Şimdi Ara

Tesbih aldım oltu taşı mı rus taşı mı nasıl ayırt ederim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tesbih aldım arkadaşlar oltu taşı diye, bayağı para ödedim... Şimdi arkadaşın birisi bu rus taşı dedi başkası oltu taşı dedi. Bunu nasıl anlarım ? Rus taşı oltuya çok benzeyen değersiz bir taşmış. Lütfen yardım ediniz

• Rus taşını bilmem ama hakiki oltu taşı hafif olur git bi tesbih satan biyere seninkiyle başka bi oltu taşı olanı karşılaştır hafif olması önemli
  • bıçak gibi birşeyle hafif oy renkte değişme yoksa oltu taşıdır
  • Edeyim arkadaşım;

1-Tespih tanelerini çok keskin bir bıçak (veya maket bıçağı) ile kazı çıkan tozlar kahverengi ise oltu taşıdır.
    2-Tespihi iki avcunun içine sarıp içine hohla (çok sıcak ortamda üzeri buğulanmaz, biraz serin olsun). Avucunu açıp tespihin üzerindeki yoğuşmayı (önceden yoğunlaşma diyorlardı) izle, su tanecikleri sorunsuz kayboluyorsa oltu taşıdır. Islak kalıyorsa değildir.
    3Taneler kusursuz olmamalıdır. Üzerlerinde çok küçük kırıklar yamukluklar olmalıdır. O zaman oltu taşıdır.

Daha birkaç kıstas var ama bunlar yeter sanırım.
  • bıçakla kazımayı denemek istemedim arkadaşlar ya bir şey farkettim kağıda yazı yazınca acık kahverengi yazıyor, acaba burdan bir şeytler cıkarabilir miyiz ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: legends77

bıçak gibi birşeyle hafif oy renkte değişme yoksa oltu taşıdır

oltu taşı kahve rengisidir parlatılınca siyah olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: utarid58

bıçakla kazımayı denemek istemedim arkadaşlar ya bir şey farkettim kağıda yazı yazınca acık kahverengi yazıyor, acaba burdan bir şeytler cıkarabilir miyiz ya

Yukarıda arkadaş kazıyınca kahverengi toz çıkar demiş sen de tesbihini kağıda sürünce kahverengi iz bırakıyosa bence oltu taşıdır bide taş hafifse oltu taşıdır bence zaten diğer taşlarla mukayyese edince oltu taşının hafifliği öne çıkıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek taş yüzük nereden alınır?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.