Elektrikli Astra ve 2008 ₺1.600k. Bu ve benzeri araçlar bu paraları ediyorsa vergi farkına rağmen Model Y için ₺2.5k dolayı rakamlar fena denilemez bence. Yüksek MTV'nin de etkisi vardır elbet. Bu sene içerisinde bir kaç adet daha servis anlaşması yapabilir veya açabilirlerse rakamların oturacağını düşünüyorum. Elbetteki ki aylık bazda 1000+ adetler ülke ekomonisine de uygun değil ama 150 - 200 adetlerde bir istikrar oturacaktır. Oturmazsa da ikinci eli olmazsa da hurdaya ayırana kadar kullanırım, mesele değil. Diğer araçlara vereceğimiz farklarla yatırım yaparak devam eder yakıt masrafı tasarrufuyla da aracı 3 - 5 seneye amorti bile ettiririz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1120. sayfa)

-
-
MY Piyasaya ciktiginda piyasada arac kitligi vardi, paran varsa bile satis elemaninin gonlunu yapman cebina para koyman, eski aracini saticiya satman falan gerekiyordu. MY internetten siparis veriyorsun aracisiz, faizler dusuk, krediler yine makul ve kur 18lerdeydi. Satis patlamasinin bir sebebi de galericiler vs... idi ilk ciktiginda.
Su anda kiralik cok mantikli 26 bine kadar vergiden dusebiliyorsun, aracin parasini parasini da yatirima koy gitsin. Bu enflasyoda pesin para ile mal alinmaz. Aylik %6 enflasyon mu olur :) Dunyanin neresinde var boyle bir sey, herseyin temelinde bu konu var aslinda.
-
-
ya arabayla yatırım mı yapılır kardeşim, yok şu fiyattan aldım şu fiyat oldu bilmem ne. git altın döviz al abd borsasına yatırım yap o zaman. otomobillerden yatırım aracı mı olur, fiyatı düşerse bir daha satarmış. satarsan sat ne yapalım yani. teslanın her modeli her sene belli oranda düşer, yıllardır böyle. adam daha fazla araç satabilmek için kazandığı parayı maliyeti düşürmeye oynuyor bunu da açık açık söylüyor.
boş boş muhabbetler ya, arabadan yatırım mı olur kardeşim.
-
Arabadan yatirim olmaz sevgili kardesim. Mesajin bana belliki. Bunu defalarca belirttim, haberin olsun, cok merak ediyorsan geriye yonelik mesajlara bakarsin.
Her arabanin deger kaybi olur. Bu bir aracta ilk 3 yil %10 olurken baska aracta %40 olur.
Parayi da kimse sokakta bulmadigindan az bir deger kaybi bekler.
Eger uretici dogru fiyatlama yapmaz ise alicinin deger kaybi cok olur. Tesla otv farkini kompanse etmeliydi. Bir mal bir gun 1 lira bir gun 1.5 lira olmaz sonra tekrar 1 lira olmaz.
Anlatabildim mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 12 Mart 2024; 13:34:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim anlamadığım arabayı kullananlar olarak arabanın satış fiyatına neden bu kadar yoğunlaştığınız :)
Bırakın almışsınız kullanıyorsunuz işte. Satacağınız zaman 2.el piyasasına bakarsınız. Bilgi paylaşımından çok arabanın piyasasına takılınmış. Kendinize yazık, binin güzel güzel.
Golf olmuş 2milyon, Passat gelmiş 2.7milyona senin araban sanıyor musun ki 2.2milyona düşecek... Biraz rahat olun.
-
Yoğ kardeşim bu Tesla alımaaazzz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
8 milyona İ 7 alınııırrr
güzel kardeşim ben bu arabayı ilk alanlardanım, uzun menzil çift motor siyah içi siyah ekstra donanım olmayan modelini temmuz ayında 77,000 USD e aldım. ben alırken lansman fiyatı avantajı ve yüzde 50 ötv dilimi vardı.
şimdi aynı arabayı konfigüre ettim yüzde 60 ötv dilimiyle birlikte 2024 model aynı araç 97,000 USD ye geliyor.
üstelik sarı sitede şu an ikinci elleri 71,000 - 72,000 USD bandında satılıyor. keza 1 ay önce envanterden teslanın kendi sattığı sıfır araçlarda 78,000 USD bandında satıldı.
Ee hani nerede şimdi 1.5 kat fiyat farkı ? bu arada bence türkiyede oldukça pahalı satılıyor, abd de şu an bu araba vergi teşviğiyle 37,500 USD ye geliyor. adam senin ötv muhabbetini niye kendisi yüklensin ? Ahmet teslaya binecek diye neden ekstra maliyete girsin. çok saçma.
