Şimdi Ara

Tesla’da açık bulan hacker’lar 200 bin dolar ve Model 3 kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla’da açık bulan hacker’lar 200 bin dolar ve Model 3 kazandı
    Akıllı ve bağlantılı araçlar dünyasında artık hiçbir araç siber saldırılara karşı tamamıyla güvenli değil. Bu durum, otomobil üreticilerinin siber güvenlik alanına ciddi yatırımlar yapmasını gerektiriyor ve bu yatırımları yapanların başında da Tesla yer alıyor. Tesla, araçlarında açıklar bulan hacker’lara bir süredir cazip ödüller veriyor. Bunun son örneğinde ise firma, hacker’lara yeni güvenlik açığı buldukları için 200 bin dolar ve Model 3 verdi.



    Tesla ve beyaz şapkalı hacker ortaklığı



    Tesla yıllardır beyaz şapkalı hacker’lar ve güvenlik araştırmacıları ile yakından çalışıyor. Otomobil üreticisi bu kapsamda Pwn2Own hack yarışmasına katılarak kazanlara cazip ödüller veriyor. Tesla bu sayede “iyi” hacker’ları güvenlik açıklarını bulmaya teşvik ederken kötü niyetli olanların ise bu açıkla ulaşmadan önce ilgili düzeltmeleri yapıyor. Şirketin bu sayede düzinelerce güvenlik açığını kötü niyetli kişiler tarafından istismar edilmeden önce düzeltmeyi başardı.






    Bir süre önce Vancouver'da gerçekleştirilen Pwn2Own etkinliğinde Synacktiv adlı bir ekip Tesla'nın Tesla'nın elektronik kontrol ünitesini (ECU) ve CAN BUS sistemlerini hack’lemeyi başardı. Synacktiv ekibi, buldukları güvenlik açığı nedeniyle 200.000 dolar para ödülü ve yepyeni bir Model 3 kazandılar.



    Ayrıca Bkz.Apple'ın M serisi işlemcilerinde kritik açık: Sorunu gidermek çok zor olabilir!



    Öte yandan Synacktiv ekibi bunu ilk defa yapmıyor ve daha önceleri de benzer ödülleri Pwn2Own kapsamında kazanmıştı. Ekip, bu yılın ocak ayında Tokyo’da düzenlenen etkinlikte de 100 bin doların sahibi olmuştu. Bu gibi girişimler sayesinde otomobil üreticilerinin araç sistemlerini güvenli tutmalarına fayda sağlıyor. Tesla ise kendi bünyesinde ayrıca beyaz şapkalı hacker’ları ödüllendiren kendi programını da yürüyor.




    Kaynak:https://electrek.co/2024/03/21/tesla-hackers-win-200k-model-3-finding-new-vulnerability/







  • Güzel sistem bizim Türkiye’deki kurumlarında örnek alması gereken bir yönetim tarzı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her zaman bir yerde sisteme giriş olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    Niye yapsınlar ki bizde örnek yemeksepeti gibi firmalar verileri olduğu gibi küllün çaldırıyorlar bir hesap da vermiyorlar çalınırsa çalınsın ne diye yarışma ödül mödül efor ve para harcasınlar ki :D


    Adam 21 milyon kişinin kullanıcı adı, adres, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı şifresi ve IP bilgilerini çaldırdı ama ne kadar bedel ödedi :D


    KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU | KVKK | “Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda Lojistik AŞ veri ihlal bildirimi hakkında” Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 23/12/2021 tarih ve 2021/1324 sayılı Karar Özeti


    Metnin sonunda yalnızca 1 milyon 900 bin tl ceza ödediklerini görebilirsiniz. Yani koca Yemeksepetine 21 milyon kişinin IP adreslerine kadar sızıntı yaptırmasına karşın 1 SUV parası ceza vermişler sadece hahaha




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 23 Mart 2024; 13:5:12 >




  • Güzel taktik ama sürekli kullanılan birşey bu. Yeni değil.


    Aslında benzer bir anlaşmayı oyunlarda da görüyoruz. Oyunun ilacı geç çıkıyorsa bilin ki oyun firması ilacı yapanlara para vermiştir. Yoksa ilacı hazırlamak onlar için zor değil.


    İşin kötü tarafı ileri ki zamanlarda bu akıllı araçlar ile büyük saldırılarda düzenlenebilir. Umarım o araçlardan birinde olmayız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.