Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (190. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: FenerliEsnaF , Manas16
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 21 Misafir (5 Mobil) - 17 Masaüstü6 Mobil
5 sn
52.199
Cevap
1.380
Favori
3.469.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelinceye kadar cerry red, gelişmiş oto pilot… takmazlar umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jehan J kullanıcısına yanıt
    Evet çeki demirli sipariş vermezseniz böyle oluyor maalesef

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tonny Stark kullanıcısına yanıt
    Ola ki dolar düştü, aynı hızda fiyat indirecek mi tesla, göreceğiz

• İlk gün erken saatlerde sipariş verdim. Hatta biraz şans eseri ve alelacele yolda giderken tlfdan internetten gezerken oldu.

%90 beyaz satılır farklı olsun dedim. Siyah arabadan sıkılmıştım, bakımı da zor..Tüm seçimlerim zevkineydi. Kırmızı daha güzel görünüyor diye düşündüm. 4x4 yüksek olsun, kırmızıyla siyah büyük jant gider dedim..o anda hiç torkum düşük mü, süspansiyon rahatsız eder mi, menzilim 35 km düşer mi, 1 sn yavaş olursam hyper car olamam mı vs aklımdan geçmedi bile   sadece koltukları çocuklar haşat eder diye beyaz yerine siyah mecburi seçtim. Çeki demiri zaten ihtiyacım olmaz, oto pilot önce elim gitti sonra sildim kendi başıma araştırmadan akıl ettiğim tek bu oldu; ötv'den kurtarır mıyım sonradan eklersem diye bir şimşek çaktı.

Şimdi herkes araçlarını alırken özenip hata mı ettim diyorum, kırmızı en son gelecek. Belki Eylü'e sarkacak. Fiyat farkı oluşmaya başladı, hala makul ama sonumuz ne olacak bakalım.

• Arkadaşlar bu vekaletnameyi yüklemenin siparişle bir ilgisi var mı? İlk gün akşam saatlerinde sipariş vermiştik. Herhangi bir gelişme yok. Çeki demirsiz, beyaz, 19 jant, beyaz iç mekan araç. Onlar mı haber veriyorlar, vekaletnameyi yüklemeden boşuna mı bekliyoruz yoksa?

• cihanair kullanıcısına yanıt

Zam gelmiş

• arkadaşlar fiyatta oynama olduğu için verilen 10 binlik peşinatın geri alınma ihtimali doğmaz mı?
    "ben liste fiyatına göre verdim siparişi ve peşinatı ama fiyat artmasıyla almaktan vazgeçiyorum" deme hakkı yok mu?
    bir de, neden siparişi ilk gün ve son gün (bugün) verenlere de yansıyor ki zam?
    zam gelecekse gelsin ama, bu saatten sonra sipariş verene gelsin, sipariş veren de ona göre versin.
    tamam belki küçük çapta bir zam ama tüketicinin elinde olmayan sebeplerle yapılan her bir zam iade-vazgeçme hakkı doğurmalı.

• corova kullanıcısına yanıt
    1usd=1TL=1para olsaydı haklısınız. Sipariş sözleşmesinde açıkça bu cevapları vermişler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İlk 14 günde yasal olarak geri alınabilir. Onun dışında THH'ye başvurursunuz ama haklı görürler mi artık takdir meselesi.

Arkadaşlar ilgilenen olursa 4 Mayıs 2023'te verilmiş siparişi (beyaz, 19 jant, iç beyaz, LR) devretmek istiyor bir arkadaşım. Komisyon falan filan yok. Satış şu-bu tüm masraflar size ait olacak şekilde tabi. Doğrudan sipariş devir imkanı olmadığı için ödemeyi bizim üzerimizden yapacaksınız, tek fark bu. İlgilenen ulaşsın özelden, detayları konuşuruz.

