Tesla Türkiye ekibi, motor şase numarası atanmadan yapacağınız değişikliklerde teslim tarihinin ertelenmeyeceğini söyledi. Dolayısıyla çeki demirini şimdi çıkartabilirsiniz teslim tarihinizi etkilemez. Ama oldu ki yeni gelecek araçların hepsi çeki demirli olursa (atıyorum 500 adet çeki demirli araç geldiyse) size sıra erken gelebilir (eğer sizin önünüzdeki kişiler çeki demirli sipariş etmediyse). Bu tamamen şans işi yani. İhtiyacınız yoksa kişisel tavsiyem çeki demirini çıkartın, gelişmiş oto pilotu çıkartın. Gelişmiş otopilot sonradan sadece KDV ödeyerek uygulama üzerinden satın alabilirsiniz. Zaten şuan summon özelliği vs çalışmıyor. Gelişimiş otopilot çok şart değil. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (229. sayfa)

-
-
VIN atananlardan farklı banka üzerinden kredi için görüşen oldu mu acaba ? Proforma veriyor mu Tesla TR ? Kredi seçeneğinde sadece YKB görünüyor ama kendi bankamızdan kullanmamıza engel bir durum, şart vb. yok değil mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben MYP sipariş etmiştim ama Türkiye'de yolların durumunu düşününce MYLR olarak değiştirdim tercihimi. Hala emin değilim hangisi daha doğru bir alışveriş diye. MYP alsam daha sonra 20" Induction ile değiştirebilir miyim? Ya da kış lastiğini bu jant ile sipariş edebilir miyim? fiyatı nedir? Tesla'ya ulaşıp bu sorulara cevap bulmak mümkün değil. MH cevap vermiyor.
MYP ile MYLR arasındaki tek fark hızlanma/son-hız ve jant mı? farlar ve iç dizayn tamamen aynı mı? Açıkçası biraz yüksek olması yine Türkiye yolları için avantaj gibi görünüyor. Her sorunun cevabı MYLR'ye çıkıyor sanki ama hep aklımda pişman olur muyum keşke MYP alsaydım der miyim diye de düşünüyorum.
Keşke MYP'nin 20" Induction seçeneği de olsaydı...
-
Bugün Tesla Servise Tesla Wallbox’un ne zaman satışa çıkacağını sordum. Bilmiyorlar.
Temmuz’da Almanya’ya gideceğim. Muhtemelen oradan alırım.
500€ sitesinde. Tax ile birlikte 450€ gelir. Buradaki fiyatlardan daha uyguna gelir. Hemde orjinal kendi cihazi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sitesinde myp’ye uygun değildir yazıyor 19-20 inc kışlık jant takımları. Yurt dışında 18-19 inc oz racing, vs marka jant takanlar var ya da arka lastikleri öne alıp, arkalara 295/35 lastik takanlar var. Youtube videosu eklemiştim konfora katkısının çok olduğu yazılmış.
Sizin araçtan beklentileriniz belirleyici olmalı hocam. 2 parmak kadar daha yüksek olması avantaj derseniz en mantıklısı LR olur. Şayet araç daha sportif, daha basık dursun derseniz P mantıklı olur. Aluminyum pedal veya spoiler sonradan LR'de de halledilebilir çünkü. Ben LR olan siparişimi 15 gün kadar sonra P olarak güncelledim. Kırmızı fren kaliperleri, 21 inc jantlarin görselliği aklımı çeldi. Akasya'da 20 inc Induction mevcut aracı görünce pek cezbetmedi beni. Arac iri olduğu için çamurluklarda lastikler küçük görünüyor izlenimi uyandirdi bende. Belki lastik yarmak riskimiz olacak fakat bir daha bu kadar güçlü bir araca ulaşmak imkanı da olamayabileceğinden P nin daha mutlu edeceğini düşündüm. Siz de ne istediğinize ve hangi versiyonun sizi daha mutlu edeceğine odaklanın.
