Şimdi Ara

Tersinin de mümkün olması acil konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abi sene başından beri millete tıp yazdırmaya çalışanlara şahidiz amaçlarının ceng olduğunu düşünüyoruz - ankara tıplı hocam fonksiyonun dışında -

fakat bunun tam tersi de geçerli ve tıp kimse tarafından sevilmediğinden kimsenin gündemine girmiyor inatla herkese ceng yazdırmak istiyorlar abi ceng ceng ceng yazıyorlar. bu tersinin de var olduğu durumuna alışmanız gerekiyor. limonsuzmadensuyu bu konuda çok profesyonel daha bu adama tıp yazacak o yüzden böyle diyeni görmedim. akademik kadrosundan cart curtuna kadar her şeyi 5 yıl önceki durumla aynı olan okulları 30k dan 8kya çekip daha da çektirtmeye çalışıp insanları gereksiz hayallere sokmak çok yersiz. yavaş yavaş cmpe ceng cs gibi bölümlerden mezun olmaya başlamış kişilere senin 28k ile girdiğin bölüm 4k olmuş ne düşünüyorsun diye sorsan hak etmiyor o sıralamayı diyeceğini düşünüyorum.

her neyse dikkat etmekte yarar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 17 Temmuz 2022; 22:20:7 >

• Cidden durum böyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son zamlardan sonra tıp bence cenge göre daha mantıklı

• patricktravis kullanıcısına yanıt

para olarak bakmanın çok saçma olduğunu düşünüyorum şu dönemde. özellikle bir yıkılış dönemine şahit olduğumuz için sancılı geçiyor. devletin kasasında tüm doktorlara para verecek durum olmadığı bariz ortada. ama şu an girenler 6 yıl sonra bu sorunlarla pek uğraşacağını düşünmüyorum. ceng'inde şu an ki hype'ında olacağını düşünmüyorum bunun ilk sebebi adamlar yurt dışında bu ceng işini neredeyse 6 aylık bootcamplere indirdiler ceng iyi bir bölüm olmalı ama mevcut durum gözeterek bence risk alınıyor. - boğaziçi ceng sıralaması 100 bile olsa tamamım bu arada çünkü elemanlar cidden roket ama çıkıp bir hacattepenin 4k olması çok saçma -

tıpta bence şu an asıl şanslılar bu sene 20 23k yapacak olanlar devlet tıpları çok gerileyecek bence büyük bir fırsat top tier devlet tıplarının bile gerileyeceğini düşünüyorum. tıp yazanlar direkt işe başlayacaklarını falan düşünüyorlar sanırım yok böyle bir şey gündeme göre yorumlamaları çok saçma. ama empatide kurabiliyorum maalesef gündemi ister istemez kafaya takıyorsun

şahsen ben şeyi de anlamıyorum bir insan nasıl tıp ile ceng arasında kalabilir abi ben arkadaşlara işletme müh ile ekonomi arasında kaldım ama makine bölümlerini de çalışıp yapabilirim diyorum hepsi birbirinden çok alakasız diyorlar abi forumda 10 konudan 8 i tıp mı ceng mi yazayım bu sıralamaya. tıp ile cengi nasıl aynı anda sevebilirsin ki. şahsen ben doğduğumdan beri sağlık sektöründe iş yapmayacağımdan emindim net konuşmayayım şimdi ama durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 17 Temmuz 2022; 22:27:3 >

• tıpların bu yıl gerileyeceğini söyleyenler de var gerilemeyeceğini söyleyenler de var geçen yıl 22 küsürle kapatmış bu yıl kaç olur tahmini? kesin düşüş mü var yoksa yükselme ihtimali de var mı?

• Hacettepe mezunu birisine sordum sen 21k ile girdin 4k olacak diye. Hak ettiği oydu zaten millet tam keşfetmeden girdim dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • noobodynow kullanıcısına yanıt

geçen yıl tıpta çok çok az siyasi şey olmasına rağmen 20 den 22 ye çekti bu sene rahat 25 i var bence baya olay oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

aynı şekilde ben de sordum dostum ytü ve hacettepeden birine hatta forumda bile biriyle konuşmuştum ceng okuyan biriyle tyt ayt forumunda kardeşine bölüm arıyordu ceng okurken ararsan bulabilirsin belki hacattepe ceng hiçbir zaman 4klık bir bölüm olmadı anca kendinizi kandırırsınız.

• Ben nasıl kendimi kandırırım hocam bana göre de hak etmiyor söyleneni aktardım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tersi de mümkünse birebir ve örtendir diye düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son 5 senenin en büyük balonu ceng yakında patlayınca buralar ağlama duvarına dönecek. O yüzden tıptan devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp okunyunca direk işe başlıyorsun hocam öyle bir şey var

Hak etmek diye bir şey yok, son 1-2 senenizi sırf bu sınavla harcadığınız için böyle düşünüyorsunuz, ama hayatınızın küçük bir kısmı bu aslında. Kaç puanla hangi sıralamayla falan girmişsiniz aşırı önemsiz şeyler.

X bölümünü okumak istiyorsan girebildiğin en iyi okulda o bölümü okursun, bu kadar basit.

Sizin dışınızda kimse bilmiyor bile hangi okula hangi puanla ve sıralamayla girildiğini. Ben çevremdeki yaşıtlarım arasında bu foruma giren nadir insanlardanım ve ben bile bilmiyorum.

Gördüğüm her yerde söylüyorum, tekrar söyleyeceğim, okuduğunuz okulu ve puanını sizin kadar umursayan kimse yok dünyada.

• Ne yapalım dostum ODTÜ'nün kontenjanına kaynak mı yapalım? BOUN ODTÜ İTÜ ilk 1000'e çekince oraya giremediğimiz için Hacettepe YTÜ yazıyoruz ve yükseliyor sıralamaları. Bir sene 20k'dan aldığı için bölümün hakkı o mu oluyor?

hacettepe bilgisayar 2000-2010 arasında ilk 3000 den öğrenci alıyordu, 90 larda bir dönem puanı tıptanda yüksekti. Puanı tercihler belirliyor o yüzden bu bölüm bunu hak eder etmez gereksiz bir yorum. Zamanın şartları ve talebe göre değişkenlik göstern bir durum. Ben kendim bilgisayar mühendisiyim üstelikte doktoralıyım, kardeşim ortopedi uzmanı o yüzden şunu bunu yaz diyenlerin çoğunun bahsettiği konularda pek bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Mühendislik olarak bilgisayar, yazılım, ai dışındaki bölümlerin iş hacmi son derece dar, o yüzden bilgisayar ve ilgili mühendislikleri tek geçerim. Gelir ve remote çalışma, yurt dışı imkanları olsun bilgisayar şu an en revaçta bölüm, ha ilerde ne olur bilemeyiz. Hacettepe özelinde de girin bakın linkendine bu bölüm mezunları nerelerde çalışıyor (microsoft, meta, twitter, savunma sanayi vs). Tıp konusuna gelecek olursak çok fazla okunuyor uzmanlık sırasında yeri geliyor 36-40 saat hastanede kalıyorsunuz, çalışma ortamı vs nazik bir tipseniz sizleri zorlayabilir, malpraktis diye birşey var neymiş bir bakın isterseniz, zorlu bir meslek ama saygınlığı inkar edilemez ve maddi olarak da cerrahsanız bence hala tr'deki olumsuzluklara rağmen iyi bir meslek.

Kendi tercihinize ve eğiliminize göre belirleyin, sıranı yakma vs saçma bir yaklaşım, önce bölüm seçin zaten sıranıza en yakın bölüme gideceksiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.