Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Oswinaldo
1 Kayıtlı Üye ve 41 Misafir (25 Mobil) - 17 Masaüstü25 Mobil
5 sn
54.433
Cevap
1.390
Favori
3.674.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sipariş verdikten sonra mail gelmedi . mail hemen gelmıyor mu

Şuan maillerde bir sorun var sanırım.

Normalde araç ilk siparişimde mail geldi,

sonra bazı değişiklikler yaptım mail geldi,

Pazar günü son bir değişiklik yaptım mail gelmedi.

Ben de sipariş teyidi almak için Tesla'yı aradım. Değişiklillerim gözüküyormuş.

Özetle sanırım şuan mailler gelmiyor. Geliyor evet...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

5 yılda %5 pil gücü kaybı ve max. 10 km menzil kaybını garantilese eyvallah diyeceğim.. hadi şimdi 1.650.000 tl'ye aldın. ileride satmak istediğinde %11 pil gücü kaybı olan bir tesla aracı kim almak ister..? tamiri mümkün mü diye düşünüyorum, gücü azalan modül değişir mi, değiştirilir mi.. bilemediğimiz bi çok enteresan konu var.

gerçekten içten yanmalı motorlara elveda zamanı geldi mi?

herkes hangi bilgisine veya yakınında duyduğu tecrübeye dayanarak sipariş veriyor anlamıyorum..

öyle youtube'da izlemekle olmuyor bu işler çnk.

Hocam yaptığınız değişiklikler donanımsal mıydı yazılımsal mı?

Teslimat tarihiniz değişmiş mi telefon ile görüştüğünüzde?

Arıyorum ulaşamıyorum bende Gelişmiş Autopilot'u çıkarıcam teslim tarih değişikliğinden endişeliyim.

Mail gelmediği için giriş yapılamıyor. tel aradım açan yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Selamlar,

Yaptığım değişikilik donanımsaldı. Teslimat tarihini de sordum bir değişiklik olmamış ama zaten benimkisi Ekim-Aralık :( Bir ihtimall Ocak'a da sarkar dedi kadın hadi lenn dedim :)

Gelişmiş oto yazılımsal. Formda herkes bu gibi konularda bir değişiklik olmuyor demiş. Ama vebale giremem :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmiş oto pilotu vergiden dolayı iptal ederken, bugünki fiyatın araç ile beraber alındığında geçerli olup, sonradan eklediğimizde ötv tasarrufundan daha fazla bir ücret olup olmayacağını öğrenmek mümkün mü? Ben telefonlara ulaşamıyorum.

ABD'de fiyat farkı yok ama orada yazılım fiyatları yukarı doğru çok değişiklikler göstermiş son 3 yıldır (bihassa FSD).

her türlü soru ve cevabı forumlarda mevcutsa sorduğum sorulara da bir cevap verseydin.

Merhaba,

Bu kadar insan sizin düşündüğünüz şeyleri elbette düşünmüştür diye tahmin ediyorum. Sorularınızı kısaca kendi fikrimle yanıtlayayım;

- Tesla bataryası %70'in altına 8 yıl içerisinde düşerse batarya değişimini garanti ediyor. Bildiğim kadarıyla motor performansı 2 yıl sonra %90 bile olsa hiçbir içten yanmalı araç üreticisi garanti vermiyor. (Hala evde içten yanmalı aracım var)

- İçten yanmalı araçlar için ikinci elde söylediğiniz kaygılar var ama kimse umursamıyor. Bugüne kadar umursadınız mı? Örneğin 10 yaşında araç aldınız, motor performansı %70'e düşmüş olabilir. Sadece motor performansı düşmesi yetmiyor, motordaki hareketli parçaların tamamı 10 yıl sonra aldığınız bir araçta risktir. 10 yaşından sonra içten yanmalı her araçta turbo arızası, emme manifoldu arızası, conta-yağ kaçakları, enjektör değişimi, triger değişimi, buji değişimi, şanzuman bakım onarımı veya hor kullanıldıysa şanzumanın komple değişimi, motorun komple rektefiye görmesi gibi bir ton sayamayacağım risk var. İçten yanmalılarda bu riskler yıllardır var. Alırken dikkat ederek alıyorsunuz. Elektrik otomobillerdeyse 10 yaşına geldi diyelim, batarya %70-80 performas veriyorsa bence yine içten yanmalılara göre avantajlı ve masrafsız durumdadır. Yine dikkat ederek alırsanız hiçbir sorun olmaz. Uzun vadede içten yanmalı kadar hareketli binlerce parçası olmadığı için daha az risk demektir.

