Şimdi Ara

Termostat arızası, LPG'de çekiş problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, malumunuz yeni Alfa sahibiyim ve bariz bilgisizim.

3 gündür 145 1.6ts aracımla gazda çekiş problemi yaşıyorum. Lpg nin garantili olduğu güvendiğim bir yere gittim ve 2 defa yapılan kalibrasyondan sonuç alamadık. En sonunda bilgisayara bağlı şekilde teste çıktık ve regülatörün sıcaklığının sabit kalmadığını özellikle yüksek hızlarda sıcaklığının aşırı düştüğünü gördük (55-60 dereceye kadar). Yüksek ihtimalle termostat açık kalmış durumda.

Sorunum tam olarak şu; benzinde hiçbir problem yok iken gazda 3k rpm den sonra rafine hızlanma mevcut değil özellikle rampalarda yükün arttığı durumlarda çekiş dahada düşmekte. Ancak dediğim gibi benzine alır almaz bu problem ortadan kalkıyor.

Geçen ay salıncağı sorunsuz şekilde Marea ya göre alıp taktım problem yaşamadım, termostat aynı şekilde hangi Fiat aracına uyumlu veya uyumlu bir Fiat aracı varmı ? Yoksada nerden almamı önerirsiniz İstanbul içerisinde nereden bulurum. Sanırım 145 olması farketmiyor 1.6ts. motorun termostatı lazım. Sizlere danışmak istedim işin özü.

İyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Termostat Arızası ve LPG'de Çekiş Problemi

Termostat, aracınızın motor sıcaklığını düzenleyen önemli bir bileşendir. Arızalı bir termostat, LPG'li araçlarda çekiş sorunlarına neden olabilir.

Termostat Arızası Termostatın Çalışma Prensibi

Termostat, iki ana konuma sahiptir: açık ve kapalı. Motor soğukken termostat kapalıdır ve soğutma sıvısının motordan radyatöre dolaşmasını engeller. Motor ısındıkça termostat yavaş yavaş açılır ve soğutma sıvısının radyatöre akmasına izin verir.

Termostat Arızası Nedenleri

Termostat arızası, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir:

• Korozyon
    • Kir birikimi
    • Mekanik hasar

Termostat Arızasının LPG'de Çekişe Etkileri

Arızalı bir termostat, LPG'li araçlarda çekiş sorunlarına neden olabilir, çünkü:

• Motorun aşırı ısınmasını önler: Arızalı bir termostat açık kalırsa, soğutma sıvısı sürekli olarak radyatöre akacağından motor aşırı ısınabilir. Aşırı ısınma, motor hasarına yol açabilir ve çekişi azaltabilir.
    • Motorun doğru şekilde ısınmasını sağlar: Arızalı bir termostat kapalı kalırsa, motor düzgün şekilde ısınamaz. Yetersiz şekilde ısınmış bir motor, daha az verimli çalışacak ve çekişi azaltacaktır.

Termostat Arızası Belirtileri

Termostat arızasının belirtileri şunları içerebilir:

• Motorun aşırı ısınması veya aşırı ısınması
    • Motorun yetersiz ısınması
    • Çekiş kaybı
    • Yüksek yakıt tüketimi

Termostat Arızası Onarımı

Arızalı bir termostatı onarmak için termostatın değiştirilmesi gerekecektir. Termostat değişimi, yetkili bir tamirci tarafından gerçekleştirilmesi gereken nispeten basit bir onarımdır.

Önleyici Bakım

Termostat arızasını önlemek için aracınızın düzenli bakımını yaptırmanız önemlidir. Bu, termostatın ve ilgili bileşenlerin durumunun denetlenmesini içerir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok zor sormuşsun bu sefer
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

çok zor sormuşsun bu sefer

Belli zaten o kadar kişi görüntülemiş cevaplayan yok, Alfa yı gören kaçmış

Ben çözdüm ya olayı boru içi Renault 9 termostatı alıp takıcam Vectra da yaptığım gibi, iş görür heralde.
  • Termostatınız açık kalırsa lpgyi buharlaştıramayacağı için yakıt çok artar ve çekiş düşer radyatör borusu uygunsa renault 9 termostat takılabilir. REnault 9 da 83-86 termostatlar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

çok zor sormuşsun bu sefer

Belli zaten o kadar kişi görüntülemiş cevaplayan yok, Alfa yı gören kaçmış

Ben çözdüm ya olayı boru içi Renault 9 termostatı alıp takıcam Vectra da yaptığım gibi, iş görür heralde.

hocam sen ordan burdan derken bu işleri çözücen hadi hayırlısı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.