Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2786. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: karagozgilh
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
55.781
Cevap
1.391
Favori
3.798.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 27842785278627872788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kovid60

Avrupada işler bizim gibi ilerlemez.Sadece firmaların geleceğini değil tüketici ve insan sağlığıda çok önemseniyor.Bir takım garantiler geliştirme sözleri ek teminatlar isteyecekleri kesin.Sonuçta adamlar iphone için şarj cihazı ve kulaklık bile koydurdu bazıları,hatta typ c ye geçmesi iphone un avrupa yüzünden.

Avrupa bitmiş durumda zaten, çok yapabilecekleri birşey yok bu saatten sonra, tek otomotiv sektörü kaldı ellerinde ama Çinliler onu da bitirecek. Porsche bile zarar açıkladı tarihinde ilk defa. Yani avrupa izin vermiş, vermemiş Teslanın ve dünyanın geri kalanının umurunda değil. Atı alan üsküdarı geçti hikayesine dönüştü bu durum çoktan.

• Bugün standart range aracı test ettim. Genellikle internetten sipariş verenler bakmaya gelmişti. İade edersek paramızı alabilir miyiz diye soranlar vardı. İç kalite renault düzeyinde. Torpido gözü bile ufaltılmış anca ruhsat sığar. Yolda konfor ve ses legacy kasa ile benzer geldi. Hatta legacy kasada arkalar çift camdı bunda tek cam. Kötü diyemem abartılı bir fark hissetmedim juniperle. 18 inc lastiklerin konfor artışı olmuş ama yol tutuş biraz düşmüş gibi geldi. Rejeni yumuşakta kullanmak daha iyi bu aracı tek pedaldan ziyade. Ses sisteminde çok benzer geldi hiç fark hissetmedim. Belki arkada oturanlar hissedebilir. 200-250 bin tl ucuz olsa alınabilirmiş. Şimdi değil de 2026 beklenip en azından aynı fiyata 2026 model alınabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

aksesuarcılara yarayacak..juniperden daha güzel doldurma ihtimalleri var orayı

Hayır, onları bilmiyorum zaten ama kullanımı kolaysa elbette onu da kullanabilirsiniz. Tesla’da yerleşik bir tarayıcı var; buradan her şeyi yapabilirsiniz. Akıllı ev cihazlarının tamamını kontrol edebilirsiniz. Örneğin bir garaj kapısı için röle şu an 756 TL (Sonoff Dual R3). Alır takarsınız, telefondan otomasyon yazarsınız; garajın önüne geldiğinizde kapı otomatik açılır. Kullanımı bu kadar basit.

Yok, “Ben araçtan açacağım” derseniz Home Assistant kurarsınız, tarayıcıdan girer butona basarsınız, garaj kapısı açılır. Sadece garaj değil; evinizdeki kameralara araçtan bakabilir, evin ısıtmasını veya aydınlatmasını açabilirsiniz. Tüm bunları telefondan da yapabilirsiniz.

Bunun için yurt dışından 15.000 TL’ye modül getirip 1 saatte kurup üzerine video çekmek ve bunu büyük bir başarı gibi anlatmak anlamsız. Ama bir yandan da normal, çünkü Tesla’nın yapabildiği pek çok şeyi Türkiye’de hâlâ çoğu kişi bilmiyor. Hâlâ yüzük vb. aksesuar alanlar var. Tesla’nın içindeki hava akışını bile evden otomasyonla yönetebilirsiniz. Nabzınızı araca bağlayabilirsiniz. Bir yere giderken evde Alexa’dan/Siri’den sesli bildirim alırsınız; garaja indiğinizde navigasyon otomatik açılır ve araç hazır şekilde sizi bekler.

Burada adam tarayıcıdan evine girmiş ve üç boyutlu ev görüntüsünü açmış. Bu ekrandan hangi odada hangi cihazın çalıştığını, kimlerin evde olduğunu görebiliyor; isterse kameralara tıklayıp evi canlı izleyebiliyor. Kaloriferleri veya kombiyi de buradan açıp kapatabiliyor. Bunu sadece ev olarak düşünmeyin; iş yeri ya da fabrika için de aynı sistem kurulabilir.

Bugün yaklaşık 35 bin TL’ye bu sistemler komple kurulup evinizi süper akıllı bir hâle getirebiliyor. Üstelik Tesla’nın içinden bile bu şekilde yönetim sağlanabiliyor.

Bakın aşağıda ki resimde de adam evinde ki kameralara bakıyor mesela. Garaj kapısı için düğmeler var. Türkiye'de ise kış lastikleri nasıl değiştirilir onlar gösteriliyor sadece. Adam 30 saniyelik anlatımın yeterli olacağı şey için 20dk'lık video çekiyor.

Bu kameranın fiyatı 1000 lira civarlarında. Komple bu sistemi garaja kurmak 7000tl'den fazla değil. Ama 7000 verince bütün evinizi kontrol de edebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 24 Kasım 2025; 14:49:24 >

• vires kullanıcısına yanıt

1.7m civarı falan olsa güzel olurdu bu araç aslında.

