Güncelleme ; mevcut görseller son anda değişime sevk edebileceğinden sipariş geriye atmaması için renk kararımı bugünden değiştirerek Quicksilver olarak güncelledim. Performance tartışmasını ben kendi içimde sonuçlandıramadım, forumda LR mi P mi tartışmasının devam etmesi çok normal. Şimdilik LR devam ( LR aracın daha yumuşak ve yüksek olması nedeniyle ve eşim kullanacağı için ilk kalkışlarda P ile sorun yaşamasından çekindiğimden ) . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (46. sayfa)

-
-
Bugün sipariş verenler teslimat için Ekim-Aralık mı görünüyor ?
Ben 4 Nisan akşamı sipariş verdiğimde de aynı tarihi görmüştüm. Sanki Tesla Türkiye temkinli davranıyor gibi bir his var içimde.
İnşallah beklediğimizden erken teslim edilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
19inç vs 21inç jant farkı
21 inç jant
5db kadar daha gürültülü
20km.ye kadar daha az menzil.
% 4 e kadar daha fazla tüketim.
Kullanıcı deneyimleri.
Herkes 19 inç 21 inç farkını merak ediyordu.
Bu durumda 19inç her türlü daha mantıklı, hem daha ucuz, hem daha sessiz hem de daha uzun menzile sahip.
-
ben müşteri hizmetlerine sordum 19 sığıyormuş
-
Yine toyota forumundan iyi😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gereksiz atarlar…!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Boş muhabbet yapma o zaman kimse sataşmasın. 15 yıldır foruma üyeyim ilk defa birine böyle cevap yazıyorum. Burada alan kişiler kendilerine göre tercihleri yapmışlar iyi ya da kötü.
-
Bence de araçlar yollarda gözükmeye başladıkça siparişler daha da artacaktır, ve bu durum ikinci el piyasasını mutlaka etkiler. Ben bu mantıkla elimdeki arabayı elden çıkardım, birkaç ay sonra dolar bazında bu fiyatlara satamayabilirdim.. ya da müşteri bulamazdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Size göre 19 mantıklıdır . Başkasına göre yol tutuş ve görsellik ön plandadır . Ona göre de 21 mantıklıdr .
19 ile 21 arasında uçurum görsel fark var .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrdmr1 -- 14 Nisan 2023; 15:18:6 >
-
21"Uberturbine jant ve lastiklerden komfor olarak kötü beklentim yok. Aracın sert olması beni üzmez.
Ancak lastik patlatma, jantı bozma durumları düşündürücü
Übelerle ilgili okuduklarımdan beğenmediklerim:
- Önler ve arkaların farklı olması, lastik rotasyonu yapamıyor olmak
- Çukurlara sert girme durumunda kolayca patlıyorlar, jant bile etkilenebiliyor.
- Jantların döküm olması (dövme olunca eğilir, tamiri mümkün olabilir, döküm çatlar/kırılır, yenisi gerekir)
- Arabanın sağ tarafı ile sol tarafı ayna simetrisinde değil (aerodinamiği de etkiler belki) (çoğu araçta böyledir yoksa L-R rotasyonu mümkün olmazdı, sadece ön-arka mimkün olurdu, ama bu araçta zaten ön-arka mümkün değilken bari buna dikkat edilseydi)
- Ağır olmaları (ama bunun menzile etkisi çok çok az)
- Jantların lastikten dışarıda olması, kaldırım sürtmelerine daha açık oluşu (bunu offset'le başka lastikle bertaraf etmek mümkün sanırım)
Üzerindekiler yaz lastiği sanırım, o zaman ikinci bvir set almak lazım, makul olan P-LR fiyat farkını biraz yukarı çeker bu da.
Galiba 21" Übertürbinlerin tek iyi tarafı çok güzel olmaları ve arabayı bayağı güzel göstermeleri. Birazcık daha iyi yol tutuş ve kontrol ise ancak pistte fark yaratır.
Hızlanmayı 19 inçe geçmek değiştirmediğinden, sipariş sırasında yakışıklı bir de 19" seçeneği sunulsa iyi olurdu .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 14 Nisan 2023; 17:6:52 >
-
Merhaba, LR Siyah renk siparişi verdim bende. Aracı hiç görmeden sipariş verdim. Aracı görenler siyah renk için ne düşünyorlar? İnternette siyah için olumsuz yorumlar okuyunca renk değişikliğinemi gitsemki diye düşünüyorum.
