daha gerçekçi menzil sunuyor, 400km menzilin yazın şehiriçinde daha fazlasını yapabiliyorum. Kışın tabiki pillerin doğası gereği menzil 350lere düşüyor. Uzun yolda kışın 300 yazın 350-400km gidiyor. Tesla da vaad ettiği 550km civarı menzili şehir içinde yazın rahat görürsünüz. Şehirler arası 400-450km civarı düşünmek daha uygun olur.
Ya hocam sizin ne derdiniz var acaba? Surekli boyle yorumlar yapiyorsunuz. Insanlar sizi blokluyor, o kadar tepki aldiniz hic mi kendinize donup bakmiyorsjnuz. Hayatiniz baya zor olmali
Ben tavana Güneş paneli ve rüzgar gülü koyup. 1500 km gitmeyi düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mtv konusunda hükümet farklı bir uygulama yapabilir. Güçlü motorlu pahalı elektrikliler yüzünden mtv çok yüksekti ve şimdi Tesla ile hem güçlü hem ucuz seçenek geldi. Doğrudan togg a rakip bir fiyatı var ve baltalama riski yüksek. Bundan dolayı matrah üzerinden bir düzenleme yerine örneğin togg 430 HP , Tesla 460 HP ise 450 HP altı ve üstü olarak iki ayrı kategoriye çevirebilirler. Yani bir şekilde Tesla mtv sini taycan gibi bırakıp togg a avantaj sağlayabilirler. Yani benim beklentim hiç bir şekilde togg ile teslayı aynı şartlarda yarıştırmazlar.
Performans kısmı için , bir çok yeni satın alacak kişi için ,,,Arada pist deneyimi olanları ya da ezelden çok hızlı araç sahiplerini tenzih ederek söylüyorum,,,, 20 yaşında gence 1000cc yarış motoru vermek gibi bir şey olacak. Şu an mevcutta taycan veya türevi kullananların bir çoğu zaten öncesinde de varlıklı ve hızlı araç deneyimi olan kişiler. Bu yönü ile sipariş veren ve ilk kez bu performansta araç deneyimi olacak arkadaşlara son derece dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.
Menzil konusunda , bu araçlar sistemli düzenli kişiler için evin 2. Arabası olacak araçlar. Kullanıcısı arttıkça deneyimleri paylaşırsınız bir bilgi havuzu olur.
Forum vasıtası ile bilgi alışverişi de çok önemli. Whatsapp grupları veya başka mecralar yerine burada yazılıp çizilmesi bence çok daha iyi olur çünkü yıllar sonra da insanlara bir bilgi kaynağı olur. Forumda bir çok sayfada whatsapp grupları kuruluyor ve bütün kaynak tüketiliyor. Öyle olmasın en azından Tesla , çünkü çok teknolojik bir alet ve konuşulacak çok şey var.
Kişilerin özel tercihleri üzerinden saldırgan yorumlar yapmayalım. Yorumu yapacak olan kendi doğrusunu tercihini gerekçesi ile sunsun. Başkasının seçimini eleştirmek haddimize değildir.
Alan arkadaşların kazasız belasız kullanmalarını dilerim. Umarım daha erken teslim edilir araçlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Başlığı ilk günden beri takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla lr siparişi verenler sürekli olarak neden performance siparişi vermediklerini izah etmeye çalışıyor ve performance sipariş verenlerin kendilerine baskı yaptığını iddia ediyorlar.
Bu doğru değil arkadaşlar.
Başlığın genel seviyesinin bir iki tık altında yazan Attorney58 nickli arkadaş dışında hiçkimse lr tercihinde bulunanlara sataşmadı.
Hatta bence, lr siparişi verenler sürekli “ne kadar mantıklı bir tercih yaptıkları konusunda onaylanmak” için diğerlerine baskı yapıyorlar ve en ufak bir karşı görüşe tahammül edemiyorlar.
Herkesin tercihi kendi beklentilerine göredir. Lr tercihi yapanlar da performance tercihi yapanlara saygı göstermek zorundadır.