İlk gün öğlen saatlerinde sipariş geçmiştir bende LR Siyah. Henüz hesabımda bir hareketlilik yok vın falan atama yok arayan soran yok. Bu benim şuan için işime geliyor çünkü yurt dışındayım ve herhangi bir şekilde konsolosluklara da gitme durumum yok. 1.5 2 ay sonra anca ülkeye döneceğim. Bu süre içerisinde oldu ki bir gelişme yaşandı teslimat ile ilgili. Bu durumda nasıl bir ilerleme sağlanır acaba. Hakkım gider mi yada ödemesini yapıp abime aldırabilir miyim aracı?
Daha açılmadı Türkiye’de. Wall connector dışında araba şeklinde anahtarı, tavan perdesi vs. birkaç aksesuar almayı planlıyorum açılınca.
Cok tesekkur ederim
peki bu gelismis otopilot
sonradan eklenebiliyor mu bu kesin mi ? Yani simdiden eklememiz avantajdan ziyade otv bazinda dezavantaj mi sagliyor?
Standart sipariş eden yok sanırım hiç? 4 Nisan 08:25 de LR vermiştim. Sonra MTV'den dolayı standart olarak değiştirdim. Kötü bir tercih mi acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben araci kullandım ve bindim merak etmeyin.
Kişisel tatmin ve birazda talep meselesi.
Ben, myp, Model S , Model 3 kullandım ve MYLR sahibiyim.
Spor araba almak istesem Model S alırım.
Model S ve X çok daha kaliteli.
ModelY ekonomik bir araç.
LR oldukça tatmin edici günlük kullanım için.
Aldıklarının yanında kaybettikleriniz de var MYP aldığınızda.
Çok yazdım. Myp alanlar ile aynı düşünmüyorum.. MYLR ile de aynı görünüşü yakalarsiniz. Hız olarak da tatmin edici. Model Y bir Porsche değil.
Tesla Elektrikli arabaların Honda-Acura segmentinde.
Yani yanınıza bir Porsche yanastiginda yavaş olsa da Porsche Porsche'dir.
Mercedes ve Land Rover yine aynı kalitesiyle var olacaktır.
Kalkista geçersiniz de, sürekli benimle yarissana hop gazladim hop durdum en fazla 1-2 ay bu heyecan.
cicim aylari bittikten Sonra kalite ariyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Mayıs 2023; 18:38:37 >
Arkadaşlar, şuan LR olarak ve P olarak saat kaç siparişleri teslim edildi? Teslim alan arkadaşlar bize ışık tutabilir mi?
-
Sonradan autopilot eklentisi yapilabiliyor mu arkadaslar ? Suan almasak otv avantaji mi oluyor ona gore cikartacagim litfen acil
Sonradan FSD paketini alırsanız EAP gelir. Benim bulunduğum yerde böyle Tesla ile görüşün. Bölgesel farklar olabilir.
FSD kabiliyet paketi 150.000TL civarında Türkiye'de 170.000TL falan olur anlık kur ile tahminim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Mayıs 2023; 18:41:3 >
Evet, sonradan eklemek daha doğru olur. İstediğiniz zaman satın alabilirsiniz ve ÖTV'siz olur. Tabii seçimlerden sonra bir gece ansızın KHK çıkmazsa :).
-
Eap nedir sonradan fsd degilde gelistirilmis otopilot almak istiuotum bennzaten fsd turkiye de calismaz en azindan su yonetim ve zihniyetle ha otekilerde gelse cizip duzeltmezler o yuzden tirkiye de kullanamayiz. O zaman sonradan ekstra odeyerek alabiliyoruz dimi gelistirilmis otopilot? Dogru dimi ona gore cikaricam cunku paraya ihtiywcim var 100000 bile benim icin cok onemli suan! Ayrica 20 inc jant istiyordum ama skisikliktan dolayi onuda takamayacagim ? Cok tark olur mu 4-5 cm mi yukselir arac ?
19" set için MYP için uygun degildir seklinde fakat 20" kıslık jant lastik setinde uygun değildir ibaresini göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murats1907 -- 24 Mayıs 2023; 18:50:5 > -
teslim alanların ve alacakların saati senden daha önce değil emin ol
4 nisan benden saatler sonra benim söylememle alan arkadaşa vın çıktı aracını alacak
bana çıkmadı
tesla türkiye çuvalladı kısaca
-
İlk teslimat ne zaman demişlerdi onlara
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Almanya tesla shop’dan bakmıştım orada çıkıyor uyarı performansa uygun değildir diye.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X