Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
30 Misafir (13 Mobil) - 17 Masaüstü13 Mobil
5 sn
54.239
Cevap
1.385
Favori
3.631.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir boyaya (Quicksilver) +90.000 TL veriyorum. Gerek yok diyenlere de saygı duyuyorum. Ben canlı gördüm, bence güzel. Ben filo aracı gibi beyaz araca binmek istemiyorum. Yok beyaz şöyle güzel, kemik beyaz, sedefli beyaz yazmayın lütfen. Herkes kendi bütçesine göre ve zevkine göre beyaz alsın, kırmızı alsın ne istiyorsa alsın. Renk muhabbeti çok subjektif ve bütçeye bağlı bir konu. Benim kişisel beklentimden farklı olarak renk önemli değil diyenler Long Range Gri renk + 20" induction jant alacağına, beyaz performans alabiliyorken onu da tercih edebilirler. Ben konfor odaklı ve rengini beğenerek bineceğim bir otomobil aradığımdan +90.000 renk için +70.000 de jant için veriyorum, satarken de performans fiyatını baz alarak satacağım. Böyle subjektif konularla forumu daha da meşgul etmeyelim. Daha geneli ilgilendiren konulara odaklanalım.

Sevgiler.

• Merhaba arkadaşlar ben aracımı aşağıdaki belirttiğim gibi sipariş verdim, siparişimi verirken ekim - aralık teslim tarihi görünüyordu acaba renkten dolayı erken teslim edilme ihtimali olabilirmi. Birde bu Midnight Cherry rengi canlı gören var mı ?

• Model Y Long Range Çift Motor Dört Çeker
    • Midnight Cherry Red Boya
    • 19" Gemini Jantlar
    • All Black Premium İç Mekan
    • Beş Koltuklu İç Mekan
    • Otopilot

bu rengi sipariş veren çok az o yüzden erken gelme şansınız var. Üretimde çıksın önünüzde kimse yok ise direk size çıkar ama şans tabiki

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Renkten dolayı hızlı gelir mi kimse bilemez, ama mavi güzel seçim.

Renklerde para farkı olmasa ben gri ya da kırmızı alırdım.

Grisi de canlı gözle çok güzel, beyaz da çiğ değil. Jant olarak da koyu jantlar araca çok yakışıyor renk fark etmeksizin. Kesinlikle kapaktan çok farklı görünüyor ki ben kapakli sipariş ettim.

Kapağı Akasya da gri renk araç üstünde gördüm. Kapakları da çok kaliteli duruyor, inşallah çalmazlar:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanmet -- 7 Mayıs 2023; 1:37:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • G0ldwing G kullanıcısına yanıt
    Maliye bakanının söylediğini ciddiye almıyorum. Siz alıyorsanız da konuşmaya gerek yok. Albeni bahanesi adamın dedikleri. Aklımızla alay ediyorlar.

Tesla muadili araçların (yurtdışında aynı fiyata satılan) Türkiye fiyatlarını bilmiyor mu şimdi Tesla? Pazar araştırması denen bir şey var. Bu firmalar milyarlarca dolarlık dev firmalar. Yapmayın Allah aşkına, sizin benim aklıma gelmeyenleri onlar düşünüyor. Fiyatları da düşük değil. Hatta dolar bazında bizden ucuza sattığı ülkeler var.( Vergi öncesi şirketin cebine giren para) ülkemizde diğerleri fosil yakıtlı araçları yüzünden elektriklileri pahalı satıyor. Devlet asıl buna ek atmalı.

Vergi ve fiyat hakkında kimse bir şey diyemez. Ama araç fiyatı artarsa, sarı sitede de artar. 6 ay sabredin, piyasa oturacaktır. Fiyatlar artsa bile o ilanlardaki fiyatları görmez. O paraya alanın aklını severler.

Seçimden sonra ne olacak belli değil, alanlar şanslı da olabilir, sovedebilir.

Velhasıl ben ilan verenlere gülüyorum. Kendisi binecek o araca.

• ozturkosman kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Teklif bayağı iyi. Kasko 80-90 bin olacak diyenler iyi patladılar sanırım. Muhtemelen 3 milyona ilana koyanlardı bunları söyleyenler.

Hocam rengin subjektif olmasından ziyade, renge istenen para zaten asıl mesele burada. Her renk farklı fiyatta ve çok ciddi bir para gerekiyor bazılarına.

