Yok .. Ben de ilk aldığımda çıldırmıştım. anlaşılmaz bir nedenle devletimiz TUNEIN radyoyu yasaklamış(bazı kanallarında terör propagandası yapılıyormuş sanırım) . Aslında bilgisayardan erişim engeli getirmiş. Ancak arabaların TUNEIN uygulamalarına spesifik bir yasak yok. Fakat Tesla kraldan çok kralcı davranmış olabilir. Bu uygulamayı ön yüklü vermiyor, sonradan da yüklenemiyor. Ama mesela benim Volvo aracımda TuneIn TRde yasak iken TuneIn uygulaması ön yüklü geldi ve 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. 16 Haziran 2025 tarihli şu haberee göre TuneIn in Türkiyede 2784 gündür yasaklı olmasına rağmen devletimiz lisans başvurusu yapmalarını istemiş ama zaten 10 yıla yakın süredir yasaklı https://dusun-think.net/haberler/rtukten-tunein-ve-keepone-platformlarina-72-saatlik-sure/ |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2666. sayfa)

-
-
Bence siz yorumlari dikkatli okumamissiniz, verilen cevaplar gayet yeterli idi. 25 bin km yaptiginizda menzilinizin dusmedi gerektigini nereden cikardiniz? Elbette belli sureden sonra batarya da kapasitesinden dusus olacak ama yapilan testlerde 200bin km giden araclarda bile sanilandan cok daha az kayip oldugu goruldu (aracina gore degismekle birlikte yanlis hatirlamiyorsam %7-12 arasinda degisiyordu).
Oncelikle her iki aracta ayni yazilimi kullaniyor yani hesaplamalarda herhangi bir farklilik yok. Yukarda belirtmemissiniz ancak LFP demenizden her iki aracinizinda SR oldugunu var sayiyorum. 25 bin km yapmis bir aracin genel kullanimi oturmustur ve siz ne kadar uclarda kullansaniz da maksimum menzilinde cok buyuk farklilar gormeniz uzun zaman surer. Ama 5 bin km yapmis bir araci 500 km lik bir uzun yolculukta ve hizli kullanirsaniz maksimum menzilinde dusus gorursunuz cunku genelde ortalama enerji sarfiyatiniz artar.
Aracin bataryasini 50 ton su alan havuz olarak dusunurseniz ve buna bagli bir musluk dusunelim. Siz bu muslugu saatte 12,5 ton su bosaltacak kadar acarsaniz 4 saatte bosaltir, 15 ton su bosaltacak kadar acarsaniz 3,3 saatte bosaltir. 4 x 100 = 400 km , 3,3 X 100 = 330 km
-
Genel arac kullanma tarziniz nasildir? SIK SIK ani hizlanmalar yaparmisiniz? Merakimdan soruyorum yanlis anlamayin, belki sizin tarziniz veya her zaman kullandiginiz yollar hankook icin uygun degildir
-
Bugün dediğim gibi kontrol sağladım, evet sizinki kadar deforme değil ancak ciddi derecede sorunlu, 5000km’de ve benim gibi sakin kullanan bir sürücü için normal durumda değiller.
Kış olmadan değiştirmeyi planlıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence arkadaş gayet dikkatli okumuş ve anlamış, ben de aynı durumu gözlemledim. Konu menzil kaybı ile ilgili değil, araç tam şarjda maksimum menzili önceki kasaya göre farklı bir şekilde hesaplıyor. Ben de eski SR'dan Juniper SR'a geçtim, ilk kasa aldığım günden sattığım güne kadar tam şarjda her zaman 393 km menzil gösterdi, Juniper ise aldığımda 434 km gösterirken bir kaç şarj sonra 433 veya 432 km göstermeye başladı. Ben Legacy kasada tam şarjda 393 km dışında hiç bir menzil değeri görmedim, Juniper'da ise farklı değerler çıkabiliyor. Bu durumu ilk olarak Youtube'daki Juniper inceleme videolarında fark ettim, sonra aracı alınca kendi aracımda da aynı durumla karşılaştım.