Not: Bir şekilde kâr elde ederim kafasıyla bakanlar hiç yanaşmasın, kalp kırmak istemem, ona göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 17 Mayıs 2023; 1:33:7 >
  • Trafik ve kasko soranlar olmus. Trafigi pazartesi kaskoyu bugun yaptirdim bilginize

trafik 5800 tl turkiye sigorta

kasko 20.000 allianz

y

• Dün gelen fiyat artışı rakam olarak her ne kadar yaklaşık %2'lik ufak bir artış olarak gözükse de, gözle görülür bir kur artışı olmadan yansıtılmış olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyat artışının tamamen şirketin insiyatifinde olduğunu, herhangi bir vergi, tescil masrafı, benzer kalemlerde ve kur kaynaklı bir artış olmadığını görüyoruz. Bunun dışında, fiyat teklifi henüz yapılmamış alıcılara yeni fiyat yansıtılabilir ve bu sözleşmede de açıkça yazıyor. Ancak kesin fiyat teklifi yapılmasının ve 3 gün süre verilmesinin ardından teklif alan alıcılara da bu artışın yansıtılması pek uygun olmamış. Herhangi bir vergi, tescil ve benzer kalemlerde fatura kesilmeden önce artış yaşansaydı veya döviz kurunda sert bir yükseliş olsaydı bu fiyat değişikliği de kabul edilebilirdi. Ancak, kesin fiyat teklifi yapılmış ve 3 gün süresi olan alıcılara da bu yeni fiyatın yansıtılmasının çok da uygun bir davranış olduğu söylenemez. Tesla gibi bir firmanın herhangi bir olağandışı durum yokken, teklif yaptığı alıcılara verdiği 3 günlük süre içerisinde şirket insiyatifinde yapmış olduğu bu zammı yansıtmasının prensip olarak şık gözükmediğini söyleyebiliriz. Yurtdışında bu kadar hızlı bir piyasa olmadığından, hatta rekabetten dolayı fiyatların aşağı yönlü olmasından kaynaklı Tesla'nın sistemleri de sanırım bu kurguya göre çalışmakta ve teklifi otomatik olarak revize etmekte ve genel olarak da aşağıya çekmekte. Ancak ülkemiz koşulları genel olarak globalden farklı olduğundan, bu tip anlarda manuel olarak kontrol edilmeli. Tesla Türkiye Genel Müdürü Sayın Kerem Geçer'in bu noktada yaşanan bu duruma müdahale edebilecek yetkisi olduğu veya olması gerektiği kanaatindeyim. Sonuçta, 3 günlük teklif süresi ve 5 iş gününü kapsayan bir ödeme zaman dilimi var. Gelen bu zammın 14 Mayıs itibariyle teklif gelen alıcıları etkilelememesi gerektiği net bir şekilde görülmekte. Bakalım Tesla Türkiye ekibi bu durumu çözebilecek mi? Yoksa, "öyle de böyle de çok sipariş var, birisi almazsa diğer alıcı zaten alır" diye mi düşünerek bu durumu çözümsüz bırakarak yeni müşterilerini ilk yaptığı zamda mağdur mu edecek. İşte tam bu noktada kurumsallık ve güven ön plana çıkıyor. Bu süreci nasıl yöneteceklerini bekleyip göreceğiz...

• Fiyat artışı hw4 ile ilgili olabilir mi? Sadece Türkiye fiyatları mı artmış durumda bilgisi olan var mıdır?

Fiyatı onaylamak için ekran çıkıyor ben pazartesi günü onaylamıştım ama burada gördüğüm kadarıyla fiyatı bugün onaylasaydım, vın numarasının gelmesi önemli değil, zam bana da yansıyacaktı. Yani siparişlarden bağımsız bir durum, mevcutta gümrüklemesi yapılacak araçların alımında bile fark oluştu.

