aynen %10-60 15dk %10-80 24dk |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2353. sayfa)

-
-
Tesla’nın bu fiyata bu kadar dolu araç getirmesinden dolayı hiçbir aracı beğenemiyor insan. Araçlar kötü olduğundan değil gayet güzel araçlar var. Ama fiyatlar 2-3 katı. Değmez değip geçiyorsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biz de almayı planlıyoruz ama bu batarya ve sarj kısmı hala kafama takılıyor evden sarj imkanı olmadığı için
Benim izlediğim videolarda kışın sarj hızı ve menzilde ciddi düşüşler oluyor. kullanıma göre kışın haftada 2 gün 1 saat sarja ayırmam gerekiyor.
Aslında Tesla %10 dan gelmese aklımda elektrikli araç bile yoktu gidip diğer elektrikli araçları da gezdik başımıza iş çıkardı durduk yere. . Çinliler batarya işine devasa yatırım yaptı. Bence gelecek 3 sene içinde bataryalar ciddi anlamda gelişmiş olacak. Hala beklemek mi almak arasında kararsızım.
Tesla nın yeni model y si geldiğinde ciddi farklar olabileceğini düşünüyorum. Çünkü şu anki juniperler facelift olarak gelmesine rağmen baya iyileştirmeler mevcut. Yeni model y geldiğinde juniperler şu anki makyaj öncesi model y durumuna geçer mi emin olamıyorum. Tesla nın cidden agresif bir satış politikası var kimse bilemiyor ne yapacağını
-
Nasıl da iddialı bi üfürme bu böyle!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önce otomobili satın al, biraz kurcala, hevesin geçsin, sen de böyle iddialı ufurursun. Ama önce otomobili al, otomobili almadan tecrübe etmen çok zor. Dolayısıyla ufurmen de zayıf kalabilir.
Otomobil şart:) elektrikli.
-
Ya ne anlatıyosun sen? İşine bak hadi
Bence yeni sıkıntılar da yolda. Plug In Hybrid araçlar çoğaldıkça istasyon işgalleri artacak. Düşük ÖTV oranları nedeniyle tercih edilirlikleri artacak. Bu araçların çoğu DC desteklemiyor ve 15 - 20 kW'lik bataryaları 7kw - 22kw max. hızla dolabiliyor. AC istasyonu işgal eden Ami görünce sinir oluyorum örneğin. Tabiki bu araçların da şarj etmek hakkı mevcut fakat özellikle AC şarj imkanları araç sayısıyla paralel artmıyor. Burada Tesla'nın SR bataryası hızlı mı yavaş mı tartışmalarını görmek gerçek hayatta yaşanan sıkıntıların yanında önemsiz ve komik kalıyor. BYD'nin LFP bataryası CATL'in LFP bataryasından 3 - 5 dk. hızlı şarj olsa ne olacak? Yakında şehirlerarası yolda 1 saatte şarj olacak 18 kW bataryalı Plug In Hybrid Seal U DM-i sahibinin yiyeceği köfteyi bekleyecegimiz için sıra gelmeyecek belki de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 24 Mayıs 2025; 16:18:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
10 yıl EV için çok iddialı bir süre. Ancak yine de uzun dönem kullanmak düşünceniz varsa ÖTV matrahı illaki düzenleneceği için o dönemi bekleyerek LR AWD araç almak daha mantıklı olur bence. Elbette ki LR RWD'nin %10 veya o dönemin en alt dilimine girmek riski yüksek fakat olası düzenleme LR AWD'nin fiyatını da aşağıya çekebilir. Acaba 160 kW'lik LR AWD talebi yogunlaşsa bu araca da bir güzellik yapar mı Tesla diye düşünmüyor değilim. Çift motor olduğu için sistemin toplam gücünü 160 kW'ye indiremezler herhalde.
kimine işkence, kimine özgürlük elektrikli araç, dışarda şarj edene işkence, evinde güneş enerjisiyle şarj edene özgürlük, dışarda şarj etsem bile hafta sonu 2 gün gezecek olsam kapımda arac var bi gün arkadaşlarla balığa, bi gün çoluk çocuk pikniğe giderim max 500 TL evde doldur 250TL keyfe bak lükse bak ödediğin paraya bak ciklet parası, daha ucuza bi yetişkin oyuncagımı var
-
Kanala da canlılık gelir :)
Şarj konusu kafanıza takılmasın 25 yaşına yaklaşan aracımı değiştirmek için araç bakıyordum iş dolayısı ile yılda 40 bin km ye yakın yol yapan birisi olarak tercihim elektrikli araçtı ilk sırada uygun fiyata gelirse diyerek model y vardı bu süreçte diğer markalara da baktım beni tatmin etmedi.
Şarj olayına gelirsem binamızda 6 araçlık otopark mevcut fakat dönüş kısmı dar olduğu için şu anki aracımla ben ve bir komşum kullanıyoruz bina sakinleri wallbox konusunda sıkıntı çıkarmıyor sorun model y nin dar dönüş alanı nedeniyle otoparka giremeyecek olması bu sebeple büyük ihtimal dışarda şarj edeceğim benim için yine mantıklı ayda 15 bin benzine vereceğim ilaveten dört ayda bir bakım masrafı olacak Tesla da ise bakım yok ilerleyen yıllarda genel kontrol ve ufak tefek klima filtresi gibi şeyler için gidebilirsiniz
Bir depo benzine 2750-3000 arası para ödüyorum dışarda şarj ile kW 15 lira olsa en pahalı 60 km şarj 900 lira yapıyor. Bence siz şuna karar vermelisiniz yakınınızda şarj istasyonu var mı ve şarj için vakit ayırabilir misiniz. İlerleyen yıllarda elektrikli araçlar daha da gelişecek ancak bunun sonu yok bir yerden başlamak lazım o kadar ömrümüz var mı fiyatlar ilerde ne olur her şeyi hesap edip karar vermek lazım
-
Aynen ps5 pro'larla bi yere kadar.
-
Sıkıntılı bir arkadaşsınız sanırım.
Evet, otomobili dahi olmayan şahıslar bana kullandığım otomobil hakkında ahkam kestiklerinde sıkıntı oluyor.
Merakımı hoş görün eğer yılda 40 bin km yapıyor iseniz (eğer şirket aracıyla değilse), arabanız 1 milyon km olmalı yaklaşık. Markası nedir ?
-
Doğrudur, geçen hafta başında bir test aracı getirdiler şirkete denemek isteyenler kullandı hep. Araç bende birkaç gündür, pazartesi geri alırlar artık.
Filo alımı yapacağımız için diğer markalardan da sürekli araç geliyor. Byd togg vw bmw mercedes elektrikli modellerini denedik, audi ve volvo bekliyoruz şimdi.
Bir grup juniper sipariş ettik, diğerleri farklı olabilir.
Premium markalarda %30-35 gibi indirim alınabiliyor kurumsal siparişlerde.
Yok %50 hocam yanlışınız var.
Yeni işim için son bir yıldır bu kilometreyi yapıyorum ondan önce yılda 7 bin kilometreydi ortalamam elektrikli alma kararımı bu yüzden verdim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X