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Aslında çok güzel detaylarla anlatmışsınız fakat istisnai durumlar da olabiliyor. Mesela bizim otoparkı 2 blok kullanıyoruz. Garaj kapısını iki farklı anahtar ve kumanda açıyor. Bu bahsettiğiniz sistemle kurabileceğim bir otomasyon canlanmadı gözümde. Zaten sisteme müdahale hakkımız da yok. Ancak oem üretim olana tanımlama şansım oluyor. Müstakil kullanımda sizin anlattığınız sistem çok daha mantıklı. Ev içerisinde neredeyse tüm ürünlerim akıllı ürün ancak ev dışına gelince işler değişiyor :) Yine de kafa patlatacağım belki bir yolu bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrezincir -- 24 Kasım 2025; 14:48:38 >
  • emrezincir E kullanıcısına yanıt

Valla görmem lazım. Her türlü şey için çözüm üretiyorlar. Bluetooth ile çalışan modüllerde var piyasa da, onlarla da halledilebilir. Garaj kapısına yanaşınca açabiliyorsunuz. Daha da basit kartlar var zaten bu sistem ile çalışan. Eğer akıllı tarafında çözüm bulursanız bir gün burda da paylaşında diğer arkadaşlarda görsün. İyi günler dilerim.

Ayrıca Tmeu'da baldır destekleri görüyorum, deneyimleyen oldu mu?

150-200 arası kopyalanabilir anahtar alıp kopyalayıp araca yapıştırıyorum işlem tamam  

Smack Bio Akıllı Kodlanabilir Otopark Bariyer Garaj Kepenk Kumandası 433mhz - Fiyatı, Yorumları

Bende de şöyle birşey oluyor. Aracı park edip araçtan çıkıyorum. Eğer direkt bagaj tarafına doğru yürüyerek uzaklaşırsam kapı bazen kilitlenmiyor. Ancak araçtan inip araç önünden geçince istisnasız her seferinde kilitleniyor.

Dostum işine karışmak gibi olmasın keyif senin para senin ama benim de en büyük hayalim tesla almak ama bu arabaya bu kadar para sakın verme. Git iade et bence. İndirime girmese bile verme ama dediğin gibi indirim ihtimali bile var. Ayrıca internette asla bu parayı hak etmiyor denilen ve dalga malzemesi yapılan bir ürün oldu artık bu. Bu ürüne bu kadar para bayılma şimdilik. Bi bekle bakalım ya indirim gelir ya her şeyin fiyatı artmasına rağmen bunun artmaz biraz dengelenir o zaman alırsın. Ya da sealion 7 al. Yakıt verimi düşükmüş km 300 350 anca gidiyormuş ama onun haricinde donanım olarak tesla model y ile kıyas götürmez.

Video ve resimlerde güzel bir kırmızı ama renkler editlenmiş gibi sonradan, canlıda göremedim bu rengi bir türlü.

Döşeme kesin beyaz istiyorum ama araç rengi kırmızı ile quiksilver arasında kararsız kaldım. Quiksilver biraz soluk gibi, kırmızı da biraz fazla mı dikkat çeker bilemedim.

Performance modeli için soruyorum bu arada, kırmızı kaliperler, öndeki syah ayrıntılar vs birlikte düşünmek lazım.

Henüz Sealion 7 için yeteri kadar inceleme yok. Mesela dün Sealion 7 de ön ve arka lastik ebatlarının farklı olduğunu öğrendim (Ön:235/50 R19 ; Arka:255/45 R19). Yani bu aracı aldığınızda rotasyon yapamayacaksınız.

Bunu bir sorun olarak görmemek lazım. Önceki araçlarımda da aynı şekildeydi, boş paket tesla almaktansa sealion veya kredi finansman desteği ile TOGG lara bakmak daha mantıklı (bence). Ta ki genişletilmiş bataryalı LR - RWD 'ler stoklara girene kadar. LR -RWD stoklara girdiğinde ve 3m civarı fiyatlara satılır ise kesinlikle tesla yeniden tercih sebebi olur. Zaten 4 gündür duran envanterden ülkemizde "bu ay" için terchi sebebi olmadığı açık. Yılbaşından sonra vergi politikaları ve diğer markaların stokları teslanın satışlarına olumlu / olumsuz etki eder boş paket için.

Kırmızı resimlerde göründüğünden çok daha güzel bir renk. Çok parlak değil bence tadında ve renk yoğunluğu fazla. Baya koyuya kaçıyor anlıyacağınız. Ben quicksilver aldım. Soluktan öte yarı mat gibi duruyor baktığınızda. Eğer kırmızının rengini canlı olarak görseydim alırken bir daha düşünürdüm kesinlikle.

Quiksilver ve lacivert renklerde performance aracımız var diye aradılar bugün, kırmızı bekleyeceğim dedim. Pişman olmam umarım.

2026 ilk çeyreği sevkiyat olur deniyor kırmızı için.

Cevabınız için teşekkürler,

Benzer bir şey farketmiştim ama emin değildim.Otoparkta hep aynı noktaya geldiğimde kilitliyordu kendini.(Artık asansöre bineceğim noktada)Demekki süre 4 menzil usulü çalışıyor.Bilgi için teşekkürler.

Bu konu kesinlikle uyarlanabilir olmalı.MEsela p konumuna manual aldıysan ve araçtan herkes inip kapılar kapandı ise kendini kilitlesin bence.Arabada bir şey bırakmam ama yine de insan tedirgin oluyor.

Rotasyon işi aklıma geldi.2 tane balans yapan yeri aradım.

1. Seenek:3 bin tl balans + rotasyon dedi.(Diğer araçta lastik patlamıştı.Burada yama yapmıştık işini iyi yapıyor.
    2. Seçenek:1200 Tl Balan + rotasyon dedi ve rotasyon sonrası içeriden ikaz işareti yanabileceğine dair bilgi verdi.Bunun kapatmasını kendileri yapamıyormuş.

Rotasyon yapıp sorun yaşayan oldu mu?Yeniden lastikleri(sesor) tanıtmak mı gerekiyor?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.