1993 yılında liseye giderken aynı benim gibi otomobil tutkunu bir arkadaşım babasına; “baba bugatti EB110 SS diye bir spor araba var fiyatı yaklaşık beşyüzbin dolar, 0’dan 100’e 3 saniyede çıkıyor” dediğinde babası ona; “peki bizim Tofaş Kartal kaç saniyede çıkıyor?” diye sormuş, arkadaşın “yaklaşık 20 saniye” demesi üzerine; “17 saniye için o kadar para vermem” cevabını vermişti.
O gün o cevaba saygı duyduğum gibi, bugün “5.0 sn” benim için yeterli diyerek lr tercihinde bulunanlara da saygı duyuyorum.
Ama şunu unutmayın ki sert süspansiyon ve fiyat farkına rağmen performance siparişi veren insanların da bi bildiği var.
Yukarıda bir arkadaş yazmış, performance siparişi verenler hiç 200 beygir gücünde araç kullanmamıştır diye. Son 5 aracımın hepsi istisnasız 200 beygirin üstündeydi. (En son aracım 2014 Audi A6 3.0 TDI QUATTRO yazılımla 296 beygir ve 600 tork.) Esas ben ona “40 gün kılarsa bir daha namazı bırakamayacağı söylenen bektaşinin cevap olarak “sen 3 gün bırak bak bi daha namaz kılabiliyor musun” dediği gibi, “sen 200 beygir üzeri bir iki araç kullan, bak bi daha performance varken lr tercih edebiliyor musun” diyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İyi pazarlar,
Doğru okuyamadığızı veya okuduğunuzu anlayamadığınızı düşünüyorum.
%95 i 200HP üzeri araç kullanmamıştır diye özellikle belirttim, kaldı ki 3 tane 200hp üzeri aracım oldu, bunlardan sonuncusu TT 2.0TFSI Quatrroydu.
Belirtmek istediğim bu tartışmanın bana göre yersiz olduğuydu. Herkes Tesla araçlarında aradığını bulabiliyor, ben konfordan ziyade sırf menzil odaklıyım. 100 HP daha düşük olaydı da 200km daha fazla menzil elde etseydim keşke.
Menzil konusunda Norveçli Youtuber Bjorn'un Google Docs üzerindeki paylaşımını ekliyorum :
google docs
TB test resultshttps://docs.google.com/spreadsheets/d/1V6ucyFGKWuSQzvI8lMzvvWJHrBS82echMVJH37kwgjE/edit?usp=sharingAvrupa piyasasındaki hemen hemen her aracın pil kapasitesi,zemin(ıslak-kuru) lastik boyutu, sıcaklık (Norveçte olduğundan dolayı soğuk derecelerde testler mevcut), lastik özelliği (yaz,kış),hız (90-120) gibi birçok parametreyi eklediği harika bir veritabanı.
Ayrıca diğer sekmelerde hızlanma, frenleme, 1000 km ulaşma süresi gibi testlerde mevcut.
Umarım fikir verme açısından faydalı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman06 -- 23 Nisan 2023; 12:36:2 >
-
Togg satılsın diye teslaya vergi ayarı gelmez. Togg zaten yıllık üretim 30 bin ilk sipariş 177 bin. Togg her türlü satılır. Devlette elektrik e teşviğe devam eder. Online satışlar ile sistem yerine oturur, bayi galeri terörü darbe yer.
177 bin adet sipariş geldiğinde ortada tesla yoktu :)
Hangi ilde yaşıyorsunuz hocam bir de evde şarj etmeden pahalı olmuyor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle demeyin bu Attorney58 arkadaşın çok faydalı bir katkısı var foruma. İnsanların küfür etmeden cevap yazma veya hiç cevap yazmama kapasitelerini geliştiriyor.
Almaya niyetlenmiştim, görünce içini şok oldum, nasıl bir şeymiş bu, hayatımda gördüğüm en kalitesiz malzemeler, işçilik, bendeki x5 ile kıyaslıyorum, 10 gömlek fark var, yıllardır Tesla hayalinde olan beni nasıl bir anda soğuttular inanılmaz, artık Tesla'nın tek olayı kaldı o da otonom sürüş, onun dışında Tesla'nın yakınından geçmem.
-
Bi ise yariyosa ne iyi 🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X