- Evet gerçekten önümüzdeki 20 yıl içerisinde içten yanmalı motorlara elveda diyoruz. (Biraz hybrid satışlar, sonra tamamen elektrikli bir dünya). Hala bu durumun farkında değil misiniz? TOGG, Tesla, Hyundai, KIA, Mercedes, BMW gibi bir çok markanın %100 elektrikli versiyonu çıkması ve bunları geliştirmesi sizce hobi mi?

- İkinci el elektrikli arabanın içten yanmalıya göre daha az riski olduğunu düşünüyorum.

- Ek olarak TESLA vb firmalar ileride eskiyen ikinci el araçlar için kampanya yapacağını düşünüyorum. Eski aracını getir, yenisini götür şeklinde daha az maliyetle bunu yapabilirler (içten yanmalı şirketlere göre).

Şahsi görüşlerimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 10 Nisan 2023; 12:39:41 >

• BhuRkY B kullanıcısına yanıt
    Aynen. Umarım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igokkaya20 -- 10 Nisan 2023; 13:19:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dun gidip Kanyon'da araci gorduk, esim kullanacagi icin onun ikna olmasi onemliydi. 2015 model Q3'den gecis yapacak. Bu sabah 11 gibi de siparisi verdim. "Siparis icin Tesekkur Ederiz" maili aninda geldi. LR Beyaz 19" siyah doseme modeli.

SONY 40X3500 ||| PS3 (80 GB - NTSC/US)
    Oyunlarım : GTA IV || MGS4 || PAIN || WARHAWK || LEGO INDIANA JONES: TOA || RATCHET &amp; CLANK: TOD ||
    SOCOM

PSN : YUSUF_S
  • joseph27 kullanıcısına yanıt

Eşinizin düşüncelerive yorumu ne oldu hocam. Kadın bakış açısı benim için önemli benim de eşim kullanacak aracı. Biraz önyargılı ama aracı hiç görmedik henüz.

hayırlı olsun . 2 saat once bende sıparıs verdım ama maıl hala gelmedı. tel da acmıyorlar.

Uzerinde durdugu / takildigi noktalar;

1) Kapi kollari: Tek elle acamayacagini dusundu ama cok da onem vermedi.

2) Bagaj: on ve arkadaki bagaji cok begendi.

3) Bagaj kapagi: Ellerde poset ve canta varken bagaji ayak hareketi ile acmayi cok istiyordu.... ama maalesef yok bu ozellik, illa bir dugmeye basmak gerekiyor (kumanda, telefon veya arac) hayal kirikligi oldu biraz.

4) Koltuk rengi: ben beyazda israr ettim ama kesinlikle istemedi, gercekten acik renk bir beyaz ve lekeyi hemen belli ediyor

5) Dis renk: Beyazi cok sevdi, diger renkleri de gosterdim, fiyat farkindan bile bahsetmeden ama dis beyaz ic siyah tercih etti

6) Jant: Buyuk jant istemedi, konforu dusurecegini soyledigimde kesinlikle istemedi.

7) Camlar: cercevesiz camlari begendi

8) Cam tavan: Perdesinin olmamasi rahatsiz etti, uzerime birsey duserde cami kirarasa falan moduna girdi

Bu kadar...TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Oyunlarım : GTA IV || MGS4 || PAIN || WARHAWK || LEGO INDIANA JONES: TOA || RATCHET &amp; CLANK: TOD ||
    SOCOM

• joseph27 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. aracın oturma pozisyonu, görüş açıları, A ve C sütunlarının sebep olduğu kör noktalar vs. yorumlarınız nedir hocam? Test sürüşü talebi oluşturdum ben de ama henüz bir geri dönüş olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 10 Nisan 2023; 13:41:36 >
    Değişikliklerde neden mail gelsin ki ? Değişikliği yaptığınızda sözleşmenizi tekrar indirin orada yapılan tüm değişiklikleri görüyorsunuz zaten. Örneğin ben LR ve 20 inch Jant siparişi vermiştim.Dün jantları 19 a çevirdim.Bana da mail gelmedi ama hesabımdan sözleşmemi indirdiğimde değişiklikler sözleşmeme yansımıştı.Sipariş tarihim de sözleşmede değişmemişti.Siz sözleşmenizi kontrol edin tekrar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu araci kullanmadim daha once.... esim de ben de cok farkli siniftan bircok arac kullandik bugune kadar, on koltuga oturdugumuzda bizi rahatsiz eden bir husus olmadi... sadelik hosumuza gitti.

SOCOM

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.