Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1007. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: 1453since
1 Kayıtlı Üye ve 30 Misafir (9 Mobil) - 22 Masaüstü9 Mobil
5 sn
53.946
Cevap
1.389
Favori
3.591.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 10051006100710081009
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Büyük iş açacakmış hocam. Çok geçmiş olsun tekrardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim 🙏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Devrimç D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Servis olayı çok can sıkıcı. Jant için 1 ay bekletmek ne demek.. Üstelik bu jantlar Manisada üretiliyor. Maxion İnci jant üreticisi, yardımcı olacaksa belki araştırarak piyasadan elde edilebilir. Bir problem ya da kaza yaşamayalım diye istim üstünde geziyoruz valla bu nedir böyle yaa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşılan 0km araç fiyatlarını gördükçe Tesla'nın fiyatlarını yine de düşürmedigini düşünmeye başladım. Ben aracımın ödemesini yaparken Eylül başı Tiguan R Line ekstrasız ₺2420k, ekstralı ₺2640k, Audi Q3 ₺2700 - ₺2900 arası rakamlaraydı. Şu anda Tiguan için ₺1750 - ₺1850 , Q3 için ₺2150 rakamları telaffuz ediliyor. ₺1900'den Peugeot 408 GT alan tanıdığım var, aracı şu anda ₺1590 dolaylarına farklı renklerde bulabiliyorsunuz. Buna karşılık Honda CR-V 3 mio TL :-)

2024 senesi içerisinde pek çok firma stoklu gitmeyecektir kesinlikle. Az adetle araç başına yüksek kâr günleri görünüyor ufukta. Piyasa daha da yükselecek faizlerle harcanacak para bulamayacak bu gidişle.

• oaston kullanıcısına yanıt

3 aydan uzun süredir cam bekleyen var hocam. Forumda da paylaşım yapan bu arkadaşımızın camı geldi mi acaba. Araç çok keyifli ama keyfine limon sıkıyor bu durum.

Honda CR-V için senelik 750 adet hedef koymuş. Bizim satmıyor dediğimiz Tesla ayda min. 500 adet veriyor. Bu servis ve yedek parça işine acil hız gerekiyor. Üstelik son yönetmelik de Tesla'nın lehine olacak bir ortam yaratıyor.

mecbur kalırsam son çare kar çorabı deneyeceğim ama zincir daha garanti geliyor.

• metintintin M kullanıcısına yanıt
    Biletler cok pahalı 3 maç ortalama 30 bin olurda finale çıksak 100 binlik olur geliriz :) bakıyoruz sımdı daha ucuza bulabilir miyiz diye

Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum 21 jantla falan upgrade etmek isteyenler olabilir 2.elleri biraz araştırın derim. özellikle arkadan vurulmuş bür kaç tane tesla gördüm ani frenleme den dolayı falan mı duramıyor bunlar

• ozansway O kullanıcısına yanıt

Mesafe diye birşey bırakmıyorlar ki. Gözüm dikizde veya tablette kameralar açık arkayı izliyorum devamlı. Araç kızaklamasa bile dibine giriyorlar. Elde telefon ağızda sigara, sonra al başına uğraşıyı. Öküzü bol memleketin, hakikatten bıktırıyorlar, sıkıldım insanlardan ya.

• ozansway O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. yok hocam karşı tarafın hatası frenlemeyle ilgili bir durum değil.

Çok geçmiş olsun. İstanbulda iseniz Çekmeköy Alemdağ'da AtS jant lastik diye aratırsanız onların elinde 19 jant var ama siyah. Hepsini değiştirmeniz gerekir maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Özellikle şirket aracı kullanan zibidiler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Kullanıcı Deneyimi

Artı ve Eksiler

+Hızlanma

+İç Mekan Ferahlığı (Arka taraf düz zemin üç kişi rahat oturabilir)

+Büyük Ekran

+Connectivity (Araç ile uzaktan bağlantı,görüntüleme,yönetme,açma kapama vs)

+Çok hızlı ısınma ve soğuma iç mekan(uzaktan ısıtma soğutma ayarlayabilme)

+Spotify gibi sistemlerin her araca bindiğinizde otomatik çalışması

+Büyük ve kullanışlı bagaj

+Ön Bagaj

+Otopilot

+Ekonomik tüketim İstanbul (şehirçi ortalama 17.2kwh şehirlerarası 20 kwh)

+Ses sistemi kaliteli(Burmester veya Harman olamaz ama Audi veya Mercedes Standart ses sistemlerinden çok daha iyi)

+Koltuklar rahat

+Araç yerden yüksek

+Komple cam tavan aracın içini çok ferah kılıyor.

