Şimdi Ara

Termostatı takarken civatayı kırdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4 hdi motora yeni termostatı taktım, kaçırırmı acaba diye içime sinmedi torklu sıkma, 1 tık daha sıkayım sağlam olsun dedim, 3 tanesini sıktım, 4. sünü sıkarken civatanın kafası koptu gerisi içeride kaldı. Araba deli gibi su kaçırıyor. Bu civatayı nasıl çıkarırız kolay yoldan fikri olan varmı. Termostat yeri epey zor, şarjlı matkap girmiyor.

Cıvata aliminyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 15 Ekim 2023; 21:21:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Matkapla delecen vidayı tam ortadan , ucuna tırtıklı uç takıp şarjlı matkapla cıkaracan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Matkap girmiyor. Çok dar olduğu yer.

Şanzımanın tam üstünde yatay konumlu civatanın girdiği yer. Direk motor bloğuna giriyor civata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 15 Ekim 2023; 22:5:27 >
  • Ters kılavuz açılacak anca öyle çıkar tornacıya kalmış işiniz. Fotoğrafı çekip gidip konuşun yaparım diyenle anlaşırsınız artık aracı nasıl götürüsünüz size kalmış.

• motograter M kullanıcısına yanıt
    Su ekleye ekleye gidiyor ya. 10km de yarım litre eksiltiyor. Termostat açınca eksiltme duruyor.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Sorun olmuyorsa gidilir.

• Matkap girmeyen yere nasıl klavuz açacak. Motor inmese bari.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğutucuyu ters takmak!!!
    13 yıl önce açıldı
    Bujinin ucu kırıldı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Şanzıman inse yeterli matkap girmesi için. Ama tam karşıdan görüş mümkün değil. Yatay pozisyonda delik. Nasıl desem, kafanı akünün olduğu yere sündürüp görebilirsin deliği anca. Ama kafanı oraya sündürürsen bu seferde matkabı sokamazsın.

• Olmadı yarın sıvı conta basıp 3 tane civata ile tekrar sıkayım. Kalın gelirse belki sızıntıyı keser ne dersiniz?

• çok ince çizik atsanız bir şekilde düz tornavida ile döndürebileceğiniz bir yuva yapsanız?

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Civata aliminyum olduğu için aslında tork başlığı çakılabilir. Arabayı çalıştırıp hararet 90 a gelince çakmayı denemek lazım. Çelik tork aliminyum içine oturabilir. Hay yaşa emi.

• Çok ince uçla dremel falan yuva yapabilir belki bilemedim nasıl bir pozisyonda sorun.

Civata motor bloğunda. Yatay pozisyonda bloğa giriyor. Akünün olduğu yerin 10 cm solunda kalıyor.

Yani anca akünün olduğu yere kafanı sündürüp bakarsan civata kırığını görebilirsin. Dikey bakınca görünecek bir yerde değil. Şanzımanın motor bloğuna birleştiği yerin hemen üstünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 15 Ekim 2023; 23:19:2 >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Artık yapacak olanın teçhizat ve ustalığına kalmış.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Galiba ortadan çok ince deleceksiniz, bir şarjlı matkap vasıtasıyla sonra da tık tık bir tane alyan çakacaksınız içine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 15 Ekim 2023; 23:24:13 >
    Delmeye gerek yok. 90 derecede aliminyum çeliğe mukavemet edemez hale gelir. Çelik tork başlığı çakarım, motor soğuyunca yavaş yavaş döndürür çekerim diye düşündüm.

• Hareket edilecek kadar alan varsa ince uçlu düz tornavida ve çekiç ile de çıkabilir. Uğraştırır ama tornavida ucunu vidanın çıkıntı kırık noktasına destek alacak şekilde dayayıp tepesine çekiçle vidaya açılır yönde vurarak da çıkar.

• ucu düz vidayı alacaksın kafası kopan vidaya kaynaklayacaksın. kaynak dediğim incecik tel zaten oraya girer. kaynaklanan civata ile çevirerek cıkartabilirsin.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Anlamadım.

Motor bloğuna gömülü civata. Arkadan çıkış yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 15 Ekim 2023; 23:39:26 >
  • Alüminyum cıvata mi olur anlamadım nasil iş, bende de var 1.4 HDI umarım başıma gelmez.

Tornavidanin ucunu spiralle iyice keskinlestir. Yavaş yavas cakmayi dene. kısa tornavidalar olur onla dene.
    Sizin işiniz tornaciya kalmış gibi ya hayırlısı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.