< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2132. sayfa)

-
-
Türkiye paketi farklı olur bence . Volvo Türkiyenin 2025de bu araç sayesinde ciddi satış hedefleri var. Giriş paketi getirmezler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hirikus -- 22 Nisan 2025; 19:45:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
İstanbul(Küçükçekmece) - Ankara
Ankara-İstanbul (Küçükçekmece)
Seyahat yapma imkanım oldu.Şarj ve menzil konuları benim için kapandı.(aldığımdan beri yol yapamamıştım.Burada defalarca okumak ile tecrübe etmek ayrı oluyor.)
Soğuk hava koşullarında batarya performansı biraz düşebilir.Bunu haricinde sorunsuz ve yeterli menzil sunuyor.
Giderken şarjın tamamlanması için Boluda 1 buçuk saatten fazla zaman harcadık. Şarj süresi 65 dk idi.Kendimiz daha çok oyalandık.%100 e şarj yaptım. Öncesinde 1 defa daha mola vermiştik.Şarj yapıp yapmamak için arada kalmıştım yapmadan devam ettim.Vardığımda şarjım %8 idi.
Ankara varışta yanılmıyorsam %38 ile ankamall e vardım.Ankamall de şarj bölgesi biraz keşmekeş gibi.Özellikle haftasonu çok kalabalık ve benzinli arabasını park edenler var.
Ankaraya gidişte kullanım tarzım benzinli arabayı kullanışımdan kesinlikle daha performanslı idi.
Dönüşte tuvalet molası ve çok hızlı bir yemek ile şarj bitimine yetiştim. Bu sefer şarj bitene kadar yetişmeye çalıştım.Gündelik akışa göre mevcut şarj süresi bana gayet yeterli geldi.
Evden Boluya şarj yeter mi konusu benim için kapandı.Hatta arabayı aldıktan sonra yurt dışında yaptığım sürüşlerde (kiralık benzinli araba) şöyle bir kıyas yaptım ve kendime bir soru sordum, Eğer tesla kullanıyor olsaydım kullandığım mesafelerde şarj-menzil kabiliyeti yeterli miydi?Cevabım kesinlikle evet idi.
Diğer bir düşüncem de arabanın şikayet ettiğimiz bir durumu ile ilgili, hepinizin fark ettiği süspansiyon sertliği hakkında, artık süspansiyonun sert olmasından dolayı konforsuzluk yaşadığımızı düşünmüyorum. yollarımızın kötü olmasından ve sürüş alışkanlıklarının değişkenliğinden kaynaklı olarak arabanın sürüşünün keyifsiz hale geldiğini düşünüyorum.
Eğer hız kuralları limitinde bir sürüş alışkanlığı oluşursa mevcut otopilotun(yükseltmesiz) kullanımı daha da anlamlı olur.
Son olarak 2025.8.7 güncellemesini indirmek günler yüklemek 45 dk sürdü.Wifi modülü kesinlikle daha iyi olmalıydı.
-
Ben başka bir süspansiyonu çok beğenilen araç denedim. Ardından Teslayı denedim . Teslanın sürüşünü daha rahat hissettim. Bunun sebebi ise süspansiyonu yumuşak aracın çok sallanması çok salınım yapması. Bu biraz da aracın ağırlığı ile ilgili eğerki süspansiyon çok yumuşak ise tabiri caizse hoplaya hoplaya gidiyorsun. Güvenli hissedilmiyor. Galiba bundan çok yumuşak yapılmak istenmiyor. Ama bunun için özel süspansiyon yapılmış ikinci parti alan taktıran var ama Türkiye de yoktur büyük ihtimalle
Söylediklerinize katılıyorum.
Yumuşak süspansiyonlu araba benim için de keyifli değil.Arabayı yolda tutmak için ayrıca çabalamak gerekiyor ki dönüşlerde ve ani kaçınma manevralarında ne yapacağı belli olmuyor hiç.
Umarım ileride yollarımız gereken yama kalitesine ve asfalt kalitesine ulaşır.
Bu arada son aldığım fatura ile 1270 km yi 1929 tl ye tamamladım.Şarj olarak 6 şarj istasyonunda dolum yaptım.Bunlardan 5 tanesi tesla supercharger (7,10tl) 1 tanesi 3rd party sağlayıcı(DC-10.99tl). Merak edip km hesabı da yaptım.Km de 1.51 Tl tüketim gerçekleşmiş.Bu sürüşün hiçbir noktasında klima kapanmadı.Sürüş konusunda tasarruf gözetilmedi. Dönüş ve gidiş yolunun %30 unda otomatik sürüş kullanıldı.
