Teslanın satışlarının bu zam sonrası düşeceğini düşünmüyorum. Bizim gibi enflasyonu olan ülkelerde yeni fiyatlara alışmak sadece birkaç gün sürer. Daha önce de dediğim gibi bu beygir gücünde donanım ve özelliklerde bu fiyata araç yok. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (842. sayfa)

-
-
Mtv konusunda teknik verileri togg verilerinin üzerinde olan her araç riskli bu ülkede.
Şu an 240kw üzeri tüm araçlar aynı mtv yi ödüyor. Oraya 240-300kw ve 300kw üzeri diye bir satır açmaları çocuk oyuncağı. Bugün 4 litre hacim üzeri araçlar 84 bin mtv ödüyor.
Bu yıl bile para yok 2 kat ödeyin diyen hükümet gelecek sene %60-70 zamla bu işi geçiştireceğini düşünmüyorum. Geçse bile yukarıdaki gibi güçlü elektriklilere ayrı bir tarife açma ihtimalini yüksek görüyorum. Kasım gibi gidişatı belli olacaktır.
Tesla henüz Türkiye de yatırım yapmadı. Ben ülkeye girişinin bu şekilde olacağını düşünmemiştim. Servisler , yedek parça tedarik , eğitimli teknisyen , chargerlar vs. Sadece gününüzü analiz edersek adamlar geldi 10 bin araba sattı bu kadar. Yatırım yok .
Yarın gerek ötv gerek mtv olsun işine hiç gelmeyen bir mevzuat değişikliği olursa adamların kaybı yok. Benim hoşuma gitmeyen olay bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ahahahhahhh
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul Şehiriçi Tüketim merak edenler için.
Ortalama 100 km'de 17Kw
Genelde yoğun trafik.
Klima hep açık.
Yolun yarısını genelde otopilot kullanıyor.
-
Arkadan itişi indirmişler. Diğerlerine zam yapmışlar. Tahmin ettiğim üzere çok fazla arkadan itiş getirecekler ve onu satacaklar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tirdaki araclar tesla, muhtemelen 5-6 tanesi kullanilamaz diyor. gecmis olsun
www.ntv.com.tr
Lüks araç yüklü TIR yandı: 6 araç kullanılamaz hale geldihttps://www.ntv.com.tr/turkiye/luks-arac-yuklu-tir-yandi-6-arac-kullanilamaz-hale-geldi,hKNN-0TE30uPsFFYcXnfJA
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunlar arkadan itiş olanlar herhalde.
-
2.000.000 altında olsaydı ciddi satardı bence
kesinlikle aynı fikirdeyim. bariz ucuzdu araba. satış rakamlarından da anlaşılıyor zaten. araba 3 milyonun altında halen uygun bana göre.
-
Tesla Türkiye kendi satışa başlamadan önce galericiler zaten bu arabayı 3milyona satıyordu vede alıcısı vardı.hemde 7-8 ay önce.şu andaki fiyatlar gayet normal bence.
-
Ellerinde stok varsa 2 milyonun altına çekebilirler. Stok azsa uğraşmazlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haklısınız. İthalatçılar 3’e satarken kur 19’lardaydı. Ben 7 nisanda sipariş verdiğimde kur 19.50 iken aracın fiyatı 1.90₺ idi. Sarı sitede 3₺’yi görünce 1.90₺ makul gelmişti bana bize herkese.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altugbank -- 6 Ekim 2023; 9:53:47 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tek motor 2.100 gayet iyi fiyat.
önceden çift motorla aralarında fazla fark olmadıgından tercih edilmiyordu.
şu an fark 500-600bin tl az değil.
anlamlı bir fark olmuş artık bir çok kişi tercih edebilir.
ayrıca mtv de daha düşük.
teslimatıda çok yakın.kasım aralık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklegend -- 6 Ekim 2023; 10:7:8 > -
Bu arada Amerikada Model Y P ve LR da 2000 usd indirime gitmisler, gercekten çok aktif bir fiyatlama sistemleri var.
-
bu secim icin teslimat kasim-aralik 2023 yaziyor. haklisiniz galiba.
-
Az once teklif geldi. %60'a girmeden geldi diye sevinirken bir de ne goreyim, gece zam yapmislar, %60'a girmis LR beyaz 19inch, ardindan da fiyat teklifi gondermisler. Tesaduf mu yani simdi bu, sanssizlik mi sadece? Cok ayip. Tesla'ya araba olarak guvenebilirim belki ama Tesla-TR'nin yaklasimlari forumdan okudugum bircok mesajla zaten sikintili geliyordu bana, bu son yaptigi ile asla guvenmemem gerektigini gosterdi.
evet tek dez avantaj bu.
fakat 2. araç olarak sadece şehir içi kullananlar ve her gece evinde şarja takabilenler için çokta dert olmaz.
sonçta tesla mı tesla
donanımda aynı
-
Bence açın telefon bire bir ağzınıza geleni söyleyin. Beyaz Lr 2395₺ iken 2700’lük quicksilverları 2395’e vermediler mi bunlar? Bence şansınızı deneyin. Bakarsınız işe yarar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X