Ben de kişisel fikrimi beyan edeyim; kaplama yöntemlerinin bu kadar geliştiği bir dönemde renk için bu kadar tantana çevirmeyi anlamsız buluyorum. Onlarca milyonluk araçlarına kaplama yaptırıyor insanlar. Büyütülecek bir mesele değil.

Sizin kaçırdığınız nokta ise şu bence; beyazı tercihe edenlerin çoğu ucuz olduğu için değil, beyaz iç döşeme opsiyonu ile mükemmel bir uyum sağladığı için tercih ediyorlar. Ben beyaz iç döşeme olmasa bu renk konusunda biraz daha düşünebilirdim belki. İçeride siyah ve beyaz dışında seçenek maalesef yok. En azından kırmızı tonlar veya taba olabilirmiş.

Filo aracında beyaz renk tercih sebebi olmakla birlikte, asıl mesele aracın boş ve donanımsız olması. Renk artık geri planda eskiye nazaran.

• jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Bu yorumlar da çok subjektif. Renge ek ücret isteyen sadece Tesla değil. Farklı markalar da mavi renk, kırmızı renk ve gri için ücret istiyorlardı ancak bunlar +25K, +30K olunca kimse rahatsız olmuyordu. 90K olunca rahatsız oluyor.

Kaplama konusunu anlamadım renkli folyo kaplamadan bahsettiğinizi düşünürsek, bu işlemlerin oldukça zahmetli ve masraflı olduğunu da atlamamak gerek. Boyaya 90K vermeyeceğim derken, folyo kaplamaya 70K verip sonra ruhsata işletmek için muayene girip onla uğraşacak kişilere saygı duyuyorum. Kaliteli bir kaplamayı umursamam odağım ucuz olması diyenler Tesla’sına 30-40K gibi ücrete kaplama yaptırmak isterler mi, belki isterler kişisel bir konu o da…

Forumdaki ve telegramdaki birçok kişi beyaz rengi ek ücret olmadığı için tercih ettiğini belirtiyor. Ek olarak beyaz otomobil rengi tercih edenlerin çoğu da iç döşeme rengini kontrast oluşturduğundan dolayı siyah seçiyor. Teslimattaki siparişleri de gördüm, beyaz iç döşeme çok azdı. Yani bu yorumları neye dayanarak yapıyorsunuz bilemiyorum. :)

Eskiye nazaran renk seçenekleri çok arttığı ve lansman rengi olarak belirtilen, standart renklerden ziyade aracın hatlarını ön plana çıkaran renkler, günümüz boyama teknolojilerinin de artmasıyla tüm araç üreticileri için aynı zamanda bir satış stratejisi oldu.

Türkiyedeki otomobil satışlarında beyaz renk oranı her sene azalarak devam etmekte. (Filo satışlarını çıkarttığımızda) ODMD verilerinden bakılabilir…

Özet: Renk artık daha da ön planda, çünkü üretim teknolojileri gittikçe artıyor, sedefli renkler, çok katlı renkler alıcıların tercihi oluyor.

Lütfen kişisel hissiyatları teknik veriymiş gibi yazmayalım. Siz yine beyaz sevin alın ama kişisel genellemelerden hepimiz uzak durmalıyız.

Beyaz da güzel bir renktir, kir göstermez, çizikleri tolere eder vs vs.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battleground35 -- 7 Mayıs 2023; 2:19:46 >

• Çok katlı ve sedefli renklerin ikinciye boyandiginda ustaların bu işi kiviramadigini düşünüyorum, hakezâ boya üreticisi örnek iki markanın (glasurit ve sikkens) bile aynı boya kodunda farklı sonuçlar çıktığını görüyoruz. Kaldi ki bu araçta QS ve Cherry beni en çok korkutan renkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi larves -- 7 Mayıs 2023; 2:45:27 >
  • battleground35 B kullanıcısına yanıt

Aynen hocam, işim gücüm yok, daha teslim almadığım araç değer kaybetmesin diye ortaya karışık, deneme türünde yazıyorum. İyi yakaladınız, kaçamadık.

Araç kaplama ücretleri 70.000 TL falan değil, öncelikle onu belirteyim. Geçtiğimiz ay mat beyaz için fiyat aldım 4 farklı firmadan, reklam yapmayayım burada. 90.000 TL ödediğiniz renk opsiyonuyla muadil tutmak için fiyat uydurup yanlış yönlendirme yapmasanız kâfi. Aynı renk tonlarında ruhsata işletmiyorsunuz. Bu bilgi de sizi büyük bir zahmetten kurtardı bakın. Yalnız folyo konusu canınızı sıkabilir. Size veriyorlar, siz kaplıyorsunuz. Dükkandaki arkadaşlar gözlemci olarak katılıyorlar kaplama işine. Büyük zahmet, haklısınız bu konuda tabi.