-
Konu sen yada ben değil. Konu arabanın fiyatı da değil. Konu satışların neden düştüğü.
Sen ucuza almışsın ki rahat konuşabiliyorsun. Ben bugün neden satamıyor onun cevabını veriyorum.
100 tl, 200 tl veya 5000 tl farklardan dolayı %60 ötv dilimine giren müşteriler oldu.
Tesla en az 2-3 bin USD'ye farka kadar bunu yansıtmamalıydı.
Bu kişiler Ağustos-Eylül arasında en az 5 bin kişi. Boş yere ilave +%10 ötv ve ilave kdv'sini ödediler.
Tesla yurt dışında ciddi tokat yedi, şimdi ise Türkiye'de tokat yiyorlar.
Tesla otomobil sektörü için yeni bir firma. Bir şeyler deniyorlar başarılı yada başarısız oluyorlar.
Hata yaptılar, farkına vardılar, artık daha doğru bir fiyat politikası uyguluyorlar. Kabul edelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 12 Mart 2024; 14:39:9 > -
İst-İzm arası tonla yeni şarj istasyonları kurulmuş/kuruluyor bunlar tahminen birkaç aya faaliyete geçer. Bu kritik yol çok rahatlamış olacak yaza kadar!
Yazlık bölgelerde ciddi boşluklar olsa da kısmen bir hareketlilik var.
Denizli-Antalya arası hala boş ve can sıkıcı ama o hatta da birkaç aya az da olsa yeni şarj.ist.ları gelir heralde. Bu sene EV'ler açısından şarj noktaları baya bir artmış olarak geçer.
%5-15 arası şarja girmek en hızlı çözüm biraz stres ediyor insanı ama %50 ye kadar wc molası süresi (10-15 dk) sürüyor sarj. Akhisar SC çok isabetli olmuş Gemlik'de açılınca konforlu ve hizlı şarj sürelerinde güzel bir yol olacak İst-İzm arası. 2 sarjla (SC %80 e kadar Akhisar 30 dk + 15 dk Zes Bursa Tarafları ttl 45 dk mola/şarj ile) 5 saat sürdü İzm-İst/Pendik arası.
Std.Oto pilot olayı her ne kadar tam faal/etkin olmasada muazzam bir rahatlık otobanda. Uykusuz ve yorgun bir halde çıkılan bir yol başka türlü bitmezdi oto pilot olmasa.Tesla'nın diğer tüm özellikleri bir yana ben oto pilota odaklandım ve en optimum şekilde kullanıp geliştirmeye çalışıyorum kendi dinamiğimi uzun yol otoban ortamında! FSD özelliği tam fonksiyonel olursa muhtemelen hiç düşünmeden alırım.
Uzaktan erişim olayı apayrı bir derya dünyanın diğer bir tarafından araca bağlanıp araçta unutulan bir evrağı/eşyayı/anahtarı aldırmak için açıp kapamak, aracı priz kenarına park edip misafir olarak bıraktığınız bir işyerinde şarj ettirmek paha biçilmemz bir artı.
7-8 sn civarı 0-100 ivmelenmesi olan araçları kullanmak Tesla'dan sonra kağnıya binmek gibi geliyor. Geç geldi güç geldi ama geldi, çok özel bir teknolijiye Tr'de ilk kez toplu olarak sahip olan şanslı insanlarız aslında. Akıllı teller ilk çıktığında inatla Nokia/Blackbery'ci takılan gelenekselcilerden değiliz demek!
Marka/model vb farketmez Tesla'nın öncü olduğu bir otomotiv sanayi devrimi yaşıyoruz otomotiv dünyasında, ister Çin EV ister EU EV ister Tesla yeni bir çağa geçtik!
Tesla'nın en büyük avantajı sektörün öncü ve en eski seri üreticisi olması; böyle devam ederse sorun yok mutlu oluruz etmezse "nokia/blackberry" gibi bir sonu olur en kötü ki böyle bir ihtimal de ciddi bir süre görünmüyor!
Aramızda motor devir bağırtısı/rölanti vb sesi özleyen var mı? Max beygirini 5-7 bin devirde 250-400 tork ile verebilen araçları özleyen var mı, Tesla her an her saniye 500 küsür beygir+600 newton tork verirken 2 ton ağırlığına rağmen!?
Yeter ki servis/yedek parça sıkıntımız olmasın! Gerisi gelir zaten ve gelecekte...
3.5 milyona Tiguan 2.0 tdi (200 hp) 2.7 milyona 1.5 tsi (150 bg) modeli satılmaya çalışılıyor 2.el piyasada.! T-Roc 1.5 tsi a bile (150 bg) 2.2 milyon isteniyor 2.elde!!
