< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1239. sayfa)

-
-
Envanterdeki araçların çoğu için yakında geliyor yazıyor ve indirimler kalkmış. 2024 modellere geçtiler demek ki LR ve Performans’ta. Fiyatlar bu şekilde olursa ikinci ellerin fiyatları da yukarıya evrilebilir. İkinci el almayı düşünen varsa bunu dikkate alın derim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Senelik 40 bin MTV vermek mi yoksa 10 bin vermek mi? Eğer 40 bin vermekte sıkıntı yoksa dual motor ikinci el olanlardan alınabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben senin yerinde olsam 2.2 ye performans alır geçerim, bu arkadan itiş tek motor araçlar evet çok uygun fiyatlı fakat vın atanana kadar bir üst ötv dilimine geçerse fiyatı ( ki çok kez yaşandı :) ) otomatik olarak 2.4 falan olcak. Zaten tek motorlular 2.4 m tl olduğu anda en kötü performans ikinci eli 2.8 m tl olur…
Tesla’ nın bu modeli dilim atlarsa Togg da dilim atlayacak. O nedenle böyle bir durum öncesinde togg’ a özel düzenleme gelir, Tesla da bundan faydalanır.
Mevcut aracım zaten 500 km ancak menzil sağlıyor tam depoda. Menzil şehir içi çok önemli değil, şehir dışında da şarj istasyonu ayarlayarak gidilebilir . Tesla çok heyecanlandırdı. Hem MTV düşük hem fiyat uygun. Mevcut aracım zaten 4 tl den fazla yakıyor km de. Senede 25.000 km yapsam ki fazlası oluyor . 100.000 tl bakım vs derken 125 bin minimum masrafı var .
tesla alırsam maliyet 30-35 bin tl olacak bu da iyi bir rakam bence. Uzun süre de kullanabileceğim bir araç olur sonrası her malın bir alıcısı var sorun yok
İyi pazarlar
Mevduat faizleri %60 civarında
2.000.000₺ üç aylık getirisi 250bin ₺ bunu da gözönüne almak lazım
7 ayda bakım masrafım sıfır. 12.000km yaptım AC-DC karışık ödediğim fatura 15.000₺(7500ac 7500dc) 25.000₺ geçen sene için 20.000₺ bu sene için mtv ödedim bu süreçte. 60.000₺ toplam maliyet. 530 beygir 4 çeker fosil yakıt araçla kıyaslama yapsak sadece yakıt masrafı 60.000₺’yi aşacaktı. Mtv’si de 4 katı olacaktı. İlave bakım masrafı. E fiyatı da 3 milyon₺ olmayacaktı :))
Tesla sitesinde MYP fiyatı 3.6 milyon civarında yeni RWD ile %50 fark var, MYP satışları ne olacak göreceğiz
Arkadaş, volvosunu yıllık bakıma götürmüş, 42 bin vermiş. Bizim mtv miz yüksek. Maliyenin bize yaptığı haksızlık ama buna rağmen Model Y'nin yürütme maliyetleri benzer fosil yakıtlı araçlara göre uygun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
RWD araçların ön bagaj hacmı önde motor olmayacağından değişirmi
Çok güzel soru. Bilgisi olan var mı?
Ön motor ve bağlantı elamanları olmayacak bagaj hacmı artarmı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 21 Nisan 2024; 13:6:22 >
Kesinlikle bu ikinci el fiyatlarıyla performans alın derim. Sürekli hızlı gitmek değil ara hızlanmaları ile sürüş keyfi yüksek bir araç. 57.5 kw batarya bir süre sonra yetmeyebilir. 75 kw batarya bize anca yetiyor. Aynı togg’da kısa menzin araç alanlar gibi sıkıntı çekenler olacaktır. Bazı yerlerde yazıldığını gördüm biz yüzde yüz sarj edicez siz yüzde 80 edeceksiniz vs. Hiç öyle olmuyor biz de yüzde 95-100 sarj ediyoruz yetmiyor çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 21 Nisan 2024; 12:51:59 >
Çok büyük hata olur.
Sürekli gazlanacak araçlar değil bu elektirikli araçlar..
2024 model güncel arkadan çekiş 0-100 şarj edilebilen tek tesla modelini öneriyorum.
-
Hikaye abi boşver toggu moggu, onu bir şekilde ayarlarlar sen pek güvenme bence :) yaşadığım için söylüyorum bunu.
aynen hocam çok mantıklı, hatta fiyat performans olarak baz model aşırı mantıklı geliyor. Benim arabam 180 bg 2.0 dizel , bana performans modeli yada lr modeli gerekmiyor. Her halukarda şuanki arabamdan daha performanslı olacağı açık. Tek korkum %10 u aşar mı yada hazırlıksız yakalanır mıyız araba daha gelmediğinden. Biraz araştırıp sipariş vermek istiyorum aslında. 1.800 bu araç için çok uygun . corolla olmuş o paralara.
-
MYP’yi ilk aldığım aylarda chill modda kullanıyordum. Spor modu çok abartı geliyordu ara sıra deniyordum. Şimdi yaklaşık 3 aydır günlük sürüş de dahil hep spor modda kullanıyorum ve inanılmaz o alıştım o güce. Eğer hiç MYP tecrübe etmemiş olsaydım rwd üstüne 1.8₺ fark verip almazdım. MYP başka bir olay kullanınca anlıyorsunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X