Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1152. sayfa)

11 Kayıtlı Üye (8 Mobil) ve 28 Misafir (8 Mobil) - 23 Masaüstü16 Mobil4 iOS1 Android
5 sn
25.856
Cevap
742
Favori
1.768.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 11501151115211531154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OERKEN kullanıcısına yanıt
    Bu aracı keyif için alın. Yoksa astra’ya göre kar ettirecek bir araç değil. Kaskosu, mtv’si, zamanla batarya garanti süresi doldukça ikinci el değer kaybı derken can sıkabilir. Teknolojiye merakı olan, ufak hesap yapmayan kullanıcılar için çok güzel araç.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ali® kullanıcısına yanıt

    kısmi haklı kısmi haksız. amerika da fiyat düşmesi burda çıkması ekonomi kur ve vergi politikasıdır bunu bir tutması cahilliktir ki muhtemelen de cahildir. parça sorunu pek yok ancak servis 7 bölgede olmadığından ben şahsen 3 kez 1000 km yol ile istanbula sürerek getirdim aracı onarım ve cam değişimi için ve bu konuda az haklı her bölgede servis noktası açması lazım en azından istanbul ankara adana diyarbakır gibi en yakın bölgelerde her türlü işlemleri yapmak lazım istanbul tek nokta olmamalı aksi halde güney, doğu ve karadenizden istanbula aracı getirmek zor ve zaman isteyen bir durum oluyor.

  • **Günaydın
    Tesla’yı 6 Eylül 2023’te %23 şarjlı teslim aldım, bu güne kadar bütün şarj kayıtlarını Excel ile yaptığım programa işledim, 42 kez şarj, (9 DC=1Astor+2SC+6ZES), (33AC= 1Zes+32Voltrun) toplam 795 kw = 5201₺ ödemiş, karşılığında 3110 km kat etmişim
    Tesla KM’de 1,67 ₺ harcamış**



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimarhane -- 28 Mart 2024; 11:1:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oskywalker O kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Elektrikli araçların diğer modelleri örneğin ioniqler ya da mercedesin eqların da bakımı tesşa gibi mi yoksa bunların bayisi var diye belli periyotta çağırıp ücretli bakım yapıyorlar mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Burada Tesla ile faydalı teknik bilgi paylaşacağız, deneyimlerimizi aktaracağız, yoksa aracı sadece resimlerde veya teşhirde görüp bir kez bile kullanmamış boş konuşanlarla çene yarıştırmak bizleri yorar,

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Şarj %75 evde olacak. Günlük aracı kullanmıyorum. Belli periyotlarda hafta içi bir gün ve cumartesi pazar kullanoyorum aracı. Yaz mevsiminde tatildeb dolayı en sık kullanım zamanım. Mesleğim öğretmen, işe yürüyerek gidiyorum. Yurt içi yurt dışı çıkışlarım oluyor araçla.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oskywalker O kullanıcısına yanıt
    Hocam araç ihtiycım haftada 2-3 gün oluyor. İşe geliş gidiş yürüyerek. İzmir’de yaşıyorum. Şehir içi çok az kullanıyorum. Daha çok çocuk için ve haftasonu kullanıyoruz aracı. Açıkcası teslanın 4 teker bir araçtan ziyade teknolojik bir lastikli araç. Ben apple benzetiyorum teslayı. Bu yüzden tercih ediyorum. Elimdeki telefon bozulsa gidip 15 e bi ton para vereceğiz mecburen. O düşüncedeyim. Yakıt ekonomisi değil amacım. Yıllık 100k giderim oluyorken daha teknolojik ve daha güzel bir araca geçmek. Teknolojiyi yaşamak ve kişiselleştirilen bir araca geçmek isterim. Hem güç hem de konforu şuanki aracımdan daha iyi olacağı kesin. İşin özeti aynı gidere daha iyi hizmet almak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Tesla’nın harcamları ile ilgili mesaj paylaştım okursanız memnun olurum değerleri büyük oranda doğru olarak kayıt ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimarhane -- 28 Mart 2024; 11:15:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fuhayerr F kullanıcısına yanıt

    Neyse biraz sert yazmıştım. Sildim.


    Bir örnek olarak paylaşmıştım. IST servis var ama dediğiniz gibi diğer illerden alanlar problem yaşıyor. Yaşamaya da herhalde devam edecekler. Ankara servis bile yeni açıldı.


    Izmir mutlaka açılmalı. Mobil servis hizmet sağlıyor mu bilmiyorum.


    Fiyat konusunda ise Model Y Türkiye'ye fiyatlar düştükten sonra satışa sunuldu. Dolayısıyla fiyatın büyük düşüsü 2022 sonunda ve 2023 başında oldu. 2021 ve özellikle 2022 de Model Y alanlar ciddi değer kaybına uğradı.