Diğer markalara girmeye gerek bile yok ki ben VW seven ve yıllarca kullanmış biriyim.
Ege/Akdeniz'de bir yazlık/villa parasını (8-18 milyon tl) kendince "premium" markalara yatıranlara cidden "gıpta" ediyorum!!
Ben olsam o paralara EU'da denize nazır küçük bir otel veya malikane alır kalanıyla TR'de Tesla+günlük ıvır zıvıra kullanacağım sıradan bir araç alırdım!!
Evet 8-18 milyonluk araç kullanıp yazlığı olmayan ve aylık yazlık kiralayan insan kaynıyor ülkemiz ve bunlar 4-6 kişi geleceğiz dedikleri yere 10-15 kişi doluşan bütün "parasını/kazancını" sözde "premium" araçlara yatırmış ve tonla piyasaya/çalışanlarına borç takmış insanlar....
-
Arabaya yatırım olur mu olmaz mı, araç alıp satanlar zengin oldu siz hala tartışın. Yüksek enflasyonun olduğu yerde malın değeri artar. Bu araba olur, marketten aldığın kavanoz bal olur. Baktınız mı bal fiyatlarına :)
Ben arabacı tayfadan değilimdir.
7bin km'dir model y kullaniyorum.
Arkadaslarimim araçlarını da kullandim.
performance - Toros paket vs. Farkli varyasyonları.
hepsinde ayni, çok temel sorunlar cozulmemis.
Ilginc bir sekilde tesla fanlari bu sorunlari ya söylemiyorlar ya da onemsiz göstermeye calisiyorlar.
(bu arada berlin fabrikasinin insaatini neredeyse gun be gun izlemistim)
silecek konusu bence bir guvenlik sorunudur.
park asistaninin engelleri tanimamasi bence bir guvenlik sorunudur.
hayalet frenleme cooook ciddi bir guvenlik sorunudur.
premium vs laflari benim için önemli değil, premium olsun ya da olmasin beni ilgilendirmiyor.
Ben bu araci guvenli diye aldim.
Birden fazla defa yolumun uzerindeki engellere -sol seride parketmis arac vb- carpma testi yaptim.
O gunden beri carpisma onleyiciye guvenmiyorum.
Dolayısıyla benim icin model y'yi farkli kilan bir sey yok.
Complex image processing'in ne kadar zor bir konu oldugunu biliyorum.
ben de yazilimciyim.
Ancak durum bu iken 10dolarlik yagmur sensörünü, 20 dolarlik on arka ultrasonik sensoru koymamak kabul edilebilir degil bence.
Cunku guvenlik sorunlari bunlar.
*
Model y'yi satinca merso taycan falan degil megane alacağım, yerli üretim guzel araba :))
Model y'ye 100bin avro ödedim, yaklaşık 108bin dolar.
Simdiye kadar cok defa bu parayi harcadim ancak ilk defa bu kadar yüksek oranda "kaziklandim".
Dolayisiyla piyasa acilinca satar, alirim bir megane, en azindan sileceklerim ve park sensörünüm duzgun çalışır.
Sevgiler, saygilar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siz bu araçları cidden döviz bozarak mı aldınız arkadaşlar? Bir döviz hesabıdır gidiyor da merak ettim.
İyi akşamlar
Size tamamen katılıyorum, sensörlere güvenim yok park esnasında gözle azami dikkati gösteriyorum, 109k $ ödedim özellikle ileri sürerek park esnasında sensörler duyarsız olabiliyor, geri manevra ile park daha yardımcı, silecek, dönüş çapı, şarj portu kapağı vs, negatif ancak autopilot, hızlanma, yüksek kasa, pratik tablet gibi olumlu özellikleri var…
Bugün izmir de yağış vardı silecekleri ciddi anlamda test ettim. Bence son güncellemeden sonra gayet stabil halde. Açıkçası yaklaşık bir saate yakın yağmurlu havada kullandım bir eksiklik farketmedim. Ama park sensörü olayı bana da tam güven vermiyor. Acil durum frenlemesi ise özellikle yayalara karşı çok hassas bence. Geçen gün iki araç arasından bir yaya fırladı 30-40 km hızlardaydım,ben yayayı farkedene kadar araba ciddi bir fren yaptı ve kazayı önledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MsfBrkSvr -- 12 Mart 2024; 21:56:15 >
Selamlar, seyrek yağmurda da test etme imkanınız oldu mu? Zor olan kısmı seyrek yağmurda düzgün çalışması.
Olumlu özelliklerine söylenecek söz yok, benim en beğendiğim fonksiyonu tek pedal kullanımı, telefon ve applewatch anahtar özelliği, remote kamera vs. bunlar hayatı kolaylaştıran detayları..
Ben oyle aldim.
Evet
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X