-
@Bobby Hatfield gayet güzel açıklamış, konu menzil kaybı ya da kalan menzilin kullanıma göre değişmesi değil. İlkokul matematiği hiç değil.
Legacy kasa tam şarjda istisnasız her zaman 393km gösterirdi, Juniper ilk günlerde 434km gösterirken sonradan düşüş oldu. Bir videoda 427km menzil bile gördüm. Sanırım sekizsilindir'in videosu idi. Arkadaş da bunu sormuş,burada menzil kaybı söz konusu değil, öyle olsa eski kasada da menzil düşüşü olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 20 Ağustos 2025; 13:43:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanım tarzım normal aile babası kullanımı, arada ani hızlanma yaparım ama patinaj yaparak değil. Sert kullanılsa bile (drift yapılmadıkça) bir lastiğin 5000 km olmadan ufalanması normal bir durum değil. Conti ve Goodyear daha uzun km yapmama rağmen hiç bir deformasyon göstermedi.
Ekleme: Kullandığım yollar Ankara şehir merkezi, yani TR standartlarında olabilecek en iyi zeminlerden, ev ve işyerimin otoparkı da asfalt/beton. Yani teker kum/çakıl gibi kötü bir zemine değmiyor bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 20 Ağustos 2025; 19:58:38 >
İlk aracımda bu durumu gözlemlediğim zaman münferit bir problem olduğunu düşünmüştüm ama ikinci araçta da aynı sorun olunca genel bir problem olduğunu anladım. Muhtemelen pek çok kişi farkında olmadan kullanıyor.
İlerde Tesla'nın boost paket gibi bir şey satarak şu 159KW limiti kaldırma gibi bir durumu olabilir mi sizce? Ehliyete 159KW olarak işlendiği için olmaz gibi geliyor bana ama...
-
Ufak bir ekleme yapıyım, Tesla tam şarjda kalan menzili gösterirken kullanım tarzını dikkate almıyor, direkt olarak maksimum EPA menzili gösteriyor. Zaten kullanım tarzını dikkate alsa zaman zaman çok farklı değerler gösterirdi.
-
Hız sabitleyicide yapıyor bende . Otopilot kullanmıyorum . (Ayarlardan geçiş yapmak gerekiyor parkedip. Makyajlı kasanın dezavantajı)
hocam merhaba. aracı bugün teslim aldım. %25 şarj ile verdiler tuzladan başakşehire geldim %11 şarjım vardı. az önce iş yerinde şarja taktım. teşekkür ediyorum
-
Boost paketi bu arabalarda satamazlar. Zaten 220kw olan araci vergilerden dolayi dusurduler. Yani TEsla bunu resmi olarak yapamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 20 Ağustos 2025; 14:35:13 > -
Arkadaşlar servis randevusuna 30dk-1 saat geç gitsem sorun olur mu ya da erken gidip aracı bırakabilir miyim?
-
Arkadaşlar otomatik şeyi şerit değiştirmeyi nasıl açacağız bugüne beşte sol tarafım bomboş olmasına rağmen sola sinyal verdim şerit hiçbir zaman değiştirmiyor ne yapmalıyım
gelişmiş otopilot alıpta memnun olan varmı? değer mi yani almaya? FSD gelicek olursa düşünürdüm ama amerikadaki abonelik sistemi gelir diye almayı düşünmüyorum açıkcası
-
Teslanin hizli calisacagi tuttu. Bugun odemenin son gunuydu. Odemeyi yaptim. Az oncede fatura kesilmis. Demek isteyince oluyormus.
-
Merhaba silecekler otomatikteyken bazen kendi kendine birer çalışıyor.
Aynen otonom hatası olarak bazı sitelerde yazıyor.
Sizin de basınıza geldi mi. Ben bugün geri kapattım. Eski aracımda hep otomatikteydi
bende de oluyor aynı problem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X