• rsameric R kullanıcısına yanıt
    Gözle görüşür kur artışı yok mu 4.4.2023 teki kura tekrar bir bakmanızı tavsiye ederim

• rsameric R kullanıcısına yanıt

belki gümrükte fazladan para gitmiştir. hemen teslaya gömmemek gerek. kur farkı olsa 35 değil 135 artması gerekirdi.

ayrıca 40 gündür fiyat sabit. kur 1-2 lira oynadı %5-10 eder. tabi dünya şirketi tr de 3 ay sonra ne olacak onlar bizden iyi biliyordur. ona göre fiyat belirlemişlerdir.

almanya fiyatının üstüne koyarak geldiğinizde fiyat halen iyi olmalı.

belki adamlar fiyatı onaylamayıp sündürenler için bunu yapmıştır. araç geldimi onayla öde bizi süründürme de diyor olabilirler.

etik olarak vın atanmış kişiye daha 2. teslimatta bunun yansıtılması tabiki etik olmamış. dünya markası yeni bir ülkede satışa gireli 3 ay olmamış. biraz zararı göze alıp devam etmesi beklenir tabi.

bmw mersedes deseki 1500 e araba satıyorum 135 elden verene dese kapıda kuyruk oluşur. %99un "suç" işlediği piyasada, %1lik kesime giren şerefli adam "hata" yapıyorsa bundan hemen şikayet etmek de etik değil.

• Tesla sahibi olduğunuzda araç fiyatlarının kendi kendine artmasına ve azalmasına alışmaniz gerekli.

Geçen sene araç alıp ham fiyatindan 7-10.000 dolar fiyat dususu yasayanlar var.

Ayrica 1000dolar ham fiyatinda oynamalar normal.

Standart bir otomobil ureticisi gibi değil tesla

Bir de sürekli update olan bir ürün. 3 ayda bir araçların birşeyleri degisiyor.
    Uzun bir sure sonra Türkiye'ye geldim. Buradaki iklim yol koşulları ile cameralarin düzgün calismasi ve otopilot tam bir loto kazanma sansi.

Full Self Driving konusuna girmiyorum bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Mayıs 2023; 8:43:36 >
  • Hammadde gerilemesinden oldu birazda. Doğalgaz bile 4 de 1 fiyatına düştü. Onlar indirimi uyguluyorlarda bizdekiler doğalgaza o kadar indirim oldu 1 kuruş indirmedi. 1 ay bedava deyip işi götürdü.

• antares22 A kullanıcısına yanıt
    Kur artışı var çünkü resmi kur hic bir işe yaramiyor. Tl ödeme aldıktan sonra onu euroya çevirirken bankanın yüksek makaslı kurundan çeviriyor. Kur %15 gibi arttı

• antares22 A kullanıcısına yanıt

Merhaba, bahsetmek istediğim 04.04.2023 tarihinden bugüne olan kısım değil, bahsettiğim konu teklifi alanların yani 14.05.2023 ile 16.05.2023 tarihleri aralığındaki 2 gün içeride oluşan durumu işaret etmek istedim. Kesin teklif çıktıktan 1 gün sonra fiyatı revizelemeleri uygun olmamış. Böyle bir durumu müşterilerine yansıtmaları hoş deği. Sonuçta gelen zam aslında yaklaşık %2 yani 20Bin TL civarı, ancak kdv ve ötv ile 36Bin TL'ye varıyor. Rakamlar dile kolay, ama yine bahsedeceğim gibi 04.04.2023 ile bugün arasında makas olması veya herhangi bir zaman diliminde keyfi değişiklik yapılması değil, fiyat değişiklikleri ülkemizdeki koşullar nedeniyle maalesef olağan kaşılanabilir durumda. Tesla da sonuçta ticari bir firma, ancak teklifin ertesi günü olan ufak bir değişikliği yansıtması hoş olmamış. Yoksa sözleşme açısından yanlış yapıyorlar diyemeyiz.

• long range için yakın zamanda vın alan oldumu ?

hala ses yok ya

• 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.