Kontrastta şunu merak ettim; siyah iç döşemeli araçta dışarıdan içerisi görünmüyor bile. Ne tür bir kontrasttan bahsediyorsunuz? Subjektif bir akıl verme çabası gibi görmeyecekseniz; uyum demeye çalışıyor olmayasınız? Zira iç trimlerin hepsi siyah ve buna kontrast değil, uyum diyoruz. Beyaz iç döşemenin siyah iç trimlerle oluşturduğu kontrastı içeriden de dışarıdan da görebilirsiniz. Kapıyı açsanız dahi görünür. Hoş, buna da bir şekilde subjektif diyeceğiniz için uzatmayayım. Beyaz iç döşeme alanların sayısına dair yorum yapmadım bile. Yapanlar arasındaki tercihi belirttim. Hidrofobik ve leke tutmayan yapısına ekstra para veriliyor döşemenin, yine objektif düzlemde. Bizde bu şekilde satılan bir başka beyaz döşeme opsiyonlu araç yok zaten. İnsanların kafasında açık renk eşittir "renk atması, leke tutması"dır. O yüzden pek tercih edilmez. Yoksa sizin 3-4 kat para bayıldığınız opsiyonların, aracın ikinci el değerine oranlandığında bir beyaz iç döşeme kadar marjinal fayda sağlaması zaten imkansız. Yoksa en temelde sizin ikinci eli hiç düşünmediğinizi biliyorum ben, yanlış anlaşılmasın.

ODMD verileriyle yormayın kendinizi bu arada, TÜİK'te renklere göre dağılım mevcut. Alınacak araç bulunmadığı bir dönemde bu verilerden objektif bir "tercih" istatistiği çıkarabilmek de objektif olarak neresinden bakarsak bakalım başarıdır, su götürmez. Size 150-200 bin liralık opsiyonlu aracınızla kazasız belasız sürüşler diliyorum. Ben ikinci el değeri düşmesin diye şimdiden yer yapıyordum kendime, yandığım için oyundan çıkıyorum maalesef.

• jay jay justified kullanıcısına yanıt
    TL; DR

Teşekkür ederim detaylı açıklamalar için. Zaten yorumumda kaplamadan kastınızı anlamadığımı belirtmiştim. Yani sizin kendi zevklerinize göre renk değişikliği yapmadan kaplama yapmak varmış, ruhsata işletmenize gerek yokmuş. O zaman neden renk ile alakalı yorum yaptığınızı da yine anlamadım. Yani ne istiyorsunuz, amacınız nedir ben zorlanıyorum. Konu neden folyo, neden iç döşeme, neden buraya çekmek istiyorsunuz anlamadığımı söylüyorum.

Kontrastın kelime anlamını biliyorum. Aracın iç ve dış renk zıtlığını kastediyorum. Uyum konusu göreceli beyaz iç döşeme beyaz dış renk ya da siyah dış renk ve siyah iç döşeme de kişiden kişiye daha uyumlu olabilir. Size göre hangisi daha uyumlu ise sizin tercihiniz o olsun.

Tüik verilerinden de takip edebilirsiniz tabi. Araç bulunamaması durumu yoğun talepten kaynaklanıyor. Verilerle konuşalım lütfen duygularla değil. Araç bulunsun ya da bulunmasın 2020’de satılan araç 2019’dan fazlaysa, 2021 de satılan araç 2020 den fazlaysa, 2022 de 2021’den fazlaysa :) 2023 ün ilk çeyreğinde satış rekor kırıldıysa “artan satışlara göre” renk tercihinde beyazın düşmesi zaten oran olarak da tek başına bir veri sağlamakta. O nedenle oran olarak bakarsanız 2019 %58 beyazdan, 2022 %48 beyaz renk tercihini görebilirsiniz.

Amacınızın ne olduğu, aracınızın ikinci elde değerini düşürtmek yükseltmek niyetinizi de ben anlamadım. Şöyle demek istediniz sanırım: Renk için ekstra ödeme yapanlarla yapmayanlar 2. elde renk bağımsız aynı fiyattan işlem görecek demek istiyorsanız, bu benim yazdığım konunun odağı değil. 2M bir araçta 100K (bunları yuvarlak hesapla yazıyorum) oransal olarak ciddi bir maliyet değil. Siyah renk amerikada en beğenilmeyen renk ama ek ücret isteniyor satılırken. Yani bu rengi tercih eden alacak ikinci elde de satarken ister beyazdan daha alta satar, ister daha üste satar o satıcıyla - alıcının bileceği konu. Yani ben anlamıyorum almadan otomobilin 2. eline yön veriyorsunuz. Çok güzel. :) Ben Tesla’nın satış temsilcisi değilim ki bana ne bundan.

