Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2420. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
53.460
Cevap
1.390
Favori
3.546.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saçma randevu olayı.
    cihazın yanında kim varsa o geçer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akmac A kullanıcısına yanıt

Aksine son derece mantıklı ve güzel bir uygulama ama pratikte uygulanması zor. İnsanların birbirine saygılı olduğu medeni bir ülkede son derece kullanışlı olur.

• ESER14 kullanıcısına yanıt

E hiç yapmasalarmış onlar da, sadece bildirim gidecekse ne anladım rezervasyon işinden.

• Galiba araç içindeki dahili internet ile araç güncellenemiyor. Müstakil evde oturmayanlar bunu nasıl çözüyorlar. Bilmiyorum ne kadar sıklıkla güncelleme geliyor veya boyutları nedir ama bu iş kafama takıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senior.Planner -- 10 Haziran 2025; 12:37:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senior.Planner S kullanıcısına yanıt

Telefondan internet paylaştırarak çözüyorum, internet yetmeyeceği için hediye internetle çözüyorum bu işi.

• Bobby Hatfield B kullanıcısına yanıt

Ne kadar sıklıkla güncelleme geliyor hocam peki

• Bobby Hatfield B kullanıcısına yanıt
    Bu rezervasyon olayı halen varsa kaldırılmalı. Böyle saçma sapan bir iş görmedim. Paşam sanki otobüse bilet alır gibi istasyon kilitliyor. Rezervasyon yaptırıyorsa da ücreti normalin 2 katı olmalı. Orada daha önce giden adamın hakkını alıyorsan cebinden de 2 katı para çıksın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • snomask kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araç yeni bir kültür yaratıyor. İçten yanmamalılarda olduğu gibi şehirlerarası ulaşımdan ziyade şehir içi ihtiyacını karşılıyor. Araç kullanımının %90 üzeri şehir içindedir veya menzil mesafesinde. Belki de dünyanın hiç bir yerinde nüfusun yüzde 20 si toplu olarak memleketinden 500 km den fazla uzakta yaşamıyordur. Yaşıyorsa da ulaşım tercihi demiryollarıdır. Bizim ülkede 3-4 büyükşehir toplam nüfusun yarısını oluşturuyor. Bu şehirlerin içinde elektrikli araç kullanımı konfor ve güvenlik sağlar.
    Gideceğiniz yere ikinci aracınız varsa onu kullanmalı. Yoksa toplu ulaşım tercihleri ile içten yanmalı araç kiralama ile giderek şehir içindeki konforu yılda bir kaç sefer ek maliyete katlanmalısınız.( araç bakım ücretleri ve yakıt tasarufu bence bunu dengeler)
    Özel günlerde menzilin yetmediği yere araçla gitmek başta size sonra trafikteki herkese zahmet verir.
    Menzili azalacak diye sol şeritte gitmesine karşın 80-90 ı geçmemeye inat eden ne hikmetse sağ şerit boş olsa bile geçmeyen elektrikliler ayrıca bir trafik yükü oluşturuyor.
    Benim 2 aracım olduğu için birini tesla siparişi verebilirsem satmayı planlıyorum. Benim alışkın olduğum kullanım şartları altında menzil hesabım %20 altına girince stres yaratacağından, %80 üzerinde de yavaş dolacağından aslında rahat kullanım için %60 lık menzili dikkate alarak sipariş vereceğim. Yani wltp için 500 km denilen aracı uzun yol bakımından 300 km olarak değerlendirmek en sağlıklısı gibi geliyor. Şehir içinde ise belki de bu aralıkta istanbulda 450 km bile kullanılabilir.
    Evin tek aracı olup memleketi 600-700 km uzakta olanlar illa da aracımla giderim başka işlere giremem diyenler için bence 1000 km menzilli araçlar çıkmadan elektrikliler erken. Bu gidişle 5-6 yıla kalmaz ulaşılabilir olur zaten. Her pilli elektronik eşya gibi şimdikilerde 5-6 yıl önce çıkan telefon muamelesi görür dolar ve euro bazında ciddi değer kaybeder. Hevesiniz varsa bile daha rahat erişebileceğiniz günler çok uzakta değil bence.

• Samsun3355 S kullanıcısına yanıt
    Polemik yaratmak istemiyorum ama bir performans kullanıcısı olarak daha önce defalarca yazdığım gibi yeniden yazıyorum. Aracım 55.000 km geçti. Menzil sıkıntısı veya ciddi bir şarj problemi hiç yaşamadım. Hatta şu anda Antalya Ankara arasında tek şarjla (Akşehir Trugo) çok rahat bir şekilde kullanıyorum. Stres falan da yok. Üstelik %80-85 şarj ederek.