  • 2021 2022 daha doğrusu ithalatçı fiyatları ile alanlar mecburen değer kaybı yaşayacak garanti ve özellikle İMEİ sorunu nedeni ile ancak TR araçlar da kayıp olurmu bunu kestiremiyorum şu an. lakin ilk zamanlarda daha ön siparişken burda defalarca yazmışlardı aracı kullanıcı alsın ticari olarak almayın binmek isteyenlere hitap eden bir araç ki bu şekil zaten zarar ettirmez ama al sat yapacaksan kısa sürede, zarar kaçınılmaz gibi çünkü elektrikli de teknoloji ve detay gün be gün değişiyor. yine de tesla TR sin fiyat politikasını diğer firmalar gibi uygulaması lazım aksi halde güven kaybediyor.

  • fuhayerr F kullanıcısına yanıt
    Amerikadaki değer kayıpları Teslanın aylık 300 dolar taksitle yeni model 3 satmasının büyük ölçüde payı var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fuhayerr F kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Fiyat konusu sürekli hortluyor bu grupta o yüzden görüşler hep benzer.


    Kullanacak olan alsın. Alan da keyifle kullansın. Tesla bambaşka bir deneyim.


    Evde/Ofiste sarj imkanı olmayan ve uzun yolda 150 km üzeri hızda seyir edenler alırken 2 defa düşünsün. Şahsen de tavsiye etmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 28 Mart 2024; 11:48:57 >
  • Ben fiyatla ilgili düşüncemi yazarken çekiniyorum mesela TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimarhane kullanıcısına yanıt
    Eylülün 16’sında teslim aldım. Eve istasyonu 5 Aralıkta kurdum. %51 DC, %7 Supercharger, %42 Ev. Tablo aşağıda. Araç 10980km’de şuanda. Ortalama tüketim km’de 1.27₺ olmuş.

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altugbank -- 28 Mart 2024; 11:49:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

    Evet fiyat muhabbeti bir yere de varamıyor. Kimseye fayda da sağlamıyor. Konuşuyoruz hep aynı yere varıyoruz.


    O yüzden bende artık çok yorum yapmıyorum, geçmiş yorumları da sildim.


    Neyse, son gelişmeler harika.


    2024.8.4 güncellemesi bir güvenlik güncellemesi nedeniyle durdurulmuştu. 8.7 olarak devam ediyor. Umarım geniş kitleye açarlar bir kaç güne.


    FSD 12.3.1 harika. Avrupa Birliğindeki yetkililer şaşırmış, ikna etmişler sanırım. Yıl sonunda umarım kavuşuruz. Şahsen Istanbul'da kullanmam ama uzun yolda müthiş rahatlık sağlayacaktır.


    Otomatik Park fonksiyonu güzel ama yavaş çalışıyor. 8. haftadan sonraki güncellemede AB'ye de getirirler. Park asistanı da ciddi iyileştirilmiş.


    Actual Smart Summon da hazır. Onu da sanırım ABD'de aktif edecekler. AB'de kullanıma sunulması süpriz olur. Onu çok bekleriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 28 Mart 2024; 13:8:50 >
  • OERKEN kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Diğer markalarda bir elektrikli tecrübem olmadı, kullananlardan bilgi almak daha sağlıklı olur.


    iyi günler dilerim.

  • altugbank kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın sonuç mükemmel

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OERKEN kullanıcısına yanıt
    Bmw’de servis kilometreden bağımsız iki yılda bir. Ne yapılıyor diye sorduğumda genel kontrol ve hava filtreleri değiştiriliyor denmişti. Tesla’nın da benzer şekilde filtre değişimleri var. Tesla sitesinde yer alıyor: Model Y aracınızın sağlamlığının ve etkinliğinin devamlılığı için aracınıza uygun olan aşağıdaki bakım öğelerini ve aralıklarını önerir.
    4 yılda bir fren sıvısını kontrol edin (gerekirse değiştirin)*.
    Klima kurutucu torbasını 4 yılda bir değiştirin.
    Kabin hava filtresini 2 yılda bir değiştirin.
    HEPA filtreyi 3 yılda bir değiştirin.
    Kışın yolların tuzlandığı bölgelerdeyseniz fren kaliperlerini her yıl veya 12.500 mil (20.000 km) tamamlandığında temizleyin ve yağlayın.
    10.000 km tamamlandığında veya diş derinliği farkı 1,5 mm veya üzerine çıktığında (hangisi önceyse) lastikleri kendi aralarında değiştirin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazılanlar üzerine benim sarfiyatıma baktım. %90 civarında SC ve diğer firmalarda şarj etmeme rağmen ortalamam yaklaşık 1,5 tl km. Araba 13.600 km. de

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11501151115211531154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.