-
Siyah bence en güzeli ama ne yazık ki boyası sanırım tek kat filan, taş filan gelince kolay gidiyormuş, PPF filan yaptırmak lazım.
İyi PPF yapanların ücretlerini bilmiyorum ama yapan biri videosunda araç bedelinin %5'i normaldir filan diyordu !!! Herhalde bunun yarısı mümkündür, o da 40-50 bin lira demek.
Kendin-yap şeklinde de yapılabliyor aslında el becerisi ve imkan varsa.
Quciksilver en kullanımı kolay renk olur bence, ama ben hiç beğenmedim onu.
Cherry'yi beğendim ama canlısını görmedim, bordoluk işin içine girerse onu da sevmem.
Mavi hiç bir araçta sevmem.
Kaldı beyaz :) Sıradan ama mantıken.
Renk daha kolay, LR/P ve lastik kararsızlıkları daha büyük sanki.
-
19” jantlarda gördüğümüz görüntü jant kapağı (jantın kendisi değil)
Bu kapakları siyaha boyatmak veya yeni siyah kapaklar almak mümkün. Görüntü epey farkediyor böylece.
MyGadgetsWorldyoutube
Tesla Model Y 2023 New Wheel Caps Replacement for Gemini 19” Wheel Hub Caps from EVBASEhttps://www.youtube.com/watch?v=ZOdmWYw3_dU&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engynew -- 14 Nisan 2023; 15:50:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Benim önceki arabalarım siyah dı. Siyahı bende çok severim ancak hiçbiri koyu siyah değildi, sedefli siyah okyanus siyahı gibi isimlerle parlak ve güneşli günlerde koyu laciverte kayıyordu. Bu dümdüz kapkara bişey gibi geldi gözüme. Canlı gören varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Benim için siyah veya kırmızı alınabilir durdu renkler içinde. Kırmızı için 2 tane foto gördüm internette açıkcası ışık açısına göre morlaşan bir renk gibi geldi ve çekindim siparişi değiştirmeye. Birde 100 bin bir renk için fazla geldi gözüme. Siyah gerçekten mat ve kalitesiz ise kırmızı ile değiştirecem.
Perf. ile LR arasında ben çok kalmadım açıkcası. Hafta sonları köy yollarında sürebiliyorum arabayı. İnce yanak ve yüksekliği alçaltılmış olması direk tercih etmeme durumum oldu. Ancak internette yaptığım araştırmalarda jant+spoiler+fren kaliperleri fiyatlarını görünce (sadece 1 jant 2250 usd daha pahalı 19' den) ciddi uygun fiyatlıymış Perf. almak çok mantıklı dedim.
-
Tüm avrupada yüzde 10'lara kadar indirim oldu Model Y'de, bizde de bari aracı alana kadar fiyatları değiştirmeseler. Harika olur cidden.
-
Birde bir video da görmüştüm perf serisi bir aracın kış şartlarında patinaj çekmesini anlatıyordu. ekrandan sadece arka tekerler veya sadece ön tekerlere çekiş vererek denemeler yapıyordu. LR modelinde böyle bir özelliği göremedim. Perf modeli yazılımsal olarakta farklı olabilir.
-
takılan siyah da cok güzel gözüküyor.
-
95.000 TL yaklaşık beyaz-kırmızı farkı, oldukça fazla bir renk için. Farklı olsun aracım diyenler için :)
Evet baktım P modellerde Track mode update'i yapılmış duruyor:
Bir sitede yazan:
Track Mode allows Tesla Model Y Performance drivers to make their own adjustments to the car's traction control, stability control, regenerative braking and cooling systems – all of which can be saved across up to 20 individual profiles which can be tailored for different driving conditions.
Bu da Tesla linki:
https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/en_us/GUID-92CA3DCA-EDA3-4243-861E-2C770F5506FD.html
-
Ülkede ucuz olan tek şeyler bunların gavur dediklerinden. Amazon ve Tesla sayesinde ucuza bir şeyler var. Ahlakli dediklerin kesimin ahlaki önceliği para.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X