Bildirim
Tesbih aldım oltu taşı mı rus taşı mı nasıl ayırt ederim?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Rus taşını bilmem ama hakiki oltu taşı hafif olur git bi tesbih satan biyere seninkiyle başka bi oltu taşı olanı karşılaştır hafif olması önemli -
bıçak gibi birşeyle hafif oy renkte değişme yoksa oltu taşıdır -
Edeyim arkadaşım;
1-Tespih tanelerini çok keskin bir bıçak (veya maket bıçağı) ile kazı çıkan tozlar kahverengi ise oltu taşıdır.
2-Tespihi iki avcunun içine sarıp içine hohla (çok sıcak ortamda üzeri buğulanmaz, biraz serin olsun). Avucunu açıp tespihin üzerindeki yoğuşmayı (önceden yoğunlaşma diyorlardı) izle, su tanecikleri sorunsuz kayboluyorsa oltu taşıdır. Islak kalıyorsa değildir.
3Taneler kusursuz olmamalıdır. Üzerlerinde çok küçük kırıklar yamukluklar olmalıdır. O zaman oltu taşıdır.
Daha birkaç kıstas var ama bunlar yeter sanırım. -
bıçakla kazımayı denemek istemedim arkadaşlar ya bir şey farkettim kağıda yazı yazınca acık kahverengi yazıyor, acaba burdan bir şeytler cıkarabilir miyiz ya -
quote:
Orjinalden alıntı: legends77
bıçak gibi birşeyle hafif oy renkte değişme yoksa oltu taşıdır
oltu taşı kahve rengisidir parlatılınca siyah olur -
quote:
Orjinalden alıntı: utarid58
bıçakla kazımayı denemek istemedim arkadaşlar ya bir şey farkettim kağıda yazı yazınca acık kahverengi yazıyor, acaba burdan bir şeytler cıkarabilir miyiz ya
Yukarıda arkadaş kazıyınca kahverengi toz çıkar demiş sen de tesbihini kağıda sürünce kahverengi iz bırakıyosa bence oltu taşıdır bide taş hafifse oltu taşıdır bence zaten diğer taşlarla mukayyese edince oltu taşının hafifliği öne çıkıyo
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X