• arkadaşlar bilen bi forumdaş varsa bilgi verebilir mi ? şuan tesla Yde olan kampanya nedir. sitesinden pek bişey anlayamadım. ödeme imkanı nedir kredi imkanı falan var m ?

• İsmail2190 İ kullanıcısına yanıt
    Polemik olmaz üstat ben kendi kullanımım olarak değerlendiriyorum dedim. Çünkü klasik araç kullanıcısı olarak otobanda üst sınır neyse onu tercih ediyorum. Arkadaşlardan fırsat bulup denediğimiz izleyebildiğimiz videolardan benim kendimi rahat ve güvende hissedeceğim menzile dair kişisel yorumum. Keşke bizde alabilsek gerçek kullanıcı deneyimi olarak paylaşabilsek. Arkadaşlar sizin değerlendirmenizi benim değerlendirmeme göre daha itibarlı görebilir.

• Samsun3355 S kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılmasın sadece kullanıcı tecrübemi aktarmak istiyorum. Otobanda hız limitlerine uyarsam (140-150 km/s ) benim aracımla 300-350 km gidebiliyorum. Ancak azıcık şımarıp da 200+ yaparsam süreye bağlı olarak 150- 250 km civarında kalıyorum.

• İsmail2190 İ kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah bende aslında bunun öngörülerek uzun yol planlaması yapılması gerektiğini söylemeye çalıştım. İstanbul dan bayram için yoğunluk karadeniz den samsun ordu trabzon, iç anadoluda yozgat sivas güneyde de adana mersine doğru oluyor. Güneydoğuyu düşünemiyorum bile. Bu mesafelere elektrikliyle menzil kasacam az duracam bunu da videoya çekecem tıklanacam diyen bir grup oluştu trafikte onların sayısında ciddi bir artış gördüm.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Aslında şöyle bir uygulama olabilir, rezervasyon başlangıç süresinden itibaren DC için 5-10 dk, AC için 30-45 dk bekleme süresi olur, bu süre içinde gelmeyen kullanıcıya sanki aracı şarjdaymış gibi ücret yansıtılır, belli bir süre sonra da rezervasyon tamamen iptal edilir. Yani istenirse her sorunun çözümü var ama bizim insanımızın bencilliğine, kural tanımazlığına henüz bir çözüm yok.

Rezervasyon olayı özellikle yoğun dönemler çok mantıklı, istasyon başında hesapsız beklemeler olmaması için hayat kurtarıcı olabilir. Ama diğer kullanıcıları mağdur etmemek adına mutlaka belli ücretler yansıtılarak yaptırım uygulanmalı, bu konuda kesinlikle hemfikirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 10 Haziran 2025; 13:46:29 >
  • geyveli3434 kullanıcısına yanıt

Model Y de su an sadece aracin toplam maliyetinin %20 sine kredi kullanmaniza izin var. Bunun disinda bir kampanya vb birsey yok. Sitede birsey gorunmuyor cunku yasal mevzuat geregi 45 gunde arac teslim etme zorunlulugu geldigi icin siparis usulu degil envanter usulu satis var. Yani uretimi bitmis ve Turkiyeye gonderilmesi planlanmis yada hali hazirda yola cikmis araclar haric satis yok.

Yarin aksam yani 11 Haziranda 18:30 ta bir parti daha satisa cikacak.

• geyveli3434 kullanıcısına yanıt

Babalar gününe özel 1 alana 1 bedava.

29 mayıs teslim aldığımdan beri 2. kez güncelleme geldi. ilki küçüktü ancak yeni gelen güncelleme baya büyük 13-14gb gibi. henüz yükleyemedim.

apartmanda oturuyorum, 2. katta. otoparkta tek bir noktadan çekiyor internetim, orası da her zaman boş olmuyor :)

boş bulursam hemen koyup bağlıyorum interneti. gelen güncellemeyi hemen yapmanıza gerek yok, bir de güncelleme isteklerini standart yaparsanız deneme özellikleri gelmez, daha az güncelleme gelir.

Çok sık gelmiyor, çoğu zaman 1 ay içinde 1'den fazla güncelleme gelmiyor, hediye internet ve kendi tarifemdeki internet (12 gb) yeterli oluyor. Eylül'den beri sadece 1 kez 1 ay içinde 2 kez güncelleme gelip kota bitirdiği oldu, onda da ek paket alıp çözdüm.

• Beetleguese kullanıcısına yanıt
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

Powerline adapter + router . 10 kat yukarıda evim.

• 28 Mayıs siparişi veren arkadaşlardan , 3. Aşama için geri dönüş alan var mı???

• 
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.