+Aracın kendi internetinin olması(Telefona ihtiyaç duymadan navigasyon,müzik,internet,netflix çalışıyor)

+Araç çok sessiz iç sessizliği ses yalıtımı harika.

+Yan kameralar kör nokta kontrolü için çok başarılı

+Torpidoya şifre koyabilmek çok işime yarıyor.

+Arabanın çalışması için ekstra şifre koyabiliyorsunuz.

+Navigasyonun büyük ekranda olması güzel

+Hava filtresi çok iyi hiç toz veya eksoz kokusu olmuyor.

+Tesla şarj tüketim hesaplaması iyi çalışıyor navigasyonla beraber.

+Uzun yolda hiç yormuyor araç (sessizlik,minimum teker ve rüzgar sesi,otopilot ve her 250-300 km debir şarj ihtiyacı olunca yorulmuyorsunuz.Ben her zaman garanti olması için en az %25-30'a düşünce şarj edecek şekilde planlama yapıyorum.)

+Birçok aksesuar üretiliyor Tesla için (Ben hiç bir tane almadım gerek görmedim.)

+Farlar çok iyi.Gece yolculuklarında farkı anlıyorsunuz.

+Silecek suyunun ısıtmalı olması iyi.

+Çocuklarla arası çok iyi tüm çocuklar Teslaya bayılıyor ve hepsi tanıyor :))

-Teker dönüş turu çok kötü(park etmek eziyet)

-Otomatik Park özelliği yok veya aktif değil

-Sileceklerin otopilotta saçmalaması

-Park sensörlerinin olmaması

-Cam tavanda perde olmaması (en sıcak günlerde dahi klima performası iyi olduğu için rahatsız olmadım ama olsa

iyi olurdu.)

-Servis konusu yetersiz

-Tesla Supercharger yatırımı yavaş ve yetersiz.

-Ambiyans ışıkları yetersiz.(Yeni Model 3 gibi olduğunda oda çözülür)

-Navigasyon şehir içinde dar sokaklarda yeterince net değil (car play de google maps tercih ederim.)

-Menzil en az 600-700 km arası olursa bayram yoğunluklarında dahi şarj problem olmaz Türkiye'de.

Genel olarak araçtan memnunum.Almayı düşünürseniz çekinmenize gerek yok.Birçok haber okuyup duyacaksınız ama alanlar keyifle kullanıyor.

• gokaykac kullanıcısına yanıt
    Iyi akşamlar elektriği evinizden sagliyiorsaniz evet, ancak bizim konut otoparkına avm sağlıyor indirimli 5,40₺ kwa ödüyoruz standardı 6,75₺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 15 Aralık 2023; 19:11:42 >
    Geçmiş olsun

• Tesla apple uygulaması 2023.44.30’a göre güncellendi.

Geçmiş olsun. Tamir olsa bile kesinlikle çok riskli. Allah korusun yüksek hızla bir çukura girince kim bilir neler olur...

Servisin elinde jant bulunmaması çok ayıp, bu kadar araç satıp ellerinde temel yedek parça stoğu olmaması kabul edilemez. Ancak 3 yıl önce benzer bir olay benim pederin başına geldi. Nissan Quasquai'nin jantını kırdı. Ne Bodrum ne İstanbul yetkili servisin elinde orijinal jant yoktu. İstanbul 3 hafta tedarik süresi verdi. Telefonda eleman " abi çok kasma, kesin çıkma bulursun" dedi. sahibinden'den hasarsız 2. el bulup taktırdım.

Bence aynı ebat ve ağırlıkla Türk üretimi bulursunuz. Tekrar geçmiş olsun.

ek not: Fotodan anlayamadım. Ön tekerse rot- ön düzeni kontrol ettirin, arkaysa aksa baktırmak gerekebilir. Ön jantsa muadil ya da tamirli kullanacaksanız arkaya alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gukidoki -- 16 Aralık 2023; 0:6:41 >
  • Gukidoki G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Arka jant yan sanayi takınca garanti sıkıntısı çıkar ortaya, orijinal ikinci el çıkma var mıdır bilmiyorum.

• Teşekkürler 🙏

• 
Sayfa: önceki 10051006100710081009
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.