-
Bizim ekonomi kanalında haberler kısmında Tesla Model Y satışları ertelendi yazıyor doğru mu işin aslı nedir
E-5008'i bayram öncesi, 1.95 mlyn TL.den alan arkadaş oldu. Şu an için fiyat almadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2.5 milyona alternatif çok var hocam. Elektrikli aracında 2.5 milyona şarj kahrı çekilmez. Fiyat performans olduğu için elektrikli araçlar iyi satıyor. E Countryman var evin 2. Aracı kendisi. Kışın menziller baya etkileniyor :) birde togg varken illaki matrah güncellenecek ve 2.5 milyona aldığın aracın geri 1.9 lara düşme ihtimali çok yüksek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dostum son 2 mesajında bana karşı önyargıyla kafanda kurduğun şeylerle yorum yazmışsın. Onun için sana net cevaplar yazacağım:
- Demagoji yaptığın gibi manuel golf o fiyatlar değil aksine geçen ay üst paketi olan Life paket sıfır otomatiği 1765 e arkadaşım aldı.
- Kendi arabamı 1800 e satma peşinde değilim şu an zaten ederi 1450-1500 bandında
- Golf Tesla kadar teknoloji harikası bir araç değil ama sınıfının efsaneleşmiş ve en konforlu aracı. Onun için piyasası dün de iyi bugün de iyi yarın da iyi olacak.
- Az çok teknolojiyi takip eden birisi Teslanın müthiş bir araç olduğunu ama batarya mimarisinin (bugün için!) zayıf olduğunu bilir. 800V mimari 1000km range e yaklaşan bataryalar artık eli kulağında. Juniper SR modeli ben de almayı çok istiyorum, benim gözümde 1950 ye alınabilecek bir araç. Ama araç işi orta vadelidir. 3 sene sonra piyasada 1000km range araçlar gezerken 400km giden araca sahip olmak beni düşündürüyor. Dolayısıyla ben bu riski 1950 ye satın alırım, 2500e almam. Sen alırsan zaten buyur al.
-
Tesla'nın 2025 yılı ilk çeyrek faaliyet geliri:
-Beklenti $1.13 milyar
-Gerçekleşen $399 milyon
Bu aracın neden %10 dan gelmesi gerektiğini kuvvetlendiren bir başka datamız da geldi. Tesla'nın hikayeye ihtiyacı var, sürümden kazanmaya ihtiyacı var. En azından siyasi sıkıntıları çözene kadar pazarını kaydırabileceği bir ülkeye ihtiyacı var. Onun için Türkiyeden iyi bir pazar şu an yok.
-
Ben elon muskın tarihin en büyük spekülatörlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Neye elini attıysa o balon aşırı şişirildi, kaymağını sıyırdıktan sonra balonu patlattı. Teslada da kendi yüzdesini aldıktan sonra serbest düşüşe geçti. Siyasi atılımları da bu yönde. Doldur boşalt.
Abd de “hükümet verimlilik ofisi” kurmuştu turomp için. Şimdi kendi firmaları için kursun.
Sonradan hatırladım. Bizde de jet fadıl var. Doldur boşalt ustası. Dolandırıcı. (Musk çok iyi işler çıkarabiliyor)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 23 Nisan 2025; 1:4:3 >
19 milyar total gelir
399 milyon işletme kârı
-
Alın tabiyki elektrikli araç ben de seviyorum. Ama değer kaybı yüksek araçlar bunlar uzun vadede. 2023 sonlarında euro 29-30 lira cıvarındayken model y performans aracı hangi fiyattan satıyorsa tesla şimdi yine o fiyattan koymuş envantere. Ama alan yok tabi.
Matrah üzerinden söylüyorsunuz değil mi? Diğerleri vergi.
Tek sebebi 1920 TL'lik sınır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu araba ekranda yazana göre her zaman otalama 2,5 kw fazla tüketiyor.
Şehir içi veya dışı hesabınızı buna göre yapabilirsiniz.
Ben hep dışarda doldurduğum için kesinleşti benim için.
Şehir içi de net 17kw gibi tüketim oluyor. 8,5tl ye şarj ediyorum. 1,44tl/km efsane bir maliyet 🧿.
Evden doldurma imkanı olanlar bedavaya geziyor gerçekten.
Bugün git gel 1500km lik bir gezi rotasına çıkıyorum. Trip sıfırladım. Bakalım bana maliyeti ne olacak.
stanbul içi kullanıyorum şu sıralar havalar ısındı 8-12 kW arası yakıyor. Ev elektriğinede zam üstüne zam geliyor ama yinede uygun fiyat tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 23 Nisan 2025; 11:17:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstadım Ankara da göral benim de sürekli alışveriş yaptığım bir yerdir. Geçtiğimiz hafta sonu 2.050.000 TL dedi. Elden para falan konuşmadık. Eğer arayışınız varsa bir sormanızı tavsiye ederim. Ben ne zaman peu. Araba alacak olsam İstanbul ve İzmir bayilerinden sonra orayı arayıp fiyatları söylüyorum. Genelde daha da iyi bir fiyat veriyorlar. Tavsiye derim. Ancak alacağınız arabaya da ekspertiz yaptırmadan aracı da teslim almanızı önermiyorum.
Ev elektriğini zamda gelse 1 depo benzin parasına 1 ay geziyorum evin elektriğide dahil.Benzinli aracımda 2.5 depo bir ayda yapıyordum oda daha az mesafe bunda arada hep kaçıyorum yakın illere.Reis duymasın ama bu zam pek bize tesir etmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X