Konu “renk subjektif bir konudur, isteyen beğendiğini alır, önceliği renk olmayanın başka önceliği olabilir -konfor, fiyat/performans vs.-“, artık renk konusunu bırakalım araçlarımıza dair genel konuları “satış, teslimat, teknolojik değişiklikler, sürüş deneyimi vs vs.” konuşalım herkese faydası olur dedim.

Bu yoruma dair hayır renk subjektif değildir. Renk için para verilmez, folyo kaplatılır, kontrast değil uyum önemlidir, araç bulamıyoruz o nedenle tüik verileri doğru değildir şeklinde yorum yaparsanız takdir okuyanlarındır.

Siz istediğiniz şeyi yapın buna ben karışmıyorum ki neden bana açıklama yapıyorsunuz anlamadım. Artık karşılıklı tartışmayalım. Siz kişisel yorumlarınızı iletin renk konusunu geçip, faydalı şeyler konuşulsun forumda.

Örneğin ben 19” jantlarla gelen lastiklerin Hankook Ventus S1 evo3 olduğunu okudum. Ancak 20” lastiklere dair bilgi bulamadım.

Bilen arkadaşlar yazabilirler mi 20” jantlarla gelen lastiklerin Michelin Pilot Sport EV 255/40R20 101V XL Acoustic midir?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battleground35 -- 7 Mayıs 2023; 4:39:53 >

• Beyaz renk alanlar dikkat etsinler beyaz renkte uyumsuzluk sorunu varmis. Yabanci forumlarda renkli arac alinmasini tavsiye ediyorlar. "tesla color mismatch" yazinca bir cok sikayet cikiyor. Birde gapli kisimlar beyaz renkte daha cok belli oluyor diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 7 Mayıs 2023; 12:16:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Biz beyaz renk aldık hocam. Allah affetsin, buzdolabı beyazı, filo spec. Satarken Model X Plaid beyazı diye satacağız. Umarım zararımızı çıkarır.

ilk mtv yi tesla ödemiyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aracı teslim alan bir arkadaşımız aracın bagajında olan kablo ve şarj adaptörü ne varsa resmini atabilir mi? Ona göre şimdiden ev için şarj istasyonu gerekir mi karar veririz.

Renk konusunda yurtdışı forumlarda okuduğum özellikle Midnight Cherry denen metalik bordoya talebin çok olduğu ve teslimatı 2 ay uzattığı yönünde, ayrıca fark ödenen renklerde fazla boya katmanı olduğundan maliyet farkı alınmakta, multilayer ‘çok katmanlı’ renk şeklinde geçiyor, teorik olarak Tesla da malesef sık olan boya çizilme taşla olan noktasal bozulmalar daha az olabilir ama araştırmalarımda bu konuda gerçekten dayanıklı olduğuna dair hiç video veya kullanıcı yorumu da görmedim

Kaskoya herkes sevinmiştir herhalde en azından o yönden problem yok.

Lastikleri Runflat mi ve 4 mevsim mi alan bir arkadaş yazsa iyi olur, bu arada bu araçları kaldırırken mutlaka kaldırma noktasına uyan özel kauçuk aparatlar var o takılarak yapılması lazım aksi halde bataryaya zarar gelebiliyor yani her lastikçiye teslim edilmez ve başında durulmalı

En sıkıntılı konu direksiyon önünde olmayan gösterge, aftermarket, sonradan takılan göstergelerin birçoğu da sürücü önündeki havalandırmaları bloke edip havalandırma performansınızı azaltmakta, ben şahsen şimdiden Teslogic adlı bir seçeneği aldım henüz gelmedi cep telefonunu direksiyon üzerine monte edip telefona yüklenen arayüz ile tüm seyir bilgileri hatta fazlası görünüyor, ama monte edilenlerin en güzeli, Hansshow adlı bir firmanın ürettikleri, ama dezavantajı havalandırma blokajı.

Apple Carplay olmaması kötü ama belki de Tesla programları yeterli olur, sanırım bu arada Turkcell e de her ay yeni bir fatura ödemeye başlayacağız data verileri için..

Herkese şimdiden hayırlı olsun..

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.